Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתם קופצים עליי...

אני לא מזלזל לרגע בקיום טיפולים בזמן, דעתי כבר ידועה כאן, אבל בחיפושיי נתקלתי ברכב בן 8, בעל היסטוריית טיפולים מלאה, למעט הטיפול הראשון.

ליתר דיוק, הטיפול הראשון בוצע בכ-32,000 ק״מ ובחריגה גם ממרווח הזמן (כי אם כבר אז כבר). עם זאת, הרכב טופל לחלוטין בסדר לאחר מכן.

המחשבה הראשונית שלי היא לפוצץ את העסקה, וכך כרגע עשיתי, אבל אני תוהה עד כמה זה היה מוצדק... האם נזק שקרה לא אמור היה לצוץ במהלך התחזוקה של הרכב (בהנחה שהרכב בסדר).

אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

פורסם

כמה חרג בזמן?

באיזה רכב מדובר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 4.4.2022 בשעה 18:04, imprezadude כתב:

פיאסטה ידנית. חרג במספר חודשים, לא זוכר מספר מדויק, הקילומטרז הוא שיותר מטריד אותי.

אתה צודק - זה אכן צריך להטריד.

בשורה התחתונה - במקרה של אי החלפת שמן כמעט 20,000 ק"מ מעבר להוראות יצרן, נראה סביר שהבלאי במנוע עלה משמעותית כבר בתחילת חייו.

החדשות ה"טובות" היחידות - החריגה הזו היתה כשהמנוע היה רק בתחילת חייו ולכן קצב הבלאי היה איטי יותר בשל העובדה שכל הטולרנסים בטבעות הבוכנה ובגל הארכובה היו במיטבם.

פתרון אלטרנטיבי לביטול העסקה היה יכול להיות ביצוע בדיקה פשוטה: קומפרסיה במנוע.

מוסך טוב שיבצע בדיקה כזו יוכל לתת לך תמונה נכונה לעכשיו, ואם המנוע הצליח "לשרוד" את החריגה והוא מראה על 

נתונים טובים כיום, הייתי משתמש בזה כדי להוריד במחיר (מעין "פוליסת ביטוח") מול המוכר ולא מבטל עיסקה, בהנחה ששאר 

הרכב במצב טוב.

• אהבתי 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

תודה רבה על התשובה המפורטת.

לא ראיתי נכונות להכיר בעובדה שמדובר בחריגה, לכן ירדתי מהעסקה הזו.

למען האמת, במצב המזוויע של השוק כיום, במידה רבה החלטתי להתפשר על הרבה דברים שלא חשבתי שאני צריך להתפשר עליהם - מצב חיצוני, מספר ידיים, קילומטרז׳, צבע ועוד... במחשבה שעם הידע שלי אוכל להחזיר את הרכב למצב שאני רואה כטוב.

אבל גם במציאות הטרופה של השוק כיום, יש משהו שכנראה אני לא מוכן לוותר עליו ואלו טיפולים בזמן, ברמה הבסיסית ביותר. לא מדובר בדרישה מורכבת, רק נדמה שככל שהזמן עובר נוצר הרושם שמדובר בבונוס שצריך ״לפצות״ מוכרים עליו, בעיקר מצדם, כאילו מדובר בתוספת. זה היכן שהגבול עובר מבחינתי, ואת הנזק שנגרם מאי-טיפול בזמן קשה (ובעיקר יקר) לתקן.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם (נערך)

הייתי מפרק נורות הצתה, מעיף עליהן מבט. ומיד עושה בדיקת קומפרסיה.

אם זה יוצא תקין אפשר לקחת, אחרי בדיקה כללית במוסך מתמחה ובמחיר הנכון. 

אני אישית נוסע על רכב שהוחלף בו שמן לראשונה אחרי 3 שנים ו32 אלף קמ. הרכב עדיין חי ובועט 7 שנים אחרי האירוע (מנוע 1.6 בנזין של פיג'ו).

עריכה אחרונה על ידי edward
  • מעניין 1

האתר שלי: long.co.il

פורסם

הייתה לנו רנו קנגו בנזין 1.6 הכי רגילה. 

הוראות יצרן טיפול כל 30 אלף. היא טופלה כל 30 אלף (אותם הייתה מכסה בשנה), ונסעה ללא בעיות שאפשר לקשור למרווח טיפול הזה עד 320 אלף ק"מ, נמכרה עם מנוע תקין. 

מה יש במנוע של רנו שאין במנוע של פורד? אגב פורד עצמם באירופה מנחים לטפל כל 20 אלף. 

פורסם

אני חושב שמי שמזלזל בטיפול אחד, יזלזל גם בעוד דברים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 18 דקות, Buki כתב:

מה יש במנוע של רנו שאין במנוע של פורד? אגב פורד עצמם באירופה מנחים לטפל כל 20 אלף. 

כך או כך מדובר בחריגה גדולה. 

לפני 12 דקות, Michazzz כתב:

אני חושב שמי שמזלזל בטיפול אחד, יזלזל גם בעוד דברים

גם בעיניי, וזו הייתה המחשבה מאחורי מה שעשיתי, בין היתר. 

השאלה אם ישנו כלי אמין לבדוק באמת את מצב המנוע במקרה כזה. ובלי קשר, אלא אם מדובר ברכב פנומנלי למשל מבחינה חיצונית (למרות שלא סביר שאדם שלא טיפל בו מכנית יטפל בו דווקא חיצונית, דווקא מי שמטפל חיצונית סביר שיטפל מכנית בעיניי), אולי עדיף באמת לוותר. 

פורסם

אם הרכב היה במצב טוב, בלי תאונות, ושאר הטיפולים בזמן בכלל לא הייתי מהסס.

אני מתמיד בטיפול 1 לשנה/ 15,000 ק"מ.

אבל בחיי קניתי לא מעט רכבים בלי היסטוריית טיפולים מסודרת, סביר להניח שפספסו טיפול פה או שם...

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, imprezadude כתב:

השאלה אם ישנו כלי אמין לבדוק באמת את מצב המנוע במקרה כזה. 

יש. כמו שאמרתי, מוציאים נורות הצתה, עושים קומפרסיה, ולא יזיק גם להסתכל עם אנדוסקופ. ייתן לך תמונה די מלאה של מצב הצילינדרים.

האם זה שווה? תלוי במחיר הרכב.

עריכה אחרונה על ידי edward
  • אהבתי 1

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...