Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיעת המבחן הקצרה שערכתי ביאריס קרוס ומהנסיעה העוד יותר קצרה ברוורס שעשיתי בה, מצלמת החניה שלה איכותית ומספקת. אני מסכים שהאבזור של היאריס קרוס נופל מזה שיש בפג'ו וסיטרואן החדשות אבל יש לה גם לא מעט יתרונות עליהן. חשוב מבחינתי שלא חסכו בה במערכות הבטיחות האקטיבית.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע ידידי, מבין את ההתלבטות. יכול לומר לך מהצד שלי שהתלבטנו לא מעט ובסוף קנינו דווקא קיה סלטוס שהיא קצת קטנה יותר מספורטז' (מקום לשני כיסאות תינוק מאחורה ותא מטען מכבד לטעמי).

לדעתי - חווית הנהיגה בו נהדרת - גם מבחינת התחושה על הכביש (ישיבה גבוהה) וגם מבחינת הכוח של המנוע (2.0 בנזין, לא היברידי לצערי). מערכת מולטימדיה תומכת עברית מלאה והיתרון הגדול ביותר הוא שהשליטה במזגן ובווליום אינה ממערכת המולטימדיה (חיסרון גדול של הרכבים של פג'ו וסיטרואן ועוד כמה אחרים לדעתי). מבחינת שיבושים בכביש - כן מרגישים אותם, כנראה בגלל המתלים וביצועים ספורטיביים הם כנראה לא הצד החזק שלו אבל גם מבחינת מראה וגם מבחינת עיצוב סביבת נהג בעיניי זה רכב נהדר, אם כי תוכל למצוא כאלה עם מושבים נוחים יותר. האספקה של חדש היא לדעתי עד תחילת פברואר.

ממליץ לך לשקול.

אנחנו עם גימור EX אגב, הגבוה.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, AlonBZNR כתב:

לדעתי - חווית הנהיגה בו נהדרת - גם מבחינת התחושה על הכביש (ישיבה גבוהה) וגם מבחינת הכוח של המנוע (2.0 בנזין, לא היברידי לצערי).

איזה חווית נהיגה יש בסלטוס? הוא לא גבוה והמנוע 2.0 אטמוספרי שמגיע ללא טורבו (וזה ממש לא כמו 2.0 שיש במאזדות ששמה לפחות יש כוח שאתה עולה בסלד)

לדעתי זה רכב פרווה אמריקאי טיפוסי, נחמד מבפנים נחמד מבחוץ אבל לא מצטיין בשום דבר, לא בכוח, לא בנוחות, לא במרווח, לא גבוה, לא בצריכת דלק ובמחיר לא ממש נמוך.

ומבחנתי חוסר של אדפטיב קרוז קונטרול זה דיל ברייקר אז ככה שזה לבד פוסל אותו.

לגבי השליטה של המזגן ממסך, מתרגלים מהר ותאמין לי שזה ממש לא נורא כמו שעושים מזה בפורום.

בסוף היום יש מערכת בקרת אקלים ולכן כמות ההתעסקות במזגן היא גם ככה קטנה.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 11 שעות, motizkn כתב:

איזה חווית נהיגה יש בסלטוס? הוא לא גבוה והמנוע 2.0 אטמוספרי שמגיע ללא טורבו (וזה ממש לא כמו 2.0 שיש במאזדות ששמה לפחות יש כוח שאתה עולה בסלד)

לדעתי זה רכב פרווה אמריקאי טיפוסי, נחמד מבפנים נחמד מבחוץ אבל לא מצטיין בשום דבר, לא בכוח, לא בנוחות, לא במרווח, לא גבוה, לא בצריכת דלק ובמחיר לא ממש נמוך.

ומבחנתי חוסר של אדפטיב קרוז קונטרול זה דיל ברייקר אז ככה שזה לבד פוסל אותו.

לגבי השליטה של המזגן ממסך, מתרגלים מהר ותאמין לי שזה ממש לא נורא כמו שעושים מזה בפורום.

בסוף היום יש מערכת בקרת אקלים ולכן כמות ההתעסקות במזגן היא גם ככה קטנה.

מקבל את הביקורת - אני לרגע לא טוען שזה הרכב הכי טוב בקטגוריה אבל הוא בוודאי לא יקר כמו החלופות. מבחינת הכוח של המנוע - ובכן זה אכן 2.0 ולא טורבו, אבל הוא עושה את העבודה ממש סבבה לדעתי במעט נסיעה רציפה שיש במדינה הזו (בכבישים שהם לא פקוקים להחריד). לגבי בידוד רעשים - חייב להודות שלא שמתי לב לעניין עד כה, לא מרגיש לי רועש מדי, אני חייב לומר.

פורסם

הDSG החדשים הם בסדר גמור. פשוט לא צריך להדביק את הדוושה בכל האצה מרמזור לרמזור והכל יהיה בסדר. עברתי את אותן התלבטויות שאתה עובר עכשיו עם חברה שלי כשחיפשנו לה רכב, בסוף הלכנו על היאריס נטו בגלל החסכון המטורף בדלק, אני אחד שנוסע על ישנות ובעיניי 750 ק''מ למיכל של 170 שקל זו תמורה פסיכית. ובחיאת, זו טויוטה... יש שם 7 שנים אחראיות ואפשרות להרחיב אחראיות כל שנה בתנאים מסויימים (לא זוכר מה הם). גם חוסך, גם ראש שקט, גם אמין מאוד, אז קצת רועש ביג דיל.

2005 VW Passat B5.5 2.0l 115hp 
1991 VW Golf Mk2 1.3l 55hp 

פורסם

ה-2008 נהדרת (כל עוד אתם יכולים לחיות עם תנוחת הנהיגה השונה), אבל אם אתם בכל זאת לא סגורים על עצמכם אז כפי שכבר הציעו כאן (ומשום מה התעלמתם ממנו למרות שבדקתם לא מעט רכבים), תנו מבט גם בקפצ׳ור. רכב נהדר לא פחות מה-2008 עם כמה יתרונות בולטים עליו (במיוחד למשפחה), והוא בטח מוצלח יותר מכמה מהאחרים שבחנתם.

פורסם
בתאריך 20.12.2021 בשעה 12:23, motizkn כתב:

וזה ממש לא כמו 2.0 שיש במאזדות ששמה לפחות יש כוח שאתה עולה בסלד

הרעש עולה בסל"ד. כח? וואלה, אין לי מושג על מה אתם מדברים (בהנחה וברשותכם אחת ואתם לא ניזונים מחברים שחושבים ש 9 למאה זה עילוי). אפילו טורק סטירינג אין.

פורסם

לא מבין אותך, אתה רוצה להשוות את הסלטוס ל GTI או ל M2? ומה קשור נתון ה 0 ל 100? מבחינתך ברגע שמדברים על כוח ישר מדברים על רכבי מסלולים.

ההשוואה שנעשתה היא בין שני רכבים בעלי מנוע אטמוספרי 2.0 ליטר.

במאזדה כשאתה מגיע ל3500 סל"ד וצפונה יש למנוע כוח (כן יש כוח והוא מתבטא בקלילות של הרכב ולא בלשרוף צמיגים) והיא יכולה לצבור מהירות בקלילות גם  בעליות קשות וגם כשהרכב מלא, מה שלא מורגש בסלטוס כשאתה עולה בסל"ד.

• רעיון טוב! 1

טסלה 3 2022

פורסם
בתאריך 20.12.2021 בשעה 12:23, motizkn כתב:

גם ה-2008 מתאימה לתיאור הזה, להוציא העיצוב.

כמי שמתנייד קבוע על 2008, היא יפה בפנים ובחוץ, אבל לא מצטיינת בשום דבר. הגיר די עצלן, נוחות הנסיעה לא מרשימה (קצת רכות יתר בהתחלת מהלך המתלה, שמובילה לקצת נדנוד יתר על ציר האורך), לא מאוד מרווחת, לא ממש גבוהה (לא ממש יותר נוח להכניס ילד למושב).

לפניה היתה גולף והזוגה טוענת שהיא הרגישה לה יותר בטוחה ונשלטת, למרות שה-2008 יותר גבוהה. פשוט הגולף היתה הרבה יותר זריזה. לידה ה-2008 מרגישה כמו שרכב יותר גבוה מרגיש לרב, מסורבל, רך ויותר איטי. לא נורא, אבל בטח לא עדיף.

לזכות ה-2008 אני אשים את תנוחת הנהיגה, שלי היא מאוד נוחה, מערכת שמע טובה (בעיקר בגלל מיקום נכון של הטוויטרים בגובה האוזניים) והעדר נקודות תורפה ממש מהותיות. אבל גם, מלבד מראה, לא מכונית מצטיינת.

לטעמי העוד קצת גובה שלה לא שווה את החיסרון הגדול ביכולת הדינמית שלה, לעומת הגולף (דור קודם!) שהיא החליפה. אבל זו בעיה של כל סיגמנט הג׳יפונים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 שעות, levy כתב:

הייתי שוקל גם סוזוקי ויטארה או הקרוסאובר.

רכבים מיושנים וחלולים.

לפני שבוע מצאתי ויטארה 2017 עם נתונים מעולים כתחליף למאזדה 3 2015 שיש לי היום - אחרי נסיעה של 3 דקות הבנתי שזה לא בשבילי. רעשי כביש, רעשי יח' הנעה, בידוד רעשים לקוי ומעל הכל מנוע 1.6 עגלתי..

נכון שהיום נמכרים עם מנוע 1.4 טורבו זריז, אבל שאר החבילה לא משכנעת. תוסיף לזה צופר צפצפה סטייל סובארו ליאונה.

לא היה שווה 90 אלף ₪, אז בטח לא 140 כמו שמוכרים אותו היום.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

גם ה-2008 מתאימה לתיאור הזה, להוציא העיצוב.

כמי שמתנייד קבוע על 2008, היא יפה בפנים ובחוץ, אבל לא מצטיינת בשום דבר. הגיר די עצלן, נוחות הנסיעה לא מרשימה (קצת רכות יתר בהתחלת מהלך המתלה, שמובילה לקצת נדנוד יתר על ציר האורך), לא מאוד מרווחת, לא ממש גבוהה (לא ממש יותר נוח להכניס ילד למושב).

לפניה היתה גולף והזוגה טוענת שהיא הרגישה לה יותר בטוחה ונשלטת, למרות שה-2008 יותר גבוהה. פשוט הגולף היתה הרבה יותר זריזה. לידה ה-2008 מרגישה כמו שרכב יותר גבוה מרגיש לרב, מסורבל, רך ויותר איטי. לא נורא, אבל בטח לא עדיף.

לזכות ה-2008 אני אשים את תנוחת הנהיגה, שלי היא מאוד נוחה, מערכת שמע טובה (בעיקר בגלל מיקום נכון של הטוויטרים בגובה האוזניים) והעדר נקודות תורפה ממש מהותיות. אבל גם, מלבד מראה, לא מכונית מצטיינת.

לטעמי העוד קצת גובה שלה לא שווה את החיסרון הגדול ביכולת הדינמית שלה, לעומת הגולף (דור קודם!) שהיא החליפה. אבל זו בעיה של כל סיגמנט הג׳יפונים.

זה לא ממש נכון להשוות רכב מסגמנט C לרכב מסגמנט B.

ה2008 היא רכב מעולה במסגרת הקטגוריה שלו. אם משווים אותה למתחרות (ארונה, סטוניק, וניו, קאפצ'ור) היא מספקת חבילה טוב, הנוחות שלה (במיוחד בעיר) היא בין הטובות בקטגוריה, המרווח גם בין הטובות, הבידוד בין הטובות, שילוב הגיר מנוע בין הזריזים והנעימים בקטגוריה, ותא המטען בין הגדולים בקטגוריה.

היחידה שמספקת לה תחרות באמת היא הקאמיק שגם לה יש את החסרונות שלה אבל היא דומה יותר לגולף מבחינת כיול (מתלים-גיר-דוושה) אז אולי היא הייתה מתאימה לכם יותר 🤷🏻‍♂️

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, motizkn כתב:

במאזדה כשאתה מגיע ל3500 סל"ד וצפונה יש למנוע כוח (כן יש כוח והוא מתבטא בקלילות של הרכב ולא בלשרוף צמיגים) והיא יכולה לצבור מהירות בקלילות גם  בעליות קשות וגם כשהרכב מלא, מה שלא מורגש בסלטוס כשאתה עולה בסל"ד.

אני אשאל שוב - האם היתה לך אחת? לי יש ; ה"כח" עליו אתה מדבר ממש לא מגיע ב 3,500 אלא באלפיה שלמה מעל, לפחות. נתון שהוא פחות או יותר תואם את נתון היצרן על קבלת המומנט המקסימלי (4,600).

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

שלום רב,

לא אלאה אבל לפי מה שרשמת בהתחלה- אתם צריכים רכב גבוה, לא ארוך מדי, אמין (נכון שאם אתה קונה חדש אז יש אחריות-

אבל אתה לא באמת רוצה לנצל אותה), תט מטען מספיק גדול לעגלה ועוד קצת.

שקט נפשי מבחינת אמינות יתנו לך מנוע רגיל (אטמוספרי) וגיר אוטומט רגי- לא טורבו ולא רובוטים למיניהם (שפותחו לעניני רגולציה ותקינות ולא עבור

נוחות הכיס והשימוש של הלקוח).

כל רכב חדש עם שילוב טורבו ורובוטי שתיקח אינו חף מבעיות בשל אופי הרכיבים ותצטרך לחשוב על למכור בסוף תקופת האחריות כדי לא להיכנס לבור תחזוקתי כשיזקנו קצת.

הסלטוס היא דוגמא טובה לרכב עבורכם, 

רכב נוסף הוא מיטסובישי ASX - גבוה, מאוד מאוד אמין, מאובזר, לא ארוך מדי.

בשל העובדה שיש בו יחידת הנעה רגילה (אוטומט וללא טורבו) אז לא לחשוש לחפש כזה בן שנתיים ולחסוך כסף על הדרך.

בהצלחה !

• תוכן חדש...