Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ימי מחלה-זכות העובד וכו' ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה:
לפי הרשום פה: https://www.kolzchut.org.il/he/ימי_מחלה

האם ימי מחלה ניזקפים לטובת העובד באשר הם? כלומר יום פה ויום שם על פני השנה זה אפשרי?
או שמדובר בחובת רצף של הימים הללו?

לדוגמא: עובד שחלה רצוף 5 ימים, שווה ערך לעובד שחלה חמישה ימים בתפזורת, מפוזרים על פני השנה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה תלוי בתנאים של מקום העבודה שיכולים להיות לפנים משורת הדין אבל בחוק היבש צריך להיות רצף. אם לקחת כמה ימי מחלה מפוזרים אתה לא תקבל עליהם שכר והם ירדו ממניין ימי מחלה שצברת.

גם אם יש רצף, על היום הראשון לא משלמים לך, על היום השני והשלישי משלמים חלק ורק מהיום הרביעי משלמים יום מלא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רוב המקומות הולכים לפי הכתוב בחוק או לפי נוהג קיים.

בדרך כלל מדובר רק מהיום השלישי וגם מדובר ב75% או פחות מזה השכר היומי. 

אני לא מכיר נוהג של כלל ימי המחלה מצורפים ביחד ואז אתה מקבל החזר עבורם.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

בתור אחד שניצל עד לא מזמן מס' נכבד למדי של ימי מחלה, נדרש רצף בשביל הזכאות לתשלום. שישישבת וחג (לא סגור על החג, אבל ההגיון אומר שגם) לא אמורים להיחשב כימי מחלה, אלא אם ברמת החוזה אתה מועסק בשוטף בימים אלו.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

כאמור, תלוי במקום העבודה

אצלנו (סטארט-אפ קטן. בינתיים) אני משלם ימי מחלה מהיום הראשון, כולל בודדים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

תשלום מהיום ראשון זה הטבה לעובד. על צירוף ימים בודדים מעולם לא שמעתי.

נהוג יותר בחברות הוותיקות, פחות נפוץ בשוק העבודה המודרני היום*

*סטארטאפים זה עולם עם תנאים משל עצמו, מחכה לסטארטאפ שיאמץ מודל של שכר בסיס קבוע + תוספת לכל יום שאתה מעוניין לעבוד.

• מצחיק 1
פורסם

מניסיוני ולמיטב ידיעתי ברוב חברות ההייטק מקובל תשלום מלא על ימי מחלה מהיום הראשון

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 5 שעות, motior כתב:

מניסיוני ולמיטב ידיעתי ברוב חברות ההייטק מקובל תשלום מלא על ימי מחלה מהיום הראשון

התראיינתי לאחרונה וקיבלתי כמה הצעות,

היו מקומות שהיו פחות לארג'ים בנושא של ימי מחלה מהיום הראשון (אם כי נראה שזה היה ניתן לדיון) ובעניין של ימי חופש גם כן.

בסוף סגרתי במקום שמשלם מהיום הראשון (אבל מן הסתם לא בגלל זה, אלא בגלל כל השאר) וגם נתן כמות יפה של ימי חופש.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...