Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירידות חדות מאד לאורך נגיד 20 קילומטר שצריך ממש לשים המון ברקסים כי הן חדות ויש המון עיקולים... כמה הן הורסות את הברקסים?

ואת הרכב בכללי?

פורסם

יש שחיקה מוגברת לברקסים, תידרש החלפה לעתים תכופות יותר. 

אני לא ידוע לאור "כמה", זה זה משהו שאפשר להעריך מספרית. 

בכל מקרה תשלב בלימת מנוע לשמירה על מהירות הרכב בירידה ולהורדת העומס מהבלמים, איפה שניתן. 

פורסם
לפני 4 דקות, Buki כתב:

יש שחיקה מוגברת לברקסים, תידרש החלפה לעתים תכופות יותר. 

אני לא ידוע לאור "כמה", זה זה משהו שאפשר להעריך מספרית. 

בכל מקרה תשלב בלימת מנוע לשמירה על מהירות הרכב בירידה ולהורדת העומס מהבלמים, איפה שניתן. 

מה זה בלימת מנוע?

וזה היה ירידה חד פעמית

פורסם
לפני 4 דקות, 1newguy כתב:

מה זה בלימת מנוע?

שילוב הילוך נמוך בגיר שינצל את התנגדות המנוע ואז הרכב ישמור על מהירות נתונה בירידה או יאיץ פחות וזה יאפשר להשתמש בברקסים פחות. 

תיבות הילוכים אוטומטיות מתקדמות עושות את זה לבד, אם לא אז הנהג צריך לעשות את זה. 

פורסם
לפני 17 דקות, Buki כתב:

שילוב הילוך נמוך בגיר שינצל את התנגדות המנוע ואז הרכב ישמור על מהירות נתונה בירידה או יאיץ פחות וזה יאפשר להשתמש בברקסים פחות. 

תיבות הילוכים אוטומטיות מתקדמות עושות את זה לבד, אם לא אז הנהג צריך לעשות את זה. 

אהה הבנתי.... נסיעה חד פעמית כזאת לפי דעתך יכולה להרוס משהו במנוע/ברקסים?

זה היה בערך ב 70/80 קמש עם דיי הרבה ברקסים...הירידות היו חדות בטירוף לא יודע למה בנו את הכביש ככה

פורסם
לפני 54 דקות, 1newguy כתב:

אהה הבנתי.... נסיעה חד פעמית כזאת לפי דעתך יכולה להרוס משהו במנוע/ברקסים?

אני מניח שבאיזור שם גרים אנשים שיורדים את הירידה הזאת כל יום. ועדיין המכוניות שלהם בסדר. איפה זה, איזה כביש? 

פורסם (נערך)

שילוב הילוך מתאים והמנעות משימוש ממושך בבלמים זה קודם כל עניין בטיחותי. שימוש ממושך בבלמים גורם להם להתחמם ולאבד מיעילותם. שימוש נכון בהילוכים (קביעת הילוך או הגבלת ההילוך הגבוה, תלוי במאפייני התיבה) מאפשר לצמצם את השימוש בבלמים ולאפשר להם להצטנן ולשמור על יעילותם.

פות"ש - האם למדת לנהוג ברכב ידני או אוטומטי?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ירידות רציניות וארוכות חובה להוריד הילוך שתיים. אם לא אתה גומר את הברקסים עננים של עשן וריח שרוף זה במקרה הטוב. במקרה הרע אתה נשאר בלי ברקסים. 

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
פורסם
לפני 32 דקות, sperial כתב:

שילוב הילוך מתאים והמנעות משימוש ממושך בבלמים זה קודם כל עניין בטיחותי. שימוש ממושך בבלמים גורם להם להתחמם ולאבד מיעילותם. שימוש נכון בהילוכים (קביעת הילוך או הגבלת ההילוך הגבוה, תלוי במאפייני התיבה) מאפשר לצמצם את השימוש בבלמים ולאפשר להם להצטנן ולשמור על יעילותם.

פות"ש - האם למדת לנהוג ברכב ידני או אוטומטי?

ידני,

פשוט שאני מוריד הילוך אז הסלד עולה בטירוף והרכב ממשיך להאיץ ואז אני משתמש בברקס... זה מה שאני עושה ככה שהסלד נשאר על 3....

פורסם (נערך)

אתה צריך לקבוע הילוך מתאים (תלוי ברכב ובתנאי הנהיגה), ולבלום לסרוגין בהתאם למהירות ולתנאי הדרך.  הרכב יאיץ בהדרגה, אתה תבלום, תשחרר את הבלמים (שיוכלו להצטנן) ותבלום שוב כאשר המהירות תתקרב לגבול המתאים לתנאים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

אתה צריך לקבוע הילוך מתאים (תלוי ברכב ובתנאי הנהיגה), ולבלום לסרוגין בהתאם למהירות ולתנאי הדרך.  הרכב יאיץ בהדרגה, אתה תבלום, תשחרר את הבלמים (שיוכלו להצטנן) ותבלום שוב כאשר המהירות תתקרב לגבול המתאים לתנאים.

כן זה מה שעשיתי... לא היה ריח ולא היה כלום אני סתם חושש כי זה פעם ראשונה בכזאת ירידה חדה ומטורפת...

פורסם

אפשר לנסות להוריד עוד הילוך, שיהיה על 4000 סל"ד. זה לא תחליף לברקסים אבל זה כן מספק האטה מסויימת ואתה לוחץ על הברקס פחות. 

איפה יש את הירידה הזו? באיזה כביש? 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, 1newguy כתב:

פשוט שאני מוריד הילוך אז הסלד עולה בטירוף והרכב ממשיך להאיץ ואז אני משתמש בברקס... זה מה שאני עושה ככה שהסלד נשאר על 3....

תיבה אוטומטית לא תתן לסל"ד לעלות לערכים מסוכנים ותעלה הילוך/לא תוריד הילוך גם אם תדרוש ממנה הילוך נמוך יותר.

חוץ מזה 3 אלף סל"ד זה לא גבוה בכלל, תן לסל"ד לטפס בכיף גם ל5+ אלף, זה יספק לך יותר בלימת מנוע. המנוע מתוכנן לזה ולא יקרה לו כלום, וכמו שאמרתי תיבה אוטומטית גם לא תתן לסל"ד לטפס מעבר לזה.

אגב איפה בארץ מצאת כביש של 20 ק"מ שכולו ירידות "חדות בטירוף"?

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
  • תוכן חדש...