Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מישהו מתעניין בטניס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההישג של רפאל נדאל פשוט מדהים. בגיל 35 עם 2 ברכיים דפוקות, אין ספור ניתוחים ופציעות, ועדיין לנצח גראנד סלאם, ועוד בגרנד סלאם ה"חלש" שלו. 

אז נכון, זה כניראה לא היה קורה אם  דז'וקוביץ לא היה חושב שהוא אלוהים ומקבל בעיטה בתחת מהרשויות באוסטרליה, אבל עדיין, זה הישג פנומנלי בכול קנה מידה. במיוחד במקצבים והעוצמות  של שחקנים כיום. 

זה פשוט הזיה שמתוך 72 תחרויות גרנד סלאם שנערכו ב-18 שנים האחרונות, רק ב-12 זכו שחקנים שאינם נמנים בטופ 3 של כול הזמנים. עידן מטורף של טניס עבור הצופים, קצת פחות בשביל כול שאר השחקנים. 

• אהבתי 3
פורסם

מה שנדאל עשה זה פנומנלי, לחזור מ 2-0 נגד שחקן באמת ברמה שכתש אותו לאורך שעתיים וחצי - פשוט אין מילים

זה היה נראה כאילו מדבדב מטייל, נינוח, רגוע, כל מערכה הוא ניצח די בקלילות בדרך ל 2-0

שחקן אחר מזמן היה נשבר ומוותר אבל לא נדאל ... לא מזיז לו והוא לא איבד את האמונה. וואו, פשוט וואו.

• אהבתי 1
פורסם

לא אשקר, אני מאוכזב מאוד מהתוצאה. לדעתי מדבדב יותר איבד את המשחק משנדאל ניצח אותו.

לא מבין איך אפשר לשחק ככה כשנתון הקהל כבר לא משחק ערך ספורטיבי, זה לא שהאוהדים היו בעד נדאל, אלא ממש התנהגות של בבונים שאין לי מושג איך מאפשרים את זה.

נדאל בזכות אופי נחמד ותדמית מנצל את הצב טוב מאוד, המנוחות לפני ההגשות וההתנהגות כאילו הוא במשחק אימון עם החברה(מה שעוזר לו לנוח, להוריד את הקצב, ולפגוע בריכוז היריב) עומדת כנגד החוקים, אבל חוקים זה רק לחלשים ;)

אני כבר לא מדבר על ״חומרים״ כי אין באמת דרך להוכיח…

פורסם

מדבדב עם אופי מתנשא ומגעיל די הביא על עצמו את הסלידה ממנו, למרות שהקהל באמת הגזים הפעם. 

נדאל אכן לוקח את הזמן בין ההגשות, לפעמים ברמה שעוברת על החוקים, ומעלימים מזה עין, זה נכון. אבל מה הוא כבר עושה מעבר? להוריד את הקצב עדיין חוקי עד כמה שאני יודע. 

פורסם (נערך)

תראה, אני מבין את הצד של כל מי שאוהב אותו ולכן דברים כמו "מה כבר מעבר" נשמעים בסדר... תאלכס אני מקבל את הדעה שלך ולא בא להתמרמר ולהוריד, סתם מביע את דעתי.

בכל מקרה, אני כן חייב להגיד שמבחינת ה"מעבר" זו בעיה שיש לי עם נאדל(גם נולה אגב) שאני פשוט לא מאמין ב"סופר אנשים" ולנצח יריבים בני 20 לא ע''י טכניקה אלא פיזיות במשחקים של 5 שעות כשאתה בן 35 זה נשמע לי קצת עקום. ועוד אם אצל נולה אתה יכול להגיד שמבנה הגוף שלו מאוד חסכוני בחמצן, אז עם מסת השריר של נדאל זה חשוד כפליים. נכון, יש ספורטאים כמו רונאלדו שמראים שאפשר לשמור על רמה מאוד גבוהה גם בגיל המבוגר של הספורט המקצועני, אבל גם הוא שומר את האנרגיה שלו למצבים הנכונים ולא רץ כמו מנוע 90 דקות על המגרש, וכאן אנחנו מדברים על רונאלדו! שאם יש משהו שקרוב לsuperhuman זה הוא...

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
פורסם

יכול להבין את זה, אני לא אתפלא אם בסופו של דבר ימצאו שם ממריצים. אבל כך גם נאדל יודע שהוא לא יספיק לצאת מהמגרש ויבדקו אותו 200 פעמים לחומרים אסורים. 

בלי קשר נדאל בשנה האחרונה שיחק פי 2 וחצי פחות משחקים מיריביו ברמה הגבוהה, אז זה בנוסף לאימון מאוד ממוקד ויעיל יכול להוביל ליכולת כזאת. 

פורסם
לפני 30 דקות, Giant_TA כתב:

שאני פשוט לא מאמין ב"סופר אנשים" ולנצח יריבים בני 20 לא ע''י טכניקה אלא פיזיות במשחקים של 5 שעות כשאתה בן 35 זה נשמע לי קצת עקום.

זה אולי התכלית של ספורט\ספורטאי?

תמיד יהיו ספורטאים "חדי קרן" - פלפס, לברון, רונאלדו וכו'

וד"א נדאל פעם היה הרבה יותר פיזי\שרירי, באיזה שהוא שלב בקריירה זה פגע בו והוא עשתה אדפטציה ואיבד הרבה מהמסה שלו.

אולי אני נאיבי אבל אני מעדיף להתרשם מספורטאים גדולים מאשר לחשוד שהם לוקחים חומרים אבל בוא תוכיח ונדבר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כבר אמרתי שזו דעה שלי, אז לא מבין מה אני צריך להוכיח... אני לא מנסה לשנות את דעתך.

אתן לך דוגמא: הדלפות של תיקים רפואיים של ספורטאים. על פי הדלפות שהיו על סרינה, לפי התיק הרפואי שלה יש לה בערך 500 אחוזי נכות והיא נוסעת על כיסא גלגלים. מה זה אומר? שסטרואידים היא לוקחת לא בשביל תוצאות, אלא כדי לטפל ב-X וחומר אחר כדי לטפל ב-Y. אגב, על סימונה ראו בדיוק מה היא שווה ברגע שהכדורים נשארו מחוץ לתחרות.

ועוד משהו קטן, אם כבר מדברים על נולה, הוא תמיד נראה במשחקים האולימפיים כמו הצל של עצמו, במיוחד בצד הפיזי. צירוף מקרים? או בדיקות הרבה יותר קפדניות ומכאן החלק של להיות נקי? או סתם לחץ?

נדאל מצד שני, זכה ב-2008 כשהיה צעיר ורענן אבל מאז חוץ מהצגה מאוד אפורה בשנת 2016 לא השתתף בכלל! 

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

לדעתי כול מה ש-"חוקי אבל מסריח", כולם ללא יוצא מן הכלל משתמשים בו. 

כי אני חושב שברגע שהכסף נכנס למשחק(פופולריות,חוזי פרסום,הכנסות לענף) אין שוויון בין מה שמותר ל-X ומותר ל-Y.

פורסם
לפני כשעה, roiei כתב:

תמיד יהיו ספורטאים "חדי קרן" - פלפס, לברון, רונאלדו וכו'

הגדרה נהדרת. מדובר באחד למיליון/מיליארד.

אבל ככה זה בעידן הקונספירציות, אנשים לא רוצים לשמוע על קצוות העקומה בסטטיסטיקה, הכול קונספירציות מכוונות מראש.

אגב, התגובה של פדרר - כפי שכבר ציינו - *זה* חד קרן. איזו אישיות.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לפני 12 דקות, hans כתב:

הגדרה נהדרת. מדובר באחד למיליון/מיליארד.

אבל ככה זה בעידן הקונספירציות, אנשים לא רוצים לשמוע על קצוות העקומה בסטטיסטיקה, הכול קונספירציות מכוונות מראש.

הבעיה שלך כמישהו שכנראה לא התעסק בשום ספורט בקטע מקצועי מובילה לחוסר הבנה שזה ממש לא אחד למיליון ובטח שלא למיליארד.  אתה לא משווה ספורטאי לכלל האוכלוסיה כי יש דברים מסויימים שמצמצמים מראש את הכמות:

- נתונים פיזיולוגיים. טניס: גובה, מבנה גוף, מוטות ידיים.

- גיל התחלה. טניס: גיל 3-6.

- מצב כלכלי של המשפחה בהתאם לספורט. טניס: רוב הטניסאים הבכירים מגיעים ממשפחות מאוד עמידות שלא נומר עשירות וחלקם אפילו פורבס.

- האזור הגאוגרפי ממנו מגיע המתמודד. טניס: סנן קל את רוב המדינות שאין תשתיות מפותחות, זה לא לשחק בכדור בשכונה.

הנתונים האלה מצמצמים פלאים את נוסחת המיליארדים שלך.

ספורט מקצועי זה לא משהו שבחרת ובמקרה גם הצלחת בו, אצל חלק גדול מהספורטאים הבחירה מתבצעת ע''י גורמים אחרים(הורים, מאמנים) הרבה לפני שבכלל הם מתחילים לחשוב על זה. ומכאן יש לך פער בהבנת "קצוות העקומה בסטטיסטיקה"...

פורסם
לפני שעתיים, Giant_TA כתב:

אני פשוט לא מאמין ב"סופר אנשים"

אם נשים את הדיון הספיצי לגבי נדאל ונולה בצד, המשפט הזה פשוט לא נכון.

מידי פעם נולדים אנשים עם תכונות פיזיות כאלה ואחרות שהן הרבה מחוץ לנורמה, מעל ומתחת.

אלה שמעל, לעיתים קרובות מנתבים זאת לעיסוק שלהם. לא תמיד, כי פוטנציאל בלבד אינו מספיק.

לא מזמן נתקלתי בידיעה על מישהי שנולדה לפני כמה עשורים עם יכולת ראיה פנומנלית. היא יכלה לזהות אדם ממרחק של קילומטר.

מדובר על יכולת שנבדקה מדעית. דווקא במקרה שלה היא לא ניצלה את היכולת הזו בצורה מיוחדת, אבל אין ספק שלטופ של כל ענף ספורט מגיעים רק אנשים שהם המקרים הקיצוניים ברוב התכונות הדרושות להיות מהטובים ביותר באותו תחום.

ומאוד יתכן שמידי פעם מגיע מישהו שהוא רמה מעל כולם כי הטבע חנן אותו בכל התכונות הדרושות לאותו ענף ובמקרה אחת מהן חזקה באופן קיצוני מה שהופך אותו ל״סופר מן״.

זה לא אומר שהוא לא צריך להתאמץ כדי לממש את הפוטנציאל, אלא רק שהוא יכול להגיע רחוק יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Be roo כתב:

ומאוד יתכן שמידי פעם מגיע מישהו שהוא רמה מעל כולם כי הטבע חנן אותו בכל התכונות הדרושות לאותו ענף ובמקרה אחת מהן חזקה באופן קיצוני מה שהופך אותו ל״סופר מן״.

זה לא אומר שהוא לא צריך להתאמץ כדי לממש את הפוטנציאל, אלא רק שהוא יכול להגיע רחוק יותר.

צודק, וזה אכן קורה. יחד עם זאת כמו שציינתי צריכה להתקיים שרשרת של צירופים שמקטינה את הסיכוי שזה יקרה. מעשית אני באמת מאמין שיש המון אנשים שטבעית הם בעלי פוטנציאל להיות מספר אחד בתחומים שונים, אבל בחיים לא היו קרובים לממש את זה, כי הם לא נפלו תחת שרשת הגורמים הדרושה ולמעשה אפילו לא התעסקו בענף בו הם יכולים להיות עילוי. אולי אפילו אתה :D

האמת, כנאה די ברור מהכתיבה שלי שאני חסיד של פדרר. אבל זה לא שאני נכנס בנדאל או נולה בגלל זה, מבחינתי הוא המושלם ביותר ללא קשר לתוצאות. 

אגב, זו הסיבה שאני ממש אוהב ספורטאים כמו דייגו שוורצמן, כי באמת שלמי שלא שיחק טניס(לא מדבר על חוג עם כל הכבוד) אין מושג איזה טירוף זה להתחרות עם הגובה שלו בטופ העולמי.

פורסם
לפני 7 דקות, Giant_TA כתב:

שמקטינה את הסיכוי שזה יקרה

זה נכון שהרבה גורמים צריכים להסתדר כדי שבעל פוטנציאל יוכל לממש אותו ולהגיע לטופ (זיהוי בגיל צעיר, אמצעים כלכליים, תכונות נוספות שדרושות כמו מוטיבציה וכו׳), אבל אתה שוכח שזה לא בא לידי ביטוי רק בספורט, זה פשוט התחום המדיד ביותר להצלחה, ומתנהל גם ברמה העולמית (בעולם המערבי). אבל מצליחנים יש בכל התחומים, ואנשים עם יכולות מוגברות מגיעים לתחומי המדעים, העסקים, המוזיקה, ואפילו לפשיעה (אותם אנשים שניחנו ביכולת לקרוא אחרים יכולים לנתב זאת לטוב ולרע). פשוט לחלק גדול מהם אין טורנירים כדי להשוות אותם אחד לשני.

• תוכן חדש...