Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

מחפש:

-רכב יפאני, בן 2-4 שנים

-עם מערכות הגנה אקטיביות (זיהוי הולכי רגל, בלימה אוטונומית).

-אמין ושיחזיק לאורך שנים קדימה שלא יראה הרבה מוסך.

-בטיחותי.

-כמה שיותר זול בתחזוקה (טיפולים, ביטוח).

מתלבט בין הונדה האצ'באק 2018, לבין טויוטה קורולה 2018.

הבנתי שבהונדה המנוע הוא 1.0 טורבו ובקורולה 1.5 רגיל:

- האם זה אומר שהביטוח הוא זול יותר עבור ההונדה, כי המנוע קטן יותר ?

-האם המנוע טורבו פחות אמין או יותר יקר להחלפה/תיקון ?

כמו כן הטויוטה נדמה לי יותר ארוכה, ולכן עם ההונדה קל יותר להתנייד.

אם מישהו בעל ניסיון במכוניות הללו, יכול להמליץ על מה ללכת, ומה היתרונות והחסרונות בכל אחת.

תודה לעונים !

עריכה אחרונה על ידי סוליד-גיר-מטאל
פורסם

בשנת 2018 טויוטה קורולה נמכרה גם בצורה הישנה וגם מהדגם הנוכחי, הישנה עם מנוע בנזין 1.6 בלבד והחדשה גם בגרסה היברידית שהיא המומלצת בעיני. הדגם הישן מגיע עם בלימה אוטונומית, התרעה על סטייה מנתיב הנסיעה, ושליטה אוטומטית באורות הגבוהים. החדשה כוללת גם תיקון סטיה מנתיב הנסיעה ובקרת שיוט אדפטיבית. מדובר ברכב נוח, חסכוני, אמין וזול לאחזקה. החיסרון העיקרי הוא מחיר רכישה יקר יחסית. אם המימדים מרתיעים אותך יש גם גרסת האצ'בק עם יחידת הנעה זהה ואבזור בטיחות זהה.

את המנוע הקטן של ההונדה אני לא מכיר אבל הרכב הרבה יותר מעוצב וגם הוא מאובזר היטב מבחינה בטיחותית. אני מניח שההונדה זולה יותר כי הטויוטה מבוקשת ושומרת על ערכה בצורה יוצאת דופן. מציע גם לבדוק מחירי טיפולים שכן מוסכי הונדה ידועים כיקרים למדי.

מבין שתי המכוניות האלה לדעתי הקורולה היא הבחירה הנכונה.

פורסם

גם אני הייתי קונה קורולה היברידית, אין לי ספק לגבי האמינות, סחירות, חסכון בדלק וטכנולוגיה היברידית מוכחת לאורך שנים. גש לטויוטה סלקט ותתרשם גם ממחירי הטיפולים. לדעתי WIN WIN

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 18.11.2021 בשעה 19:27, Mike808 כתב:

הישנה עם מנוע בנזין 1.6 בלבד והחדשה גם בגרסה היברידית שהיא המומלצת בעינ

אתה ממליץ כעת לרכוש מהחדשות - את ההיברידית ? לא בנזין ?

אף על פי - שיהיה צורך להחליף בטריה באיזשהו שלב (מתכנן להחזיק מעל 10 שנים), ויתכן עלויות טיפול יקרות יותר ?

פורסם

חפש יונדאי אלנטרה בת שנתיים.

מנוע 1.6 אטמוספרי וגיר 6 הילוכים פלנטארי יבטיחו אמינות טובה.

האלנטרה מהשנתונים האחרונים מצויידת בבקרת שיוט אדפטיבית, תיקון סטייה מנתיב ובלימת חירום אוטונומית.

אני מניח שהיא פחות יקרה לרכישה ויותר אמינה מההונדה עם מנוע הטורבו והקורולה ההיברידית.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.2.2022 בשעה 15:07, סוליד-גיר-מטאל כתב:

אתה ממליץ כעת לרכוש מהחדשות - את ההיברידית ? לא בנזין ?

אף על פי - שיהיה צורך להחליף בטריה באיזשהו שלב (מתכנן להחזיק מעל 10 שנים), ויתכן עלויות טיפול יקרות יותר ?

בהחלט. ההיברידית חסכונית יותר וצפויה לשמור יותר טוב על ערכה. אני מאמין שלטווח הארוך היא תהיה זולה יותר לאחזקה גם אם יהיה צורך בהחלפת סוללה. אגב זה משתנה לרכב לרכב ותלוי כנראה באופן השימוש. לא כל רכב היברידי יזדקק להחלפת סוללה בתוך 10 שנים, זה לא כלל אצבע.

פורסם

מצטרף להמלצה על יונדאי אלנטרה 1.6 אוטומטית, יותר זולה לקנייה ואיכותית מהקורולה (איכות חומרים, איכות נסיעה, בידוד רעשים, אבזור טוב יותר) ולא פחות אמינה.

הסיוויק 1.0 טורבו 3 צלינדר זה פשוט ביג NO לאמינות לאורך שנים, מחליפים להם מנועים חופשי.

קורולה היברידית רק מ2019 תמצא ותעלה לך לא פחות מ100K

פורסם (נערך)

האלנטרה לא תחזיק כמו שהקורולה כן תחזיק בסתכלות אחורה מבחינת אמינות עלויות אחזקה וכמובן סחירות.

בקורולות הבדל משמעותי לטובת ההייבריד.

הונדה אם כבר אז מנוע 1.5 לא 1.0.

תוכל להכניס מתמודדת נוספת : ניסן סנטרה 2.0 (שנתון גבוה יותר).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי m&t
פורסם

אני לא יודע להמר לגבי אמינות וסבילות, אבל קורולה החדשה נוחה מהאלנטרה היוצאת ואיכותית ממנה. יש לקורולה אבזור בטיחות ונוחת עדיף וגם איכות החומרים שלה טובה יותר. אלנטרה היוצאת הייתה דגם וותיק ומיושן ומול דגמים חדישים ממנה זה היה בולט.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.2.2022 בשעה 16:54, m&t כתב:

האלנטרה לא תחזיק כמו שהקורולה כן תחזיק בסתכלות אחורה מבחינת אמינות עלויות אחזקה וכמובן סחירות.

בקורולות הבדל משמעותי לטובת ההייבריד.

הונדה אם כבר אז מנוע 1.5 לא 1.0.

תוכל להכניס מתמודדת נוספת : ניסן סנטרה 2.0 (שנתון גבוה יותר).

בהצלחה.

בהנחה שטיפולים מתבצעים בזמן האלנטרה תחזיק בידיוק כמו קורולה, רכב נטול מחלות בהשוואה לI35.

אם מדובר בדגם 2019 החדש אז הקורולה עדיפה ברוב הפרמטרים.

הדגם הקודם של הקורולה (2018 ומטה) נחות מהאלנטרה כמעט בכל פרמטר ואדגיש שוב, נוחות נסיעה, אבזור, איכות חומרים והרכבה, בידוד רעשים, עובי פח, הרגשה מסיבית ומצוקה יותר. רק מה? מנוע חזק יותר, וצריכת דלק טובה יותר בזכות גיר רציף.

אפילו הקורולה 2008 שהייתה לי טובה יותר ממנה בכל הקשור לאיכות חומרים, הרכבה ונסיעה.. איך אמרו פה בפורום פעם? מקרר.

פורסם

קורולה 08 טובה מהדגם המחליף קרי 13, טוב נו אז תקנה אלנטרה תתחדש ותהנה וסע בדרכים טובות.

רק שנהיה בריאים.

• תוכן חדש...