Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

הכי חופשי שיש. אפשר לקנות את אותו שירות במקום אחר, בזול יותר.

מה רע?

שמחיר המנה לא מוצג בצורה שקופה.

כמובן האשם בבעלי העסקים, רק שוולט דוחפים אותם לקיר.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

לא. כוסאמק נשמע טוב, עם ריח נורדי. 

אני לא ממש יודע איך לאכול את התגובה הזו שלך, לאור המקצוע שלך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 20 שעות, Liviur כתב:

כמו שצוין שם - המחירים נקבעים על ידי המסעדות. 🤷‍♂️

בוא לא ניתמם. המסעדות בסה"כ מגלגלות אל הלקוח את העמלות הגבוהות של המתווך (ולט במקרה הזה), שאלמלא היה חמדן יכול היה לתמחר את שירותיו אחרת. 

לא שיש לי אשליות בקשר למתחרים שלהם. כולם מתחילים נמוך ואז מעלים בהדרגה, כי מתישהו צריך גם לעשות רווח ולא רק לבנות מאגר לקוחות. 

בלי קשר - מדובר בישראל, וישראלים בגיל הרלוונטי כבר אמורים לדעת שאפילו את המחיר של קופסת גפרורים צריך להשוות מדי שבוע כדי לוודא שלא דופקים אותך. 

נ.ב. כל הדיון פה בינתיים הוא סביב עמלות וחוויית לקוח, אבל חכו שתגיע לארץ המכה האמיתית של האפליקציות האלה - the dark kitchen. 

פורסם
לפני 47 דקות, hans כתב:

היא בגלל הקישור האוטומטי/קל לסיבוס/תןביס שמגיע מטעם העבודה בלא מעט מגזרים.

כן. ממיר תקציב שלא מנוצל לקרדיט בוולט. אבל גם זה הולך להצטמצם מאוד, כי אין יותר עבודה מהבית.

לפני 34 דקות, sperial כתב:

שהזכרת זה בהחלט יכול להגדיל את העלות ב-50%.

משלמים שווי מס. זה אוכל חלק נכבד מההטבה, אבל זו עדיין הטבה ולא מגדיל את העלות לעובד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 34 דקות, אלעדית כתב:

שמחיר המנה לא מוצג בצורה שקופה.

לא הבנתי, למה אתה מתכוון?

לפני 25 דקות, Derish כתב:

בוא לא ניתמם. המסעדות בסה"כ מגלגלות אל הלקוח את העמלות הגבוהות של המתווך (ולט במקרה הזה), שאלמלא היה חמדן יכול היה לתמחר את שירותיו אחרת. 

ההיתממות היא בעיקר מהעמדה הפסאדו סוציאליסטית שאתה מציג.

מה הקשר ל-חמדנות?

וולט מספקת מותרות, לא מוצר צריכה בסיסי. אף אחד לא תלוי בשירות הזה.

אפשר לוותר, אפשר להזמין ממישהו אחר. 

זה שירות פינוק נטו. 

איזו סיבה יש לתמחר אחרת, רק בא למאן דהוא לקבל את הפינוק שלו ביותר זול?

לפני 28 דקות, Derish כתב:

לא שיש לי אשליות בקשר למתחרים שלהם. כולם מתחילים נמוך ואז מעלים בהדרגה, כי מתישהו צריך גם לעשות רווח ולא רק לבנות מאגר לקוחות. 

רגע, אז הם חמדנים או רק מנסים לעבור לרווחיות?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 30 דקות, Derish כתב:

the dark kitchen. 

וואט דה דאק? 

נשמע כמו סרט אימה. או מינימום ריאליטי ליגה Z שניתן לראות רק בערוץ מסויים מאד וגם זה רק בשעות של מחוץ לפריים טיים. מה זה זה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 44 דקות, פינדר כתב:

כן. ממיר תקציב שלא מנוצל לקרדיט בוולט. אבל גם זה הולך להצטמצם מאוד, כי אין יותר עבודה מהבית.

"תגיד לי שאתה עובד בוויקס בלי להגיד שאתה עובד בוויקס" 😅 (בצחוק, כן?)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

נ.ב. כל הדיון פה בינתיים הוא סביב עמלות וחוויית לקוח, אבל חכו שתגיע לארץ המכה האמיתית של האפליקציות האלה - the dark kitchen. 

לא יודע איך זה אצלכם אבל פה זה תחום שמרגיש לי בדעיכה רצינית

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

מטבחי רפאים קיימים מאז ימי הקורונה והיה יותר זול וקל לתפעל אותם.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

הם אכן איתנו מימי הפנדמיה, אבל ממש לא בדעיכה. בברצלונה כיום אולי מסעדה אחת מתוך שבע או שמונה ב-Glovo (להוציא רשתות כמו דומינוס או מקדונלדס) היא לא מטבח רפאים. תושבי העיר הגדולה כבר מזמן התרגלו לזה, ובפרברים זה פחות בעיה אבל גם היה שם הרבה פחות מבחר מלכתחילה (וזה בעיקר 'קבאפים' של כורדים ופקיסטנים). נתקלתי בהתפלגות דומה גם בערים נוספות באירופה. 

'זול וקל לתפעל' זה רק חלק מהסיפור. הרע במיעוטו הוא מטבח קייטרינג שמתחזה למסעדה ומוכר את אותה סחורה תחת מספר מותגים ומחירים שונים, שמסעדות אמיתיות לא יכולות להתחרות איתם בגלל הצורך לתחזק לוקיישן פיזי. האופציה החמורה והצינית יותר זה כשחברות המשלוחים עצמן עושות אנליזה למוצרים הכי נמכרים באזור מסויים ואז מקימות (לבד או בשותפות) מטבח רפאים שמתמקד בשלוש או ארבע מנות ספציפיות, שובר את השוק ב-30%, ולמעשה הורג את רוב הביזנס של העסקים הקטנים בשכונה. זו אחת הסיבות שהרבה מסעדות עצמאיות בספרד הפסיקו להציע את שירותיהן באפליקציות המשלוחים והצרכן נשאר עם רשתות ועם השיקוצים הבזויים האלה בלבד. 

להבדיל, יש כמה מטבחי רפאים שדווקא פתוחים לגבי מה שהם ואפילו ממתגים את עצמם עם שמות משעשעים כמו not so dark וכד'. אבל הם מעטים והאיכות שלהם נמוכה (כמו משכורות העובדים)  והבדיחה הזאת עוברת לאנשים מעל הראש, כך שעם כל הכבוד לנסיון להיות כנים ושקופים גם זה לא ממש תופס. 

פורסם

אז אצלנו זה היה גל בהתחלה וירד משמעותית. וגם סימנו בזמנו את זה שזה Virtual brand למקרה השני שציינת וזה בכלל כמעט נעלם.

היחיד שעוד נשאר ויש לו נוכחות משמעותית זה בערך Wonder שהוא תוצר של המנכ״ל לשעבר של וולמארט אחרי שינוי מודל דיי משמעותי - ואיכות האוכל שם לא רעה בכלל והם בעצם storefront עם תפריטים קטנים של שפים מאוד מוכרים.

אני גם לא חובב גדול של הקונספט ומעדיף שSMB (כלומר mom and pop shops ) יצליחו - ולמעשה זה גם שדורדאש מעדיפה אותם ומתעדפת אותם וזו אחת הסיבות להצלחה של החברה - מורגש מאוד. גם בפרברים וגם במרכזי ערים

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כרגע גיליתי שהפיצריה שאני נוהג להזמין ממנה - לפתע מאפשר ביצוע הזמנה באתר.  אולי נמאס להם לשלם לוולט?

הבעייה - המשלוח אצלם יקר יותר מאשר וולט והמחירים עצמם זהים - כך שבגדול אין באמת סיבה להשתמש באתר שלהם.  מקווה שיפנימו עם הזמן.

אז למה השתמשתי ?  כי רציתי להזמין את אותה פיצה בסיסית (מרגריטה) פעמיים.  פעם אחת כמו שהיא, פעם אחת עם תוספות לבקשת הנוער.  אם מישהו יודע איך עושים את זה בוולט - אשמח לשמוע.

פורסם

מזכיר קצת את התקופה הפרה-פנדמית כשהפירות והירקות נהיו יקרים רצח (כביכול בגלל המתווכים החזירים ורמי לוי) ואז התחילו להופיע חנויות 'מהשדה לשולחן' בכל מושב. רק ששם הם היו עוד יותר יקרים מאשר בסופר, באיכות נמוכה יותר, במזומן בלבד, ועם חוויית לקוח של שירותים ציבוריים בתחנה מרכזית.

עם כמה שהנפש הסוציאליסטית שלי סולדת מתאגידי רשע כמו וולט, לפעמים עדיף להשאיר את השיווק וההפצה למקצוענים ולהתרכז בכישורי הליבה של העסק - גידול ירקות, אפיית פיצה, וכיו"ב. 

פורסם

אני מסכים. במיוחד בירקות ופירות טובים, אני מוכן לשלם יותר. אני לרוב לא קונה בסופרים כי ברובם האיכות ירודה ולא טרייה (מחזיקים מלאי עצום ומוציאים מאחסון כל כמה ימים). 

כל הבולשיט של "משק חרטבונה" היה בעיקר טריק שיווקי לסחורה בינונית מינוס במחיר מופקע. 

ברגע שמצאתי ירקניה מוצלחת שכמעט תמיד הירקות של מעולים אז בה אני קונה, על אף שהמחיר יקר מבסופר. 

מאידך בסופר בקניה חודשית עושה קניה גדולה של כל מה שבאריזות וסגור. 

סופר פארם זה בכלל שערוריה של מחירים ברמת לפי רכבים בישראל. לכן קונה את רוב הפארמה מאושר עד, או אתרים יעודיים (בשנים וכאלו). 

חיתולים לפעמים יש מבצעים בקיי אס פי וכאלו. 

בקיצור היום לא צריך לפצל קניות ב3 סופרים כמו שאבא שלי היה עושה, אלא אפשר לראות השוואה יפה באינטרנט ולרוב גם להזמין הכל לאותה נקודת חלוקה ולקחת בפעם אחת או הביתה. 

לי זה מהותי כי את שעות אחה"צ אני רוצה לבלות עם המשפחה ולא בסידורים. בשביל זה יש לי בוקר פנוי באמצע השבוע. זה לא בר תחליף הדבר הזה. פלוס יום אחד שאני מתחיל לעבוד ב14 ומסיים ב19. באותו יום אני מספיק רק להרדמה של הילדה אבל הבוקר הפנוי הזה מדהים. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...