Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד שלא יתחילו לחלק שלילת רישיון נהיגה לרכב רגיל (ולנערים שלילה\עיכוב רישון עתידי) על כל עברה בקורקינט זה לא יפסק.

ההתנהלות של נהגי הקורקינטים גורמים לבדואים בדרום להרגיש שומרי חוק. וכל זה עם כלי שאין לו אפילו ביטוח חובה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם

חלק מהחינוך התעבורתי חייב להיות גם באמצעות ענישה דרקונית. מצטער אם זה נשמע מוגזם. אבל  אם למשל רוכב קטין גרם לתאונה/רכב שלא כחוק בכביש מהיר (סיכון חיים) ענישה בעיכוב רשיון עתידי עד לגיל 24 למשל, עשוי לסייע בהקטנת העבירות האלה. ובאשר לבגירים, פסילת רשיון (שוב בעברות מסכנות חיים) ל3-5 שנים אולי יעורר גם אותם לנהוג ביותר אחריות.

הנהיגה הפרועה בתוך הערים,  מסוכנת, אבל גם את זה ניתן יהיה לאכוף, רק יותר קשה. לכן לצערי האכיפה תהיה אפשרית רק במקרה תאונה ולא לפני כן.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפני שעתיים, zaf כתב:

עיכוב רשיון עתידי עד לגיל 24 למשל, עשוי לסייע בהקטנת העבירות האלה.

לדעתי הבעיה אינה בענישה ע"פ חוק שוטר יכול להחרים את הכלי ולתת דו"ח רציני לפחות על רוב הרוכבים בגילאי נוער זה מאוד מאיים הבעיה היא שאין כמעט דרך לתפוש רוכב שביצע עבירת תנועה ראיתי כמה פעמים שוטרים שמנסים לעצור והרוכב מסתובב ובורח במרבית המקרים אין לשוטר דרך לעצור אותו לא ברגל ולא ברכב אולי באופנוע והפיתרון היחיד לזה ואני לא יודע אם הוא ישים זה לוחיות רישוי. 

פורסם

בהולנד למשל ההתמודדות עם הכלים האלה די פשוטה. אם אתה נתפס נוסע עליהם, אתה מקבל קנס של 200 יורו בערך והכלי מוחרם לצמיתות.

זהו. אין בערך, אין ״אבל זה ילדים ואין להם איך להתנייד״. כלי שיש לו מצערת ולא דורש כוח אדם (כמו דיווש) כדי להניע הוא כלי רכב ומקומו בכביש עם רישוי מתאים ותקינה מתאימה.

• אהבתי 5

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לפני 17 שעות, tzvipper כתב:

על פי חוק מוגבלים ל35 קמ"ש? ראיתי על הכביש לא מעט אופניים חשמליות וקורקינטים שלפי הספידומטר ברכב מגעים כניראה ל50+.

החוק מגביל ל-25 קמ"ש. כמובן שאין ממש בעיה לעקוף את זה. 

התקנות מחייבות קסדה, אפוד זוהר בלילה, גיל 16 ומעלה, ומדבקת סימון (מספר סידורי ונתונים של הכלי). 

החוק בישראל, למיטב ידעתי, למעשה מאפשר לכלים האלו לנסוע כמו רכב על כל כביש שהוא לא מהיר. 

פורסם
לפני שעתיים, ch2856 כתב:

החוק מגביל ל-25 קמ"ש.

יש לך אולי קישור לפסקה הזאת בחוק?

אני גם חשבתי ככה ואמרו לי שזה בעצם 40, ופה אומרים 35 גם.

איפה אפשר למצוא אסמכתא לזה?

פורסם

צריך להחזיר את הלוחיות רישוי לאופניים. כרגע החוק נמצא כחוק עזר בעיריות ולא במשרד התחבורה.

יש עיריות שבהם הלוחיות עולות 1000 שקל ללוחית רישוי (כפר קאסם?) ויש כאלה שזה עולה גרושים, 2-3 לירות (רמת גן).

מה אפשר לעשות? לשלוח לעיריה בקשה לקבל לוחית רישוי. לא נורמלי לא רציונלי אבל זו אחת הדרכים להתחיל את התהליך לדעתי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בדיוק עכשיו כמעט דרסתי רוכב אופניים חשמליות. נהג פחות מנוסה (או כזה שלא מכיר את גוש דן) היה פוגע בו.

ראיתי אותו מגיע מהצד כשיש לו אדום מלא והיה לי ברור שהוא הולך להתעלם ממנו. צדקתי.

פורסם
בתאריך 7.10.2021 בשעה 09:44, llaavvii כתב:

לא יודע אם ראיתם את הכתבה שהייתה שלשום על רוכב קורקינט שדהר בכביש מהיר (עם תמונות) במהירות שעולה על 70 קמ"ש...
וזה שכולה קסדת פלסטיק מסכנה על ראשו.

השבוע נסעתי מאחורי קורקינט כזה ודי הופתעתי שהוא התקרב ל70 קמ"ש.

הרוכב היה בלי שום הגנה. לא קסדה ולא בטיח. גם לא התעניין בחוקי תנועה.

פורסם

אני בדיוק עכשיו בסופ''ש במלון בתל אביב עם כמה חברים.

לקחנו Lime שזה קורקינטים מפוזרים ברחבי העיר, הבעיה הכי גדולה תכלס זה אנחנו, אלה שבאים מבחוץ ללא שום ידע. אנחנו מתניידים איתם בעיר, לחלק יש קסדה בקורקינט ולחלק אין, לפעמים לא מבינים איך לנסוע ומפחדים מהכביש אז נוסעים על מדרכה. המהירות היא 25 קמ''ש.

אנחנו יודעים שהקנס על מדרכה הוא 250 ועל קסדה 250. תכלס לא מספיק מרתיע.

עד שלא יסדרו את העניין הזה עם הקורקינטים להשכרה ימשיך להיות בלגאן.

הפיתוי גדול מידי, זה זול, נוח וכיף אבל פשוט סכנה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
לפני 14 שעות, GABIUBOGI כתב:

הפיתוי גדול מידי, זה זול, נוח וכיף אבל פשוט סכנה.

ולכן האשם העיקרי זה הרשויות, בעיקר עיריית תל אביב שמנסה לשווק את עצמה כטרנדית מגניבה ומציפה את העיר בחרא הזה.

לכל מי שמדבר על אכיפה: לא ריאלי. אכיפה היא לא פתרון אמיתי לבערך שום בעיה שיש בכבישים. זה כמו עם מיליון ואחד דברים אחרים שאנחנו מכירים. אין למשטרה מספיק כח אדם לשים בכל פינה ובכל כביש. וזה לא יקרה.

הפתרון הוא הרבה יותר פשוט: הוצאה מהחוק, ברמה של איסור יבוא ושימוש. זה הכל. מי שרוצה לרכב - יש אופניים רגילים. מי שלא רוצה - שיתכבד להשתמש בכל אמצעי אחר העומד לרשותו. ויש המון סיבות לעשות את זה. הסטטיסטיקה סביב הקורקינטים לא מחמיאה גם במספיק מקומות מחוץ לישראל. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בתאריך 8.10.2021 בשעה 05:28, Sparrow420 כתב:

יש לך אולי קישור לפסקה הזאת בחוק?

אני גם חשבתי ככה ואמרו לי שזה בעצם 40, ופה אומרים 35 גם.

איפה אפשר למצוא אסמכתא לזה?

לפי אתר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים:

(4) מהירותו המרבית אינה עולה על 25 קמ"ש;

https://www.gov.il/he/departments/legalInfo/regulations_scooter

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תוכן חדש...