Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה נאלצתי להחליף את אחד הפנסים הקדמיים ברכב פיאט טיפו 2017. במוסך המורשה רצו מעל 2000 שח(!!!). הלכתי בסוף למוסף שהומלץ לי, ושילמתי 1500 שח(כולל עבודת פחחות קלה לנזק באזור הפנס).

כמובן שזו לא חכמה גדולה לברר מחירים לאחר הרכישה, אבל בכל זאת אני רוצה לדעת אם "דפקו אותי". אני רואה שהמחירים לפנסים של רכבים "סטנדרטיים" עומדים על כמה מאות שקלים. פער של שמיים וארץ לעומת מה ששילמתי. מה שכן, פיאט טיפו זה לא ממש רכב סטנדרטי. מאד לא נפוץ.

מכיוון שבמוסך המורשה רצו סכום עתק, הסקתי(באופן שגוי אולי), שהמחיר שהוצע לי במוסך השני הוא "סביר". הנחתי גם שזה נובע מכך שהרכב לא נפוץ, והפנסים שלו גדולים ודי "מפוארים".

קיצור, האם זה הגיוני? אציין גם שהפנס ששמו לי הוא חליפי, אבל עושה רושם שזה זהה לחלוטין.

פורסם (נערך)

בחיפוש קליל בגוגל יש בשני אתרים מקומיים בדיוק פנס תחליפי כזה במחירים של 780/840 כולל מע"מ. 

https://www.partclick.co.il/shop/product/פנס-ראשי-מנוע-4-דלתות-ימין-צד-נוסע-פיאט-טיפו?gclid=Cj0KCQiA_8OPBhDtARIsAKQu0gbrNUUYk7K82rC5rUXShUJh3UT2AlcIUJB52wGUKsNUzvR2oBYwu3YaAqOKEALw_wcB

https://www.auto365.co.il/cat/71?manid=39&carmodelid=1892&model=טיפו

תוכל להסיק לבד תשובה למה ששאלת. 

עריכה אחרונה על ידי orankohn
פורסם

המילה חליפי היא מטעה. יש OEM ויש חליפי.

OEM - Original Equipment Manufacturer - הכוונה שזה יצרן שאינו קשור ליצרן הרכב, אך יצרן הרכב קונה ממנו חלקים. למשל: פלאגים - הפלאג נמצא בקופסא ממותגת יצרן הרכב, אבל על הפלאג מוטבע שם היצרן האמיתי (NGK/DENSO/BOSCH וכו').

חליפי - יכול להיות סיני, תורכי, תאילנדי, הודי, תרגנול כפרות שנשחט אתמול. החליפי שאיננו OEM לרוב יהיה זהה במראה אך נחות משמעותית באיכות.

• אהבתי 1

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

^^וגם התיאור הזה חסר
כי אין שום בעיה לקנות פנס של HELLA, גם אם הם לא ספק הפנסים המקורי של היצרן, כי מדובר על יצרן איכותי.

תחליפי זה מילה שבאופן כללי, אני ממליץ לכם להפסיק להשתמש בה ולהפסיק להסכים לקבל ולשמוע אותה מבעלי המקצוע.
מה שמשנה זה היצרן, ואם היצרן לא ידוע - אז לא קונים, אגב יש גם חלפים גנריים (ללא מיתוג, או מיתוג שקר כלשהו) שכתוב עליהם Made in EU, בזמן שהם מיוצרים בטורקיה שהיא רק גרוש מעל סין באיכות החלפים שיוצאת משם (אני מדבר על חלפים גנריים ולא על מפעלים של יצרנים גדולים שנמצאים בטורקיה, אם כי עדיין אעדיף תוצרת אירופית\אמריקאית\יפנית\קוריאנית על פני כל השאר).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...