Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות החלפת מקום עבודה שיגרור נסיעות יומיות מת״א לחיפה, אני שוקל להחליף את הקיה פיקנטו שלי ברכב חסכוני יותר.
קצת פרטים:

רכב נוכחי - קיה פיקנטו 2017, כ-12 ק״מ/ליטר. עלות נסיעות חודשית - 2500 ש״ח. 

דרישות - 

נדרש רכב קטן יחסית (חניה בת״א),  חשמלי/פלאג-אין זה לא אפשרות.

מחיפושי ברשת עלו טויוטה יאריס וסוזוקי איגניס (היברידיות) כאפשרויות עם צריכת דלק אמיתית סביב 18 ק״מ/ליטר.

כמובן שנדרש גם לחשב ירידת ערך גדולה יותר, ביטוחים, טיפולים וכד׳. הרציונל הוא שזה אמור להתקזז עם חסכון של כ900 ש״ח בחודש על דלק.

מה דעתכם על הרכבים הנ״ל? האם הציפייה לשיפור משמעותית בצריכת הדלק בנסיעה שעיקרה בינעירותית הוא ריאלי?

האם ישנן אפשרויות עדיפות יותר?

תודה!

פורסם

שלום,

מה התקציב? חדש או משומש?

טויוטה יאריס היברידית כנראה עונה טוב לצרכים שלך. תבדוק טוב שמושב הנהג נוח לך. זה חשוב מאוד בנסיעות ארוכות. יש לא מעט תלונות על המושב ( בעיקר בדגם הקודם ).

סוזוקי איגניס היברידית רק נקראת היברידית. בפועל מדובר בתוספת של 3 כ"ס. זהו למעשה גנרטור.  הרכב גם די חלש . אבל הוא כן חסכוני. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש 4 תחנות רכבת בתל אביב ו 3 בחיפה, אין לך אפשרות לנסוע בתל אביב עם הפיקנטו לרכבת ובחיפה למצוא איזה סידור מתחנת הרכבת לעבודה? 

אם רק הייתה לי אפשרות במקום להיות על  ההגה איזה 3 או 3 וחצי שעות ביום, לשבת ולקרוא משהו או אפילו סתם לשחק בטלפון, הייתי מעדיף אותה על פני נסיעה באוטו. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

איך מגיעים לצריכה 1/12 ברכב כזה?
הייתי מקבל 1/14 בצורה עקבית בקורולה 2005 שעברה יותר מ-200K ק''מ.

לפני 5 דקות, Buki כתב:

הייתי מעדיף אותה על פני נסיעה באוטו. 

עד שמישהו מחליט להיפרד מהעולם האכזר ולתקוע תנועת רכבות בכל קו החוף לחצי יום.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

הפיקנטו לא חסכונית.

ידני מתאים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הפיקנטו לא חסכונית אבל לא צריך להגזים. עם יונדאי I30 הייתי עושה 1 ל-14.5 בנסיעות בינעירונית עם פקקים. 

או שיש לך בעיה ברכב, או שאתה ממש יושב על גז ברקס, או שאתה נוסע רק בפקקים. 

אם זו לא תקלה ברכב, אז אל תצפה ל- 1 ל-18 ברכבים שאתה רוצה לקנות, אלא יותר ל1 ל-15 בלחץ.  

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

פות"ש לא כתב באיזה תוואי נסיעה נרשמת הצריכה של 1:12. אני מניח שמשולב עם הרבה נסיעה עירונית.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

מה התקציב? חדש או משומש? 

אידיאלית 80K אבל אפשר עד 100K. מעדיף משומש בן שנתיים-שלוש אבל בשוק של היום יש מצב שכבר עדיף חדש?ֿ

לפני שעה, Buki כתב:

יש 4 תחנות רכבת בתל אביב ו 3 בחיפה, אין לך אפשרות לנסוע בתל אביב עם הפיקנטו לרכבת ובחיפה למצוא איזה סידור מתחנת הרכבת לעבודה? 

לא אפשרות לצערי, אני צריך להיות גמיש עם האוטו.

לפני שעה, Boltik כתב:

איך מגיעים לצריכה 1/12 ברכב כזה?

לפני 48 דקות, davemustaine87 כתב:

או שיש לך בעיה ברכב, או שאתה ממש יושב על גז ברקס, או שאתה נוסע רק בפקקים. 

לפני 44 דקות, motior כתב:

פות"ש לא כתב באיזה תוואי נסיעה נרשמת הצריכה של 1:12. אני מניח שמשולב עם הרבה נסיעה עירונית.

מדדתי החודש ב2 מיכלים שונים ויצא 1/12.5, הנסיעה כרגע היא משולבת, יכול להיות שבהמשך תהיה יותר בינעירונית. הרכב מטופל במוסך מורשה קיה באופן קבוע, אולי קשור לעובדה שכבר עשה 120K?

איך אפשר לבדוק אם יש תקלה שקשורה לצריכת דלק?

לפני כשעה, yulianx כתב:

הפיקנטו לא חסכונית.

ידני מתאים?

ידני זה לא אפשרות

לפחות לגבי האיגניס קראתי שהצריכת דלק שלה מצוינת ומגיעה גם למעל ל20 ק״מ/ליטר. למשל פה

היאריס יותר יקרה, אבל מצד שני יש יותר משומשות בשוק 

פורסם
לפני 19 דקות, or_b7 כתב:

לא אפשרות לצערי, אני צריך להיות גמיש עם האוטו.

זה כל יום? זאת אומרת כל יום אתה נוסע, 22 פעמים בחודש?

תל אביב - חיפה זה 100 ק"מ, בחישוב מקורב עם קצת נסיעות פרטיות אתה מגרד את ה 60 אלף ק"מ בשנה.

בשנה שנסעתי הכי הרבה עשיתי 56 אלף, כמעט חצי יום הייתי באוטו.

איגניס זה לא הכיוון, היא מכונית עירונית ולא קרוזרית ל 60 אלף ק"מ בשנה. 

תחפש אולי פיז'ו 2008 דיזל משומשת.

פורסם

כמה כיוונים -

קודם-כל, יש רכבים אחרים קטנים וחסכוניים יותר מהפיקנטו - מיצובישי ספייס-סטאר וניסאן מיקרה דור קודם. הם קטנים וחסכוניים אבל פחות יתאימו לנסיעות בינעירוניות במהירות גבוהה

(רעש, התנהגות פחות יציבה). מצד שני, אם אתה מאלה שנוסעים נסיעה רגועה, ותיסע לרוב 90-100, ככל הנראה לא תהיה בעיה.

מכוניות סופר-מיני יכולות להתאים - אלה רכב רכבים שיותר נוח לנסוע איתם בדרך בינעירונית . יש את הונדה ג'אז וטויוטיה יאריס. יש גם סוזוקי סוויפט - מנוע פחות חזק אבל חסכונית לא פחות.

ויש גם סופר-מיני אירופאיות שיכולות להתאים. אישית היתה לי סיאט איביזה רמת-גימור רפרנס. הרכב חסכוני (כל עוד לא לוחצים חזק על הגז, אבל גם אם כן, לא נורא כלכך). העניין הוא תיבת ההילוכים DSG, שאם אתה רוצה לשמור על אורך החיים של הקלאץ' שלה בנסיעות איטיות, יש כמה כללים שצריך לציית (בעיקר בלימה מוחלטת במהירות איטית ולתת לרכב "לזחול" בפקקים ללא לחיצה על הברקס במהירות איטית).

אבל אם אכן אתה הולך לנסוע מרחקים כאלה על בסיס יומי במשך שנים  - כפי שכתב בוקי, רכב דיזל הכי יתאים.

קצת הסבר על ההבדלים בין היברידיות לדיזל - החסכון בדלק בהיברידיות הוא דווקא בפקקים/נסיעה עירונית. לעומת זאת, בנסיעה רגועה בינעירונית, דיזל עדיף.

ואם תיסע קילומטראג' גבוה, נגיד אחרי 3 שנים תעשה 180 אלף, אז מנוע דיזל עדיין צפוי להחזיק מעמד טוב יותר מאשר מנוע בנזין/משולב היברידי (וגם צפי שיהיה יותר קל למכור).

רק צריך למצוא אחד שמור ותחנת דלק שתיתן לך מחיר טוב על ליטר דיזל.

או שאתה יכול פשוט ללכת על רכב בנזין פשוט מסוג סופר-מיני שנחשב הכי אמין, ולא להתייחס יותר מדי למרחקים.

במקרה זה, דווקא טויוטה יאריס הפשוטה (לא היברידי) מנוע 1.3 או 1.5 יכולה להתאים.

בהצלחה

פורסם

הנסיעות האלו באופן יומיומי לא קלות ועולת לך בהרבה זמן ועצבים.

מציע שתתחיל בנסיעה עם הפיקנטו באופן יומיומי ותראה שזה מסתדר, חודשיים, שלוש ברצף.

אם אחרי זה אתה בסדר עם זה עם מקום העבודה עם החניה וכל הטררם -  רק אז הייתי מתחיל לחפש רכב / משנה מקום מגורים / משהו בסגנון.

פורסם (נערך)

לנו היום יש את הג'אז השנייה ברציפות (2017, לא היברידית). נסיעה משולבת מגיעים בלי בעיה ל 1:15 עם מזגן ופקקים ואפשר גם 1:16.5.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם (נערך)

הייתה לי פיג'ו 107 שזה הסיטרואן C1 .

בכייף הייתי מגיע עליה ל1-18 משולב.

הרכב היה שנתון 2012

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם

תודה רבה על התגובות.

לגבי המרחק, זה קצת לפני חיפה, סביב 60 ק״מ לכיוון, שעה לכיוון.

לגבי קילומטרז, בחישוב מהיר זה יוצא 30K בשנה, עם נסיעות פרטיות נאמר 40K. זה עדיין לא מעט, וצריך גם לקחת בחשבון עלויות טיפולים וכד׳. 

לפני 18 שעות, ntd כתב:

אבל אם אכן אתה הולך לנסוע מרחקים כאלה על בסיס יומי במשך שנים  - כפי שכתב בוקי, רכב דיזל הכי יתאים.

קצת הסבר על ההבדלים בין היברידיות לדיזל - החסכון בדלק בהיברידיות הוא דווקא בפקקים/נסיעה עירונית. לעומת זאת, בנסיעה רגועה בינעירונית, דיזל עדיף.

ואם תיסע קילומטראג' גבוה, נגיד אחרי 3 שנים תעשה 180 אלף, אז מנוע דיזל עדיין צפוי להחזיק מעמד טוב יותר מאשר מנוע בנזין/משולב היברידי (וגם צפי שיהיה יותר קל למכור).

רק צריך למצוא אחד שמור ותחנת דלק שתיתן לך מחיר טוב על ליטר דיזל.

או שאתה יכול פשוט ללכת על רכב בנזין פשוט מסוג סופר-מיני שנחשב הכי אמין, ולא להתייחס יותר מדי למרחקים.

במקרה זה, דווקא טויוטה יאריס הפשוטה (לא היברידי) מנוע 1.3 או 1.5 יכולה להתאים.

לגבי דיזל - נקודה מעניינת, יש רכבים לדוגמה? מה צריכת הדלק שאני אמור לצפות לה? עלות הסולר הגבוהה (ואולי גם טיפולים?) לא אמורה להפוך את העסקה ללא כדאית?

לגבי הנקודה השניה - קצת התבלבלתי, אתה אומר שרכבי בנזין רגילים יהיו חסכוניים יותר מהיברידיים?

נקודה נוספת, האמת שאני יכול לקחת רכב קצת גדול יותר ולהסתדר על חניון באיזור (למרות שאני מעדיף רכבים קטנים אם אפשר).

• תוכן חדש...