Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 שעות, Buki כתב:

מהרגע שנורת "דלק נמוך" נדלקה יש כ 7  ליטר במיכל.

50 ק"מ נסיעה בעיר, 80 ק"מ מחוץ לעיר. 

לגבי הפסים זה לא משהו מדייק ברמה של גרמים. 

לא מדויק, במאזדה 6 שלי יש מיכל דלק שיכול להכין 62 ליטרים, אתמול נדלקה לי הנורה של הדלק ונכנסתי לתדלק, נכנסו 49 ליטרים כלומר ברגע שנדלקה הנורה היו במיכל הדלק עוד 13 ליטרים של דלק, לפי צריכת הדלק הממוצעת בתדלוק הקודם הייתה 8 ליטר ל100 ק״מ כלומר 12.5*13=162 ק״מ שעוד יכולתי לנסוע ללא לתדלק.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

באמת שלא מבין לנסוע עד הטיפה האחרונה. 

אם רוצים לחסוך זמן עדיף פשוט להגיע בדעה שהמשאבות פנויות. חוסך הרבה יותר זמן מלתדלק פחות פעמים בזמן עומס. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 30.8.2022 בשעה 11:25, אלכס 1 כתב:

תמיד כדאי לתדלק מעט לפני שנגמר המיכל,

בתחתית המיכל יש משקעים שלא מומלץ שיגיעו למערכת ההצתה.

1. אין כלום בתחתית המיכל

2. המשאבה שואבת מהתחתית של המיכל ולא מהאמצע

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 29.8.2022 בשעה 21:59, sperial כתב:

1. זה פשוט לביצוע.

2. ההסתבכות מיותרת לגמרי. כשהמחוג או הנוריות מראה בין שליש לרבע ( 2-3 נוריות בצג של 8 פסים) סרים לתחנת הדלק וממלאים. עדיף להתעכב 5 דקות על פני נורית צהובה בליווי חרדת טווח.

אני לא נכנס מזה לחרדות, אני נהנה מעוד זמן בין תדלוק לתדלוק ואני עוד על אופנוע.
אם יודעים כמה ק"מ נשאר אין מה להיכנס לחרדות.

פורסם
בתאריך 29.8.2022 בשעה 20:39, מתענייין כתב:

עד מתי אפשר ליסוע ברכב כשמסומן לי שאין דלק

בנוסף על האמור לעיל, בחלק מהרכבים זהו משתנה התלוי גם במצב הרכב אם הוא בעליה או בירידה.

פורסם
בתאריך 29.8.2022 בשעה 20:48, online כתב:

תבדוק בגוגל כמה גודל המיכל שלך,

גם המספר שיצרן הרכב מציין הוא קרוב לוודאי הנפח הזמין בשימוש סביר.
בכריזמה שלי לפי נתוני יצרן נפח המיכל 60 ליטר.
בפעם היחידה שנתקעתי ללא דלק (שעון דלק לא תקין 😉) תדלקתי מעל ל- 69 ליטר.

:turn-l:
פורסם

יש מצב שהמשאבת דלק בתחנה מזייפת? דחפה לך פחות דלק ממה שרשמה? (כלומר שעל כל 0.9 לי' היא מחייבת ליטר שלם?!)

באוונסיס שלי (2008) המיכל לפי הנתונים הוא 60 ליטר, תדלקתי פעם אחת עם נורת דלק דולקת ויצא לי 55 ליטר

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 3 דקות, לב טוב כתב:

יש מצב שהמשאבת דלק בתחנה מזייפת? דחפה לך פחות דלק ממה שרשמה? (כלומר שעל כל 0.9 לי' היא מחייבת ליטר שלם?!)

באוונסיס שלי (2008) המיכל לפי הנתונים הוא 60 ליטר, תדלקתי פעם אחת עם נורת דלק דולקת ויצא לי 55 ליטר

אין מצב.
שים לב שלא מדובר בתדלוק עם נורה דולקת, אלא הרבה (הרבה) אחרי, תדלוק של רכב שכבה בהעדר דלק במיכל. 5 ליטרים ראשונים מג'ריקן שאני מחזיק בבגז' היתר (+ מילוי הג'ריקן) מתחנת דלק קרובה.

:turn-l:
פורסם

המנהג של לנסוע עם מיכל דלק כמעט ריק לא מוסיף לבריאות ולאורך החיים של משאבת הדלק. זו נמצאת בתוך המיכל והדלק משמש בתוך אמצעי קירור שלה. לכן מפלס דלק נמוך מאוד מציב אותה במצב של חוסר קירור מספק. המלצה של גורמים בתחום הרכב היא להשתדל לא להגיע למצב של פחות מרבע מיכל דלק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה מכלול משאבת דלק, בנוי דומה בכל המכוניות. המשאבה עצמה זה חלק מספר 4, יותר נכון זה השקע שלה והמנוע נמצא מתחתיו. אפשר לפי הגובה שלה להבין שהחל מחצי טנק בערך,  רוב גוף המשאבה נמצא באוויר. המשאבה מקבלת קירור מדלק שזורם דרכה ולא מדלק שנמצא סביבה לכן כל עוד יש דלק במיכל והמשאבה שואבת, יש קירור.

Screenshot_20220903-093609_(1).thumb.png.f266b8ab47ed014d12d190954a1007e6.png

• אהבתי 2

פורסם (נערך)

מיתוסים לא נכונים לגבי מילוי דלק:

1. "זה לא בריא לרדת מתחת לרבע מיכל, המשאבה צריכה דלק מסביבה כדי להתקרר"- ר' ההסבר של בוקי.

2. "בתחתית מיכל הדלק יש חול, לכלוך ומשקעים"- בתחתית מיכל דלק יש... דלק!

3. "החצי השני של המיכל "יורד יותר מהר" מהחצי הראשון"- פסיכולוגי. חצי זה חצי.

אף אחד לא באמת רואה את החצי השני יורד במלואו, כי אף אחד לא מגיע עד לסוף המיכל (כי אז המשאבה תתחמם וייכנס חול 😄).

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...