Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, רונן R כתב:

זהו משהו קבוע, שכל שנה אחרי החגים משתחררים רכבי שבע לשוק?

וגם אם כן איך אני יכול להיות בטוח שהמחירים לא ימשיכו לעלות? או שישחררו רכבים שאינם מתאימים לצרכים שלי?

שום דבר לא קבוע,

כמו שעד לפני שנה וחצי רכב שהתיישן ערכו ירד ולא עלה כמו שעכשיו

אבל זאת תופעה ששמתי לב אליה בשנים האחרונות

אסביר קצת רקע למה זה קורה,

לוח החופשות החרדי שונה מלוח החופשות של משרד החינוך

יש 3 חופשות עיקריות "בין הזמנים" (אכתוב בקצרה, מי שמעוניין לפרט, יש בגוגל הרבה מידע)

1. אחרי יום כיפור עד שבוע אחרי סוכות - חודש תשרי(אוקטובר בדרך כלל)

2. שבועיים לפני פסח + פסח + שבוע אחרי פסח - חודש ניסן  (אפריל בדרך כלל)

3. אחרי תשעה באב, עד ראש חודש אלול- חודש אב (3 שבועות באוגוסט)

בבין הזמנים של פסח, פחות מטיילים (מטיילים, אבל פחות) משתי סיבות:

1. צריך לנקות את הבית לפני הפסח

2. בזמן הפסח, יש יותר בעיות כשרות בגלל ההחמרות ההלכות של חמץ בפסח

יוצא שמטיילים בעיקר בעיקר בבין הזמנים שבחודש אב (אוגוסט), וקצת בבין הזמנים שבחודש תשרי (אוקטובר)

לשכור רכב, זאת הוצאה יקרה 

לשכור רכב 7 מקומות בדרך כלל לא אפשרי כמעט באוטוסט, ואם כן, זה יוצא כמה עשרות אלפים לחודש (כן כן)

לכן הרבה משפחות קונות רכב בסוף יולי-תחילת אוגוסט (חלקם גם במהלך אוגוסט כי לא מצאו לפני) במטרה להישאר איתו עד אוקטובר, באמצע יש את החגים, זה גם נסיעות.

בתחילת אוקטובר, משפחות שלא צריכות רכב ביום יום, מוכרות את הרכב, בדרך כלל זה נמכר בתוך המשפחה/קהילה

אבל חלק מהרכבים יוצאים לשוק הכללי

אבל, נוצר גם פחות ביקוש לרכבים האלה, ולכן המחירים נוטים להתאזן, 

לא תראה נפילה במחירים

אבל אם ביולי רכב ב10 אלף מעל המחירון יחטף מהר

בנובמבר, הוא יכול לחכות בלוח כמו רכב רגיל, מה שגורם לאיזון מחירים ולעמדת מיקוח על הרכב.

האם זה יהיה כך גם השנה?

מי יודע.

ההמלצה שלי זה לא לחכות, אלא להמשיך לחפש, על אש קטנה. פעם ביום להציץ בלוחות ולראות אם יש משהו.

מצאת משהו טוב, לקחת

ואם לא מצאת,

מקווה שבאמת אחרי החגים התופעה הזאת תקרה

בהצלחה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם

כדאי להמנע ממנועי 1.4 טורבו של אופל ( וגם שברולט אורלנדו). 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

שום דבר לא קבוע,

כמו שעד לפני שנה וחצי רכב שהתיישן ערכו ירד ולא עלה כמו שעכשיו

אבל זאת תופעה ששמתי לב אליה בשנים האחרונות

אסביר קצת רקע למה זה קורה,

לוח החופשות החרדי שונה מלוח החופשות של משרד החינוך

יש 3 חופשות עיקריות "בין הזמנים" (אכתוב בקצרה, מי שמעוניין לפרט, יש בגוגל הרבה מידע)

1. אחרי יום כיפור עד שבוע אחרי סוכות - חודש תשרי(אוקטובר בדרך כלל)

2. שבועיים לפני פסח + פסח + שבוע אחרי פסח - חודש ניסן  (אפריל בדרך כלל)

3. אחרי תשעה באב, עד ראש חודש אלול- חודש אב (3 שבועות באוגוסט)

בבין הזמנים של פסח, פחות מטיילים (מטיילים, אבל פחות) משתי סיבות:

1. צריך לנקות את הבית לפני הפסח

2. בזמן הפסח, יש יותר בעיות כשרות בגלל ההחמרות ההלכות של חמץ בפסח

יוצא שמטיילים בעיקר בעיקר בבין הזמנים שבחודש אב (אוגוסט), וקצת בבין הזמנים שבחודש תשרי (אוקטובר)

לשכור רכב, זאת הוצאה יקרה 

לשכור רכב 7 מקומות בדרך כלל לא אפשרי כמעט באוטוסט, ואם כן, זה יוצא כמה עשרות אלפים לחודש (כן כן)

לכן הרבה משפחות קונות רכב בסוף יולי-תחילת אוגוסט (חלקם גם במהלך אוגוסט כי לא מצאו לפני) במטרה להישאר איתו עד אוקטובר, באמצע יש את החגים, זה גם נסיעות.

בתחילת אוקטובר, משפחות שלא צריכות רכב ביום יום, מוכרות את הרכב, בדרך כלל זה נמכר בתוך המשפחה/קהילה

אבל חלק מהרכבים יוצאים לשוק הכללי

אבל, נוצר גם פחות ביקוש לרכבים האלה, ולכן המחירים נוטים להתאזן, 

לא תראה נפילה במחירים

אבל אם ביולי רכב ב10 אלף מעל המחירון יחטף מהר

בנובמבר, הוא יכול לחכות בלוח כמו רכב רגיל, מה שגורם לאיזון מחירים ולעמדת מיקוח על הרכב.

האם זה יהיה כך גם השנה?

מי יודע.

ההמלצה שלי זה לא לחכות, אלא להמשיך לחפש, על אש קטנה. פעם ביום להציץ בלוחות ולראות אם יש משהו.

מצאת משהו טוב, לקחת

ואם לא מצאת,

מקווה שבאמת אחרי החגים התופעה הזאת תקרה

בהצלחה

שמע אני חרדי בעצמי (ועם 7 מקומות) לא נתקלתי בחבר אחד שקנה רכב לב הזמנים. לא אומר שאתה טועה אבל לא יודע כמה זה באמת משפיע על השוק.

ועכשיו לעניין פות"ש.

לי יש פיקאסו ואכלתי כמה לקרדות. עם כל זה בתקציב שלך למצוא יפנית אמינה וסחירה= מכונית קרועה ושחוטה במרבית הסיכויים.  

ולקנות ורסו עם 270 אק"מ זה לדעתי רעיון רע.

תכוון לפיקאסו 2015 2014  באזור ה30 אלף ש"ח  באזור 130 אק"מ אחת שטופלה נורמלי ועם היסטוריית טיפולים שמצויין בה חלקים מועדים לפורענות שהוחלפו. ותשמור את יתרת התקציב להפתעות אם יגיעו.

מה שכן תתצטרך להשקיע קצת לקרוא את השרשורים הרלוונטים על הרכב כאן. תגלה מה החלקים שכושלים אצל כולם ותמצא רכב שהחליפו בו כמה שיותר מהם.

אם תעשה את זה תהנה מרכב מעולה למשפחה מרווח נעים מודרני בטיחותי וחזק. 

מה שכן זה יצריך תשומת לב באחזקה ובחירת מוסך מתמחה (אם אתה מאזור המרכז אתה מסודר בקלות)

אגב יש קבוצת ווטצאפ פעילה לרכב הזה וחלקים רבים ניתן להזמין מחו"ל בשליש מהמחיר בארץ.

פורסם

למי שאין זמן ורצון להתעסק עם הרכב ולהגיע למוסכים עם תקלות שונות לא הייתי ממליץ על פיקאסו.
הקארנס שהצעת נשמעת טוב בסה"כ ולא רואה שום מניעה לקחת לבדיקה במכון מסודר ולרכוש את הרכב.

פורסם

מציע לך לבדוק גם את רנו גראנד סניק בגלל שהנסועה שלך נמוכה אז צריכת הדלק פחות רלוונטית כמו שאמרת, המנוע והגיר שם מגיעים ישירות מהניסאן קשקאי.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

^^^

המנוע 2.0 כמו בקשקאי מצויין, אבל הגיר הרציף יכול להיות צרה גדולה ( ואולי גם הסיבה למכירה ). לא רק שצריך להכין סכום של 5 ספרות, לך תמצא גיר כזה מפירוק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

^^^

המנוע 2.0 כמו בקשקאי מצויין, אבל הגיר הרציף יכול להיות צרה גדולה ( ואולי גם הסיבה למכירה ). לא רק שצריך להכין סכום של 5 ספרות, לך תמצא גיר כזה מפירוק.

הגיר שיש בקשקאי מנוע 2.0 הוא אמין(jf011), הוא שונה מהגיר שיש במיקרה/אלטימה ששם מותקן גיר רציף jf015.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם (נערך)

למוסך בו אני מטפל ברכב יש דעה אחרת משלך לגבי הגירים הרציפים של רנו גרנד סניק. 

זה מוסך שמחליף את הגירים האלה, בדרך כלל אחרי כ-100 אלף קילומטרים,  ולפעמים מתקשה למצוא גיר משומש תקין .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

אני מכרתי לחבר לפני כחודש וחצי ורסו עם 160 אלק”מ ב62 אלפש”ח,

לבחור חרדי ממו”ע והוא אמר לי שהוא אחרי החגים הולך למכור אותו ב50 בערך,

הוא טען שהוא הולך לעשות בו חודשים בערך8 אלק”מ,

וזה דבר מוכר תמיד אחרי החגים נכנסים לשוק המון רכבי 7 מקומות.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...