Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימוד נהיגה על טסלה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסיעה קצרה במודיעין, שני רכבים של טסלה (כחולה ולבנה) עם תלמידי נהיגה.

1. האם כדאי ללמד על רכב ג'אדג'ט שרוב הסיכויים שבתקופה הראשונה שלו כנהג הוא לא יסע על משהו דומה מבחינת תפעול התנעה, האצה, בלם ועוד (אין בחברות ההשכרה לצעירים ובדרך כלל לא נכנס בתקציב רכב סטודנט)??

2. האם שווה לבזבז שיעורי נהיגה יקרים על הכרת שלל הפיצ'רים שברכב הזה??   

פורסם (נערך)

1. בתור בעל טסלה, לא הייתי נותן לילד שלי ללמוד על טסלה אלא אם אני יודע שזה הרכב שהוא ינהג עליו אח"כ(או חשמלי אחר). הרכב שונה בהרבה מובנים ולדעתי הרבה יותר קל להתרגל אליו מאשר ממנו.

2. לא מאמין שמלמדים את שלל הפיצ'רים. יש הרבה אבל הם תוספות שרצוי ללמוד קודם כל להסתדר בלעדיהם ורק אח"כ לתת להם לעזור ולא להיפך (מצלמות שטח מת, מצלמות חניה, בקרות שיוט ונתיב וכו') 

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

לא רואה שום בעיה ללמוד וללמד נהיגה על טסלה.

יותר מזה - אם הייתי מורה לנהיגה, הייתי קונה מודל 3 LR בלי לחשוב פעמיים, זה גם מושך לקוחות וגם חיסכון עצום בהוצאות אחזקה. לא יודע לכמה זמן טעינה אחת תספיק, אבל אני משער שזה לפחות חצי יום עבודה.

לגבי ללמוד - איך זה שונה מללמוד על קיה נירו 2020 או אוקטביה 2018, ואז לעבור לנהוג בלנד קרוזר של אבא או יונדאי גטס 2008 שתקנה כרכב ראשון?

התפעול הבסיסי זה עדיין אותו דבר. יש הגה, דוושות, מראות ומד מהירות. כל זה קיים גם ברכבים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 45 דקות, vadim6385 כתב:

לא יודע לכמה זמן טעינה אחת תספיק, אבל אני משער שזה לפחות חצי יום עבודה.

מורי נהיגה עובדים חצאי ימים?

יקח לו כמה שעות טובות לטעון שוב ל100 בטעינה ביתית המהירה ביותר (11kw), וברור שאי אפשר להסתמך על סופר צ'ארג'ר ברכב עבודה על בסיס קבוע

אם הסוללה לא מספיקה ליום שלם+ אני לא רואה שום היתכנות לטסלה כרכב לימוד נהיגה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 39 דקות, avargel כתב:

יקח לו כמה שעות טובות לטעון שוב ל100 בטעינה ביתית המהירה ביותר (11kw), וברור שאי אפשר להסתמך על סופר צ'ארג'ר ברכב עבודה על בסיס קבוע

אם מלמדים על טסלה, כנראה מספיק ליותר מחצי יום.

או שעובדים בסביבה שבה יש עמדות טעינה מהירות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מספיק בוודאות ליום שלם (נסועה עירונית בעיקר). 

אחרת אין היתכנות

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

לגבי ללמוד - איך זה שונה מללמוד על קיה נירו 2020 או אוקטביה 2018, ואז לעבור לנהוג בלנד קרוזר של אבא או יונדאי גטס 2008 שתקנה כרכב ראשון?

התפעול הבסיסי זה עדיין אותו דבר. יש הגה, דוושות, מראות ומד מהירות. כל זה קיים גם ברכבים אחרים.

עדיין יש בה יותר דברים שמקלים מאד את הנהיגה ויקשו על התלמיד כשלא יהיה לו אותם ברכב שלו בזמן אמת.

פורסם (נערך)

ויש דברים שבכלל לא יכולים ללמד בטסלה (למיטב ידיעתי) כמו זינוק בעליה, שימוש בהילוכים - העברה להילוך נכון לצורך תאוצה בעליה או שימוש בבלימת מנוע בירידה והכי גרוע לבלום - למיטב הבנתי (לא ניסיתי) גם במצב הכי עדין של בלימה רגנרטיבית הרכב יבלום את הרכב בהורדת רגל מהגז. ובכלל שיש דבר כזה שקוראים לו בלם יד שצריך להפעיל כשחונים(לא אתפלא שנהגים חדשים ישכחו את זה בחניה הראשונה שלהם) ויש עוד הרבה תפעולים שונים.

מסיפור אישי שלי, לאחר מספר שבועות עם הטסלה נאלצתי לנסוע ברכב הבנזין של אישתי. דבר ראשון הרכב הרגיש מקולקל כי השמיעה בעיקר רעש ולא תאוצה וגרוע מזה בפניה הראשונה שעשיתי הורדתי רגל מהגז והרכב המשיך לנסוע, לקח לי חצי שניה להבין מה הבעיה של הרכב😀 וללחוץ על הבלם בחוזקה כדי להכנס לסיבוב במהירות הנכונה. 

לנהוג בטסלה משול לדעתי ללמוד ברכב אוטומטי כדי אח"כ לעבור לנהוג בידני. ברור שזה העתיד וככה רוב הרכבים יתופעלו  (ורובם אכן כך) אבל נכון להיום רכבי חשמל הם עדיין מיעוט קטן. 

אם בכל מקרה המשפחה עוברת לרכב חשמלי זה בסדר, אבל אם מראש נשארים בינתיים בבנזין עדיף שיתחיל ללמוד את זה ויעבור אח"כ לחשמלי שמפשט את הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Uri-G כתב:

ויש דברים שבכלל לא יכולים ללמד בטסלה (למיטב ידיעתי) כמו זינוק בעליה, שימוש בהילוכים - העברה להילוך נכון לצורך תאוצה בעליה או שימוש בבלימת מנוע בירידה והכי גרוע לבלום - למיטב הבנתי (לא ניסיתי) גם במצב הכי עדין של בלימה רגנרטיבית הרכב יבלום את הרכב בהורדת רגל מהגז

מי שלומד על רכב כזה, לומד לרישיון על אוטומטי, אז מה זה משנה?

לפני 5 שעות, ידית כתב:

עדיין יש בה יותר דברים שמקלים מאד את הנהיגה ויקשו על התלמיד כשלא יהיה לו אותם ברכב שלו בזמן אמת.

וזה משנה כי?

במילא לא לומדים לנהוג, לומדים לעבור טסט.

בתור מורה לנהיגה, על זה אתה נמדד. איזה טסט עוברים אצלך בדרך כלל, לא אם יש או אין מערכות עזר ברכב

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם (נערך)

בכל הקשור ללימוד נהיגה אין שום הבדל בין טסלה לבין כל רכב אחר - כמובן שמראש מדובר בשני המקרים ברישיון לאוטומטי בלבד.

בנוגע ל"קל מדי לנהיגה" - אה. נו.

ברכב של המורה יכולתי "להעמיד" את הרכב בעלייה בחצי קלאץ', בלי גז (שברולט קוואליר 95, חיה מוזרה) - לא שימושי בעליל כמעט לשום רכב ידני אחר שנגעתי בו מאז.

בכלל, טכניקות נהיגה ידניות שייכות לעבר, עוד עשור ופשוט לא יהיו יותר ידניות, לא בארץ ולא בכלל. כמו שלא מקדמים היום הצתה בידית נפרדת תוך כדי האצה ...

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בגדול לא רואה בעיה, אך ענניין הבלימה הרגנרטיבית שונה מאוד מרכב לא חשמלי, אם ניתן לבטל בטסלה אז אין בעיה לדעתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מכיר מישהי שלמדה נהיגה על חיפושית (מקורית כמובן). ככל הידוע לי, רכב שונה בהרבה פרמטרים מאחרים. ראיתי גם עוד מכוניות "שונות" כרכב לימוד נהיגה - סובארו BRZ, כל מיני SUV גדולים ואפילו ענקיים ועוד.
למי שלומד על מכוניות כאלה יהיה קשה יותר להתרגל לנהיגה במכונית "סטנדרטית", אבל זה כמובן יהיה אפשרי.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 18.2.2022 בשעה 01:41, Uri-G כתב:

1. בתור בעל טסלה, לא הייתי נותן לילד שלי ללמוד על טסלה אלא אם אני יודע שזה הרכב שהוא ינהג עליו אח"כ(או חשמלי אחר). הרכב שונה בהרבה מובנים ולדעתי הרבה יותר קל להתרגל אליו מאשר ממנו.

אני מסכים, לחלוטין. הנהיגה בדוושה אחת (שאי אפשר לבטל), כל מערכות הבטיחות וההתראה, המצלמות ההקיפיות, מרכז הכוח הנמוך. כל זה לא מכשיר את התלמיד לנהוג על רכב בנזין, זה פשוט מסוכן. אני לא מסכים שהמטרה היא רק לעבור טסט...

אני עליתי על רכב בנזין אחרי שבועיים עם טסלה וזו היתה חוויה קצת מפחידה, הרכב הרבה פחות בשליטה. גם היום, אני מרגיש פחות בטוח, וזה עם נסיון וזכרון שרירים של 30 שנה... לא מומלץ 

פורסם

ברגע שבנראדם לא יודע להכיר שטח מת,

לא יודע לחנות לבד כי הכל יצפצף לו,

לא ייודע לשמור נתיבים כי זה לא נותן לו,

ועוד צ=מליון פיצרים שיש בגאד'ט הזה,

אז שילמד נהיגה במחשב עם מסך ענק ולא על הכביש,

כל עוד בנאדם לא לומד להכיר את הסכנות שבכביש , כי מישהו חוסם אותו ,

אז מה החוכמה,

• רעיון טוב! 2
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • תוכן חדש...