Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אננס טרי למה כל כך יקר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה טמונה בכותרת. רק אוסיף שבאירופה אנגליה/צרפת (הבנתי שגם שם האננס הוא מיבוא)

פרי שלם עולה אירו אירו וחצי. שבארץ המחיר שאני רואה הוא בסביבות 40 ש" ליחידה.

מה אני מפספס בזהב הצהוב הזה. זה לא הפרי היחיד בעולם שמגיע מיבוא למה הוא כזה יקר.

ובהנחה שהוא יקר כי אנחנו סתם פראיירים. אני הולך להשקיע באננס רווח של 1000% לא רע:)

(יש לי חבר שיש לו עסק של מגשי פירות מעוצבים. שמביא במזוודות בחו"ל עם חברים ההפרש כזה גדול שזה שווה את הטירחה)

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

האננס היפה שנמכר בארץ, זה הצהוב עם העלים אינו מייבוא, אלא מגידול מקומי.

התנאים בארץ לגידול אננס קשים אז הגידול הוא בחממות שיש לחמם בלילות, ושיח האננס מוציא מעט מאוד פירות בשנה, רובם קטנים ולא לשיווק. כלומר הרבה שטח יקר, אנרגיה ועבודה על מעט מאוד פירות.

באירופה משווקים אננס טרי ובשל עם עלים שמיובא מקוסטה ריקה או תאילנד ושאר מדינות שבהן הגידול הוא בשטחים פתוחים וכוח העבודה זול.

לארץ אסור ייבוא פרי מהסוג שמאפשרים למכור באירופה.

מותר לייבא רק פרי ירוק ללא עלים.

הפרי הזה פחות טעים, לרוב לא מבשיל כמו שצריך, חוטף פטריית ועובש ולכן למרות שהוא נקנה בזול יש לו פחת דיי רציני. לא מציאה. אבל הוא קצת יותר זול לצרכן מאשר האננס בגידול מקומי.

אם יפתחו את היבוא לארץ שיהיה כמו באירופה זה דיי יהרוג את כדאיות הגידול המקומי, שמוגן על ידי התקנות שאוסרות ייבוא של פרי ששווה משהו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • אהבתי 6
פורסם (נערך)

אל תשכח שלוקח איזה שנתיים לגדל אננס אחד. בסוף אתה קונה אננס בגודל של תפוז במחיר של ₪10 ליחידה. 

אחרי קילוף וחיתוך נשאר לך תפוח. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • מצחיק 1
פורסם

על פי מה שאני מכיר את העלים גוזמים ביבוא מחשש למזיקים. אם חבר שלך מביא כאלה במזוודה(או שצחקת) יכולות להיות לזה השלכות.

פורסם
לפני כשעה, Giant_TA כתב:

על פי מה שאני מכיר את העלים גוזמים ביבוא מחשש למזיקים. אם חבר שלך מביא כאלה במזוודה(או שצחקת) יכולות להיות לזה השלכות.

ממש לא צחקתי. אם כי אין לי מושג אם הוא  מסיר את העלים קודם (מניח שכ ןזה הרבה מקום)

פורסם (נערך)

וכמובן מצהיר על זה בדלפק של משרד החקלאות מול המסלול האדום בנתב"ג.

זה יותר חמור מהברחת אייפון...

לאחרונה הברחתי חצי קילו דודבנים מאירופה. שליש מחיר מבארץ . ₪15 לק"ג. טעם מעולה. 

את החרצנים אני שורף בתנור אפייה. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • רעיון גרוע 1
פורסם

למה אתה שורף את החרצנים בתנור אפיה? 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מניעת הפצת מזיקים ופלישת מינים.

בארצות מתוקנות ההברחה כזו יכולה לזכות אותך בכמה שנים מאחורי סורג ובריח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

בארצות מתוקנות ההברחה כזו יכולה לזכות אותך בכמה שנים מאחורי סורג ובריח.

למשל אוסטרליה/ניו זילנד, עם אקוסיסטם סגור ועדין. זה אחרי שהכנסת מינים פולשניים דוגמת חתול בית גרמו לנזקים עצומים לטבע.

האכיפה צריכה להתמקד בזה ולא בלקחת 500 שקל על בדיקת קורונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

ומה הקשר?

בינתיים לא נדרשות בדיקות קורונה בנתב"ג, אם כי זה עשוי להשתנות. אבל המחיר לא מתקרב ל-500 ש"ח, יותר קרוב לשמינית מזה.

בארה"ב היה לפני כ-3 שנים סיפור על נוסעת שניסתה להעביר תפוח שקיבלה במטוס שהחזיר אותה מאירופה (חברת תעופה אמריקאית), התווכחה עם הפקחים שדרשו להשליכו לפח הייעודי, ומצאה עצמה בכלא לתקופה לא קצרה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

משרד החקלאות מחייב לייבא אננס רק בלי הראש (העלים הירוקים) מחשש למזיקים. כשמורידים לאננס את הראש זה מקצר לו מאוד את חיי המדף. בסופרמרקטים לא אוהבים לשווק פירות עם חיי מדף קצרים.

בשוק יש לפעמים אננס מייבוא ב 10 ש"ח ליחידה כשיש איזה סטוק שעל הקצה כבר (לאכילה מיידית). 

כשהפרי כבר בסוף חיי המדף שלו (צבעו כבר יותר חום) חשוב לבדוק שהוא לא רך. רך זה כבר אחרי הקצה. 

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

התשובה כתמיד היא רגולציה קשיחה שמגינה על לובי חקלאי זעיר בעל כח פוליטי חזק, ובגללו אתה אוכל חרא טונה ביוקר, אננס קטן ומעפן ביוקר, בננות לא רעות אבל יותר יקרות ממה שעולה לייבא מגואטמלה ועוד ועוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...