Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 שעות, דובצע כתב:

ולמה אין וולט 2 שמתחרה בוולט הקיים?

יש פה הרבה הודעות על פרטים קטנים שעושה כאוס בהבנה של הסיפור 

הייתי מעדיף איזה הודעה שנותנת תמונה שלמה יחסית

לאחרונה תן-ביס שינו את מודל העסקת השליחים (פעם השליחים שלהם היו שכירים עם כל התנאים) לבדיוק אותו המודל של וולט. מעתה כל השליחים יהיו עצמאיים עם אפשרות לעבוד מתי שהם רוצים. הדבר הזה יעלה משמעותית את זמינות השליחים ויאפשר לתן ביס להגיע לשירות טוב. הבסיס לשירות משלוחים מהיר ויעיל הוא פריסה רחבה של שליחים בעיר, כשאין לך את זה - הכל מתעכב. והלקוחות מצביעים ברגליים.

Suzuki Alto GLX 1.0 2011 

פורסם

למה מראש אתם חושבים שנוצר משהו כמו וולט שמעסיק שליחים כעצמאים בלבד?

כי הגיעו למסקנה ששליחים זה תחום לא יציב? שכל פעם מישהו עוזב ומגיע מישהו חדש וזה בירוקרטיה להכניס לעבודה?

ואז בגלל שמי שמתמיד בתחום בסוף עושה לעצמו קרן פנסיה ודואג לעצמו וחוסך זמן למעסיק?

פורסם
בתאריך 11.12.2025 בשעה 17:09, falou כתב:

יש בזה משהו, אם כי וולט זה שחקן נישתי לעומת אמזון. 

אבל אמזון נותנת שירות מעולה ומחיר מעולה, שזה נוגד את כל מה שלימדו אותנו על מונופולים... 

לא קראתי הכל, לא יודע אם וולט היא מונופול, אבל שירות ומחיר מעולה לצערי כבר אין שם.

אני משתמש כבד לדעתי של וולט, וכן אני אמשיך להשתמש, כי אין לי באמת אלטרנטיבה אחרת טובה - ולא אכפת לי למה אין - לפעמים הצרכן רוצה להיות רק צרכן ולא משנה סדרי עולם.

החוויה שלי מוולט זה שבהתחלה היה מדובר בשירות במחיר פרימיום עם תמורה פרימיום.

עם הזמן המחיר עלה - והשירות ירד.

אני לא יודע אם זה בגלל שיש פחות שליחים או יותר משלוחים, אין לי מושג. 

מרגיש לי שבתקופה האחרונה הם פשוט נגסו בחתיכה גדולה יותר ממה שהם מסוגלים לבלוע. 

סתם דוגמא, אחת מיני רבות, רצינו ארוחת ערב, הזמנו פיצה בוולט, פיצריה יחסית קרובה (לא מרחק הליכה אבל לא הרבה מעבר), זמן מוערך למשלוח 20-30 דק'. 

השעה הייתה 20:30 בערך, יגיע עד 21? יאללה נפרגן להם,21:30. למרות שכתבו עד 20-30 דק'.

מפה לשם עד שעה 21:45 ההזמנה ישבה בפיצריה ולא נאספה בכלל והזמנים כל הזמן הלכו ועלו.

פניתי לשירות הלקוחות ואמרתי שאני מבקש לבטל את ההזמנה כי זה יגיע בערך ב-23:00 וזה כבר לא רלוונטי. 

ענו לי שאי אפשר לבטל כי כבר הכינו את המנה ואחרי שיגיע יתנו לי פיצוי. 

אמרתי שאני לא רוצה פיצוי ואין מי שיאכל את הפיצה ב-23:00. כי כולנו מבינים את ההבדל בין השעה 21 לשעה 23. וב-23 הולכים לישון. או ישנים. 

ראש בקיר אין עם מי לדבר - הפיצה תגיע נדבר על פיצוי. הגיעה בערך ב-22:50. 

כצפוי מוצר קר וכולם הלכו לישון כבר. 

ביקתי א תהכסף שלי בחזרה - ובאמת שלא היה אכפת לי שיקחו את הפיצה - כי אין לי מה לעשות איתה. 

בהתחלה נתנו איזה 20 שקל ואז העלו ל-50 (סך ההזמנה בערך 120-מחיר פרימיום -אמרנו).

לי זה היה  נראה ממש הגיוני לקבל את הכסף שלי בחזרה במקרה הזה. מה גם שכבר מעל שעה אני אומר להם שאין צורך במוצר. אפשר לותר על השליח. חבל. 

אחרי דין ודברים ממושך ושיחה עם מנהלת לפנים משורת הדין בלה בלה בלה זיכו אותי על מה ששילמתי. 

גם בהרבה מקרים אחרים זה נדמה כאילו שליח אחד אוסף המווווון חבילות ועושה פיזורים שלא יביישו קו אוטובוס. 

וכן אני יודע שאני יכול לבשל לבד/ללכת  לאסוףלבד/וכו' וכו' - וכן כמו שאמרתי אני ממשיך להזמין (הרבה) עם וולט. כי אין אלטרנטיבה ראויה - אבל אני בטוח שתהיה

הבאתי את הדוגמא רק כי ההרגשה שלי שהחווית המשתמש בווךט יורדת הן ברמת זמן המשלוח ונוחות ההזמנה (תזמין עכשיו - לא יודע מתי יגיע), המחיר גבוה וגם שירות הלקוחות מאחורי הפאשלות כבר ממש לא טוב. ותאמינו לי שאני אחד שממעט מאוד להתלונן. 

אבל להבדיל מפעם, כי היום אני כן זוכר את המקרה הזה וכשיש יום שאני יודע שיהיה עמוס (במקרה ההוא ספציפית היה יום רגיל לגמרי מזג אוויר נוח אמצע שבוע לא היה גמר של אירוע ספורט או ריאליטי) - אני לא מזמין יותר וולט. מראש אני נמנע מזה. כי אני יודע שהם לא יעמדו בהתחייבות. 

• אהבתי 2
  • מבאס 1
פורסם
לפני 4 דקות, Nakamichi כתב:

סתם דוגמא, אחת מיני רבות, רצינו ארוחת ערב, הזמנו פיצה בוולט, פיצריה יחסית קרובה (לא מרחק הליכה אבל לא הרבה מעבר), זמן מוערך למשלוח 20-30 דק'. 

שאלה (לכולם) האם השליחים מקבלים תשלום גם לפי מרחק? כלומר יתכן שבסיטואציה הזו לשליח מסוים היה פחות משתלם לאסוף את ההזמנה? 

איך כל הנושא של ציוות שליח להזמנה עובד בוולט? מניח שיש כאן עניין של אזורי שירות, קרבה, אם הוא במשלוח אחר או לא, אבל השאלה היא האם השליח הוא זה שבסוף מאשר לקיחת ההזמנה מנקודה לנקודה או שהוא רק מכניס למערכת "אני פעיל" והחברה שולחת לו משימות לפי אזור הפעילות שלו? 

פורסם (נערך)

איפה בארץ אתה מזמין?

(לא צריך כתובת, מספיק אם זה גוש דאנס או פריפריה).

החוויה שלי (בחדרה) למשל, דומה מאד לשלך.אבל כשאני מספר את זה לחברים תל-אביבים או הרצליינים, הם מסתכלים עלי כאילו נפלתי מאיזה עץ. אצלם, השליח יושב וממתין להזמנה, ולא להיפך.

ולא יהיה לו שום דבר נןסף בדרך, כי מישהו כבר יחטוף לו את זה.

כלומר-זה עניין של מספר הוולטרים הזמינים לקמ"ר. ככל שהוא גדול יותר, השירות יהיה מהיר יותר לינארית.

כמו שכתבת- גם עניין המרחק מהמסעדה הוא פקטור.  כשהמסעדה רחוקה, פתאום אתה רואה אותו בטרקר "מטייל" לעוד איזה שתים-שלוש עצירות

לפני 11 דקות, Nakamichi כתב:

מרגיש לי שבתקופה האחרונה הם פשוט נגסו בחתיכה גדולה יותר ממה שהם מסוגלים

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 4 שעות, ניקו פ. כתב:

אז באמת שאני לא מצליח להבין את התלונה על הוולט. נותן שירות. טוב למישהו? לבריאות. לא טוב? גם לבריאות. 

זה בדיוק העניין. גם אם אתה לא משתמש בשירות בכלל, אתה סובל מהמודל...

אני בעקרון לא מזמין מוולט. לא מעוניין לגרום לשליח מטומטם לסכן את עצמו על הכביש עבורי.

אבל גם כך אני סובל מהסיכון שהם מייצרים לי על כל צעד ושעל, כהולך רגל ונהג.

ואם פעם השליח היה מהאיזור הקרוב לחלוקה,

האינטנסיביות שלהם גורמת ל"יבוא" של שליחים פורעי חוק מרחוק אל אזורי הביקוש.

הם פשוט רוכבים על ההפקרות התעבורתית שקיימת כאן, מתדלקים אותה וגורמים לה להפוך לנורמה.

נכון שלא הם המציאו את זה, אבל בהחלט שופכים הרבה שמן למדורה הזו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני הייתי שליח ליפני שהיה וולט 10 שעות כול יום על הכביש לא משנה שמש גשם 

אם שליח יכול לעבוד כמה שהוא מחליט זה נישמע לי הרבה יותר טוב ובטוח

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Nakamichi כתב:

חוויה שלי מוולט זה שבהתחלה היה מדובר בשירות במחיר פרימיום עם תמורה פרימיום.

עם הזמן המחיר עלה - והשירות ירד.

כתבתי את זה כבר כמה פעמים. בהתחלה הם עבדו במחירי הפסד או במתח רווחים אפסי, עד שתפסו שליטה על השוק. עכשיו כשאין להם תחרות ממשית הם יכולים להעלות את המחיר לצרכן, לקחת יותר מהמסעדן ולשלם פחות לשליחים.

כתבה מהשבוע.

כן, המרואיין המרכזי הוא של משלוחה, אז הוא לא ממש אובייקטיבי, אבל עולות שם הרבה טענות לא רק מצדו.

https://x.com/kann_news/status/1997751703660032382?s=20

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

עד שתפסו שליטה על השוק

השאלה היא האם היה שוק כזה. כלומר עוד מהתקופה בה חייתי גר בתל אביב היה לנו את ספר המשלוחים ובהמשך זה התפתח לאתרים שונים אבל לא היה שירות שמאגד את הכל במקום אחד בצורה מוצלחת כמו וולט, זאת למרות שהיו כמה אתרים שהיה להם את הפוטנציאל לפתח אם משהו כזה, אם הם רק היו חושבים על זה. 

בסופו של דבר כל עסק שרוצה להגיע לקהל רחב מאוד ושהוא יהפוך לאמת המידה למשהו, אין ברירה אלא "לזרוק" המון כסף בשלב ההשקה, שיכול להתארך גם למספר שנים. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא - easy זו דוגמה להשקעה ללא הצלחה. גם העוף בשקל של רמי לוי זה היה לשפוך כסף כדי לזכות בפרסום וקהלים חדשים. לא חסרות דוגמאות. 

פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

כתבתי את זה כבר כמה פעמים. בהתחלה הם עבדו במחירי הפסד או במתח רווחים אפסי, עד שתפסו שליטה על השוק. עכשיו כשאין להם תחרות ממשית הם יכולים להעלות את המחיר לצרכן, לקחת יותר מהמסעדן ולשלם פחות לשליחים.

כתבה מהשבוע.

כן, המרואיין המרכזי הוא של משלוחה, אז הוא לא ממש אובייקטיבי, אבל עולות שם הרבה טענות לא רק מצדו.

https://x.com/kann_news/status/1997751703660032382?s=20

לא רק הפסידו על שוק הצרכנים, גם על שוק השליחים, המחיר פר שילוח היה גבוה יותר,היו הטבות בסופשים וכשאין זמינות שליחים, וככה הם משכו אנשים, לאט לאט ההטבות ירדו והתשלומים גם, אבל אלו שנכנסו לזה כבר בפנים.

Miata ND2

פורסם
לפני 9 שעות, madmaxx כתב:

אבל לא היה שירות שמאגד את הכל במקום אחד בצורה מוצלחת כמו וולט,

נכון. אי אפשר לקחת מהם את ההישגים שלהם. אבל כדאי גם להכיר בצדדים הפחות חיוביים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 21 שעות, madmaxx כתב:

המון דברים עבדו בצורה מסוימת במשך שנים רבות, עד לתקדים משפטי או חקיקה בנושא ואין לי ספק שיום אחד זה יקרה במקרה של וולט. זה קצת מזכיר לי את ביבי שמעניק את כל היועצים שלו דרך הליכוד ולא כעובדי משרד ראש הממשלה כדי שיהיו חייבים לו ולא למדינה - כשר אבל מסריח :-) 

אין בעיה, אז התלונה לא צריכה לבוא לוולט, אלא למי שמאפשר את המצב הקיים, בין אם מחוקק או מבצע או מי שזה לא יהיה.

לפני 21 שעות, פינדר כתב:

כל החברות מהסוג הזה וגם שאר המונפולים והחברות הגדולות נהנות מזה שקשה מאוד להוכיח מתי פעולה עסקית לגיטימית חוצה את הגבול והופכת להיות לא חוקית.

כמו שכתבתי וולט כבר חצו פעם אחת את הגבול בצורה ברורה וספגו קנס של 8.5 מליון שקל. אז הם פשוט יקפידו יותר להישאר בתחום האפור.

סבבה, כמו כל חברה בעולם בערך. כל עוסר, כל עצמאי, כולם ברמה מסוימת מחפשים להקטין הוצאות ולעלות רווחים במסגרת החוק, ואם החוק מאפשר דברים אפורים, אז הבעיה בחוק. זה לא רק עסקים גדולים. גם האינסטלטור שלך שמדווח על דפים שהוא קנה לבן שלו לצביעה או על מכונת הקפה שלו בבית כהוצאה מוכרת. העולם פשוט עובד ככה, וולט הם רק עוד שחקן. זה בעיניי מקרה קלאסי של דונט הייט דה פלייר הייט דה גיים. כמו למשל תכנית מחיר למשתכן. אנשים קיבלו מתנה בדמות כמה מאות אלפי שקלים מהמדינה. כלכלית זו תכנית גרועה בטירוף, אבל אני לא מאשים אנשים שנרשמים אליה. 

לפני 17 שעות, BoazB11 כתב:

זה בדיוק העניין. גם אם אתה לא משתמש בשירות בכלל, אתה סובל מהמודל...

אני בעקרון לא מזמין מוולט. לא מעוניין לגרום לשליח מטומטם לסכן את עצמו על הכביש עבורי.

אבל גם כך אני סובל מהסיכון שהם מייצרים לי על כל צעד ושעל, כהולך רגל ונהג.

ואם פעם השליח היה מהאיזור הקרוב לחלוקה,

האינטנסיביות שלהם גורמת ל"יבוא" של שליחים פורעי חוק מרחוק אל אזורי הביקוש.

הם פשוט רוכבים על ההפקרות התעבורתית שקיימת כאן, מתדלקים אותה וגורמים לה להפוך לנורמה.

נכון שלא הם המציאו את זה, אבל בהחלט שופכים הרבה שמן למדורה הזו.

אוקיי אבל אפשר להגיד אותו דבר למשל על דו-גלגלי. כל הדו-גלגלי. הרי זה כלי שמטיבו מקל מאוד על המעבר על החוק/תחום אפור. כלים דו-גלגליים שופכים המון שמן למדורת ההורגים, הפצועים ועבירות על החוק בכבישי ישראל. אז האם נבטל את כל הדו-גלגלי? זה דיון לגיטימי כמו דיון על נשק או דיון על כל כלי אחר. 

גם נהג מונית ונהג אוטובוס ממהר הרבה פעמים ומעצם זאת שהוא ממהר אתה בסיכון כנהולך רגל/נוסע/משתמש בתחבצ. אז נבטל תחבצ?

אני בכוונה מקצין, כדי להדגים את הנקודה שאני מסכים איתך ושגם לי לא כיף, אבל קשה להאשים את וולט בזה. נתנו לאנשים כלים, מי שמנצל אותם לרעה צריך להיענש בחומרה. הבעיה שכלל הגורמים במדינה שלנו שאחראיים על זה לא מסוגלים לתת את המענה הראוי, המשטרה, מערכת המשפט ועוד. כתוצאה מכך, באופן טבעי, אנחנו פונים להאשים את וולט במקום לדרוש מערכת אכיפה וענישה יעילות יותר. אני לא מאמין בזה. 

לצערנו הנורמה של "כשר אבל מסריח" היא לא רק נחלתן של "מונופולים" או עסקרים גדולים אלא של אחוז מאוד ניכר מהאוכלוסייה. פשוט הרבה יותר סקסי לשנוא חברות גדולות ו"מונופולים". 

• אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 22 שעות, itaysamurai כתב:

איפה haat בסיפור הזה? מזמן לא בכפרים בלבד.

לפחות באיזור הגליל רואים אותם כמו וולט, אבל כנראה עדיין נישתית מדי.

אה זה חברת משלוחים סטייל וולט? תמיד חשבתי שזה שליחים של מסעדה כלשהי עם כמה סניפים

רואה אותם בעיקר בנצרת\עפולה\נוף הגליל,שליחים  נורמטיבים לפחות ששומרים על חוקי התנועה (הכל יחסי כן?)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, פינדר כתב:

אבל כדאי גם להכיר בצדדים הפחות חיוביים.

מסכים בהחלט וזה המקום שעל הרגולטור לזהות את הכשל ולטפל בו, החל מהצפת הכבישים ברוכבים, גידול בפציעות/תאונות היוצרים עלות עודפת למדינה (לוולט יש ביטוח שליחים) ועד להכרזה על גוף כמונפול בתחומו. 

דרך אגב, לא היה גם משהו של יאנגו? פשוט אתמול ראיתי איזה אופנוע עם הארגז שלהם אז נזכרתי. 

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • תוכן חדש...