Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברלינגו 2016 -מזרק אוריאה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י save,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1531 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחר שנדלקו אורות אוריאה ונורת מנוע ואזהרה שהרכב ייעצר לאחר 1100קמ. ובהמשך,  גם נורת אזהרה של מסנן חלקיקים. בוצע עי המוסך ניקוי .

לפני הטיפול נשמעה שריקה כפי שמתואר בפוסט אחר (שבו הוחלף מזרק אוריאה ), לאחר הטיפול כבר לא. וכל הנורות כבו.

במהלך הטיפול יצא עשן רב, ולאחר מכן האוטו עישן במעט והפסיק.

בכל מקרה נאמר לי שיש דליפה מהמזרק ויש להחליפו( ואם לא התקלה תחזור ו/או עלול להיגרם נזק למסנן חלקיקים.)

. עלות המזרק 1300 שח. (בפוסט ראיתי שעלה 400).

יש עצה ?

האם כדאי להחליף ? (אין נורות אזהרה דולקות, הרכב לא "מעשן").

היכן ניתן למצוא את החלק?

תודה מראש לעונים

• פיתרון
פורסם (נערך)

כנראה ראית פוסט שלי. 

א. כן, כדאי להחליף מזרק . למען שכניך. 

ב. זו החלפה יחסית פשוטה . 

ג. מחיר היבואן פשוט מנופח . הפריט עולה קצת יותר מ 100€

ד. כיוון שאין לחץ זמן , רשום את המק"ט ותזמין מחו"ל. לדעתי הוא מופיע בשרשור של בוקי.  יש פה מספר שרשורים על חנויות חלפים. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

אין קשר בין מערכת אוריאה לבין מסנן החלקיקים. הריצו לך רגנרציה יזומה על ידי מחשב למסנן חלקיקים. 

האם אתה רואה סימני אבנית סביב המזרק? 

מחיר 400 שקל שרשמתי בפוסט זה מחיר לקניה פרטית ב Ebay והחלפה עצמאית, זה לא מחיר שאפשר לקבל אם מחליפים במוסך. 

פורסם

בוקר טוב.

אם יש נזילה מהמזרק, אילו סימנים יעידו על כך ? איזה נזק זה עלול לעשות ?

ומה הקשר לשכנים (זיהום ?)

לגבי החלפים, כיצד אפשר למצוא את השרשור על כך ?

יום טוב. ותודה רבה 

תודה לשניכם.

אני אבדוק. (מקדימה למטה, נכון ?)

אז בעצם ייתכן שנורות האזהרה של האוריאה והמנוע נדלקו בגלל המזרק ?

ומנורת המסנן כי....?

נזילה מהמזרק עלולה לפגוע בממיר ? (כך נאמר לי )

פורסם

יחסית מינורי, כשהוא נוזל הוא מתכסה כולו בסימנים הלבנים האלו שרואים קצת על טבעת ההידוק. 

תקלת אוריאה יכולה להיות גם בגלל מיכל אוריאה המפורסם. הוחלף כבר מיכל אוריאה באוטו שלך? 

פורסם

שוב תודה.

נהדר שאתם ככה עוזרים.

לא. לא הוחלף מיכל אוריאה.

לפני חודשיים בערך הוחלפה משאבת פאפ.(קשור לאוריאה ?)

רציתי לציין כי כשנדלקה האזהרה של האוריאה היא לא הייתה קבועה אלא מהבהבת.

במידה והייתה דליפה במזרק הייתה נדלקת נורית אזהרה ? 

האם יש חשש לפגיעה בחלקים אחרים (נאמר לי שמסנן חלקיקים עשוי להינזק).

בנתיים המשכתי לנסוע ברכב. שוקלים אם להחליף או לא. מה דעתכם ?

לא שומעים את השריקה כמו מקודם, אולי ממש מעט.

אין נורות אזהרה  דולקות.

פורסם (נערך)

משאבת FAP אכן נקודה בעייתית אבל אינה קשורה למיכל אוריאה במיישרין.

יש לך 4 נקודות כשל ידועות: מהיקרה לזולה: מיכל אוריאה, מיכל FAP , חיישן NOX ,מזרק אוריאה.

אין לדעת מתי כל אחד ימות.

מסנן חלקיקים יכול להסתם במקרה של כשל מיכל FAP וחיישן NOX . אצלך ה FAP הוחלף אז חצי נחמה.

וגם אז מסנן אפשר לנקות...זה רשת מתכת צפופה. זה פשוט הרבה עבודה וסבלנות (יותר מניקוי מסנן של מזגן שים לב בסרטון הבא: פירוק מהיר של מסנן DPFhttps://www.youtube.com/watch?v=cT25L-3v25A )

לגבי המזרק : אם הוא מזייף, נסתם יתכן שינוי לחצים בצינור ואז תתכן אזהרה לסירוגין. לדעתי דיי קשה להרוס את הקטליזטור שדרכו מוזרק האוריאה (ראה ניקוי דומה :

סע לשלום אם אין נוריות. אל תשכח לברך ברכת הגומל. זה לא יזיק.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...