Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסרונים והגנת הפרטיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסרונים שנשלחים היום מכילים המון מידע פרטי כמו באיזה בנק מנהלים את החשבון, ספרות ממספר החשבון, יתרות ופעולות בחשבון, מי חברת ביטוחי הרכב שלכם ועוד, ונראה שקשה להיפתר ממשלוח מסרונים. כאילו שחוק הגנת הפרטיות לא קיים. אתם סומכים על חברות הסלולר ומאמינים שעובדים שלהם לא מעבירים/מוכרים מידע עלינו לחברות אחרות? קשה לי להאמין שהעברת מידע עלינו היא לא תופעה נרחבת בארץ. דעתכם?

פורסם

על חברות הסלולר - כן. אין לעובדים גישה למסרונים.

מה שכן, המדינה מאזינה להם. והמשטרה כשבא לה.

בגדול, אני נוטה להתעלם מדברים שאין לי השפעה עליהם. מספר חשבון חשוף לא מהווה בעיה גדולה לכשעצמה, ואם הבנק שלך יותר מדי מרעיש - פשוט תכבה את ההתראות. אצל כולם אפשר לכוון את זה.

השילוב של הטלפון והאימייל שלך בכל מקרה נסחרים על ידי אלף ואחת חברות, בלי שום קשר לקיומם של מסרונים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

למה לטעון שהחוק לא קיים? מישהו הפר אותו בשליחת שם הבנק שבו מתנהל החשבון שלך? 

החברות הללו מחוייבות לחוק, עוברות ביקורות ועורכות שינויים לתקן בעיות. זה לא שאין הפרות, אבל אתה מדבר על התעלמות מוחלטת מהחוק בהחלטה מודעת של ההנהלה.

ולמה שיהיה לי אכפת שמישהו ידע את הפרט הזה עלי? בטח כשמדובר על פרט מידע סטטיסטי, כשלאף אחד לא באמת משנה איפה מתנהלים הכספים של בירו באופן ספציפי.

• אהבתי 1
פורסם

חוק הגנת הפרטיות עוסק באופן ההגנה שלהם על המידע שלך, הוא ממש לא קשור למסרונים שאתה חווה.

אם רק היית יודע כמה מידע מסתובב עליך בחוץ היית מתייאש.

חברות גדולות ורציניות משקיעות לא מעט במניעת דלף מידע, אין 100% ואם עובד מוכשר רוצה להוציא את המידע הוא יצליח, לפעמים יתפס ולפעמים לא.

פורסם
לפני 21 שעות, eladns כתב:

טלפון כשר ונושעתי

נסה ותהנה

זה שההודעות לא נשלחות אליך, לא אומר שהן לא נשלחות למחשב חברת הסלולר.

לפני 21 שעות, hans כתב:

על חברות הסלולר - כן. אין לעובדים גישה למסרונים.

ולמנהלים אין? לא נראה לי.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, mcaspi כתב:

ולמנהלים אין? לא נראה לי.

להפנות אותך לוויקיפדיה כדי להבין איך עוברים מסרונים ברשת סלולרית, או שאתה יכול לבד?

האמת שזה די מורכב.

אבל לא בקצרה, אין גישה למסרונים עצמם לא מצד המנהלים ולא מצד העובדים. זה עובד בצורה די מוזרה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבנק שולח לך מסרונים רק בהסכמתך. מפריע לך ? תבטל הסכמה/ תבטל משלוח מסרונים.

פרטי חשבון בנק אינם מידע סודי -> רשום על כל צ'ק שאתה מוציא. רשום בכל מכתב שאתה מקבל מהבנק (על העטיפה מתנוססת שם הבנק בגדול).

כנ"ל לגבי חברת ביטוחי רכב/ חברת כרטיסי אשראי וכו' (עם ההתאמות הרלוונטיות). אם כבר, בזמן מעורבות בתאונת דרכים אתה מוסר פרטי חברת ביטוח + פרטים אישיים שלך (שם + מספר תעודת זהות). זה כבר יותר בעייתי.

למזלינו, גניבת זהות זה דבר שלא נפוץ בארץ (ביחס לארה"ב).

פורסם

ביטול מסרונים מבחירה אני לא רואה בכל המקרים. אני נתקל בהסכמים עם חברות שבהם תקשורת מרחוק כוללת בקבוצה אחת את כל האפשרויות כולל מסרונים, ללא אפשרות הלקוח לבחור חלק מהם, ובחברות שרק מפמפמות שליחת מסרונים, או ששולחות ללא אישור בעל הקו. מעניין למה. רשתות שיווק לא רלוונטי לנושא.

פרטי חשבון הבנק הם מידע סודי למי שהלקוח לא מסר את המידע כמו חברת הסלולר. בתיבת דואר נורמלית אין תמיד לכל אדם גישה למעטפה.

לגניבת זהות לא התייחסתי אלא להעברת מידע ויצירת פאזל.

השאלה יותר ספציפית, במדינה שקיימת בה מילה שנקראת "ישראבלוף", אתם באמת חושבים שמנהלים בחברות הסלולר לא מעבירים/סוחרים מידע מסרונים עם חברות אחרות במשק, והדברים נראים חלקים כפי שכתבתם?

פורסם

אז למה לעצור עם הפאראנויה שם? אולי מנהלי הבנק עצמם מוכרים את המידע שלך לחברות אחרות?

הסבירו לך איך הדברים מנוהלים מבחינת גישה ופיקוח, ושתכלס לאף אחד לא אכפת איפה מנוהל החשבון של כספי, מידע שכל אחד יכול לשלוף די בקלות מתיבת הדואר שלך).

חברות הסלולר הגדולות, שעובדות ברגולציה וביקורת מדאיגות אותך? אבל את כרטיס האשראי שלך אתה מוסר בקלות בכל אתר שמוכר אוריגמי מפיות נייר, ולכל עובד פיצה האט ולכל מלצר במסעדה. כרטיס, שבניגוד למספר החשבון שלך אפשר להוציא איתו כסף.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 20.8.2022 בשעה 12:34, mcaspi כתב:

השאלה יותר ספציפית, במדינה שקיימת בה מילה שנקראת "ישראבלוף", אתם באמת חושבים שמנהלים בחברות הסלולר לא מעבירים/סוחרים מידע מסרונים עם חברות אחרות במשק, והדברים נראים חלקים כפי שכתבתם?

מה הקשר למדינה?

אחת הבעיות הגדולות ביותר של חברות היא עובדים בעלי גישה למידע שמוציאים אותו החוצה - לא קשור לישראל.

בדיוק לפני מספר ימים הורשע עובד טוויטר לשעבר שהעביר מידע לממשלה הסעודית.

34% מפריצות וגישה למידע נעשו ע"י גורמים פנימיים (https://www.verizon.com/business/resources/reports/2019-data-breach-investigations-report.pdf)

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Be roo כתב:

אז למה לעצור עם הפאראנויה שם? אולי מנהלי הבנק עצמם מוכרים את המידע שלך לחברות אחרות?

הסבירו לך איך הדברים מנוהלים מבחינת גישה ופיקוח, ושתכלס לאף אחד לא אכפת איפה מנוהל החשבון של כספי, מידע שכל אחד יכול לשלוף די בקלות מתיבת הדואר שלך).

חברות הסלולר הגדולות, שעובדות ברגולציה וביקורת מדאיגות אותך? אבל את כרטיס האשראי שלך אתה מוסר בקלות בכל אתר שמוכר אוריגמי מפיות נייר, ולכל עובד פיצה האט ולכל מלצר במסעדה. כרטיס, שבניגוד למספר החשבון שלך אפשר להוציא איתו כסף.

למה אני לא מתעסק עם מנהלי הבנק או כרטיס האשראי? כי תהיתי בנושא, ורציתי להעלות דיון על נושא מסוים ותמוה, לדעתי, שבו אני רואה בשנים האחרונות רצון רב והתחכמות של חברות עם חוק הגנת הפרטיות, לשלוח מידע לקוחות במסרונים, כשאפשר לשלוח גם במייל, ואי רצון די גורף של החברות לתת ללקוחות להחליט באיזה דרך ישלח מידע אליהם.

ראי גם מה כתב גור אדם על העברת מידע לצד שלישי.

פורסם (נערך)

העלת נושא לדיון, ואתה מסרב לקבל את התשובות שנותנים לך.

אתה ממשיך לערבב בין עצם שליחת המסר בפלטפורמה כזו או אחרת, שהיא החלטה של הבנק, עם שמירת הפרטיות אצל חברת הסלולר שהיא בסך הכל הצינור.

ומשום מה אתה לא מוטרד ממה הראשון עושה עם המידע שלך, אבל לדעת השני עושה בוא ככל העולה על רוחו.

אי-מייל טוב יותר ממסרון? למה אתה לא חושש שמנהלי גוגל סוחרים בתוכן של המיילים שלך?

ובין מה שאתה טוען למה שכתב גור אדם יש קשר רופף. כן, יש פריצות בידי עובדים (כמו שכתבתי בתגובה הראשונה' אבל אתה מוכן לאמץ רק הודעות שתומכות בחשש שלך ומתעלם מאחרות), אבל אתה לא מדבר על עובד זוטר כזה או אחר שרוצה לעשות עוד קצת כסף, אלא על מנהל חברת סלולר, אדם בכיר, שמחליט להתעלם באופן גורף מהחוק ולסחור בטונות של מידע על כל הלקוחות שלו, שמנחה את עובדיו להפיק עבורו את המידע ומוכר אותו כחלק מהתוכנית העסקית של החברה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

א. לא מסרב לקבל את התשובות. מנסה "לסובב" את הנושא מכל הכיוונים לפני שהוא מסתיים, ולראות אם דעות משתנות/נוספות כמו שגור אדם כתב: " עובדים בעלי גישה למידע שמוציאים אותו החוצה".

ב. סומך יותר על גוגל מאשר על חברות בארץ. עד כמה שזכור לי, כשגוגל, איביי, פייפאל משנות מדיניות, הן מודיעות על זה ללקוחות בתקציר ובמפורט. תראי לי בבקשה עד כמה זה נפוץ בארץ. משהו בסגנון "החברה רשאית לשנות את התקנון בכל עת מבלי להודיע ללקוחותיה" מוכר לך?

ג. לא צריך להגזים עם טונות של סחר. כפי שכתבתי, תוהה אם התופעה קיימת, מדוע מסרונים כל כך נפוצים כשמייל זהה לדעתי ועוד.

פורסם

מה שבאתי לומר הוא שהמדיה אינה משנה.

כלומר, אם עובד בעל גישה למידע רוצה לגשת למידע שלך - הדבר האחרון שהוא יעשה זה לבדוק איזה מסרונים נשלחו אליך.

כמובן שהכל תלוי ברמות האבטחה וההרשאות שיש בחברה, אבל:

1. הוא יכול להיכנס למסך הלקוח ולבדוק את כל הנתונים שלך.

2. הוא יכול להיכנס לכל תכתובות המיילים איתך.

3. הוא יכול להיכנס ישירות לבסיס הנתונים ולגשת למידע שלך.

4. הוא יכול לבקש מעמית לעבודה מידע מסוים.

5. הוא יכול להחדיר רוגלה למחשבי החברה.

ועוד ועוד.

מסרונים זו הבעיה האחרונה שלנו.

• תוכן חדש...