Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, falou כתב:

יצא לי לדבר עם שני שליחי וולט, בחור צעיר וחוזרת בשאלה בגילאי ה-40, שההעסקה בוולט עוזרת להם מאוד כלכלית.

יש לי במגירה גם סקרי שביעות רצון של שליחי וולט, אם הדיון ימשיך להיות רגשי במקום עובדתי...

ומהעדר הגיון בהאשמה להמצאות ציוריות כמיטב מסורת הדמגוגיה. 

עם מי אתה טרחת לדבר על זה?

קודם כל, כבר ביססנו בדפים הראשונים של השרשור את ההבנה שוולט (לפחות בינתיים) הוא עסק הגון יחסית. זה מתאפשר בין היתר עקב השוק הקטן יחסית שלהם, שמתווה צמיחה איטית ויחסים קרובים יותר בין העובדים להנהלה מאשר בקנ"מ של ארה"ב או מדינות אירופה/אמריקה הלטינית. אחת ממטרות הדיון פה (מבחינתי לפחות) היא לעקוב אחרי ההתפחות של וולט לאורך השנים ולראות עד כמה היא דומה למה שקורה אצל מקביליהם בחו"ל, שם המגמה היא בעיקר שלילית בכל ההיבטים (שירות לקוחות, מחיר, יחס לעובדים וכו'). 

שנית, במהלך העשור האחרון 'טרחתי' לדבר על זה עם כמה עשרות שליחים ונהגים בחמש או שש מדינות שונות, שהועסקו במספר דומה של חברות בתחום ה-gigs, והלוואי שמה שאני כותב פה היה רק המצאות ציוריות. אפשר לטעון שהכל אנקדוטלי, ואפשר להתעקש שהפוסט ברדיט הוא פייק (למרות שלא ברור מי ירצה להשמיץ תעשייה שלמה מבלי לנקוב בשמות), אבל במוקדם או במאוחר כל פיסות המידע האלה תתחברנה ואז חוששני שנגלה שהמציאות חמורה בהרבה מהאנקדוטות.

להזכירך, גם מיטב פרשיות המין והפדופיליה של השנים האחרונות התחילו כלחשושים אנונימיים שאיש לא לקח ברצינות וצמחו בהדרגה להיקף שבו כבר אי אפשר היה לשמור את זה בסוד. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

רק תיקון קטן - וולט אינו אפליקציה ישראלית אלא פינית, כיום בבעלות doordash. לפינים, כחברה, נטיה להיות ישרים והוגנים. את הצידניות הכחולות אפשר לראות ברבות ממדינות אירופה.

אני לא יודע איזה התאמות לחוק ולשוק הישראליים נעשו באפליקציה ובתנאי ההעסקה .

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 42 דקות, Derish כתב:

קודם כל, כבר ביססנו בדפים הראשונים של השרשור את ההבנה שוולט (לפחות בינתיים) הוא עסק הגון יחסית. זה מתאפשר בין היתר עקב השוק הקטן יחסית שלהם, שמתווה צמיחה איטית ויחסים קרובים יותר בין העובדים להנהלה מאשר בקנ"מ של ארה"ב או מדינות אירופה/אמריקה הלטינית. אחת ממטרות הדיון פה (מבחינתי לפחות) היא לעקוב אחרי ההתפחות של וולט לאורך השנים ולראות עד כמה היא דומה למה שקורה אצל מקביליהם בחו"ל, שם המגמה היא בעיקר שלילית בכל ההיבטים (שירות לקוחות, מחיר, יחס לעובדים וכו'). 

שנית, במהלך העשור האחרון 'טרחתי' לדבר על זה עם כמה עשרות שליחים ונהגים בחמש או שש מדינות שונות, שהועסקו במספר דומה של חברות בתחום ה-gigs, והלוואי שמה שאני כותב פה היה רק המצאות ציוריות. אפשר לטעון שהכל אנקדוטלי, ואפשר להתעקש שהפוסט ברדיט הוא פייק (למרות שלא ברור מי ירצה להשמיץ תעשייה שלמה מבלי לנקוב בשמות), אבל במוקדם או במאוחר כל פיסות המידע האלה תתחברנה ואז חוששני שנגלה שהמציאות חמורה בהרבה מהאנקדוטות.

להזכירך, גם מיטב פרשיות המין והפדופיליה של השנים האחרונות התחילו כלחשושים אנונימיים שאיש לא לקח ברצינות וצמחו בהדרגה להיקף שבו כבר אי אפשר היה לשמור את זה בסוד. 

לא צריך ללכת רחוק כדי לזהות התנהלות שאפשר לכנות אותה "פסיכופטית" של ארגונים. למשל, הפרקטיקות שהיו נהוגות אצל אנשי מכירות השטח של Hot (וגם קראנו על סיפורים כאלו כאן בפורום, על איומי סרק וניצול קשישים). 

ועדיין, מדובר במודל שוק (לא רק העסקה, כל השוק) חדש, שמציע יתרונות וחסרונות. זה תפקידו של הרגולטור (שתמיד מתערב אחרי הנעשה, מטבע הדברים) להסדיר את היחסים בשוק, כך שיהיו הוגנים. אבל מכאן ועד לצפות לעוד פרשת אפשטיין (איך זה קשור?) או מיידוף כי... ככה. זה לא אוחז במציאות. יש כאן יותר מדי שחקנים ויותר מדי מידע שזורם כדי שזה יישאר מאחורי חומת שתיקה (שאתה הנחת אוטומטית שקיימת, ואני מניח שאינה אפשרית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

לא צריך ללכת רחוק כדי לזהות התנהלות שאפשר לכנות אותה "פסיכופטית" של ארגונים. למשל, הפרקטיקות שהיו נהוגות אצל אנשי מכירות השטח של Hot (וגם קראנו על סיפורים כאלו כאן בפורום, על איומי סרק וניצול קשישים). 

גם לי יש סיפור על הוט. 

הייתה תקופה שהייתה להם פרקטיקה נפוצה כמו שהיא הייתה נלוזה, לבוא לאנשים הבייתה ולהאשים אותם שהם גונבים שידורים והם חייבים לבדוק שאתה לא עושה את זה. 

אז אחד שכזה בא אלי הבייתה. נגיד בעדינות שלא אהבתי שהגיע אלי אחד כזה, בתקופה שבכלל לא היה לנו כבלים (לא כבלים, לא לוויין, לא כלום חוץ מהעדן פלוס וגם זה בספק שזה היה קיים אז), וקורא לי שקרן בבית שלי (של הורי, טכנית. עוד גרתי שם בתקופה ההיא).

בתור בחור צעיר בשעתו, קצת יותר חמום מח ממה שרצוי, החלטתי שאני רוצה להפחיד אותו קצת. 

מפה לשם, אמא שלי התחילה לצעוק עלי שלא אעיז לצאת עם החרב מהדלת. 

לא יודע למה, הנציג נעלם- כשכבר יצאתי הוא לא היה שם. מעניין איך הוא שינה את דעתו, ככה פתאום, והגיע למסקנה שאני אדם שומר חוק ולא גונב שידורים של כבלים. מעניין אם הוא החליט לבדוק אם הוא רואה כבלים מוזרים שיוצאים מכל מיני מקומות, אתם יודעים, משהו שנקרא "הוכחות". עד עכשיו אין לי הסבר לגבי למה הוא נעלם כאילו בלעה אותו האדמה, ומאז גם אף אחד לא חזר לנסות את זה שוב. 

למען הסר ספק. אבהיר. אין, לא הייתה ולא תהיה לי בעתיד הנראה לעין, שום כוונה להשתמש בנשק קר כלפי משהו חי. נקודה. סוף פסוק. 

אם זו הייתה באמת חרב, או רק מופע אורקולי (טוב, רק קולי תאכל'ס),  זה אתן לכם להחליט לבד. 

ובמידה שנציג כלשהו יחליט שוב לקרוא לי שקרן בבית שלי, אני מקווה שאשתי תהיה בבית כדי לצעוק עלי בצורה דומה. יש מצב שזה הרבה יותר יעיל מאשר אשכרה לצאת עם חרב מהבית.

• מעניין 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אני גר בארה״ב (וושינגטון) והייתי משתמש הרבה בדורדאש.

כמה מקרים שנתנו לי אי נוחות היו כשהאפליקציה מראה שבחורה לבנה כלשהי בדרך אליי ואז מגיע מהגר אפריקאי גבר. אבל וואטאבר, כולם צריכים להתפרנס ויש לי נשק וcastle doctrine

מה שגרם לי להתנתק מהם סופית היה מקרה אחד שהעלה לי את הסעיף בצורה העקרונית

הזמנתי פיצה וכמה שטויות באיזה 65 דולר, הגיע המשלוחן, פוגש אותו בדלת, מסביר לו ששמע זו לא הפיצה שלי. הזמנתי משהו אחר. ההוא אומר בסדר אני כבר חוזר לקח את הפיצה והלך. אף אחד לא חזר. עכשיו כל האינטראקציה מצולמת ברינג וסחבק לא מתרגש נאכל משהו אחר ונפתח טיקט להחזר, ההחזר נדחה, התקשרתי לדורדאש הסברתי את המצב שלחתי סרטון ולא מקבלים מהם תשובה מהנציג, הנציג אומר שכבר תתקבל תשובה בכתב (דריש הזכיר את הניתוק המכוון מהלקוח) ואיכשהו הם הגיעו למסקנה שלא מגיע לי החזר. התקשרתי שוב, קרה אותו דבר. אמרתי כוסאמק ועברתי לאובר איטס 

עריכה אחרונה על ידי Mech Morphix
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

אני מחקתי את וולט לפני כמה חודשים. השירות שלהם, שהיה נהדר בהתחלה, הפך לגרוע. 

זמני משלוחים קפצו פי 2 ומעלה. אולי חוסר שליחים. 

תמיד יש איחורים. תמיד. ההערכה של הזמנים פשוט לא קרובה לדייק אף לא פעם אחת. 

בכל הזמנה שעשיתי בכמה החודשים האחרונים הייתה פאשלה של וולט. בכל אחת. 

האחרונה ששברה את גב הגמל היא נציגה שפשוט שיקרה לי ומרחה אותי 50 דקות.

היום אני כבר יותר מ-3 חודשים בלי, ואני חייב להגיד, לא מרגיש את החסר עדיין. בכלל. 

יחד עם זאת חברים שעוד גרים בתל אביב עדיין מרוצים מהם. לג׳יט גם כן. 

מה שכן, חשבון הבנק שלי ממש שמח מזה. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

4 שנים של שרשור. 

עדיין לא עשיתי מעולם הזמנה בוולט. 

:lol:

פורסם
לפני 18 שעות, Mech Morphix כתב:

אמרתי כוסאמק ועברתי לאובר איטס 

סטטיסטית, זה כנראה רק עניין של זמן עד שגם שם יקרה משהו דומה - כמו שכל חברות השכרת הרכב/הכבלים/הביטוח/התשתיות נוקטות באותם תרגילים ו-business practices מלוכלכים. התרופה היחידה למכה הזאת היא לגור באזור שבו יש מספיק עסקים פרוגרסיביים שמציעים takeout ולא להתעצל ללכת לשם/לעבור עם האוטו בדרך הביתה מהעבודה ולקחת אותו. או לבשל בבית... משמעת עצמית, בקיצור. 

פורסם
לפני 8 דקות, Derish כתב:
לפני 8 דקות, Derish כתב:

אמרתי כוסאמק ועברתי לאובר איטס 

סטטיסטית, זה כנראה רק עניין של זמן עד שגם שם יקרה משהו דומה 

מה. שעוד מישהו יגיד כוסאמק? 

או מישהו יגיד כוסאוחתק כי זה דומה? 

פורסם

לא. כוסאמק נשמע טוב, עם ריח נורדי. ראה הסמלון שלי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

4 שנים של שרשור. 

עדיין לא עשיתי מעולם הזמנה בוולט. 

:lol:

לא במעמד הסוציו-אקונומי המתאים. לא פספסת כלום.

אגב, אחת הסיבות העיקריות שאנשים משתמשים בוולט היא בגלל הקישור האוטומטי/קל לסיבוס/תןביס שמגיע מטעם העבודה בלא מעט מגזרים. סה טו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ואז משלמים לא רק תמורת המשלוח, אלא גם מס הכנסה לפי מדרגות המס. במגזרים שהזכרת זה בהחלט יכול להגדיל את העלות ב-50%.

• תוכן חדש...