Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תיאום מס\החזר מס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Blaz00r כתב:

מעדכן שקיבלתי היום הודעה ששנתיים מתוך השלוש שנים עליהן הגשתי החזר אושרו (19-20, 18 טרם אושר, כנראה גם בגלל שזו הגשה "ידנית" ולא דרך המערכת) וקיבלתי סכום נאה ביותר. סה"כ כחודש מאז ההגשה. הכסף עדיין לא נכנס אבל בטח יכנס בימים הקרובים.

ואני עדיין לא מצליח להבין את הרציונל על פיו שכיר צריך להגיש בקשה להחזר במקום שהמדינה תעשה את זה אוטומטית. כל המידע שהגשתי כבר נמצא במערכות של מס הכנסה (**הם** אלו ששלחו לי את טפסי 106), מה הקטע? עם 3.6 מיליארד ש"ח של החזרי מס שמחכים בקופת המדינה שמחכים לדורשים שלהם, זו פשוט גניבה.

בוא נעזב את התירוצים האחרים. על שיטת מצליח שמעת? קודם גובים.. 

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מישהו יודע בסימולטור/בקשה להחזר צריך לדווח על קופת גמל אישית להשקעה?

ואם כן, תחת איזה סעיף?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

שנקל קטן בנושא.

זה נכון שיש בקשות שקל מאוד להגיש לבד. אבל כנגדן יש בקשות שאפילו המתעסקים בתחום צריכים לעבוד עליהם קשה מאוד להגיע למיצוי החזר מקסימלי.

למה זה משנה? 

חברה/רו"ח/יועץ מס שגובה זול עלול לפתח נטיה להתעלם מסעיפים קשים לחישוב ואז לצמצם את ההחזר. בקיצור לאמינות ומקצועיות כאן יכולה להיות משמעות לא קטנה.

יתרה מכך. כמו שאפשר לקבל החזר אפשר לקבל דרישת תשלום על מס שלא שולם. ואני מכיר כמה כאלו שהגישו בלי להבין יותר מדאי ובמקום לקבל החזר קיבלו דרישת תשלום...

תשקלו את זה . מחיר סביר ? בין 10% לסכומי החזר גבוהים ל15-20% לסכומים נמוכים. 

פורסם
בתאריך 23.12.2021 בשעה 00:54, Morph00 כתב:

לא זוכר את כל הפרטים אבל בגדול שולחים פרטים מזהים ואולי חותמים על יפוי כוח מול מס הכנסה (לא זוכר בדיוק), הם משיגים את רוב הטפסים לבד ומנחים לגבי השאר (תיקי השקעות וכו', לוקח כמה קליקים), מחשבים את גובה ההחזר ושולחים לאישור - אין שום התחייבות לבצע דרכם. כחודש לאחר האישור נכנס הכסף לחשבון.
הם היו זמינים לשאלות ובתחילת התהליך דאגו לוודא לגבי כל האפיקים שיכולים לזכות בהחזר.

היום קיבלתי מייל מהם שמגיע לי החזר מס בסך 19683 ש"ח. מה הסיכוי שזה אמיתי? 

פורסם
לפני שעה, eitanuch כתב:

אם מסרת להם את הפרטים כמו שצריך והסיכום שהם שלחו נראה הגיוני, למה לא?

פורסם
לפני 11 שעות, eitanuch כתב:

מה כתובת המייל שקיבלת ממנה את ההודעה? nigeran prince?

• מצחיק 1
פורסם
בתאריך 2.2.2022 בשעה 14:29, Be roo כתב:

מישהו יודע בסימולטור/בקשה להחזר צריך לדווח על קופת גמל אישית להשקעה?

ואם כן, תחת איזה סעיף?

ממה שאני זוכר לא. אין מס על ההפקדה וכשתוציאי תחוייבי ב25% מס רווחי הון (אלא אם כן תוציאי כקצבה אחרי גיל 60).

לנושא הדיון - פעם אחת ישבתי עם חבר שהסביר לי איך למלא את הטפסים האלו ומאז אני עושה כמעט העתק-הדבק משנה לשנה (רק הסכומים משתנים).

כעקרון הייתי מצליח גם לבד אבל זה חסך לי שעה של ניסיון להבין מה רוצים ממני (כשאני רואה טופסולוגיה נעשה לי שחור בעיניים).

אגב אותו חבר אמר לי שזו ההשקעה הכי בטוחה היום במשק - מחכים עם ההחזר 7 שנים אחורה ומקבלים ריבית של כ4%. נחמד לא?

לגבי הגשה דרך האתר - גם שכירים יכולים? בפעם האחרונה שניסיתי לא מצאתי אפשרות. בכלל לא ידעתי שאפשר לשלוח דרך מערכת הפניות באתר, עד היום הגשתי ידנית.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.2.2022 בשעה 22:38, eitanuch כתב:

אתה עצמאי?

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 4.2.2022 בשעה 09:57, D_D כתב:

מה כתובת המייל שקיבלת ממנה את ההודעה? nigeran prince?

בינתיים מס הכנסה העביר לי   3,252.00ש"ח על 2018. רוב הסכום רשום על 2020, וזה עדייין בתהליך אצל מס הכנסה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם (נערך)

לא הבנתי, מה הכוונה החזר מ2018 שרשום על 2020? ומז"א מייל? הגשת בקשה להחזר מס? ההודעה על החזר המס לא מגיעה במייל, היא מופיעה במידע אישי באתר רשות המיסים (כן מקבלים מייל על "הודעה חדשה באתר רשות המיסים" אבל לא מפורט על מה. גם לא מקבלים הודעה על החזר כולל אלא על כל שנה בנפרד) וגם בדואר הביתה. "עדיין בתהליך" vs "העביר לי"? תחליט...

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, Blaz00r כתב:

לא הבנתי, מה הכוונה החזר מ2018 שרשום על 2020? ומז"א מייל? הגשת בקשה להחזר מס? ההודעה על החזר המס לא מגיעה במייל, היא מופיעה במידע אישי באתר רשות המיסים (כן מקבלים מייל על "הודעה חדשה באתר רשות המיסים" אבל לא מפורט על מה. גם לא מקבלים הודעה על החזר כולל אלא על כל שנה בנפרד) וגם בדואר הביתה. "עדיין בתהליך" vs "העביר לי"? תחליט...

אם עקבת אחרי השרשור, היית אמור להבין.

יש שירות שהשתמשתי בו בשם fibo שהם בודקים החזרי מס. אני השתמשתי בשירות, העליתי את כל הטפסים שיש לי שהם ביקשו עבור השנים 2018 עד עתה (לפני זה הייתי סטודנט, לא עבדתי ולכן ברור שלא הייתי זכאי לשום החזר). לאחר חודשים של בירורים, קיבלתי מהם מייל שלפי הבדיקה שנערכה מגיע לי החזר בגובה מסויים, וגם חוב ל-2019 ואני צריך לאשר את המשך התהליך (פניה למס הכנסה לצורך בקשת החזר ותשלום החוב). אישרתי, ולאחר מכן קיבלתי הודעות ממס הכנסה על בקשה לתשלום החוב ל-2019 וגם הודעה על החזר על 2018. ההחזר לשנת 2020 מתבצע בנפרד ועדיין לא קיבלתי החזר.

מספיק מפורט?

פורסם

טרם

אכן עקבתי אחרי השרשור (וגם קיבלתי בעקבותיו החזר של 8k ש"ח אחרי שהגשתי לבד);

אמרת שקיבלת הודעה על החזר ע"ס 19k ש"ח. שאתה לא עצמאי. על 2018 קיבלת 3k, על 2019 נדרשת לשלם חוב. נשאר 2020. אז על שנת 2020 אתה אמור לקבל עוד 16k ש"ח? כי לשכיר זה סכום עצום לשנה אחת.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Blaz00r כתב:

טרם

אכן עקבתי אחרי השרשור (וגם קיבלתי בעקבותיו החזר של 8k ש"ח אחרי שהגשתי לבד);

אמרת שקיבלת הודעה על החזר ע"ס 19k ש"ח. שאתה לא עצמאי. על 2018 קיבלת 3k, על 2019 נדרשת לשלם חוב. נשאר 2020. אז על שנת 2020 אתה אמור לקבל עוד 16k ש"ח? כי לשכיר זה סכום עצום לשנה אחת.

לפי הדוח, מסתבר שהייתה לי נקודת מס בגלל זכאות לתואר שלא מומשה וגם מגן מס מהשקעות בבורסה (שלא מומש כי לא מימשתי שום דבר ברווח והמגן מס נמחק מהחשבון בסוף שנה).

באתר כתוב שהדוח לשנת 2020 עדיין ממתין לאישור של מס הכנסה. אני משער שהסכום הדליק נורה ובודקים את זה יותר לעומק וטוב שכך.

אותי זה לא מפתיע. כבר יצא לי להתעצבן על ביטוח לאומי על כך שהם שלחו לי מכתב עם חוב מוגזם על שנים שבהם הועסקתי והמעסיק שילם עבורי ביטוח לאומי, כך למדתי בדרך הקשה.

• תוכן חדש...