Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

איזה נראטיב אתה כן קונה

שיש חברה שמרוויחים על המלחמה הזאת טונות. בעיקר ארהב. אבל גם הרוסים איכשהו. אחרת היו עובדים על לאזן את המצב.

ארהב מרוויחה גם בתעשיות נשק, גם בייצוא גז וכו. הודו וטורקיה מרוויחות על מכירת נפט רוסי. אני בטוח, כמו שאתה בטוח, שברוסיה גם יש אנשים שמכניסים על הדבר הזה מיליונים לכיס.

מי שמפסיד מזה זה בעיקר רוסים ואוקראינים, ואחר כך אזרחי העולם שחוטפים את עליית המחירים.

ובכלל אני חושב שמאחורי הכלאים היו דברים שהובילו למלחמה שאנחנו לא מודעים אליהם. שלא הכול כזה פשוט כמו ''פוטין השתגע והחליט''

לא קונה את זה. לא קונה את הסכנה למלחמה גרעינית, לא קונה את הסיפור סביב נורדסטרים. גם לא את החוסר בחיילים/נשק של רוסיה (איפה הצפון קוריאנים שאמורים היו להגיע? או הסורים או מה היה השקר התורן?. גם טילים בליסטיים איראניים אין, למרות שהבטיחו שיהיה. רק שהאדים).

נו מה אני אעשה רומן, לא קונה את זה. גם לא קונה ת'שיט של מדבדייב, גירקין, או אפילו פריגוזין. אם כי נראה שפריגוזין החליט באמת ללכת קצת יותר בפתוח עם הדיבורים שלו, אולי גם שם פוטין מסכים לו. אחרת קשה לי להאמין שאם באמת הוא היה בעיה, הוא לא היה נפצע קשה באיזור בחמוט.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

יש מלחמה שאין מאחוריה היבטים כלכליים? באמת?

כתבתי את זה כבר. יש את עניין המחצבים של אוקראינה, וכשמדברים על חוסר הרצון של פוטין שאוקראינה תחבור למערב, זה בהחלט חלק מהשיקולים. מלחמה היא תמיד עסק רווחי. מכיוון שהמערב עשיר יותר וטכנולוגי יותר, וימשיך לתמוך באוקראינה כי הוא רוצה את המשאבים שלה בצד שלו ואת השטח שלה כבאפר מול רוסיה, אוקראינה תנצח, השאלה היא מתי. האם זה שימוש ציני באוקראינה? דאם סטרייט. מה לעשות, ככה מתנהלים עסקים בחיי אדם. האם זה מבטל את כל הנראטיבים האחרים שדיברתי עליהם או שדובר עליהם כאן בשרשור? לא, לכל אחד מהם יש מקום.

לגבי החיילים - אין לרוסיה חוסר בחיילים, יש לה חוסר בחיילים מיומנים, אחרת אוקראינה כבר מזמן הייתה נכבשת. יש לה יתרון מספרי עצום, שמתאזן עם ציוד בזיוני ויכולת לחימה בזיונית. אתה חייב להבין שהם נלחמים בצבא אוקראינה, שעם כל הכבוד וההערכה, לא באמת בר תחרות עם צבאות מובילים בעולם, עם כל התמיכה של המערב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בתאריך 27.5.2023 בשעה 00:21, David32 כתב:

למה האוקראינים זרקו לשם המון כוחות (וכמובן גם להם יש אבדות לא קטנות) בשביל לשמור על העיר הלא חשובה הזאת?

כי זאת אדמת אוקראינה ועיר אוקראינית. זה כל ההבדל בין צבא רוסיה וצבא אוקראיני.

לפני 18 שעות, gadik6 כתב:

לא הבנת?   אם האוקראינים היו כובשים אותה אז זה היה הישג עצום ומפלה לרוסים, אם הרוסים כובשים אותה עם הצבא שלהם שעוד שניה מתפרק אז זה לא חשוב.

נכון. כי מדובר במדינה עם 40 מיליון אזרחים וצבא חמוש ברובו עדיין בנשק שנשאר לו מפירוק בריה"מ מלפני 30 שנה או אותו נשק מיושן שהגיע ממדינות מזרח אירופה מול מדינה עם 140 מיליון איש עם משאבי טבע בלי סיף. אם צה"ל יכבוש שג'אעיה אז זאת תהיה עוד שכונה שצה"ל כבש. אם חמאס יכבוש את שדרות זאת תהיה מפלה לצה"ל.   

שיהיה ברור, אני לגמרי בעד אוקראינה בסיפור הזה (או לפחות בעד תושבי אוקראינה, לא בעד זלנסקי, שלדעתי הוא פשוט בובה על חוט או האידיוט השימושי בכל הסיפור הזה), אבל הפרופוגנדה (אין דרך אחרת לקרוא לזה) בעד אוקראינה לפעמים מנותקת מהמציאות.

אז אתה עוד לא ראית פרופגנדה רוסית. זאת חלק מהמלחמה.

כבר שנה מדברים על זה שאוטוטו הצבא הרוסי קורס, על עשרות אלפי ההרוגים שיש להם, על "שכירי חרב" שעושים בשבילם את העבודה ועל מתקפת הנגד האוקראינית שעוד מעט מגיעה.

אף אחד שפוי בדעתו לא אומר שצבא רוסי קורס, אבל באחמוט באמת נכבש על ידי שכירי חרב ועבריינים משוחררים של וגנר. 

לפני 14 שעות, yb כתב:

מה שברור ( ולא כ"פרופגנדה") זה שלאחר שצבא אוקראינה ( שלא נחשב אריה עולמי ) חומש עד השיניים על ידי המערב אבל עדיין לא ביום העולמי ,  הוא מראה לצבא הרוסי תמונה על עצמו ולעולם שלא מסתדרת עם דימוי של אימפריה עולמית.

צבא אוקראיני חמוש בעיקר על ידי נשק סובייטי מיושן. כן, הוא מקבל נשק מודרני ממערב, אבל עדיין חוץ מסוגי נשק מסוימים זאת טיפה בים. 

לפני 14 שעות, Mikelt89 כתב:

אין לי סימפטיה לאוקראינים, כל הפייק של הדגל האוקראיני בכל מקום והשיט עם החמלה זה בולשיט והפייק של כל הזמנים, כמו הפמיניזם, זה מאותו הזן של "תראה אנחנו אכפתים", או בקיצור דברו בשם עצמכם. 

ברכותי, אתה שייך ל-10% ישראלים שתומכים במשטר של פוטלר 😂 יצא לי ליראות בפרק הירקון את ההפגנה העלובה שלהם.

לפני 8 שעות, yb כתב:

בוא נקרא לילד בשמו-  המושכים בחוטים העיקריים הם ארה"ב וסין והתפתחות של היריבות ביניהן היא שתקבע במידה רבה על עתיד מלחמה זאת

מה הקשר בין יריבות ארה"ב - סין למלחמה באוקראינה? סינים בסה"כ צופים מהצד ומנצלים לטובתם את בידודה של רוסיה בעולם מערבי.

• משעמם 1
פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, mikyl כתב:

מה הקשר בין יריבות ארה"ב - סין למלחמה באוקראינה? סינים בסה"כ צופים מהצד ומנצלים לטובתם את בידודה של רוסיה בעולם מערבי

קשור בהחלט- אם אתה זוכר שלפני הפלישה הרוסית לאוקראינה פוטין עשה תמרונים שרבים לא האמינו שיסתיימו במלחמה באירופה נכון? עם מי הוא נפגש זמן קצר לפני לסכם עניינים ולתזמן את הפלישה? נכון מאוד ...   יש בהחלט קשר ותהליכי עומק ארוכים בין הגושיים. 

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 20 שעות, Mikelt89 כתב:

הפייק של כל הזמנים, כמו הפמיניזם

פמיניזם זה פייק?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, yb כתב:

עם מי הוא נפגש זמן קצר לפני לסכם עניינים ולתזמן את הפלישה?

מאיפה אתה יודע על מה הם דיברו? בשביל סינים זה מקור לגז ונפט זולים ושוק שהולך ומתרחב עקב יציאת חברות מערביות מרוסיה. הם גם קנו (השכירו ל-50 שנה) חלק לא מבוטל של סיביר.  אבל אם וכאשר יהיה כדאי להם בלי שום בעיה יתקעו סכין בגב כמו שהיה כבר בעבר. סינים גם נזהרים לא להפר את אמברגו ואפילו אסרו על מטוסי בואינג רוסיים לנחות בסין ברגע שנוצרה בעיית רישום כפול.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, mikyl כתב:

מאיפה אתה יודע על מה הם דיברו?

נו אז על מה ידברו ? החליפו בינהם מתכונים למוקפץ ולפירשקי? 😉

מעניין שבדיוק לפני ואחרי המתקפה הם חתמו בינהם הסכמים כלכליים שונים כמו הסכמי העצמת המסחר ושתפ בינהם כפתרון כלכלי לרוסיה שלא תיפול, גם זה במקרה?

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם
לפני 10 שעות, RK כתב:

אתה חייב להבין שהם נלחמים בצבא אוקראינה, שעם כל הכבוד וההערכה, לא באמת בר תחרות עם צבאות מובילים בעולם, עם כל התמיכה של המערב.

פה אני לא מסכים, ואני נאלץ להסכים עם פריגוזין. 

גם ערב הפלישה היה להם צבא גדול (ביחס לאירופה, אם להתעלם מרוסיה וטורקיה), גם מחמשים אותם ותומכים בהם באמת בהרבה.

- By lifting money bags

פורסם
לפני 54 דקות, yb כתב:

נו אז על מה ידברו ? החליפו בינהם מתכונים למוקפץ ולפירשקי? 😉

מעניין שבדיוק לפני ואחרי המתקפה הם חתמו בינהם הסכמים כלכליים שונים כמו הסכמי העצמת המסחר ושתפ בינהם כפתרון כלכלי לרוסיה שלא תיפול, גם זה במקרה?

על גידול חסה בשטחים. פוטין ושי ג'ינפינג נפגשו כבר 40 פעם ויש להם על מה לדבר. ברור שכאשר מערב נסגר יותר ויותר רוסיה מחפשת אלטרנטיבה במזרח. 

לפני 5 דקות, David32 כתב:

גם ערב הפלישה היה להם צבא גדול (ביחס לאירופה, אם להתעלם מרוסיה וטורקיה), גם מחמשים אותם ותומכים בהם באמת בהרבה.

בתחילת המלחמה זה היה צבא עם 250 אלף איש שבמהלך 8 שנים לא הצליח להתגבר על 2 מיליציות גם אם נתמכות על ידי רוסים. רוב הנשק שלו הוא עדיין מתקופת פירוק של ברה"מ כולל נשק שהם קיבלו ממדינות של ברית ורשה בעבר (אשר נצלו את ההזדמנות להחליפו לנשק יותר מודרני מערבי). כן, הם מקבלים תמיכה ונשק מתקדם ממערב, אבל בצורה מוגבלת. וזאת טיפה בים ביחס למה שמופעל היום בחזית. 

פורסם
לפני 28 דקות, David32 כתב:

פה אני לא מסכים, ואני נאלץ להסכים עם פריגוזין. 

גדול הרבה פחות מהצבא הרוסי, בטח ובטח בפוטנציאל גיוס עתודות. ציוד מיושן ונחות לעומת זה הרוסי, והרבה פחות ממנו. זה שפריגוז'ין ממציא תירוצים עכשיו בגדול ללמה צריך אותו, שהוא סה"כ PMC, כדי לעזור לצבא השני בגודלו בעולם לנצח מלחמה לוקאלית, זה עניין אחר. 

לגבי זה שמחמשים אותם ותומכים בהם, איך זה אמור להתגבר על שלל הציוד אשר לו, כזכור, аналогов нет?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 5 שעות, RK כתב:

גדול הרבה פחות מהצבא הרוסי, בטח ובטח בפוטנציאל גיוס עתודות.

אוקיי, דוגמא מעולה.

גייסו לפחות 300K, במערב אפילו אמרו שגייסו יותר.

איפה הם ה 300K האלה? איפה? האוקראינים לא הרגו אותם, הרוסים לא כובשים יותר מדי, יש להם בערך 2-3 מקומות שהם מתקיפים בהם וזהו. איפה החיילים? איפה הגיוסים הנוספים? באוקראינה מגייסים בלי סוף, שם אני מבין איפה המגוייסים.

לפני 5 שעות, RK כתב:

ציוד מיושן ונחות לעומת זה הרוסי, והרבה פחות ממנו.

לא יודע לגבי המיושן, אבל פחות זה בטוח.

לפני 5 שעות, RK כתב:

זה שפריגוז'ין ... זה עניין אחר

כן, הוא משחק משחק פוליטי, אבל במה שאמרתי הוא צודק. 

לפני 5 שעות, RK כתב:

איך זה אמור להתגבר על שלל הציוד אשר לו, כזכור, аналогов нет?

אז אני גם שואל, למה הפסיקו להפציץ תשתיות פתאום? מה השתנה?

או שאני אמור להאמין שבאמת נגמרו הטילים (למרות שהם לא נגמרו), או שסוללת פטריוט אחת מגנה על כול התשתיות במדינה?

ובגלל שזה מוזר לי, ובגלל שיש עוד קטעים כאלה שמעלים שאלה של "מה לעזאזל קורה פה". אני מאמין שהכול מסוכם מאחורי הכלאים. קונספירטור כזה:

360_F_293651706_yWPUuo6vbVXYIRaS6GDsGj5GIJOc0RYo.jpg (540×360)

אבל מה לעשות...

אגב, לגבי נשק מערבי vs סובייטי. לא נראה שבאמת ההפרש כזה גדול.

נשכחו ההיימרס קצת, טוענים שיש עיניין של שיבושים מהרוסים, אין לי שמץ. 

עכשיו הוונדרוופה הבא הוא ה F-16, שתכלס כבר ברור שהוא לא ישנה כזה הרבה.

או שאתה מאמין שה F-16 באמת יעזור להם?

- By lifting money bags

פורסם

ה-F-16 ללא ספק ישדרג, אבל בשדה הקרב שם הוא לא גיים-צ'יינג'ר. הם צריכים עוד תותחים/MLRS והרבה תחמושת, עד כדי פרשנות הכורסא שלי.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, _slayer_ כתב:

אני לא רוצה לתפוס שום צד, אבל קצת היסטוריה:

אפשר לקצר, ולהתחיל לראות ב: 23:25

מעניין מאוד, ראיתי רבע שעה מהנקודה ששמת, אמשיך לראות מאוחר יותר אבל דבר אחד טיפה הפריע לי- המרצה מצפה לאיזה סימטריה שלא באמת קיימת- רוסיה לא הצטרפה לנאטו בגלל שהיא דיקטטורה- אני מאמין שאם הייתה באמת דמוקרטיה אז לא הייתה מניעה שתצטרף לנאטו (אולי אני תמים, מצד שני זה חתיכת what if).

אותו כנ"ל לסימטריה בסיקור העיתונאי - ברור שהתקשורת הרוסית תתיחס לארה"ב כשטן (לא הייתי מצפה למשהו אחר מתקשורת מגוייסת), מצד שני ברור שהתקשורת המערבית החופשית תתיחס לפוטין כשטן, ודי בצדק לדעתי (בנאדם שלא מהסס להרוג מתנגדים, לא מאפשר חופש עתונות וכולי)

• תוכן חדש...