Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ואיך לדעתכם צריך להסדיר את נושא רכיבת קורקינט/אופניים חשמליות, כדי שתאונות מצערות כאלה לא יקרו שוב?

איך מתמודדים עם זה בעולם?

https://news.google.com/articles/CAIiED5ylhxwQS-ItL46LnBOseMqGQgEKhAIACoHCAowwuCbCzCG67MDMJm97wY?uo=CAUiIWh0dHBzOi8vd3d3Lmlubi5jby5pbC9uZXdzLzUyNzcxN9IBAA&hl=he&gl=IL&ceid=IL%3Ahe

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

מצער לשמוע, אבל פלא שרק עכשיו זה קורה.

רוכבי הקורקינטים ושאר הכלים החשמליים הפכו את המדרכות ממקום בטוח להולכי רגל לזירה מסוכנת.

העובדה שרוכבי כלים חשמליים מצפצפים על החוק: נוסעים בניגוד לתנועה, חוצים רמזורים באדום ומתנהגים כרכבים או הולכי רגל כפי שנוח להם. לכן, אני מופתע שזה קורה רק עכשיו...

עצוב

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להסדיר? לכל היותר הייתי מגדיר גיל מינימלי לרכיבה על כלים ממונעים (נניח 14)
מעבר לכך זה להחטיא  את מטרת הכלי.
כל הזמן מחפשים לחוקק עוד ולהסדיר.
אם החוקים הקיימים היו נאכפים - לא היה צריך חוקים חדשים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אני באמת לא יודע מהם החוקים שחלים על כלים כאלו,

יש חוק שאוסר לנהוג על קורקינט בניגוד לחוקי התנועהשל כלי הרכב?

שוטר יכול לתת דו''ח על נסיעה באופניים חשמליות באין כניסה?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

קורקינט חשמלי נחשב לכלי ממונע מגיל 16 ומעלה שמצריך לימוד תאוריה ונסיעה לפי החוק 

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם
לפני 36 דקות, - XM - כתב:

וודאי וגם על נסיעה מתחת גיל 16 וללא תאוריה וגם על אי חבישת קסדה 

הבעיה היחידה שאין אכיפה כמו כל דבר במדינה הזאת למרות שכאן יש סיבה שכמעט בלתי אפשרי לשוטר לא בתוך רכב ולא רגלי לעצור אופנים והפיתרון היחיד לזה זה לוחיות רישוי

פורסם (נערך)

מצער לישמוע :-(
הבעיה זה חוסר האכיפה!
רק אצלי בשכונה אני רואה ילדים קטנים על קורקינט של שיומי שבקושי מגיעים לכידון!, צריך 10 עיניים בזמן שמטיילים עם הכלבים ביגללם והילדים על האופניים החשמליות עם הצמיגים העבים שעושים חרקות בסיבובים מרוב המהירות.

הורים כאלה לא הייתי מסתפק רק בקנס כספי, הם צריכים לבלות איזה לילה במעצר אולי להרתעה על החוסר אחריות שלהם.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 53 דקות, - XM - כתב:

אני באמת לא יודע מהם החוקים שחלים על כלים כאלו,

כמובן שאפשר לרשום דו"ח כנגד רוכב אופניים חשמליים/רגילים /גלגינוע . יש סעיפים יחודיים עבור כלים אלה, אבל גם סעיפי עבירות כמו של כלל  כלי תחבורה (מעבר באדום, נסיעה באין כניסה וכד'). אתה יכול לבדוק בסטטיסטיקות כמה דו"חות נרשמו כנגד רוכבי אופניים כאלה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 7 שעות, mottis כתב:

מצער לשמוע, אבל פלא שרק עכשיו זה קורה.

אתה מתכוון שרק עכשיו זה מדווח.

עד כמה ששמעתי (וזה מיד שניה) רופאי מחלקות הטראומה עובדים קשה מאד בטיפול ברוכבהי הכלים האלה, שמעורבים בהרבה תאונות - חלק גדול מהן עצמיות. הן פשוט לא מגיעות לעיתונות, ואני לא בטוח שיש מי שאוסף נתונים עליהן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא רק קורקינטים על מדרכה, גם אופניים חשמליות ותופעה חדשה טרקטרונים חשמליים שרוכבים עליהם ילדים - הכלים האלו מהירים מאוד דרך אגב, לפי מקורות מסויימים חלקם עם סוללה כ70 וולט יכולים להגיע ל70קמ"ש והגבלת מהירות של צעצוע ניתנת לביטול על ידי מפתח שמספקים על הכלי.
אני מכיר מקרה של מישהו שנדרס על ידי רוכב אופניים חשמליות. הרוכב גם נפל, קם במהירות וברח מבלי להגיש עזרה לנדרס שלא יכל לקום בגלל כאבים. במקרה הזה במזל נגמר רק בחבלות בגוף ללא שברים.

הכלים החשמליים האלו מהירים ושקטים, מגעים במהירות מכל מקום בלי שום הקפדה על חוקי תנועה, בין אם זה על כביש או מדרכות, שוליים. עוקפים מכל הצדדים רכבים גם על הכביש, גם במקומות צפופים.
על פי חוק מוגבלים ל35 קמ"ש? ראיתי על הכביש לא מעט אופניים חשמליות וקורקינטים שלפי הספידומטר ברכב מגעים כניראה ל50+.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

בטיפול ברוכבהי הכלים האלה

מדובר על מקרה של הולך רגל שנפגע קשה מקורקינט, לא רוכב קורקינט שנפגע, כאלה יש טונות.

גם פגיעות של הולכי רגל לא חסר, אבל רובן לא מגיעות לחדשות, רק אם הן קשות כמו זו.

ולא, זה לא המקרה הראשון של הולך רגל שנהרג מפגיעת כלי חשמלי על המדרכה, זכור לי מקרה מלפני כמה שנים של קשיש בנפגע בכיכר הבימה.

• אהבתי 1
פורסם

לא יודע אם ראיתם את הכתבה שהייתה שלשום על רוכב קורקינט שדהר בכביש מהיר (עם תמונות) במהירות שעולה על 70 קמ"ש...
וזה שכולה קסדת פלסטיק מסכנה על ראשו.

פורסם

הוא בין הבודדים שטורחים לחבוש קסדה.

יצא לי לפגוש רוכבי אופניים חשמליים בכביש 471 בו המהירות המותרת היא 110 קמ"ש ולא בשולי הכביש...

• תוכן חדש...