Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי בלאנטיס (2003) המאוורר של הרדיאטור נכנס לעבודה כשהטמפרטורה מגיעה ל-96 מעלות בדיוק.

השאלה היא - מה קובע את זה? והאם יש דרך לתזמן את הכניסה שלו לעבודה ב-95 או 94 מעלות במקום ?

תודה

פורסם

לא שאלתי  למה זה ככה, מי המהנדס שקבע את זה או למה זה טוב
שאלתי בפשטות - האם יש דרך לשנות את זה? אני רוצה לקבוע שהמאוורר יכנס לפעולה ב-95 מעלות במקום ב-96
יש דרך לשנות את זה?

פורסם

אני בספק שזה פרקטי לשנות את הקוד של התוכנה ברכב.

נראה לי הפתרון הכי קל זה למצוא חיישן חום שמזייף במעלה או שתיים למטה :P

למה אתה לא רוצה לשתף אותנו בסיבה שאתה רוצה לבצע את השינוי הזה?

פורסם

זה רעיון טוב, איפה מוצאים חיישן חום שמזייף במעלה או שתיים למטה?

הסיבה היא שהמאוורר נכנס לעבודה ב-96 מעלות, אבל לאחרונה, היתה לי התחממות ונפרץ אחד הצינורות מתכת שמובילים לרדיאטור
כנראה בלאי שהיה אמור להתרחש מתישהו, אבל ברור לי שהחום הגבוה כנראה תרם לזה.
אז הייתי רוצה שהמאוורר יתחיל לעבוד כבר ב-94 מעלות, אין סיבה לחכות ל-96, זה רכב ישן, לא מצפה שהמנוע יחזיק עוד 20 שנה
אז גם לא נורא אם הוא לא יגיע לטמפרטורה המדוייקת שקבעו לו מהנדסי מאזדה (כנראה 96 מעלות?)
עדיף שהוא יתחיל לקרר את עצמו כבר ב-94, ויוריד את הסיכוי להתחממות שתגרום לעוד צינורות מתכת עתיקים להתפקע.

תודה

פורסם

לדעתי נשמע שיהיה פשוט יותר אם תעבור על כל הצינורות ותבדוק מי מהם זקוק להחלפה. תוכל גם לשטוף בלחץ את הרדיאטור מחזית הרכב, זה יכול לשפר את הפעילות שלו.  

• אהבתי 1
פורסם

תאכל'ס, הורדת הטמפ' מ-96 מעלות ל-94 מעלות צלזיוס לא תשפיע במאומה על אורך החיים של מערכת הקירור ברכבך.

חבל על הזמן בחיפוש אחר פיתרון מסוג זה.

* בצע ניקוי ייסודי של מערכת הקירור כולל רדיאטור ומלא נוזל קירור מקורי או שווה ערך למקורי.

* בדוק את כול צנרת המים לפגמים חיצונים כגון: צנרת ייבשה, קרעים ליד הבאנדים והחלף במידת הצורך.

איזה כייף לי :)

פורסם

קניתי את הרכב לפני 7 שנים, הוא היה עם מים רגילים ברדיאטור (של בשן) , המוכרת אמרה שהיא מילאה ככה 8 שנים מים רגילים
אז לא רציתי להחליף לנוזל קירור, לפי חלק מההמלצות כאן בזמנו, שלפעמים כשמחליפים ממים רגילים לנוזל קירור יכולות להתחיל צרות בכל מיני מקומות
ברדיאטור ובצינורות... אז ככה עשיתי, המשכתי להוסיף רק מים רגילים.
8+7 שנים = 15 שנים של רדיאטור שלא התקלקל (של בשן) ונוסע על מים רגילים.
לא חושב שכדאי עכשיו להחליף לנוזל קירור ייעודי, מה דעתכם?

אגב, בשיוט בכביש מהיר בזמן האחרון הטמפרטורה היא 82 מעלות בממוצע.
בעמידה ברמזור היא עולה עד ל-96, תלוי בזמן העמידה ברמזור - ואז המאוורר מתחיל לפעול ומוריד את הטמפרטורה.
אבל 82 בשיוט נראה לי קצת נמוך, או שאני לא זוכר טוב איך היה לפני.
יכול להיות שהמשאבת מים פשוט לא עובדת או שנשברה לה כנף?
זה יכול להסביר גם את ההתחממות שהיתה וגם את הטמפרטורה בשיוט?

אשמח לשמוע את דעתכם
תודה

פורסם

1. בהחלט רצוי למלא נוזל קירור איכותי במקום מי ברז. נוזל הקירור מעלה את טמפ' הרתיחה של המים וגם שומר על מערכת הקירור בפני קורוזיה.

לנוזל קירור אין תכונות של סולבנט או ממיס שומנים או חומרים אחרים במערכת הקירור ולכן אין שום סיבה לא להחליף לנוזל קירור מתאים לרכבך.

2. הטמפ' אצלך משחקת בטווח רחב ייתכן בגלל תרמוסטט לא תקין.

*** הרכב שלך יחסית מאוד יישן ולכן כנראה תצטרך להשקיע קצת כסף בכדי לשמר עליו במצב נסיעה.

פורסם
לפני 51 דקות, מרק10 כתב:

1. בהחלט רצוי למלא נוזל קירור איכותי במקום מי ברז. נוזל הקירור מעלה את טמפ' הרתיחה של המים וגם שומר על מערכת הקירור בפני קורוזיה.

לנוזל קירור אין תכונות של סולבנט או ממיס שומנים או חומרים אחרים במערכת הקירור ולכן אין שום סיבה לא להחליף לנוזל קירור מתאים לרכבך.

לא שאני אומר שלא כדאי לשים נוזל קירור איכותי במקום מי ברז, אבל אני דיי בטוח שיש בנוזל קירור כמות מסויימת של אלכוהול וזה כן ממיס (או "סולבנט", כמו שאמרת)

פורסם

הרכיב הכי חשוב במערכת הקירור הוא נוזל הקירור.

מים רותחים ב100 מעלות, כלומר ב100 מעלות יש בועות אויר גדולות במים. האויר לא מקרר.

ברור שהפעלת מאוורר ב96 מעלות זה מאוחר מידי במערכת מבוססת מים.

לנוזל קירור תקין יש טמפ' רתיחה של 130 מעלות לערך. ואז אין שום בעיה שהמאוורר יתחיל ב96 מעלות כמתוכנן.

זאת מעבר לתכונות ההגנה מקורוזיה וקיפאון שיש לנוזל קירור. הצבע שלו גם מסייע לאתר מאיפה יש נזילות.

כמובן שכדאי גם לבדוק את שאר רכיבי המערכת כמו שהמליצו לך למעלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

תשמע, 15 שנים עם מי ברז זה שיא בפני עצמו.

כאחד שפתח מנוע או שניים בחייו, הנזק שהדבר הזה עושה פשוט לא ייאמן

אני הייתי הולך לפי ההמלצה של מרק.

פורסם
לפני 27 דקות, Sparrow420 כתב:

לא שאני אומר שלא כדאי לשים נוזל קירור איכותי במקום מי ברז, אבל אני דיי בטוח שיש בנוזל קירור כמות מסויימת של אלכוהול וזה כן ממיס (או "סולבנט", כמו שאמרת)

ממש לא נכון. התקנים לא מאפשרים הוספת אלכוהול לנוזל הקירור.

פורסם
לפני 45 דקות, teyal כתב:

15 שנים עם מי ברז זה שיא בפני עצמו.

לפני 15 שנה האוטו היה די חדש, המערכת הייתה מלאה בנוזל קירור מהיצרן, רק הוסיפו להשמלמת מפלס קצת מים. 

ריכוז הנוזל ירד עם הזמן אבל זה לא שהוא 15 שנה נסע עם מים רגילים. 

• תוכן חדש...