Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מערכת גז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אם תבצע את ההתקנה במקום טוב אז הסיכוי להרס המנוע יקטן משמעותית עד לא יהיה קיים.

המון תלוי בהיכן אתה מתקין כי רוב המערכות היום די דומות ואמינות אבל מדובר בסוג של "ניתוח" למנוע ולכן אתה רוצה לעשות את זה אצל מישהו A+ ולא אחד שפחות אכפת לו מה יהיה עוד שנה..

בגדול מערכת גז חוסכת בממוצע חצי מעלויות הדלק וזה בגלל מחיר הזול לגז

*מחזיק רכב שני עם מערכת גז..

עריכה אחרונה על ידי online
פורסם (נערך)

במערכת גז יש חיסכון של בערך 40 אחז  מצריכה של  דלק, ובגלל שהמחיר של הדלק יקר ביותר מפי שניים, יוצא חיסכון של 50 אחוז מדלק,

לגבי אמינות של הרכב לאחר התקנת מערכת גז, שאף אחד לא ימכור לך "לוקשים", מערכת גז יותר רגישה למנוע מאשר מנוע על בנזין, כמובן שישנם רכבים שיותר מתאימים לגז וישנם פחות, בדרך כלל המנועים הגדולים עושים אותם יותר חזקים, ולכן הגז פחות שוחק את המנוע, ברכבים בעלי מנוע 1500+- הגז יותר רגיש אליהם (משום שהמנוע עשוי מאלומיניום ובמנועים  הגדולים המנוע עשוי מברזל) (לא יודע בוודאות שהקטנים עשויים מאלומיניום , אבל כך שמעתי מכמה אנשים בתחום) 

לי יש רכב ממונע בגז  טויוטה קורולה 2008 החיסכון הוא אדיר, אני החלפתי מנוע אחרי 70,000 ק"מ לא בוודאות שהמנוע הלך בגלל הגז אבל סיכוי גדול, ולמרות זאת אני לא מוותר על הגז, בגלל שגם אם החלפתי מנוע, ועוד הלכתי למישהו מקצועי ששילמי לו 7000 ש"ח+- אחרי 25000 ק"מ כיסיתי את  ה7000 ש"ח ששילמתי על המנוע   

מה שכן תלך למתקין מקצועי זה מאוד משפיע על אורך חיי המנוע.

עריכה אחרונה על ידי קצת נהג יותר אוטו
  • אהבתי 1
פורסם

כמה דברים לגבי מערכת גז:

1. חשוב מאוד להתקין במקום מקצועי ואחראי שיידע לתת מענה גם במקרים של תקלות ולא יתנער מאחריות (ושמעתי על מקרים). ממליץ בחום על ערן ווייס ממוסך מרכבת המשנה בבאר-שבע. לדעתי ולדעת רבים המתקין הכי טוב בארץ, ולמרות המרחק אני מכיר אנשים שמגיעים אליו מהצפון כדי שיפתור להם תקלות.

2. החיסכון הוא לא 50% אלא קצת פחות כי רכב על גז צורך קצת יותר מאשר על בנזין (ברוב הדגמים ורוב המערכות) וגם צורך קצת בנזין - תלוי בכיוונים של המערכת ובעונה, בחורף צורך יותר בנזין מאשר בקיץ כי עד שהרכב מתחמם לטמפרטורה שמתאימה לגז, הוא על בנזין.

3. לא פחות חשוב ורלוונטי בשבילך - מה המצב המכאני של הרכב שלך? זה בכל זאת רכב בן 16 היום, מערכת גז מעמיסה עוד יותר על המנוע ואם הוא כבר ישן ואולי עם פוטנציאל לתקלות, לא יודע אם כדאי להתקין על רכב כזה ישן מערכת גז. כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק עוד? אפילו על בנזין. קח בחשבון שבתלות בנסועה השנתית שלך ייקח בד"כ בין שנה לשנתיים כדי להחזיר את עלות המערכת ולהתחיל להרוויח מהחיסכון.

אם אתה רוצה שלח לי הודעה פרטית אני יכול לצרף אותך לקבוצות בוואטסאפ שקשורות למערכות גז, שיש שם גם מתקינים, שם גם תוכל לקבל תשובות ספציפיות יותר.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

יוני אשמח אם תוכל לצרף אותי לווצאפ של המתיקני גפ"מ, יש לי לנסר 2011 וחווה איתה הרבה בעיות עם המערכת גז.

הגעתי ליאוש :(

פורסם
בתאריך 15.3.2022 בשעה 09:58, mamtani כתב:

יוני אשמח אם תוכל לצרף אותי לווצאפ של המתיקני גפ"מ, יש לי לנסר 2011 וחווה איתה הרבה בעיות עם המערכת גז.

הגעתי ליאוש :(

שלחתי לך הודעה פרטית, קיבלת? אני יודע שיש קטע שמתחת למספר מסויים של פוסטים אי אפשר לשלוח הודעות פרטיות, השאלה אם זה המצב?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
בתאריך 15.3.2022 בשעה 09:45, yonisi כתב:

1. חשוב מאוד להתקין במקום מקצועי ואחראי שיידע לתת מענה גם במקרים של תקלות ולא יתנער מאחריות (ושמעתי על מקרים). ממליץ בחום על ערן ווייס ממוסך מרכבת המשנה בבאר-שבע. לדעתי ולדעת רבים המתקין הכי טוב בארץ, ולמרות המרחק אני מכיר אנשים שמגיעים אליו מהצפון כדי שיפתור להם תקלות.

גם אני שמעתי מהרבה בעלי רכבים עם מערכת גז, שהתקינו אצל מתקינים שונים (גם אצל כאלה שנחשבים בשוק) ויש להם בעיות.

ואצל ערן וייס אנשים מעוד מרוצים, גם ממקצועיות וגם מאמינות וגם משירות, לא מתנער מבעיות ,אלוף בכיוונים, יש את המתקינים האלה שהרבה פעמים  יהיה דולק מנורת צ'יק.. ולא מצליחים לפטור את הבעיה או שלוקח להם הרבה מאוד זמן עד שמגיעים אל הבעיה, ערן תותח בדברים האלה,

אבל למרות הכל גפ"מ עובד על חום הרבה יותר גבוה מבנזין, ומה שלא יהיה הוא יותר שוחק את המנוע.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.3.2022 בשעה 13:22, קצת נהג יותר אוטו כתב:

אבל למרות הכל גפ"מ עובד על חום הרבה יותר גבוה מבנזין, ומה שלא יהיה הוא יותר שוחק את המנוע.

ועדיין, תשאל את ערן אם אתה רוצה והוא יסביר לך שזה נכון אבל... בדיוק אל מזמן במקרה דיברו על זה בקבוצה והוא הסביר בצורה ברור שבסל"ד "סביר" אין הבדל בטמפרטורה בין בנזין לגז (והוא יודע כי הוא מדד, ב Real time, בסעפת הפליטה אם אני זוכר נכון, את הטמפרטורה). ההבדל מגיע בעיקר במאמץ ולכן, עם או בלי קשר למשמנת מתקין טוב יכוון להזריק בנזין בעומס יחד עם הגז כדי לפצות על הטמפרטורה הגבוהה יותר של הגז.

אין לי מדד בעצמי כי הרכב הקודם שלי נסע רק בערך 120K ק"מ על גז וזה לא ממש מדד לאמינות, אבל ערן יודע לספר שעם כיוונים נכונים, רכבים עברו על גז מאות אלפי ק"מ בלי שום בעיה ובלי שיפוץ ראש או מנוע.

ואם כבר בגז ואמינות עסקינן אז הנה דוגמא עכשיו מהוואטסאפ שערן פרסם (בתגובה למישהו ששאל על מיקום הפיה במיכל גז והדיון גלש קצת). ההסבר:

ציטוט

וולוו שנת 1974
לא היתה ריצפה איפה שהמיכלים הכל התפורר ונאלצתי לעשות פחחות מפח שמן. התפוררו לי גם דברים במנוע. אחרי ההסבה הרכב טחן את המדינה מרמת הגולן לאילת על בסיס כמעט שבועי במשך שנים.

1021879867_WhatsAppImage2022-03-17at17_39_29.thumb.jpeg.d494e9d2e5cc991b45666c61feba0fd3.jpeg

עריכה אחרונה על ידי yonisi
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

• תוכן חדש...