Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודת שטח

netanel1014
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבדתי בעבר בעבודות לילה גם כסטודנט וגם בעבודה לאחר הלימודים (מנהל עבודה בבנייה), לעולם אני לא חוזר לעבוד בלילה.

חד משמעית פגע לי בבריאות, כל הזמן הייתי עצבני ובכלל הרגשתי שהחיים נדפקו לי בגלל המשמרות לילה.

• אהבתי 3
  • תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, Derish כתב:

כמה זה באחוזים? על פניו נשמע שאתה הולך להכניס ראש בריא (אם כי משועמם קלות) למיטה חולה. תפקיד שטח עם סיכון אמיתי לפציעות גוף, שבו אין לך שום שליטה על הלו"ז והמשימות, ושמן הסתם יהיה לך בו איזה מנהל עבודה שהיה מש"ק רס"ר ולא ממש מעניין אותו התואר או קורות החיים שלך. מבלי לגרוע מחשיבות העניין הכספי זה לא צעד חכם בשום צורה, ואני בספק אילו אפיקי קידום יש שם. מקסימום, אם המצב הכלכלי קשה באמת, הייתי שוקל להיכנס לזה לפרק זמן מוגבל מראש וללא התחייבויות.

לפי מה שנראה ( הייתי שם) המצב סביר העובדים אומרים שהעבודה מצריכה סבלנות רבה כי רוב הזמן יש פריקה מאוניה. 

המצב הכלכלי סביר.. אין אפשרות לבזבוזים בכלל. אני בד"כ לא במינוס ואם כן אז לא משהו רציני..

אפיקי קידום יש כי זאת חברה גדולה מאוד והיא גם בונה עוד מפעל ששם יפתחו עוד הרבה תקנים. השאלה אם אני לא יתחרפן נפשית כי זה לילות.

פורסם (נערך)

ואם לא תיפצע, כי זה פאקינג פריקת אוניות בנמל בלילה בחורף, והקולגות שלך לא בדיוק העפרונות הכי חדים בקלמר... זה מה שהיה מדאיג אותי יותר, אי הוודאות ורמת הסיכון המקצועי בעבודה כזאת שבה אתה לא הבוס.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 16 דקות, netanel1014 כתב:

קשה להכנס. עבדתי בנמל בעבר בחוזה זמני. 90 אחוז מהאנשים זה משפחות וקומבינות. המשכורות בשמיים לדורות הקודמים. עכשיו הכל זה לפי תקנים ועל כל תקן יש לפחות 70-80 מתמודדים בלי הגזמה.

אז הייתי הולך על זה רק אם ממש אין ברירה וחנוק על הכסף.

כמו שכתב נאתקו ההפרש בשכר מגולם בזה שאתה עובד יותר שעות. עבודה בלילות היא לא בריאה לגוף ולנשמה.

יש עוד עבודות בין מה שאתה עושה היום לבין משמרות בנמל. אני בטוח שאני לא מחדש לך כלום, אבל הייתי בודק השתלמויות וקורסים שיכולים לקדם אותך לעבודה יותר רווחית.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

דעתי: 3-4 אלף בנטו זה שונה כתלות בסכום. אם זו קפיצה מ-6 ל-10 או משהו באזור הזה, אחלה. אם זו קפיצה מ-20 נטו ל-24 נטו, שונה לחלוטין והרבה פחות שווה.

בנוסף, משמרות לילה הוכחו כמפחיתות אורך ואיכות חיים. הן בקורלציה עםחולי רב לרבות מחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד ועוד עוד...

ברמה האישית, אם התפקיד נשמע לך מעניין, מאתגר ומשהו שהיית רוצה לנסות לאו דווקא בגלל התנאים, הייתי שוקל את זה בכובד ראש.

אם הכסף הזה הוא חיוני לכם ובלעדיו החיים מאוד קשים ופחות מאושרים, הייתי הולך על זה לפחות לכמה שנים.

אם הכסף לא נחוץ מאוד מאוד ואין גם יותר עניין לעבור, או אפילו ההפך - יהיה לך פחות כיף, לא הייתי עובר גם תמורת 5 בנטו.

לגבי שעות עבודה, 12 שעות זה הרבה. מאוד. זה גם עוד יותר קשה כשזה בלילות. יש לזה מחיר בריאותי שרואים בטווח המיידי (להגיע סחוט הביתה) ובטווח הארוך (סיכון בריאותי). 

בהצלחה בכל דרך שתבחר :)

• אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כמה משמרות בשבוע? אם אני מבין נכון מדובר על 60-72 שעות בשבוע, חלקן משמרת לילה. בדוק עם  מקדמים של 125/150%, יש לי חשד שמדובר בירידה בשכר לשעה, עם עבודה קשה ועם סיכון בריאותי.

במהלך השנים ביליתי הרבה לילות בעבודה, אם כי לא רצפים של כמה לילות. כל לילה כזה נגמר בברכת הגומל על תאונת הדרכים שלא עשיתי, ובשינה טרופה. המשפחה לא נהנתה מזה (חוץ מחשבון הבנק שמצבו שופר).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עבדתי משמרות בנתב"ג כשהייתי צעיר - מה שכתבו פה נכון, אתה לא תחזיק מעמד לאורך זמן ככה ויהיה לזה מחיר בבריאות. ומה אז ?
בנוסף תגובה מעליי מזכירה את נושא השכר לשעה - נשמע על פניו שאין פה תמורה מי יודע מה כשמחשיבים את הסיכון, הקושי והמשמרות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)

טוב, אז לפי מה שהבנתי אתה תצטרך לעשות את הרישיונות הבאים: 

רישיון מכונה ניידת - קורס של כמה ימים בודדים בעלות 2,000 ש"ח בערך. 

רישיון מלגזה - קורס של כמה ימים עלות מוערכת 1,200 ש"ח. 

לרוב ישתמשו במלגזה כדי לשנע משטחים. 

הבובקט יהיה לפינוי חומרים וטיטוא. 

שים לב כי ישנם הרבה מפעילי בובקטים עם ניסיון מוכח בענף, אתה מגיע לשם עם 0 ניסיון. 

בובקט זה כלי מסוכן מאוד, מפעיל לא מיומן עלול לעשות אסון במהירות רבה, לדוגמה: הרמת הכף והאצה במצב מהיר. 

מפעיל לא מיומן לא יתוגמל כמו מפעיל מיומן, אז אני מניח שהמשכורת שלך לא תעלה פעם אחת אלא בהדרגתיות, לפי קצב העבודה שלך. 

אמרת שאתה תהיה עובד קבלן, לעובד קבלן לא יהיה אופציות להתקדם בנמל אלא אם הוא מועסק על ידו.

ז"א, שגם אפשרויות קידום אין לך. 

ד"א אגב, מה התואר שיש לך ? 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, חולה רכב#1 כתב:

טוב, אז לפי מה שהבנתי אתה תצטרך לעשות את הרישיונות הבאים: 

רישיון מכונה ניידת - קורס של כמה ימים בודדים בעלות 2,000 ש"ח בערך. 

רישיון מלגזה - קורס של כמה ימים עלות מוערכת 1,200 ש"ח. 

לרוב ישתמשו במלגזה כדי לשנע משטחים. 

הבובקט יהיה לפינוי חומרים וטיטוא. 

שים לב כי ישנם הרבה מפעילי בובקטים עם ניסיון מוכח בענף, אתה מגיע לשם עם 0 ניסיון. 

בובקט זה כלי מסוכן מאוד, מפעיל לא מיומן עלול לעשות אסון במהירות רבה, לדוגמה: הרמת הכף והאצה במצב מהיר. 

מפעיל לא מיומן לא יתוגמל כמו מפעיל מיומן, אז אני מניח שהמשכורת שלך לא תעלה פעם אחת אלא בהדרגתיות, לפי קצב העבודה שלך. 

אמרת שאתה תהיה עובד קבלן, לעובד קבלן לא יהיה אופציות להתקדם בנמל אלא אם הוא מועסק על ידו.

ז"א, שגם אפשרויות קידום אין לך. 

ד"א אגב, מה התואר שיש לך ? 

יש אופציות לקידום בחברה היא גדולה - לא באזור הנמל.

תעשייה וניהול.  וכן כל מה שכתבת הוא נכון.

לפני שעה, elibaba כתב:

עבדתי משמרות בנתב"ג כשהייתי צעיר - מה שכתבו פה נכון, אתה לא תחזיק מעמד לאורך זמן ככה ויהיה לזה מחיר בבריאות. ומה אז ?
בנוסף תגובה מעליי מזכירה את נושא השכר לשעה - נשמע על פניו שאין פה תמורה מי יודע מה כשמחשיבים את הסיכון, הקושי והמשמרות.

זה השפיע עלייך בבריאות הנפשית? אני אשמח אם תפרט..

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, netanel1014 כתב:

תעשייה וניהול

לא מובן לי איך עם תואר בתעשיה וניהול אתה שוקל עבודת משמרות פיזית.

אנשים שאני מכיר מרוויחים יפה מאוד בעבודות משרדיות עם התואר הזה.

אני לא מכיר את ההתמחויות שיש במסלול הזה (אני יודע שהוא מאוד מאוד מגוון), אבל יש מצב שאתה משלים קורס או שניים ופונה למשרה יותר רווחית?

אתה רק בן 27. יש לך מספיק זמן לשנות מסלול בתוך המקצוע שלך.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

לא מובן לי איך עם תואר בתעשיה וניהול אתה שוקל עבודת משמרות פיזית.

אנשים שאני מכיר מרוויחים יפה מאוד בעבודות משרדיות עם התואר הזה.

אני לא מכיר את ההתמחויות שיש במסלול הזה (אני יודע שהוא מאוד מאוד מגוון), אבל יש מצב שאתה משלים קורס או שניים ופונה למשרה יותר רווחית?

אתה רק בן 27. יש לך מספיק זמן לשנות מסלול בתוך המקצוע שלך.

הבעיה אצלי שאין לי התמחות בתחום שלמדתי. יש המון משרות בתעשייה וניהול הבעיה שעל כל משרה יש הרבה מועמדים וקשה מאוד להתקבל. הייתי בהמון ראיונות.

אני שוקל ברצינות הסבת מקצוע אבל זה קשה מאוד כרגע. העבודה לא ממש פיזית , הקטע שיותר מלחיץ אותי זה לעבוד 12 שעות בלילו תזה משהו שאני לא יודע אם אתרגל אליו..

פורסם (נערך)

אמנם רשמו ברמיזה, אבל תכניס פה גם תנאי מזג אויר שלהם אתה פחות חשוף כיום במזגן במשרד,

בטח ליד הים, רוחות חזקות, קור וגשם שוטף בחורף, חום גבוה בקיץ,

מעבר לסביבה מלוכלכת בקטע אחר ומלוכלכת זה כולל חלקיקים באויר ושאר ברדק.

בת זוגתי עבדה כשנה בחברת שילוח ימי בחיפה בתחומי הנמל, במשרד.

היא היתה חוזרת הביתה עם נעליים שחורות ברמה משוגעת, 

הבגדים היו מתלכלכים לה בטירוף, היתה מקנחת את האף כל היום,

וזה במשרד משלה עם חלונות סגורים ומזגן מתוחזק 100% מהזמן.

אחרי שנה היא אמרה להם תודה רבה ועברה הלאה, מתפקיד שהרבה אנשים היו רוצים, שכלל שלוש טיסות בממוצע בשנה לחברות ותערוכות בחו״ל ושאר ירקות, פשוט לא היה שווה את זה.

זה לא שאתה עובר לשטח כסוכן שנע ונד, פוגש אנשים ומתפקד כאיש קשר מול חברות ופתאום לוקח את העבודה המשרדית שלך ומשדרג אותה לרמה אחרת עם תוספת עניין של ״לראות עולם/ארץ״,

אתה בפירוש פוגע בעצמך עבור תוספת כסף ללא בטחונות לגבי העתיד המקצועי שלך ואת זה רשמו טוב ממני קודמיי.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 2

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, netanel1014 כתב:

הבעיה אצלי שאין לי התמחות בתחום שלמדתי. יש המון משרות בתעשייה וניהול הבעיה שעל כל משרה יש הרבה מועמדים וקשה מאוד להתקבל. הייתי בהמון ראיונות.

אני שוקל ברצינות הסבת מקצוע אבל זה קשה מאוד כרגע. העבודה לא ממש פיזית , הקטע שיותר מלחיץ אותי זה לעבוד 12 שעות בלילו תזה משהו שאני לא יודע אם אתרגל אליו..

מה התחום שלמדת ומהו משך הזמן שחסר לך ? 

יש פה הרבה אנשים ואולי אחד יוכל לעזור לך למצוא עבודה ולהשלים את ההתמחות. 

כי אחרת אתה תשרוף שנה וחצי בלי להתקדם בתואר. 

דרך אגב, אני ממליץ על השלמת ההתמחות גם אם זה אומר משכורת נמוכה ממה שיש לך עכשיו. 

כי אחרת ההשקעה על התואר הלכה לעזאזל. 

תזכור שבעבודות שציינת, העבודה הנוכחית וההצעה אתה ניתן להחלפה בקלות. 

תדאג לייצור לעצמך ערך מוסף. 

• אהבתי 1
פורסם

בקצרה - לא. תחפש עבודה לא בלילות.
אתה שוכח שגם בחגים תצטרך לעבוד וגם שבתות. אשתך בהתחלה מתלהבת אבל היא שוכחת שאתה צריך לישון כשהילדים והיא ערים, זה גורם לסכסוכים וריבים מיותרים בבית.
וגם כשאתה מנסה לחסוך שעות שינה בשביל להיות עם המשפחה אתה מתחיל להיות עייף כרוני ומתחיל לאבד את היכולת התמודדות שלך ברוגע עם מצבים מסויימים שילדים יוצרים (גורם להתפרצויות וכו')

ילדים גדלים ומהר. עדיף לחיות בצמצום יותר אך להקדיש זמן לילדים: לדוגמא אם אין תקציב לקחת למס' חוגים, אז תפתחו יוטיוב ותלמדו לעשות קיפולי נייר, יצירות, קפוארה, תיאטרון בובות בבית ביחד, תרכוש אופניים יד 2 בגרוש ותתחיל לרכב איתם לגינות (לא לשכוח להצטלם!)
הכוונה שלי - החסך החומרני שאתה תשלים ב3-4 אלף שח (טלפון חדש? מכונת כביסה חדשה? טלויזיה גדולה?) אתה תגרום לחסך נפשי משפחתי הרבה יותר (12 שעות ועוד במשמרות?!)  

הייתי עושה את זה רק כי אני ממש ממש כסף בשוק האפור, או שלילדים שלי אין ממה להתקיים. 

• אהבתי 3

• תוכן חדש...