Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.
ברשותי פיג'ו 2008 שנת 2013 עם בעיית מעבר בין הילוך ראשון לשני - נכנס למעיין ניוטרל ובום ההילוך השני נכנס.
אז אני מודע לזה שזה לא מפתיע אף אחד. והדגם הזה בעייתי מבחינת הגיר. 
השאלה היא אם באמת אין לזה פתרון (תשובות ציניות יתקבלו באהבה, אבל אני מכיר אותן כבר :))
במוסך גבע אמרו לי לבוא רק אם זה יחמיר. 
באמת אין פתרון?
שאלה נוספת.. שני גאדג'טים שחסרים. ידית אחיזה מעל החלון ומחזיק כוסות. האם אפשר להשלים את אלה?
תודה תודה!!

יום טוב!

פורסם

כדי לענות על השאלה צריך לדעת איזה גיר מותקן ברכב שלך, מכיוון שיש 3 דגמים שונים עם 3 גירים שונים.
1.6 עם AL4
1.2 אטמוספרי עם גיר רובוטי
1.2 טורבו עם גיר EAT6

פורסם

לא היה גיר 6 הילוכים וטורבו במודל 2013, לפי תאור הבעיה זה AL4. 

אכן הרבה מהם מעבירים לא חלק מראשון לשני, אם זה ממש גרוע החלפת שסתום EVM ושמן גיר יכולים לעזור. 

• מעניין 1

פורסם (נערך)

תקשיב למוסך גבע.

כל עוד הגיר לא נכנס למצב חירום ואין מכה בירידה מהילוך 3 להילוך 2,  תמתין עם התיקון.

גם כאשר הגיר הזה תקין וגם כאשר היה חדש, במעבר מראשון לשני קיימת מין השהייה/ משיכה/ מכה קטנה עד שההילוך נכנס.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מדובר בגיר מעצבן, מה שמאפיין אותו הוא שמדובר בגיר פלנטרי עם התנהגות של גיר רובוטי. היתה לי לפני שנים רנו מגאן עם הגיר הזה, התנהגה בדיוק כפי שאתה מתאר מיומה הראשון על הכביש. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

כדי לענות על השאלה צריך לדעת איזה גיר מותקן ברכב שלך, מכיוון שיש 3 דגמים שונים עם 3 גירים שונים.
1.6 עם AL4
1.2 אטמוספרי עם גיר רובוטי
1.2 טורבו עם גיר EAT6

1.6 AL45 כנראה..

ע"פ ההודעות פה אין לי מה לעשות בעצם..

זה עיניין מעצבן וגם לדעתי לא בטיחותי..
אני יודע איך לשלוט בטורים כך שההילוך ייכנס חלק פחות או יותר אחרי ההשעייה, אבל זה מרגיז.

פורסם

מה שסביר ו"אין מה לעשות עם זה" זה החלפה לא הכי חלקה, אתה מרגיש שהגיר מעביר הילוך עם השהיה קטנה בין ראשו לשני.

אם זה ממש מורגש,  שילב גס וצריך משחק עם הגז כדי שיהיה יותר חלק - זה לא תקין ויש מה לעשות עם זה.  

פורסם

יש טריק פשוט שפותר את הבעייה. יש בגיר מצב "שלג"  - מין מתג עם ציור של פתית שלג.

אם תלחץ על המתג הזה הגיר פשוט יתחיל תמיד לנסוע בהילוך שני ואז לא יהיה לך בכלל את ה"בום" המלחיץ. 

פורסם
בתאריך 5.11.2021 בשעה 00:07, Buki כתב:

מה שסביר ו"אין מה לעשות עם זה" זה החלפה לא הכי חלקה, אתה מרגיש שהגיר מעביר הילוך עם השהיה קטנה בין ראשו לשני.

אם זה ממש מורגש,  שילב גס וצריך משחק עם הגז כדי שיהיה יותר חלק - זה לא תקין ויש מה לעשות עם זה.  

ראשית תודה,

זה מרגיש כמו המקרה השני שתארת, צריך משחק עם הגז ולפעמים יש מעיין בעיטה עם הכניסה להילוך שני.

אז מה עושים?

בתאריך 5.11.2021 בשעה 12:15, orankohn כתב:

יש טריק פשוט שפותר את הבעייה. יש בגיר מצב "שלג"  - מין מתג עם ציור של פתית שלג.

אם תלחץ על המתג הזה הגיר פשוט יתחיל תמיד לנסוע בהילוך שני ואז לא יהיה לך בכלל את ה"בום" המלחיץ. 

תודה

אנסה את זה למרות שזה לא פתרון אמיתי ויכול לגרום לבעיות אחרות.. או שאני טועה?

פורסם

אתה צודק שהטריק של שימוש במתג מצב "שלג" אינו פתרון אמיתי. זה רק עקיפת הבעייה. האם זה גורם נזק ? אני מעריך שלא אחרת היצרן לא היה מאפשר מצב זה. שווה לנפשך בארצות מסוימות כל החורף נוסעים כך. אין בהוראות השימוש ברכבים אלו אזהרה שלא להשתמש במצב זה.  מה בכל זאת? היות והרכב מתחיל בהילוך שני את הנסיעה לא הייתי משתמש במצב זה בזינוק בעלייה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

נשמע מהתיאור שלך שהגיר מחליק בין הילוך ראשון לשני
זה נגרם בגיר הזה כבעיה מלחץ בתוך הגיר
אומנם מצב שלג עוקף את הבעיה זמנית אבל נסיעה על הגיר במצב הזה בסוף תוביל לשיפוץ כללי של הגיר

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...