Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שעות עבודה במוסך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נניח שאני עושה טיפול 10,000 במוסך, ונניח שצריך להחליף בלמים או משולשים או תושבת מנוע... האם על כל אחד מהם רשאי המוסך לדרוש שעות עבודה בנפרד מהעבודה שאני משלם על טיפול 10? (אם אני משלם על שעות עבודה ויש מחיר מוסכם לשעת עבודה - אז בתוך השעה הזאת (או שעתיים) אם המוסך הספיק להתקין בלמים ולהחליף תושבת ומשולשים - אז הגיוני שאני אשלם על שעה זו ולא עבודה על כל אחד מהחלקים שצריך להחליף... אני צודק או לא? כי נראה לי שרוב המוסכים לוקחים עבודה על כל חלק שהם מחליפים... תקנו אותי אם אני טועה..)

פורסם

לא רק זה -  לכל סוג עבודה יש שעתון מוגדר.

למשל, אם על החלפת בלמים השעתון המוגדר הוא שעה, והחליפו את בלמים בפועל תוך חצי שעה, עדיין תחוייב בעלות שעה שלמה.

• רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אתה צודק. על זמן עבודה בפועל צריך לחייב, ולא יותר מהזמנים שנקב יצרן הרכב. הייתה תביעה ייצוגית בנושא. זה מה שהסכים היבואן, וזה מה שחשבה השופטת.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

לדוגמא: צריך להחליף סעפת יניקה וגם משאבת מים.

כדי להגיע למשאבה יש להסיר קודם את הסעפת.

האם מכניסים לחשבון את זמן פירוק/הרכבת הסעפת בנפרד? הזמן הזה הרי כלול כבר בפירוק/הרכבת המשאבה.

פורסם (נערך)

אין קשר בין עלות העבודה בטיפול 10K או 15K (תלוי בסוג הרכב) שבה מגולמות העבודות הנחוצות בטיפול:

נניח בטיפול קטן יש להחליף שמן,מסנן שמן ומסנן אוויר- זה נכנס בעלות העבודה בטיפול.

כל עבודה אחרת,שאינה שייכת לטיפול מחוייבת כפי שכבר נכתב לפי שעתון יצרן.

רק מה.. מוסך כללי/מתמחה לא גובה מחיר שעת עבודה כמו מורשה היבואן ולכן, אצלם אתה משלם פחות בסהשוואה ליבואן (לפעמים מקבל  פחות מקצועיות כי אין להם ציוד אבחון לתקלות מורכבות /קשות לאבחון או שלבעלי המקצוע שם אין מספיק ידע וניסיון, שנצברו במוסכי היבואן עם השנים בטיפול בתקלות דומות).

אבל, יש מקרים שבהם תקבל עבודה הרבה יותר איכותית- גבע ואורן למשל מוסכים מתמחים בצרפתיות, רון מתמחה במכוניות ואג,רוני אגזוזים מתמחה בהזרקות דלק/אבחון תקלות ממוחשב במערכת הזרקה/פליטה/זיהום אוויר ובטוח שיש פה עוד לא מעט מוסכים ובעלי מקצוע שאינם נופלים מרמת מוסך מורשה היבואן.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 22 שעות, חנוך111 כתב:

לדוגמא: צריך להחליף סעפת יניקה וגם משאבת מים.

כדי להגיע למשאבה יש להסיר קודם את הסעפת.

האם מכניסים לחשבון את זמן פירוק/הרכבת הסעפת בנפרד? הזמן הזה הרי כלול כבר בפירוק/הרכבת המשאבה.

לא אמורים להוסיף את זמן פירוק/הרכבת הסעפת בנפרד.

פורסם

כמו שלא מוסיפים עוד פעם זמן פרוק והרכבה של כל מה שקשור לטיימינג, כאשר מחליפים משאבת מים בנוסף להחלפת רצועת טיימינג, ( בדגמים בהם המשאבה מונעת ע"י אותה הרצועה ). 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...