Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה לים המלח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני תמיד מרגיש שמסוכן שם, במיוחד כשאני נוסע עם אוטו מלא ילדים. תושבי הפזורה שמתוללים כל הזמן, גם כשיש התפרעויות וגם כשאין. זה מערב פרוע שם (מבחינת כללי נהיגה) ואני ממש לא מקנא במי שנתקע שם בצד.

זאת התחושה האישית שלי לפחות

פורסם

אין בכלל בעיה, תיכנס לכפר בדוי תאכל צהרים גם. לא יקרה כלום. יש להם אוכל טוב.

מה שאתה רואה בחדשות זה הפרעה שקיימת רק בחדשות (בשביל הרייטינג)

(גרתי בדרום 10 שנים)

• רעיון גרוע 2
  • מעניין 1
פורסם

זה נכון ולא נכון. 

תיכנס לאחד הערים הבדואיות בדרום בצהריים באמצע היום, אין שום בעיה, כי מניחים שאתה נמצא שם במסגרת העבודה שלך. 

תיכנס לשם מחוץ לשעות העבודה, ויסתכלו עלייך מוזר. מאוד. כניראה לא יתפתח שום דבר מעבר למבטים מוזרים, אבל עדיין, זו לא תחושה נעימה. 

פורסם

סיפר לי חבר: גר במושב בשומרון באזור שכם. הזמין ארון, תעריף להרכבה 450 ש"ח במקום 300 "תוספת סיכון".

אממה, הגיע נהג ערבי.....

• מצחיק 5

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אני אהיה קצת בוטה אבל תוציאו את הראש מהתחת של המרכז.

ערד נמצאת סה"כ שעה ורבע מתל אביב. יש רמזור אחד מהמרכז לערד ודרך דו נתיבית לכל כיוון. 

אני מתגורר בדרום ועל אף שמידי פעם אכן יש מטומטם על הכביש זה לא משתווה לכמות החיתוכים והמטומטים שאני פוגש בכבישי המרכז. 

נכון בשומר החומות היה קצת לא נעים למשך כמה ימים אבל זה היה כך בכל הארץ. ואפילו יותר ביפו וחיפה שלא לדבר על ערבים מעורבות אחרות. 

סליחה על הפריקה פשוט יש חיים מעבר להרי החושך והאמת הם ממש טובים. 

ולפותח השרשור אין שום בעיה בכבישים הכל בטוח רק תזהר בפיתולים ותוריד מהירות. 

• אהבתי 4
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

אף אחד לא טוען שהדרום לא יפה- להפך, הוא מדהים. וגם אף אחד לא טען שאין ערסים שחותכים בכבישים במרכז. ואף אחד לא טען שהדרום רחוק מאוד מהמרכז.

מה שאני מנסה לטעון שלעומת המרכז, בדרום אין משילות. מערב פרוע ואיש הישר בעניו יעשה.

יש על זה אינסוף תיעודים מתושבי המקום, כתבות, תמונות וכו. כמו למשל:

https://www.ynet.co.il/news/article/Hkc805XzO

https://www.israelhayom.co.il/news/law/article/10601410

לכן, עבור מישהו מהמרכז, זה די מפחיד לנסוע עם משפחה בכבישים הללו. מה יקרה אם מישהו יכנס בך? תוכל להחליף איתו פרטים בלי להתסכן באלימות מנשק חם/קר? מה יקרה אם תתקע בשולי הדרך? אתה יודע שאין משילות ושאם יקרה לך משהו כשאתה עם ילדים קטנים- אין מי שיעזור לך.

ולראיה שאין משילות- התנהלות המשטרה בזמן ההתפרעויות בשנה שעברה: https://www.srugim.co.il/561659-המשטרה-שבטים-בדואים-ישמרו-על-הכביש-לבא 

עריכה אחרונה על ידי laplug
פורסם

יש בדרום נהגים צעירים שמתפרעים, יש גם במרכז, בדרום מתפרעים יותר כי הכבישים ריקים יותר. נראה מישהו מרביץ "חראקות" במרכז באמצע פקק, קשה קצת. נהיגה פרועה היא תולדה של העדר אכיפה מספקת, לא של מוצא אתני. נוח לתלות את האשם בהשתייכות למגזר, זה עוזר פוליטית, האמת קצת שונה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם (נערך)

או במילים אחרות - העדר משילות- בדיוק מה שאמרתי

כמו שנאמר במסכת אבות: "רבי חנינא סגן הכהנים אומר, הוי מתפלל בשלומה של מלכות, שאלמלא מוראה, איש את רעהו חיים בלעו"

עריכה אחרונה על ידי laplug
  • אהבתי 2
  • תוכן חדש...