Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לכמה חודשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הרכב הישן עבר טוטאל לוס (לא אני לא אני). הרעיון זה לקנות, גמו בפעם שעברה,  רכב מעבודה של אשתי כפי שעשיתי בפעם שעברה. אבל זה הולך לקרות רק בעוד 4-5 חודשים (יש סבב החלפה מוגדר) ובינתיים זקוק לפתרון לכמה חודשים לרכב. משהו כמו ליסינג, בלי מקדמה, גמיש ביציאה, לא חייב להיות רכב חדש ובמחיר הגיוני.

יש כזה? לאן לפנות? 

תודה 

פורסם

בכמה כסף מדובר? עד כמה חדש הרכב צריך להיות? 

אני לא הייתי משקיע ברכב, אם בעוד חצי שנה, הרכב הולך להיות מוחלף.. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 שעות, GR8Day כתב:

מה עם לקנות משהו פשוט וסחיר שיהיה קל להעיף אח"כ?

+1

נשמע כמו הפתרון הכי זול.

פורסם

הפתרון הוא להחליף תוכנית. תוותר על הרכב מהעבודה של אישתך. מה כל כך מיוחד בו?

תקנה רכב אחר, תעשה לו יישור קו בלי לחסוך מתוך מחשבה שהוא זמני, וסע לשלום.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בזמנו הייתי צריך רכב לחצי שנה.

התלבטתי בין שכירות לזמן ארוך שיצאה משהו כמו 2500 ש"ח לחודש (מיקרה ידנית)= 15000 ש"ח 

לבין רכישת רכב משומש מאוד ומכירתו לאחר מכן.

נרכשה מונדאו 2008 ב7000 ש"ח + מצבר+ צמיגים+ תיקון קטן+ ביטוח+ טסט= 13000 ש"ח

נמכרה אחרי חצי שנה ב3000 ש"ח בשל בעיות מכניות.

בראיה לאחור הייתי שוכר לטווח ארוך בלי כאב ראש.

היה לי יוצא 900 ש"ח לחודש יותר שחצי כמעט היה מתקזז עם כמויות הדלק.

צריך הרבה מזל ברכב משומש ואם רוכשים רכב עם מחירון גבוה אז רק אובדן הערך מגיע לכמה אלפים טובים.

בנוסף, מצב השור כרגע רותח ורכבים נמכרים מעל המחירון אבל עוד חצי שנה כנראה שהשוק יתיצב ולכן מי שרוכש רכב

רק למספר חודשים יכול לסבול מהפרש ניכר.

עידן

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 4

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

נבואה ניתנה ל... אבל לפי התחזיות בהחלט עוד חצי שנה כל עיניין הציפים אמור להתחיל להסתדר ואז כנראה נראה כדור שלג של ירידות מחיר. 

פורסם (נערך)
בתאריך 7.2.2022 בשעה 11:57, edanj כתב:

נרכשה מונדאו 2008

מצאת מה לקנות.. מונדאו 2.3 ליטר הידוע לשמצה. וזה היה האופציה מול מיקרה ידנית מהשכרה? מעניין.

אולי לא היית מודע לכך אבל אמינות ממש לא הייתה הצד החזק של המונדאו. גם לא חסכון בדלק. ובטח שלא פשוט וסחיר כמו שהציעו כאן. זה רכב שקונים כשרוצים רכב חזק ומפנק בכלום כסף ומוכנים להמר על חוסר האמינות הידוע  שלו. לא בתור עסקה כלכלית לכמה חודשים.

הדוגמה שלך מראה מצויין איזה רכב לא לקנות. אבל ממש לא אומרת שלא שווה לקנות רכב אמין וזול עם סיכוי נמוך מאוד ליפול איתו וסיכוי גבוה מאוד לשלם כמה אלפים בחודש פחות משכירות חודשית.

עריכה אחרונה על ידי tza
פורסם

שכירות בסיסית עולה 2500 ש"ח בחודש וכוללת ביטוח, טסט וטיפולים/תיקונים.

איזה רכב משומש יגרום לך לשלם כמה אלפים פחות לחודש כפי שציינת?

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם (נערך)

כתבת שחסכת כמה מאות אז כתבתי שאפשר בקלות עם רכב אמין להגיע לאלפים.

למיטב ידיעתי אין כיום שכירות חודשית בפחות מ3~ אלף לחודש לרכב קטן.

(ידני כבר לא קיים בהשכרות. אם תחפור אולי תצליח למצוא איזה דינוזאור. ואני אומר את זה בתור אחד שהיה מגיע קבוע לדלפק ההשכרה עם הזמנה מראש לאוטומט ומבקש אם יש במקרה ידני לשנמך אליו.)

הלאה, איזה רכב: השאלה איזה גודל מבוקש, בקטגוריית המיני/סופר מיני לא חסר רכבים פשוטים עם אמינות לא רעה גם כשהם בני 10+ ועם ק"מ שמתקרב ל-200K (כן, אני יודע שזה נקרא רכב שעבר זמנו אצל הרבה אנשים. אבל מנסיון שלי ושל חברים לא רק שהשד לא כזה נורא אלא אפילו לא כ"כ קיים, האחזקה לא יקרה משמעותית מרכבים חצי בגיל). במחיר סביב 10 אלף שקל ירידת הערך היא מינימלית עד מזערית (יותר תלוי בנסועה כי תוסיף רק כמה חודשים לגיל הרכב). דוגמה לרכבים כאלה: אלטו, ספארק דור1, פיגו 107/סיטרואן C1, סיריון, ועוד. גם קליאו דור3, פונטו ופנדה אופציות לא רעות.

אגרת טסט לא תשלם אם תקנה עם טסט ארוך שיתן לך שימוש+מכירה עם עוד כמה חודשים עד הטסט. אם הטסט קרוב מדובר באגרה של כמה מאות שניתן הרבה פעמים להכניס במשא ומתן על רכישת הרכב.

טיפולים ותיקונים: טיפולים שוטפים שוב תלוי בנסועה בנסיעה ממוצעת בקניית רכב שעבר טיפול לא מזמן ישאר לך עוד עודף במכירה עד הטיפול הבא. תיקונים זה נקודת ההימור. אם תקנה רכב אמין במצב סביר מנסיוני בדרך כלל בכמה חודשים לא תיתקל בשום תיקון מקסימום תיקון של כמה מאות.

ביטוח: תלוי בנהג, אצל הסוכן שלי ביטוח לכל נהג מגיל 24 בלי עבר ביטוחי כלל לרכב ללא בקרת יציבות ועם שתי כריות אויר בלבד חובה + צד ג' (+גרירה שמשות וכדו') סביב 3100 שנתי שהם פחות מ-₪300 לחודש.

את הסיכום אני משאיר לך.. ואני לא מספר סיפורים, אני ולא מעט חברים מחזיקים רכב ככה קבוע.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • תוכן חדש...