Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי סיאט איביזה 2006 ואני רוצה עכשיו להחליף רכב. 

חשבתי על יד שניה בסגנון מאזדה 3 האצ'בק

הנסועה שלי בערך 15k לשנה, לרוב נוסע לבד או עם נוסע אחד. מחפש רכב שיהיה אמין, חזק, שאני לא ארגיש שאני נוסע בטרקטור (מבחינת סחיבה ורעש). פחות משמעותי לי כל אביזרי הבטיחות כמו סטייה מנתיב ובלימה אוטונומית. 

הייתי גם במגרש מכוניות של גלי ליס, הם מוכרים מאזדה 2 pure white ב 100k,האם זה שווה? 

בגדול אשמח להמלצות יד שניה מפרטי עד 60k ואם זה ממגרש אז התקציב גמיש יותר עקב מימון (עד 100k). תודה לעוזרים 

פורסם

למה לא מאזדה 2 מפרטי? תחסוך את המימון, היא תשמור על ערך מספיק כדי שלא תפסיד יותר מדי במכירה ולא תספוג את הירידת ערך הראשונית.

ואמנם הפיור ווייט אכן נחמדה, אבל גם דינאמיק עם נתונים טובים שומרת ערך ונמכרת מהר מאוד.

פורסם

מזדה 2 אכן זריזה, אם כי פחות מצטיינת בנוחות, לי המושבים בpure הרבה יותר נוחים מאשר בגירסאות הפשוטות יותר, מעבר לזה שהסלון ניראה הרבה יותר מרשים.

עוד אופציות היא ה c3 או קקטוס אוטומטיות, נוחות, זריזות ויחסית זולות.

עד 2017 היה ריקול להחלפת רצועת טיימינג שיכלה להתפורר.

אישית לאחר הרכישה הייתי מחליף לראש שקט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבנתי, תודה רבה על התשובות!

שאלה קצת לא קשורה, התייעצתי גם עם המוסכניק שטיפל לי ברכב, והוא אמר לי להתרחק מאיביזה מנוע 1.0 ובכלל כל רכב עם מנוע 1.0, כי חשבתי גם על איביזה חדשה

כנ"ל לגבי אלפא רומיאו מיטו,

יש אמת בדבריו שהוא אמר לי להתרחק מהרכבים האלה?

פורסם

מדוע? דווקא ה1.0 נחשב למנוע טוב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
On 7/13/2021 at 10:48 PM, yulianx said:

מדוע? דווקא ה1.0 נחשב למנוע טוב.

אני לא יודע, הוא אמר שכל הנפחים הקטנים עם הטורבו, הם לא אמינים וחלשים. אני לא באמת מבין :)

מה לגבי יונדאי ולוסטר או אלפא רומיאו מיטו?

פורסם

חלשים?

מציע שקודם המוסכניק יסע במנועים הקטנים הללו ויבין למה הוא טועה.

גם לגבי האמינות מנועי טורבו קטנים מגלים אמינות טובה.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 13.7.2021 בשעה 22:34, Saphisto כתב:

שאלה קצת לא קשורה, התייעצתי גם עם המוסכניק שטיפל לי ברכב, והוא אמר לי להתרחק מאיביזה מנוע 1.0 ובכלל כל רכב עם מנוע 1.0, כי חשבתי גם על איביזה חדשה

המנוע הזה נמצא בהרבה מאוד רכבים של הקונצרן, לא רק בסיאט.

נחשב מנוע אמין ולא בעייתי.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האיביזה עם מנוע 1.0 הגיע בסוף 2015.

המכלול שנחשב לפחות אמין הוא לא המנוע אלא הגיר דווקא.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אז עדיין לא רכשתי רכב, 

ניסיתי למצוא מאזדה 3 בתקציב שלי (שנתון 2016 ומעלה, מנוע 2.0) אך לא הצלחתי. 

ראיתי הרבה סיאט איביזה fr ביד 2, האם כדאיות? 

מה עוד מומלץ מלבד ה c3 וקקטוס? אני מודה שאני מאלה שתמיד אמרו להם להתרחק מצרפתיות וזה כנראה עוד משפיע. 

אני יכול להתגמש עם התקציב עד מקסימום 65 אלף 

פורסם

איביזה FR בתקציב שלך כנראה תהיה מהדור הקודם, הייתי מחפש אפילו רמת גימור סטייל אבל מהצורה החדשה (הדור הנוכחי), בגלל שיש לה מערכות בטיחות מתקדמות יותר.

C3 וקקטוס דווקא אופציות טובות בתקציב שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 16 דקות, dorsht כתב:

איביזה FR בתקציב שלך כנראה תהיה מהדור הקודם, הייתי מחפש אפילו רמת גימור סטייל אבל מהצורה החדשה (הדור הנוכחי), בגלל שיש לה מערכות בטיחות מתקדמות יותר.

C3 וקקטוס דווקא אופציות טובות בתקציב שלך.

תודה על התשובה המהירה.

מאיזו שנה לחפש איביזה FR? איך אני יודע אם זה צורה חדשה או ישנה? כמו כן, ראיתי שרשמו שמכלול הגיר באיביזה הוא לא אמין (שנת 2015). זה משהו שצריך להדאיג?

פורסם (נערך)

2018 בוודאות זה כבר הדור החדש, כמה שזכור לי ב-2017 נמכרו שני הדורות.

קח בחשבון שאיביזה FR מהדור הנוכחי לא בתקציב שלך כנראה, לכן הצעתי לחפש סטייל.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)

תודה, אני אתכל.

איך ה FR שכן בתקציב שלי, לא מומלץ?

ומה ההבדל בין fr ל fr cp?

והאם יש "מחלות" שאני צריך לדעת מהן לגבי הדגמים הללו

לפני 39 דקות, dorsht כתב:

2018 בוודאות זה כבר הדור החדש, כמה שזכור לי ב-2017 נמכרו שני הדורות.

קח בחשבון שאיביזה FR מהדור הנוכחי לא בתקציב שלך כנראה, לכן הצעתי לחפש סטייל.

ראיתי לדוגמא FR CP שנת 2016,

88 אלף ק"מ, בעלות פרטית ב 49 א"שח.

השנה והדגם, זה משהו כדאיי?

והנה עוד התלבטות.

FR צורה חדשה, שנת 2017 או 2018 אני רואה במחירים של 72 אש"ח.

זה כבר מתקרב למחירים של מאזדה 3 האצ'בק באותם שנתונים.

אם אני מצליח לסחוט עוד תקציב, איזה מהרכבים עדיף?

עריכה אחרונה על ידי Saphisto
  • תוכן חדש...