Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, ניקו פ. כתב:

אוקיי אבל אפשר להגיד אותו דבר למשל על דו-גלגלי.

ההבדל שדו-גלגלי הוא לא ת"פ ארגון כזה או אחר. בחירה של אינדיבידואלים.

לגבי תחב"צ - אם אגד או מטרופולין ממלחיצים את הנהגים שלהם לעמוד בזמנים בקו כזה או אחר,

ואני עד לתופעה כזו באיזור שלי, ורואה יותר ויותר אוטובוסים 'גונבים' אדום, נדחפים בתור לפנייה וכדו',

בהחלט הייתי בא בטענות לחב' האוטובוסים.

ברור שהנהג נושא באחריות העיקרית, אבל יש מי שמדרבן אותו בעקיפין לכך.

• רעיון טוב! 1
  • אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, ezuf כתב:

אה זה חברת משלוחים סטייל וולט? תמיד חשבתי שזה שליחים של מסעדה כלשהי עם כמה סניפים

רואה אותם בעיקר בנצרת\עפולה\נוף הגליל,שליחים  נורמטיבים לפחות ששומרים על חוקי התנועה (הכל יחסי כן?)

מבחינת קונספט המשלוחים זה דומה לוולט עם התמחות בכפרים ובמקומות שקשה לנווט בהם.

מבחינת אופן העסקת השליחים - אני לא יודע.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בכפר קשה לנווט? כולם חותכים את כולם,תמרורים ורמזורים המלצה בלבד 😂

גם בעיר רואים חופשי קטנועים אופנועים ורכבים שחותכים אדום חופשי (כמובן בהיעדר מצלמה בצומת)

טקסס זה כאן.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• אחראי פורום
פורסם

קשה לנווט כי כמעט ואין כתובות, תוואי הררי צפוף והמון סמטאות. המחשבה היתה ששליחים מקומיים ידעו להסתדר. אבל כאמור בכמה שנים האחרונות הם יצאו מהכפרים ולפחות במה שהתנסיתי בעצמי זה עבד טוב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, ezuf כתב:

בכפר קשה לנווט?

כי הכתובת היתה תפנה ימינה ליד המסגד ושמאלה ליד קופת חולים. שליח מקומי יכיר את המשפחות, כולל בתוך המתחם של חמולות גדולות. יש מקומות עם שיטות מיספור שלא נהירות לי. אפילו בעכו העתיקה הכתובות הן בסגנון של 123/45.

בשנים האחרונות גם יישובים שבהם לא היו כתובות הצמידו שמות לשבילים. בכל קיבוץ או מושב יש רחוב אלון, רחוב ברוש ורחוב גפן. התהליך קורה בהדרגה גם ביישובים הערביים, אם כי לא ברור לי באיזה קצב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, sperial כתב:

בכל קיבוץ או מושב יש רחוב אלון

ועד היום, חוץ משם הרחוב שלי, אני לא מכיר את שמות הרחובות ביישוב שלי. אני מהדור שאותו היו שואלים היכן נמצאת משפחת XXX והייתי יודע לכוון - בדיוק כמו אותם שליחים בכפרים ואני מניח שאצלם זה עוד יותר מסובך. חוץ מזה, למרות שכבר יש שמות ומספרים, עדיין מדי פעם איזה שכן זה או אחר מוסר לי חבילה שלי שהושארה אצלו :-) 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
פורסם

אני מקווה שהחבילה אינה פיצה מאובנת. כי מגן המסף מעלי יכול להמתין יומיים. הפיצה לא.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קפצה לי לעין כתבה באיזה אתר, עם סרטון שמראה שליח של וולט שמתעצבן כנראה שלא קיבל טיפ [פרשנות שלי] וטרק את הדלת באלימות. 

לינק, צפו בסרטון בבקשה (בהתחלה שלו לפחות). 

אז, הבעייה של האנשים הייתה הטריקה של הדלת. אוקי, אני יכול להבין את זה. 

אף אחד לא מדבר על זה שהשליח נסע על המדרכה(!), נגד כיוון התנועה (!!), מה שמעיד על כך שהוא כנראה עלה על המדרכה במעבר חצייה קרוב(!!!) ונסע כך כמה מטרים טובים? זה לא מפריע לאף אחד, על זה לא מדברים? 

אחרי זה מתפלאים ש-א', מחירי הביטוח לקטנועים גבוהים כל כך ו-ב', שמחירי ביטוח הרכבים עולים כי החמורים האלו נפגעים בתאונות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא קשור ישירות לוולט (בינתיים), אבל היות והתפתח פה דיון ער סביב כל המודל העסקי של המשלוחים ושיטות הפעולה המפוקפקות של החברות הרלוונטיות:

מעבר לתופעות שכבר צויינו בכותרת, מה שתפס את תשומת ליבי זה הפרט הנ"ל:

ציטוט

We have a hidden metric for drivers that tracks how desperate they are for cash based on their acceptance behavior.

If a driver usually logs on at 10 PM and accepts every garbage $3 order instantly without hesitation, the algo tags them as "High Desperation." Once they are tagged, the system then deliberately stops showing them high-paying orders. The logic is: "Why pay this guy $15 for a run when we know he’s desperate enough to do it for $6?" We save the good tips for the "casual" drivers to hook them in and gamify their experience, while the full-timers get grinded into dust.

זה כבר הולך הרבה יותר רחוק מעקרונות השוק החופשי וטיעוני ה'אף אחד לא מכריח אותם לעבוד' שחברי הפורום הליברטריאנים אוהבים להעלות פה. מן הסתם גם בעלים של חברת שליחויות קטנה בעידן האנלוגי ידע להפלות בין העובדים החביבים עליו לאלו שהוא אהב פחות, אבל לעשות את זה באופן כ"כ ציני עוד ברמת האלגוריתם זה שפל חדש.

להשתמש בטיפים שהלקוח משאיר ובהיטלים מצוצים מהאצבע ע"מ לממן לובי שמתנגד לחקיקה בעד זכויות עובדים, זה פשוט אמריקה התאגידית במיטבה.

מעניין מתי כל ה-best practices האלה יגיעו גם לשווקים המתפתחים של המזה"ת ומזרח אירופה.

• מבאס 1
  • מעניין 3
פורסם

זה הרבה יותר פיקנטי בעיני:

ציטוט

We generated millions in pure profit just by making the standard service worse, not by making the premium service better.

השאלה היא, האם הכותב הוא באמת לג'יט, או שהוא סתם מחרטט.

אם זה נכון - זה נורא...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

קשה לדעת, היות ומדובר ביוזר חדש/זמני ללא היסטוריה או credentials מבוססים. הטרמינולוגיה שהוא משתמש בה והתופעות שהוא מתאר נשמעים מאד אופייניים להתנהלות של תאגיד IT בינלאומי, בין אם הוא עוסק בשליחויות מזון או ביצירת אפליקציה אחרת כלשהי, כך שאני בספק אם הוא מחרטט או ממציא יש מאין. כן יכול להיות שראיית המצב שלו מוגבלת או שהוא משלים קצת מהדמיון, כי עובדים מהמניין בד"כ לא חשופים לרמה כזאת של מידע פנימי, וממישהו שכן הייתי מצפה לקצת יותר דיסקרטיות (עם תמריץ כלכלי בהתאם). 

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

לא קשור ישירות לוולט (בינתיים), אבל היות והתפתח פה דיון ער סביב כל המודל העסקי של המשלוחים ושיטות הפעולה המפוקפקות של החברות הרלוונטיות:

מעבר לתופעות שכבר צויינו בכותרת, מה שתפס את תשומת ליבי זה הפרט הנ"ל:

זה כבר הולך הרבה יותר רחוק מעקרונות השוק החופשי וטיעוני ה'אף אחד לא מכריח אותם לעבוד' שחברי הפורום הליברטריאנים אוהבים להעלות פה. מן הסתם גם בעלים של חברת שליחויות קטנה בעידן האנלוגי ידע להפלות בין העובדים החביבים עליו לאלו שהוא אהב פחות, אבל לעשות את זה באופן כ"כ ציני עוד ברמת האלגוריתם זה שפל חדש.

להשתמש בטיפים שהלקוח משאיר ובהיטלים מצוצים מהאצבע ע"מ לממן לובי שמתנגד לחקיקה בעד זכויות עובדים, זה פשוט אמריקה התאגידית במיטבה.

מעניין מתי כל ה-best practices האלה יגיעו גם לשווקים המתפתחים של המזה"ת ומזרח אירופה.

מה שתפס את תשומת ליבי זה שאתה לוקח דיון ברדיט כאמת לאמיתה... 

מעבר לזה, השגת דבר במרמה זו עבירה על החוק שלא מקובלת גם בחוגים לבריאטנים, כך שאין לך לא מקור ולא טיעון. 

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

קראתי פעמיים.

הסיפור נופל לקטגוריה של "מסודר מדי מכדי להיות אמיתי". כמו כתיבת קונספירציה, זה תמיד מסודר מדי.

בקיצור, יכול להיות/לא שולל הכול / אבל כדאי לקבל מקורות נוספים או להמתין לתגובות של אנשים שעובדים בקטגוריה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

הפעולה המפוקפקות של החברות הרלוונטיות

Check out this post! "Ex engineer exposes food delivery app...Is this Uber Eats? (Office Life)"
https://www.teamblind.com/us/s/ayr69v41
מקום שבו מגיבים באמת מפתחים אנונימית

לפחות ממה שאני מכיר מדורדאש ווולט זה לא נכון אצלינו בערך בשום חלק.

לפני 11 שעות, Derish כתב:

להשתמש בטיפים שהלקוח משאיר ובהיטלים מצוצים מהאצבע ע"מ לממן לובי שמתנגד לחקיקה בעד זכויות עובדים, זה פשוט אמריקה התאגידית במיטבה

טיפים מגיעים 100% לשליח בדורדאש

היטלים מגיעים 100% לרשות שחוקקה אותן.

בא לא נמציא פה דברים.

לפני 9 שעות, Derish כתב:

כך שאני בספק אם הוא מחרטט או ממציא יש מאין

הוא לא באמת משתמש בטרמינולוגיה לא של אובר ולא של דורדאש. משתמש במשהו ליד / ערבוב של השניים

• אהבתי 1
  • מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...