Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום,

בחודש נובמבר (או אוקטובר?) האחרון הושק ה-Geometry c, רכב חשמלי של ג'ילי הסינית.

כחודש מאוחר יותר, בשלהי דצמבר - הייתי כבר עם הזמנה ביד. דגם 460 PRO דו גווני, זכיתי בשלב הזה עדין בתמכור הראשוני (שעודכן מאז פעמיים) וגם להטבות ההשקה. זמן האספקה שצוין (לא בחוזה) - מרץ אפריל.

מאז עברו הרבה מים בנהר, החודשים נקפו, החלו סגרים משמעותיים בסין ואט אט התחילו להצטבר תלונות, רבות ומוצדקות, על רוכשים שרכשנו עוד במהלך חודש נובמבר וטרם קיבלו אפילו צפי מעודכן!

בסוכנות כמובן שלא יודעים דבר ולא חצי דבר. "זה היה רק צפי" נאמר. חלק מהאנשים שהזמינו בנובמבר קיבלו צפי מעודכן של אספקה באוגוסט (עשרה חודשים, מישהו?), אחרים - כמוני, בכלל לא קיבלו עדכון כלשהו.

אינכם היבואן ובסבירות מוחלטת שאין לכם את התשובה הנדרשת של מתי לעזאזל אקבל את הרכב שרכשתי, אך כל העניין הזה גרם לי לכמה תהיות

כיצד יבואן משמעותי וגדול כ"כ כמו יוניון לא מסוגל לתת צפי כנה וחצי מדויק עבור האספקה? לומר לאנשים שרכשו רכב בנובמבר 21 עם צפי של פברואר - מרץ, ובאבחה אחת מזיזים אותם לאוגוסט (וגם זה לא סופי), זה לא תקין.

כן, בעיות בשרשראות אספקה. כן, סגרים בסין. כן, שבבים. כן, בעיה עולמית. מכיר, יודע. חי את זה. ביד אחת, מספקים את דגם ה-350 במהירות יחסית (חודשיים אספקה, בערך). מהצד השני, טוענים בבעיות בשרשראות אספקה.

מציק יותר מכל היעדר הכנות והשקיפות. חוץ מקילו גלידה גולדה להמתקת ההמתנה, אף אחד לא יוצר קשר. לא מעדכן. סביר שבמידה ואצור קשר עם הסוכנות, ואציין כי הובטחה לי אספקה במרץ - אפריל, יעיפו אותי קיבינימט לספטמבר. כי אין להם מושג. וזה מה שנאמר להם לומר.

כיצד הייתם פועלים? אין פה שום רצון (וגם הצדקה) לבוא בטענות חוקיות ליבואן מאחר וזה לעולם לא נכתב בחוזה, אך האם חוזה הוא תכלית הכל? לא קיימת שקיפות, הגינות ושירות לקוח שידע שמודעים ועושים הכל למענך? כרגע התחושה שאתה מקבל היא ששמת את המקדמה שלך - עכשיו לך תשב בפינה של החדר בחושך ותחכה. תחכה אולי ארבע חודשים, אולי חמישה, אולי גם עשרה. אנחנו לא יודעים ואולי גם מעדיפים שלא לומר לך.

לא מן הנמנע שיוניון בעצמם, אולי, סובלים מקושי תקשורתי מול ג'ילי בעצמם, ולא מקבלים מהם את הנתונים הרלוונטים. 

קצת פריקה וגם קצת תהיות כנות,

תבורכו

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

השאלות שלי הן - האם אתה עדיין מעוניין ברכב ובעסקה? 

האם היו פעולות שכבר בוצעו לטובת קליטת הרכב כמו התקנת עמדה חשמלית? שחלק ממנה מוסדרת בעסקת הרכישה? - במילים אחרות האם החלו תהליכים כלשהם מעבר לתשלום מקדמה וקבלת מספר הזמנה? 

קודם כל הייתי בודק את חוזה הרכש - האם יש סעיפי ביטול אוטומטיים לאחר תקופה מסויימת בה לא הצליחו לספק לך את הרכב? 

האם יש סעיפי פיצוי כשלהם?

לפחות תנסה לברר מה הזכויות שלך, מה החובות של היבואן ואם יש לדברים האלו מסגרת זמן ידועה מראש. 

תנסה גם אולי את תת פורום משפטי לצורך העניין. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 דקות, lanosforce כתב:

השאלות שלי הן - האם אתה עדיין מעוניין ברכב ובעסקה? 

האם היו פעולות שכבר בוצעו לטובת קליטת הרכב כמו התקנת עמדה חשמלית? שחלק ממנה מוסדרת בעסקת הרכישה? - במילים אחרות האם החלו תהליכים כלשהם מעבר לתשלום מקדמה וקבלת מספר הזמנה? 

קודם כל הייתי בודק את חוזה הרכש - האם יש סעיפי ביטול אוטומטיים לאחר תקופה מסויימת בה לא הצליחו לספק לך את הרכב? 

האם יש סעיפי פיצוי כשלהם?

לפחות תנסה לברר מה הזכויות שלך, מה החובות של היבואן ואם יש לדברים האלו מסגרת זמן ידועה מראש. 

תנסה גם אולי את תת פורום משפטי לצורך העניין. 

עדיין מעוניין בעסקה. חיכיתי כבר לא מעט זמן, כל רכב שאזמין כעת אאלץ להמתין "מההתחלה" וזה לא יטיב איתי

לא בוצעו פעולות ולא יצרו קשר על מנת לתאם סוקר לצורך התקנת עמדה. לא היו תהליכים כאלו

באשר לחוזה - אף אחד לא מונע ממך, עד כמעט בסמוך לקבלת הרכב, לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה חזרה. הם מאפשרים את זה

----

בחזרה לשירות הלוקה בחסר - מנסה להשיג משעות הבוקר את השירות / מכירות / נציגות בסניף ת"א. אין מענה. על זה אני בעיקר מדבר, וזה עצוב לגמרי

פורסם
לפני 3 דקות, Ragnar כתב:

באשר לחוזה - אף אחד לא מונע ממך, עד כמעט בסמוך לקבלת הרכב, לבטל את העסקה ולקבל את המקדמה חזרה. הם מאפשרים את זה

לא לזה התכוונתי. 

הכוונה היתה האם יש פרק זמן מסויים בו היבואן מחוייב לספק לך את הרכב? ואם לא האם היבואן נאלץ מיוזמתו להציע ביטול עסקה? שיפוי כלשהוא? 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 15 דקות, lanosforce כתב:

לא לזה התכוונתי. 

הכוונה היתה האם יש פרק זמן מסויים בו היבואן מחוייב לספק לך את הרכב? ואם לא האם היבואן נאלץ מיוזמתו להציע ביטול עסקה? שיפוי כלשהוא? 

מצרף תמונות מהחוזה

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

פורסם

הייתי עם חבר לפני שבוע באולם מכירות, פנה אלינו נציג מכירות נחמד לוודא אם יש לנו שאלות לגבי הרכב

אחת השאלות היה על מועד ההספקה של הרכב , תשובת הנציג באולם המכירות "אין לנו מושג מתי יהיה מלאי ואין כל התחייבות או זמן משוער גם לא במעמד חתימת חוזה"

הזוי לגמרי.

פורסם

מצד אחד אין שום אזכור לתקופה שמגבילה את היבואן לביטול עסקה - שזה ממה שאני מבין אומר שכל עוד שאתה לא בחרת לבטל הוא מחוייב כלפיך - ככה אני מבין את זה, אני לא עורך דין. 

המשפט "אין באמור בסעיף זה כדי לגרוע מזכות המזמין לכל תרופה לה הוא זכאי על פי דין." אומר לי שיש חקיקה בנושא הזה שהיבואן לא מציין וזה כבר לייעוץ משפטי - מה הן הזכויות שלך ולאיזה "תרופה" אתה זכאי באילו תנאים. הייתי מברר את זה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

רציני, איזה תשובות אתה מצפה? 

היבואן נמצא במצוקה אמיתית, יש אלפי הזמנות ואין מכוניות.

זה לא שהוא לא רוצה לספק, או רב עם הספק על מחירים ותוקע את האספקה. אין מכוניות. אין. 

עכשיו אתה יכול להחליט מה אתה עושה - ממתין בסבלנות (ואוכל גלידה גולדה...) או מבטל את ההזמנה. 

אני מכיר מישהו שהזמין רכב חשמלי אחר ביולי 21. הובטח לו אספקה בספטמבר. בספטמבר אמרו נובמבר. בנובמבר אמרו דצמבר, בינואר אמרו 'אין אוטו, ולא יודעים מתי יהיה', כמה ימים אח"כ אמרו סופי סופי באפריל, ובאפריל אמרו כנראה סופי סופי במאי.

הם 'מתים' שהוא יבטל את ההזמנה, הוא בפרנציפ לא מבטל.

אין רכב. פשוט אין. 

מפה, כל אחד עושה את השיקול שלו. 

• אהבתי 5
  • מבאס 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אותו סיפור בדיוק יש לי עם סקודה אניאק שהוזמן בדצמבר, ברור שבעיות האספקה הן לא באשמת היבואן אבל חוסר השקיפות כן.

היבואן לא טורח לעדכן מתי הצפי לקבלת הרכב, לאחר שהבנתי שהמפעל של סקודה לא מייצר יותר רכבים  התקשרתי לסוכן מכירות שסתם מרח אותי בסיפורים, התחיל מזה שלא יהיה עיכוב באספקה וסיים בזה שאולי יהיה חודש-חודשיים עיכוב, ברור שאין שדום צפי אמיתי לקבלת הרכבים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Ragnar כתב:

קצת פריקה וגם קצת תהיות כנות,

זה רק פריקה ולא ממש תהיות פרקטיות !!!
לא יודע אם אתה מודע לזה שאתה החלטת על רכב,שנכון על הנייר נתונים מדהימים ו-VFM גבוה ביחס למה שיש ב"שכונה המקומית",אבל אתה עדיין שפן ניסיונות של דגם בתחילת דרכו עם כשר ייצור כמעט לא קיים,וגם מה שיצרו בטח זה רק הדגם הבסיסי 350.ומה קשר לגודל היבואן,כאשר אין יכולת ייצור של יצרן,והוא בעצמו אין לו שמץ של מושג !!! מה שכן,תשאל את עצמך אם עכשיו זה היחס כאשר עוד רוצים את הכסף שלך (ולא את המקדמה הקטנה),מה יהיה כאשר יהיו חס וחלילה בעיות/תקלות/ריקולים :huh:
https://carnewschina.com/2021/09/15/geely-to-ship-2000-of-geometry-c-to-europe-and-israel/

עכשיו עניינית !!!
מה שקורה בשוק הרכבים העולמי (דגש על עולמי) זה משהו בלתי נתפס לרובנו,אבל זאת המציאות.
דיסקו סיכם לך,תאמין לי כל היבואנים יותר ממך רוצים למכור וכמה שיותר אבל לפעמים פשוט אין (מושג לא מוכר ב-20 שנים האחרונות שחיינו בעודף ייצור),אם היו רכבים זמינים השנה היו מוכרים מעל 400K+ בשקט...בפועל זה שוק שמוכר מה שיש בלי הנחות,וכל הזמן המחירים עולים (אותו מחיר על פחות/גימור ירוד זה עדיין התייקרות,זאת הגרסה של "אריזה מוקטנת באותו מחיר" של עולם הרכבים)
לשמחתי (או לא) אשתי הבינה שאין לה ברירה,אלא לחזור לנהוג,והיא לא היחידה,זה מה שהבינו יותר מדי אנשים בארץ אחרי קורונה,שבזמן הקרוב אין מה לבנות על תחבורה ציבורית ברוב חלקי המדינה,ובטח לא שרה הזויה כזאת תביא את השינוי,ובטח גם אם יעלה שקל נסיע בתחבורה ציבורית,מה זה יעזור אם אין תדירות,קווים לא מגיעים כי אין נהגים,והאוטובוסים תקועים באותו כביש/פקק עם יתר הנהגים !
אז לפני שנה החזרתי אותה לכשר נהיגה,נסעתי הרבה איתה והוחלט לרכוש רק EV,וטסלה ממש לא מתאים לנו.
EV לא כי אנחנו אידיאליסטים,פשוט חישוב TCO קר,ויש לנו פתרון מעולה לטעינה,וכמובן שיהיה עם הטכנולוגיה הכי מתקדמת שאפשר (מערכות ADAS/מזגן מפוצל זה משהו כל כך בסיסי מבחינתי לדרוש מרכב 2022)...ואותי בתור עוסק בתחום האוטומוטיב ממש לא מעניין יצרנים סיניים,זה לא איזה גאדג'ט של כמה מאות/אלפי שקלים מקסימום זורקים .
מאוד רציתי EV6,וזה שכל כך מהר הצליחו להביא את IONIQ 5 אמרתי שווה להמתין לפלטפורמה החדשה E-GMP של קיה....אבל עבר שנה ואין אור בקצה המנהרה ברמה עולמי,אפילו לנסות להביא בייבוא אישי...למה...כי אין.
ואז בתוך חודש חרשתי כל אופציה אפשרית,ורצה הגורל,כי מ-2019 כבר הייתי מוכן לרכוש NIRO EV אבל פשוט אז היבואן החליט לא להביא,וגם אז היה מחסור עולמי עם רשימת המתנה של שנה,ואז נרכש PHEV,אז לפני חודש בדיוק הייתה אוניה בדרך עם כמה E-NIRO בודדות אליו,עם צפי הגעה של חודש,בסוף אפילו הגיע שבוע מוקדם יותר,צ'ק מזומן,כרגע בתהליך שחרור באשקלון, לשנתיים הבאות בהחלט שוכח מהשוק הרכבים הכעשוי ההזוי שכל כך משובש שאין לתאר !!!

בקשר לתהיות שלך.
אם אתה לא לחוץ על רכב,להבדיל מהרבה אנשים שהם במצב הרבה יותר בעייתי,מכרו רכבים כי קיבלו סכומים חלומיים מעל המחירון על הרכב הישן,בידיע שעוד מעט (כמו שדיסקו תיאר זה יכול להיות כבר שנה בלי צפי אמיתי) מקבלים את החדש,אז תשכח מהמקדמה ותמתין שאולי מישהו יעדכן אותך במשהו (בספק רב),או פשוט תבטל ותחשב מסלול מחדש !

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שאלה אחרת, אם לג'ילי לצורך העיניין שיש כרגע רק דגם אחד שהם מוכרים ואין לו הספקה לשנה הקרובה.

מה הם עושים שם בסוכנות רכב שלהם :-) ? מתעסקים בלמכור משהו וירטואלי ולהתעסק כל היום בתעדכן אותי , תבטל לי ?

נראה לי הזוי לגמרי להחזיק אנשי מכירות ככה ולפתוח כל יום בידיעה שאין כלום באופק.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 10 דקות, redead כתב:

שאלה אחרת, אם לג'ילי לצורך העיניין שיש כרגע רק דגם אחד שהם מוכרים ואין לו הספקה לשנה הקרובה.

מה הם עושים שם בסוכנות רכב שלהם :-) ? מתעסקים בלמכור משהו וירטואלי ולהתעסק כל היום בתעדכן אותי , תבטל לי ?

נראה לי הזוי לגמרי להחזיק אנשי מכירות ככה ולפתוח כל יום בידיעה שאין כלום באופק.

שאלה במקום,בזמנו על זה צחקתי בקשר ל-SERES כי ראיתי שילוט/אולם תצוגה לא בהכרח בסוכנות של קיה...אפילו בלי רכב בתצוגה.
אבל עזוב את 4 אולמות תצוגה
https://geely.co.il/agencies

מה עושים אנשים מכירות של קרסו,זה כבר פאקינג הרבה עשרות אולמות כאלו ברחבי הארץ,בשוק רותח של רכבים,בדיחה עצובה,באדיבות PriceDevil
2022-04-25_13-24-47.thumb.png.f4fd841142f53ac3a1fae3c0280fbce6.png

2022-04-25_13-23-47.thumb.png.cc9256616b8f9ec28cf70b95db0c9478.png

פורסם
לפני שעתיים, Ragnar כתב:

עדיין מעוניין בעסקה. חיכיתי כבר לא מעט זמן, כל רכב שאזמין כעת אאלץ להמתין "מההתחלה" וזה לא יטיב איתי

לא הבנתי למה שלא תהיה לך הזמנה נוספת במקביל על רכב אחר ותיקח מי שיגיע ראשון ותבטל את השני?

• תוכן חדש...