Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם מככב כאן הרכב של אבא שלי (תאום של הרכב שלי לחלוטין).

מחוסר תשומת לב של רגע,הוא פגש אי תנועה ונקרע צמיג אחד.

הוא החליף 2 צמיגים ומייד אחרי ההחלפה נדלקו שתי מנורות- אחת לחץ אוויר ואחת תקלה כללית.

כמובן,שהוא נגש למוסך המשותף ששנינו מטפלים בו ,הרכב חובר למחשב והתקלות אופסו.

כאשר הוא שאל אמרו לו שאחת התקלות היא חיישן לחץ אוויר והשנייה קשורה לחיישן בתיבת ההילוכים.

לרכב הוחלף שמן גיר בטיפול האחרון (לפני חודשיים בערך) ,הגיר מחליף הילוכים כרגיל ואמרו לו שאם המנורה תדלק שוב יצטרכו להחליף את החיישן.

מה הקשר בכלל בין עניין הנזק לצמיגים והמפגש הקליל עם אי התנועה לבין עניין חיישן הגיר ? \

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מה זה אומר ״נורת תקלה כללית״? אתה מדבר על check engine או משהו אחר?

סביר להניח שהתקלה של הגיר הייתה רשומה במחשב הרכב, אך לא הציגה נורה, ואין קשר בין השניים.

לא הייתי סומך על מוסך שממהר לאפס תקלות במקום לעשות דיאגנוסטיקה כראוי ואחר כך הלקוח צריך לשאול מה אופס, אבל זה אני.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

כן,נדלקה CHECK ENGINE,הרכב חובר לסורק,תקלה אופסה ואמרו לו שאם תחזור לדלוק כנראה תקלה בחיישן בגיר.

מאז עבר חודש וחצי המנורה לא חזרה לדלוק.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם

מה זה ״כנראה מדובר״? תשובה לא מקצועית של מוסך חאפר. הייתה תקלה שנרשמה במחשב הרכב, הבבונים מהירו למחוק במקום להגיע ללקוח מה התקלה ולהחליט מה עושים. לא צריך לנחש שום דבר ואין פה שום דבר שהוא ״כנראה״. מחשב הרכב אומר בדיוק איזו תקלה קרתה, האם היא קבועה או ספורדית, באיזה תאריך ושעה קרתה ועוד שלל גורמים.

תעשה לעצמך ולאביך טובה ותחליף מוסך. 

• אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

אמרו שזה קשור לגיר אבל,העברת ההילוכים חלקה ולכן כדאי לאפס ולראות האם התקלה תחזור.

ד"א זה מוסך שהיה מורשה יבואן והם לא גבו תשלום כלל..

פורסם

לצערנו מוסך מורשה יבואן לא מבטיח סטדנרט או איכות טיפול, אבחנה או שירותיות. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.9.2021 בשעה 15:42, Fraysa כתב:

מה זה ״כנראה מדובר״? תשובה לא מקצועית של מוסך חאפר. הייתה תקלה שנרשמה במחשב הרכב, הבבונים מהירו למחוק במקום להגיע ללקוח מה התקלה ולהחליט מה עושים. לא צריך לנחש שום דבר ואין פה שום דבר שהוא ״כנראה״. מחשב הרכב אומר בדיוק איזו תקלה קרתה, האם היא קבועה או ספורדית, באיזה תאריך ושעה קרתה ועוד שלל גורמים.

תעשה לעצמך ולאביך טובה ותחליף מוסך. 

אני בטוח שאם במוסך היו נותנים לו ישר הצעת מחיר לעלות חיישן באיזה 1500ש"ח + 450 עבודה היית ישר קופץ ואומר שהאצבע קלה על ההדק.

המוסך פעל נכון שהחליט לאפס ולחזור למעקב, לעיתים תקלות קופצות בגלל מקרים כאלו של מכה חזקה ואז בגיר יש ירידת לחץ רגעית מהתאונה ותקלות יכולות לקפוץ.

אחרי איפוס לא חזר כלום בינתיים, נשמע שבמוסך צדקו ופעלו נכון ואילו אתה ממהר ללעוג למוסך שאגב אינני מכיר.

ובנוסף גם לא גבו תשלום!!

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין שום בעיה עם זה, בהנחה שהלקוח מכיר את התקלה שאופסה, קיבל את פרטיה והיא לא אופסה כדי לצאת מידי חובה - נשמע שזה מה שקרה כאן, אחרת לא היה פותח שרשור בקארספורום. 

2016 BMW M235i.

פורסם

תקלה של TPMS יתכן כי חטף מכה וניזוק, האם עובד כראוי היום?
לגבי עניין תקלת הגיר, להבדיל מרכיב OBD ב20 שקל - מחשב של מוסך ש'היה מורשה' ויש לו תוכנת סריקה של הונדה אמור לראות מתי התקלה קפצה, זה יכול להיות מתוארך עם שעות מנוע או ק"מ.
בכל אופן, זו דרך פעולה סבירה, בטח כשמדובר בחינם.
מחשבי רכב לפעמים רושמים תקלות, ויתכן והתקלה הזאת, שחבל שלא נאמר ללקוח מה מספרה, קפצה בזמן החלפת שמן הגיר בהנעה ראשונה או משהו כזה.
לאפס ולראות אם יש בעיה תכל'ס זה כאמור סביר והגיוני, בוודאי כשאין סממן אחר לבעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Fraysa כתב:

אני לא לועג, אני מציין עובדות. נשמע שאתה חלק מצוות המוסך או מטפל שם ונעלבת. 

השמועה רק אצלך.

חלק מחברי הפורום מכירים ויודעים היכן אני עובד, בוודאי שהרחק מהאיזור של המוסך שפותח האשכול דיבר עליו.

התגובה שלך לא מכובדת כלפי המוסך, אין לך ידע והבנה בפעולה שהם ביצעו לטיפול בתקלה, אבל ללעוג בהחלט אתה יודע.

לגבי אם נעלבתי אומנם שוב אין לי כל קשר למוסך ולא היכרות איתם, רק מהצד אני מבין את הפעולה שבמוסך ביצעו ואילו אתה מבלי להיות נוכח מגיב בצורה מזלזלת, בתור בעל מקצוע לא הייתי רוצה תגובה כזו, ובוודאי לא לקוח מהסוג שלך.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

יש לי המון ידע והבנה, וזו אחת מהסיבות למה מאוד קשה לי לסמוך על מוסך ישראלי. אני חושב שקצת הגזמת, ואתה רק ממשיך להוכיח לי שאתה חלק מהמוסך או קשור אליו באיזושהי צורה. בכל אופן, אבקש ממך להפסיק להגיב בנושא כי זה לא תורם לשאלה ששאל פותח האשכול. 

• רעיון גרוע 1

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

אני חושב שקצת הגזמת, ואתה רק ממשיך להוכיח לי שאתה חלק מהמוסך או קשור אליו באיזושהי צורה. בכל אופן, אבקש ממך להפסיק להגיב בנושא כי זה לא תורם לשאלה ששאל פותח האשכול. 

אני מבטיח לך שהוא לא, ואין לך מה לבקש ממשתמשים להפסיק להגיב, אין לך את המנדט לזה.

התגובות של ba323f במקום, ונכונות מאוד למקרה המדובר.

ממליץ להפסיק להאשים חברי פורום בקשרים וקונספירציות ולעשות בדק בית.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם

Hold your horses, קצת התבלבלתם. לא עשיתי שיימינג לאף מוסך ולא נהגתי בחוסר כבוד לאף בעל מקצוע. 

אין שום בעיה עם איפוס תקלה כדי לראות אם היא חוזרת, אבל מחשב הרכב מדווח על עוד שלל פרמטרים שניתן לקרוא אותם לפני שמאפסים תקלה ובכך להבין

האם התקלה הייתה קיימת מאז הטיפול של הגיר או האם נוצרה במהלך התאונה - נראה שפה המוסך לא עשה את הבדיקה (לפי הפרטים שפות"ש מציין) ופה הבעיה.

ככלל, אני ממליץ להחזיק סורק (בין אם פשוט או מורכב) כדי להימנע מהסתמכות על מוסך לקריאת תקלות, כי רובם, כפי שלכאורה נעשה במקרה הנ"ל, מאפסים את התקלה ומחכים שתחזור.

שוב, לא אומר שזו לא שיטת פעולה - רק אומר שיש עוד עשרות פרמטרים שניתן לקרוא על התקלה כדי להבין מה גרם לה (תאריך, שעה, תדירות (סרוגין/קבועה), ק"מ שהרכב עבר, איזה מחשב דיווח וכו').

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...