Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, David32 כתב:

נאטו ששומר על בטחון? אתה חושב שצבא סין זה כמו צבא רוסיה?

זה לא קשור- נתיבי הספנות הימיים נשמרים בטוחים בסופו של דבר ע"י מדינות נאט"ו ובראשון ארה"ב. סין לא תלווה כל ספינת מטען בספינות צבאיות. יש כבר מערכת שפועלת. זה לא אומר שזה הדבר היחיד שיכול לעבוד- אבל כל שינוי יהיה תהליך די ארוך ומסורבל.

ונכון, למערב יהיה קשה מאוד בלי סין (למרות שיש יותר תלות של המערב בסין מהכיוון ההפוך). אף אחד מהצדדים לא רוצה שם קונפליקט, כל העולם יפסיד בו ובאמת שאין ממש מה להרוויח. 

לפני 16 דקות, gadik6 כתב:

פתאום נוקטים קו ניצי ובלתי מתפשר מול רוסיה (לא מכוון אליך ספציפית אלא באופן כללי בנושא הזה).

הידברות מול רוסיה? המו"מ מוצה כבר 3 פעמים. בפעם הראשונה מול ארה"ב, ההסכמה הייתה "נראה מה קורה" ו "בלי צעדים דרסטיים"

בפעם השניה מול צרפת, שפוטין עשה ממקרון ליצן, ישב איתו בשולחן, הבטיח לו "נפעל להפחתת המתיחות" ואז פתח במתקפה יום למחרת.

בפעם השלישית מול אוקראינה תוך כדי המלחמה, כביכול מעמדת כח. רוסיה הציבה דרישה בלתי מתפשרת לגבי 4 המחוזות שכרגע סיפחה+עוד שורת התערבויות בשלטון האוקראיני. אם מחר אפרוץ לבית שלך ואודיע לך שאני מוכן לעשות שלום, אבל רק אם הסלון שלך נשאר שלי ואני מחליט באיזה שעות מותר להפעיל את המיקרו, תקבל את זה בעין יפה?

אז איזו הידברות בדיוק? במו"מ מול רוסיה זה או שהם משקרים לך בפרצוף כמו שעשו למקרון או שמגיעים עם דרישות מופרכות והמילה "פשרה" לא נמצאת בלקסיקון.

לדעתך לאיזה פתרון מדיני ניתן להגיע פה? 

תקרא קצת, כי לשם שינוי האנושות למדה מההיסטוריה, ואתה פחות או יותר אומר "לא, בואו ננסה כבר מה שהביא אותנו לקטסטרופה בעבר"

https://he.wikipedia.org/wiki/נוויל_צ'מברלין

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם (נערך)

בהחלט פיצוץ מרשים. כמו בסרטים .בעיקרון יש לאוקראינה מזל"ט לטווח הזה . עם מודיעין מתאים,  יכלו להבעיר את השיירה עם כטב"מ קטן. אתמול אחד המפעילים האוקראינים התראיין לאיזה ערוץ והסביר את ההבדלים הבנייה של המזלט האיראני מול הישראלי מול האמריקאי. הייתי בשוק... או שלא. 

מצד שני , רמת התחזוקה של הציוד בצבא הרוסי, בהחלט ייתכן שזה פיצוץ עצמי . סטייל חזבאללה ונמל ביירות 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 21 דקות, gadik6 כתב:

אותי מדהים דווקא דבר אחר - איך אנשים שהם שמאל מדיני, ודוגלים בהידברות (מול הפלשתינים, מול איראן וכדומה), פתאום נוקטים קו ניצי ובלתי מתפשר מול רוסיה (לא מכוון אליך ספציפית אלא באופן כללי בנושא הזה).

אני מבין שזה דיסוננס קוגניטיבי בשבילך שלאנשים יש דעות שונות בנושאים שונים. 

אגב כל מה שכתבת על ביידן פשוט לא נכון ונע בין דמגוגיה לשקר מוחלט אבל יש שרשור אחר על זה. 

אגב, הנסיגה מאפגניסטן הייתה החלטה של טראמפ, למזלו העיפו אותו לפני שהיא התרחשה בפועל. 

פורסם (נערך)

משהו רע עובר על אנשים שמאמינים שביידן אשם במלחמה באוקראינה או שעם טראמפ זה לא היה קורה.

זה גם לא קשור לעמדות, כי בואו, זה טראמפ, הבחור לא רפובליקני ולא ממש שמרני ..

פוטין ורוסיה הזהירו שנים מכך שהמערב דוחק את רגליהם ומצר את צעדיהם - וזה שלעצמו מוצדק, אם מה שהם עושים באוקראינה היה מוגבל בהיקפו, אבל הוא לא.

מישהו ברוסיה קצת שכח מה תפקידו ויצא למלחמה כוללת שאף אחד לא יצא מרווח ממנה, פרט לאלה שלא משתתפים בה.

רוסיה חווה סיטואציה כלכלית לא פשוטה ומקריבה את הלוחמים הממש מוכשרים שלה על שטויות ובו זמנית מאבדת את ההון האנושי שלה שפשוט בורח ממנה.

לא ברור לי למה אנשים מתרשמים מזה.

וארהב לא צריכה לפחד מסין ולתפקד כנגזרת שלה, הבנתם הכל הפוך.

ולגבי מלחמה גרעינית - תנוחו.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם
לפני 14 דקות, Pika007 כתב:

הידברות מול רוסיה? המו"מ מוצה כבר 3 פעמים. בפעם הראשונה מול ארה"ב, ההסכמה הייתה "נראה מה קורה" ו "בלי צעדים דרסטיים"

בפעם השניה מול צרפת, שפוטין עשה ממקרון ליצן, ישב איתו בשולחן, הבטיח לו "נפעל להפחתת המתיחות" ואז פתח במתקפה יום למחרת.

בפעם השלישית מול אוקראינה תוך כדי המלחמה, כביכול מעמדת כח. רוסיה הציבה דרישה בלתי מתפשרת לגבי 4 המחוזות שכרגע סיפחה+עוד שורת התערבויות בשלטון האוקראיני. אם מחר אפרוץ לבית שלך ואודיע לך שאני מוכן לעשות שלום, אבל רק אם הסלון שלך נשאר שלי ואני מחליט באיזה שעות מותר להפעיל את המיקרו, תקבל את זה בעין יפה?

נראה לי שאתה קצת מתבלבל - פוטין ומקרון נפגשו פיזית בשביעי בפברואר במוסקבה. איזו מתקפה בדיוק החלה ב-8 בפברואר?

ובאיזה שלב רוסיה הציבה את הדרישה לגבי ארבעת המחוזות?   אני די בטוח שזה לא היה בתחילת הלחימה...

לפני 7 דקות, MiniMiz3r כתב:

אגב כל מה שכתבת על ביידן פשוט לא נכון ונע בין דמגוגיה לשקר מוחלט אבל יש שרשור אחר על זה. 

אגב, הנסיגה מאפגניסטן הייתה החלטה של טראמפ, למזלו העיפו אותו לפני שהיא התרחשה בפועל. 

וואלה שכנעת. תן דבר אחד שכתבתי והוא לא נכון.

והנסיגה אולי הייתה רעיון של טראמפ, אבל הביצוע בפועל היה במהלך ממשל ביידן (וממתי בדיוק ביידן "מחוייב" לעשות מה שטראמפ קבע?   אם זה היה צעד כל כך שגוי, הם תמיד יכלו להפוך את ההחלטה).

פורסם

אחרי שטראמפ חתם על מה שאין דרך אחרת לתאר מלבד הסכם כניעה של כוחות ארה"ב מול הטליבאן, לא הייתה לביידן אפשרות ריאלית לא לסגת. 

פורסם
לפני 6 דקות, gadik6 כתב:

נראה לי שאתה קצת מתבלבל - פוטין ומקרון נפגשו פיזית בשביעי בפברואר במוסקבה. איזו מתקפה בדיוק החלה ב-8 בפברואר?

ובאיזה שלב רוסיה הציבה את הדרישה לגבי ארבעת המחוזות?   אני די בטוח שזה לא היה בתחילת הלחימה...

סליחה, אתה צודק בנוגע לתחילת המתקפה- לא למחרת, ב 24 רשמית, 21 דה פקטו. בסדר, אז הבטחה של פוטין לא שווה חצי יום, היא שווה שבועיים ובמבה. זה לא בדיוק יותר טוב. הוא עדיין שיקר לו בפרצוף, לא ראה את מקרון ממטר למרות שצרפת נחשבה לבעלת ברית די קרובה של רוסיה.

התבלבלתי עם העובדה שב 20 לחודש מקרון ופוטין דיברו בטלפון וסיכמו "למצוא פתרון דיפלומטי", ב 21 פוטין הורה לכוחות להיכנס לאיזור דונבס כבר.

לגבי הדרישה- בסבב השני של המו"מ רוסיה דרשה את דונצק ולוהנסק, הכרה רשמית בסיפוח קרים ואיזור חרסון.

אה, ופרט "קטן" ששכחתי- דרשו את פירוז אוקראינה. 

זה לא הסכם שלום, זו דרך להבטיח שאחרי שנתיים-שלוש הוא יוכל לכבוש את כל המדינה תוך יום וחצי, לפני שלמישהו תהיה הזדמנות להגיב.

פורסם

לא נכנס פה לדיון גאופוליטי. אבל התקיפה על הגשר - פעולה מדהימה. תזמון, יכולת לעקוף את כל ההגנות. הרוסים ידעו שמדובר בצוואר בקבוק קריטי שלהם. ידעו שמדובר במטרה לגיטימית לחלוטין לתקיפה של אוקראינה. ועדיין הניחו לזה לקרות. בפעולה אחת האוקראינים ניתקו את קרים וכל איזור דרום אוקראינה הכבוש מרוסיה. נשאר להם להעביר אספקה בצורה יבשתית דרך דונייצק - וזה הרבה יותר בעייתי (שלא נדבר על זה שאין חיבור רכבתי, רק כבישים).

בקיצור, פעולת חבלה מרשימה!

פורסם
לפני כשעה, gadik6 כתב:

אותי מדהים דווקא דבר אחר - איך אנשים שהם שמאל מדיני, ודוגלים בהידברות (מול הפלשתינים, מול איראן וכדומה), פתאום נוקטים קו ניצי ובלתי מתפשר מול רוסיה (לא מכוון אליך ספציפית אלא באופן כללי בנושא הזה).

השמאל הממש קיצוני דווקא בעד רוסיה במקרה הזה, כמו שהם היו בעד אסד במלחמת האזרחים בסוריה וכו'.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 20 דקות, garicho כתב:

לא נכנס פה לדיון גאופוליטי. אבל התקיפה על הגשר - פעולה מדהימה. תזמון, יכולת לעקוף את כל ההגנות. הרוסים ידעו שמדובר בצוואר בקבוק קריטי שלהם. ידעו שמדובר במטרה לגיטימית לחלוטין לתקיפה של אוקראינה. ועדיין הניחו לזה לקרות. בפעולה אחת האוקראינים ניתקו את קרים וכל איזור דרום אוקראינה הכבוש מרוסיה. נשאר להם להעביר אספקה בצורה יבשתית דרך דונייצק - וזה הרבה יותר בעייתי (שלא נדבר על זה שאין חיבור רכבתי, רק כבישים).

בקיצור, פעולת חבלה מרשימה!

יש וידאו שלכאורה המשאית שהתפוצצה עברה בידוק. פתחו את הנגרר, לא ראו שום דבר חשוד.. 

פורסם
לפני 13 דקות, MiniMiz3r כתב:

יש וידאו שלכאורה המשאית שהתפוצצה עברה בידוק. פתחו את הנגרר, לא ראו שום דבר חשוד.. 

השוטרים האלה כנראה הולכים לבלות הרבה מאוד שנים בסיביר…

פורסם (נערך)

טוענים שרכב ממולכד התפוצץ ליד רכבת דלק רוסית על הגשר לקרים. נראה מוזר, מחבלים מתאבדים ברכבי תופת זה לא ה M.O של האוקראינים.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, bobi כתב:

טוענים שרכב ממולכד התפוצץ ליד רכבת דלק רוסית על הגשר לקרים. נראה מוזר, מחבלים מתאבדים ברכבי תופת זה לא ה M.O של האוקראינים.

מצד שני זה בדיוק MO של רוסים - לפוצץ את הציוד/אזרחים של עצמם בשביל להמציא תירוץ לתקוף מישהו אחר.

עזוב, את רוסיה לא תבין עם שכל.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

אחרי שטראמפ חתם על מה שאין דרך אחרת לתאר מלבד הסכם כניעה של כוחות ארה"ב מול הטליבאן, לא הייתה לביידן אפשרות ריאלית לא לסגת. 

כלומר לחתום על כ-20 צווים נשיאותיים ביומיים הראשונים שלו בתפקיד, שנועדו בחלקם למחוק את "מורשת" טראמפ, זה הוא כן יכול היה לעשות, אבל לסגת מהסכם גרוע (לדבריך) עם ארגון טרור זה לא?

אגב, כדאי לזכור שהנסיגה החלה למעשה עוד בתקופת אובמה (וגם אז הטליבאן לא התנהג מי יודע מה יפה), ככה שאם אתה רוצה להאשים מישהו בנסיגה תתחיל מאובמה.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...