Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי הרכב שלי אחרי ראש מנוע והוא מתחמם שוב ובדקו את הראש והוא טוב השיפוץ עבר טוב ועכשיו הרכב לא מפסיק להתחמם לי ואמרו לי שזה כבר בעייה של המנוע ולא של ראש מנוע.

הרכב יכול ליסוע איזה 10 קילומטר ואז להיתמם שוב אני מפחד ששוב עליי לעשות ראש מנוע 

נ.ב לא שילמתי על שיפוץ הראש כי הוא לא יודע ממה זה הבעיה ..

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, חולגי כתב:

זה כבר הפוסט השלישי שאתה פותח באותו נושא.

תחליף מוסך. זו העצה היחידה שאני לפחות יכול לתת לך.

3 מוסכים בנתניה לא מוצאים את הבעיה ואחד מהם אומר לי שזה המנוע והשניים אומרים לי שהמנוע כן עובד אבל רק מוסך מורשה אולי יעלה על הבעיה ושם ישחטו אותי במחיר 

פורסם

בדרך כלל אם לא מפסיק להתחמם ההמלצה היא להחליף מנוע. 

ממליץ לך לחפש טוב מוסכים שיעשו את זה בזול ככל האפשר. פשוט צלצל אחד אחד ותשאל כמה עולה מנוע.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 דקות, המחליף כתב:

בדרך כלל אם לא מפסיק להתחמם ההמלצה היא להחליף מנוע. 

ממליץ לך לחפש טוב מוסכים שיעשו את זה בזול ככל האפשר. פשוט צלצל אחד אחד ותשאל כמה עולה מנוע.

אני לא רוצה להחליף מנוע ואז להתקל בזה שוב ואז חבל על הכסף שלי , 

פורסם

או אתה מתחיל לדבר בהגיון ולשאול את השאלות הנכונות.

איך קבעו שהמנוע מתחמם? האם חסר נוזל קירור?,ואולי זה רק היוניט חום המשולב שמזייף .

היוניט חום בדגם זה הוא משולב - 2 חוטים למחשב ואחד לשעון וכבר ניתקלתי ביוניט "ששיקר" שהמנוע מתחמם שבעצם הוא לא .

אל תסתמך רק על השעון בקש שיחברו סורק תקלות לראות נתון טמפ מול שעון ואקדח אינפרא אדום בנוסף למדוד טמפ במקומות שונים מול הנתונים

כמובן שצריך לבדוק תקינות טרמוסטט ופעולת מאוורר מנוע שגם די כושל בדגם זה בשנתון זה.

סהכ כמה בדיקות פשוטות יביאו אותך למסקנה הנכונה.

חיים יוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, חיים יוד כתב:

או אתה מתחיל לדבר בהגיון ולשאול את השאלות הנכונות.

איך קבעו שהמנוע מתחמם? האם חסר נוזל קירור?,ואולי זה רק היוניט חום המשולב שמזייף .

היוניט חום בדגם זה הוא משולב - 2 חוטים למחשב ואחד לשעון וכבר ניתקלתי ביוניט "ששיקר" שהמנוע מתחמם שבעצם הוא לא .

אל תסתמך רק על השעון בקש שיחברו סורק תקלות לראות נתון טמפ מול שעון ואקדח אינפרא אדום בנוסף למדוד טמפ במקומות שונים מול הנתונים

כמובן שצריך לבדוק תקינות טרמוסטט ופעולת מאוורר מנוע שגם די כושל בדגם זה בשנתון זה.

סהכ כמה בדיקות פשוטות יביאו אותך למסקנה הנכונה.

חיים יוד.

לא חסרים מיים כי הוא עשו לו שיפוץ ראש ושמו מיים חדשים ,

והניווט חום גם עברה בדיקה היא בסדר ,

וטרמוסטט החליפו לי פעמיים כי חשבו שזה בגלל זה ..

והמאוור לא נכנס לפעולה מתי שנחום מנוע מגיע ל90 ..אני יודע שאצלי לפני הראש זה היה נכנס לפעולה אחרי 10 דקות בערך והיום הוא לא נכנס לי לפעולה מחדרה לנתניה בכלל !

עכשיו נסעתי מחדרה לנתניה והצינור שיוצא מהרידאטור של המזגן הרכב התנפח ויצאו ממנו קצת נוזל קירור והצינור התנפח וזה נראה שהוא עומד להתפוצץ כמו שקרה לי לפני השיפוץ ראש 

מה עליי לעשות המנוע יקר מדי אני מחפש דרך אחרת לתקן כי אני מפחד שזה לא קשור למנוע !

ואיפה אפשר לחבר או למחשב ?

פורסם
לפני 4 שעות, יונדאי i30 2009 כתב:

והמאוור לא נכנס לפעולה מתי שנחום מנוע מגיע ל90 ..אני יודע שאצלי לפני הראש זה היה נכנס לפעולה אחרי 10 דקות בערך והיום הוא לא נכנס לי לפעולה מחדרה לנתניה בכלל !

עכשיו נסעתי מחדרה לנתניה והצינור שיוצא מהרידאטור של המזגן הרכב התנפח ויצאו ממנו קצת נוזל קירור והצינור התנפח וזה נראה שהוא עומד להתפוצץ כמו שקרה לי לפני השיפוץ ראש 

מה עליי לעשות המנוע יקר מדי אני מחפש דרך אחרת לתקן כי אני מפחד שזה לא קשור למנוע !

זה הצינורות שמתנפח לי ומתפוצץ תמיד 

BC74BCBC-1FA8-4BC5-9CD3-E536BB1D4401.jpeg

פורסם
לפני 6 שעות, יונדאי i30 2009 כתב:

הוונטה לא נכנס בכלל לעבודה?

פורסם
לפני שעה, יונדאי i30 2009 כתב:

זה הצינורות שמתנפח לי ומתפוצץ תמיד 

BC74BCBC-1FA8-4BC5-9CD3-E536BB1D4401.jpeg

זה יכול להיות בגלל חדירת לחץ מהמנוע - ראש מנוע לא תקין, אולי סדוק (לא תמיד הבדיקות של המוסכים מדויקות).

רדיאטור סתום גם יכול לגרום לזה.

פורסם (נערך)

קח את הרכב למוסך מקצועי יותר ומומלץ, תבקש לבצע בדיקות לעניין ההתחממות ולתקינות ראש מנוע. בדיקת ליקייג' בתור התחלה.

אין מצב שבעיה כזו פשוטה במוסך "לא יודעים" לבצע כנראה נפלת על חאפר או שאתה פשוט ניסית לחפש זול מידי העיקר לנסות לתקן.

אחרי שתזור עם הבדיקות הנדרשות ממוסך אחר ומומלץ חזור לעדכן ונראה מה הלאה.

אם יש פגם בטיב העבודה תוכל לתבוע את המוסך שביצע את התיקון הכושל, ולדעתי יש לך בעיה של חדירת לחץ למערכת הקירור כתוצאה מחוסר אטימה תקינה בראש המנוע.

המנועים האלה אחרי רתיחה הבלוק מתעוות ומלכתחילה מבצעים בדיקת שטח לבלוק באם פסול עוצרים ומחליפים מנוע, כנראה פיקששו פה את זה תגלה אחרי בדיקות מקצועיות, ולרוב הן כרוכות בתשלום אבל מה לעשות כדי לפתור בעיה צריך לגלות מה בדיוק.

דבר נוסף, בזמן פירוק הראש מנוע בודקים את הכל, צינורות מים, טרמוסטט רדיאטור וכו כדי לגלות את הסיבה לגרימת ההתחממות ונזק לראש אחרת מה הטעם לתקן את התוצאה מבלי לדעת את הסיבה הראשונה.

אם הרדיאטור נניח היה סתום מלכתחילה ובגללו הראש מנוע ניזוק, ובמוסך ביצעו תיקון לראש מבלי להחליף רדיאטור אז חוזרים לנקודת ההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני שעתיים, ba323f כתב:

קח את הרכב למוסך מקצועי יותר ומומלץ, תבקש לבצע בדיקות לעניין ההתחממות ולתקינות ראש מנוע. בדיקת ליקייג' בתור התחלה.

אין מצב שבעיה כזו פשוטה במוסך "לא יודעים" לבצע כנראה נפלת על חאפר או שאתה פשוט ניסית לחפש זול מידי העיקר לנסות לתקן.

אחרי שתזור עם הבדיקות הנדרשות ממוסך אחר ומומלץ חזור לעדכן ונראה מה הלאה.

אם יש פגם בטיב העבודה תוכל לתבוע את המוסך שביצע את התיקון הכושל, ולדעתי יש לך בעיה של חדירת לחץ למערכת הקירור כתוצאה מחוסר אטימה תקינה בראש המנוע.

המנועים האלה אחרי רתיחה הבלוק מתעוות ומלכתחילה מבצעים בדיקת שטח לבלוק באם פסול עוצרים ומחליפים מנוע, כנראה פיקששו פה את זה תגלה אחרי בדיקות מקצועיות, ולרוב הן כרוכות בתשלום אבל מה לעשות כדי לפתור בעיה צריך לגלות מה בדיוק.

דבר נוסף, בזמן פירוק הראש מנוע בודקים את הכל, צינורות מים, טרמוסטט רדיאטור וכו כדי לגלות את הסיבה לגרימת ההתחממות ונזק לראש אחרת מה הטעם לתקן את התוצאה מבלי לדעת את הסיבה הראשונה.

אם הרדיאטור נניח היה סתום מלכתחילה ובגללו הראש מנוע ניזוק, ובמוסך ביצעו תיקון לראש מבלי להחליף רדיאטור אז חוזרים לנקודת ההתחלה.

אתה אומר לי שעשו לי עבודה חפאר בגלל זה הבעיות ?

אגב אני יכול לסוע איתו קצת אבל נסיעה ארוכה הצינור התפוצץ לי שוב ?

ואילו בדיקות אתה מתכוון ואיזה מוסכים עושים את זה ?

לפני 3 שעות, tribel כתב:

זה יכול להיות בגלל חדירת לחץ מהמנוע - ראש מנוע לא תקין, אולי סדוק (לא תמיד הבדיקות של המוסכים מדויקות).

רדיאטור סתום גם יכול לגרום לזה.

לא נראה לי כי עשו לי ראש פעמיים ועדיין יש לי את אותה בעיה ואז אמרו לי שאין טעם לנסות כי ניסינו הכל זה רק להחליף מנוע ..

נ.ב לא שילמתי על כלום בסוף אבל זה לא ממש עוזר לי כי אני צריך לפתוח את הבעיה 

לפני 3 שעות, elimalka כתב:

הוונטה לא נכנס בכלל לעבודה?

יכול להיות שבגלל זה ההתחממות של המנוע ?

ואם זה זה איך אני בודק אותו לבד ?

פורסם
לפני 3 שעות, ba323f כתב:

זה אולי הכי חשוב- אם לא מאתרים את הבעיה שגרמה להתחממות מלכתחילה הרי,שגם אם נעשה שיפוץ ראש מנוע במקצועיות הרכב ישוב להתחמם.

מניסיון ברכב דומה,שהתחמם 3 פעמים (המנוע לא ניזוק):

פעם 1: טרמוסטט.

פעם 2: פלאנץ' מים שיושב מאחורי המנוע (היה קשה מאוד לגלות גם בבדיקת הלחץ עד שהכניסו יותר לחץ וכמעט שהחלק התפוצץ להם בפנים).

פעם 3: מהירות מס' 1 במאוורר לא עבדה ורק הדלקת מזגן פתרה את הבעיה נכון לאותו יום עד שהוחלף המאוורר בשלמותו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

אפשר לבדוק בעזרת מחשב את המאוורר, לבצע לו הפעלה יזומה ואפשר גם לנתר את טמפ' המנוע.

סתם ככה החליטו לעשות שוב תיקון לראש המנוע? אתה מבין כבר אפה אתה נמצא והיכן הבעיה.

לך למקום אחר כמו שהצעתי לך, דרך המקלדת אף אחד לא יוכל לדעת מה הבעיה.

אם המוסך יודע שנגרם נזק לראש מנוע בפעם הראשונה וביצע תיקון אז כמו שהוא ידע לתקן את הראש מנוע הוא היה צריך לדעת את הסיבה שבגללה זה קרה.

ואם המוסך ביצע תיקון שני לראש המנוע ועדיין יש בעיות אז מה אתה מצפה? שבפעם השלישית תקבל גלידה?

יתכן מאוד כי התיקון כשל מלכתחילה בשל הבסיס שנפגע בלוק המנוע מעוות ולא היה צריך להיכנס לזה אלא להחליף את המנוע בשלמותו, אך לא לפני שבודקים את כל מערכת המים צינורות רדיאטור וכו כמו שעניתי קודם.

אם אין למוסך הסבר שמניח את הדעת לתת לך תשובה מה הבעיה תעצור ותמשיך הלאה, אחרי שתגלה את הסיבה במקום אחר תחזור למוסך הזה עם תלונות אם בכלל יהיו.

לפתוח ולסגור ברגים כמעט כל אחד יודע, השאלה היא האם יודעים מה לבדוק על הדרך כדי לוודא שהעבודה מתבצעת על הצד הטוב והנכון.

האם בהפעלת מזגן המאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה?

ושאלה אחרונה, מה במוסך אומרים לך מעבר לזה ש"ראש המנוע טוב" למה המנוע מתחמם יש להם תשובה לזה?

לפני 21 שעות, יונדאי i30 2009 כתב:

היי הרכב שלי אחרי ראש מנוע והוא מתחמם שוב ובדקו את הראש והוא טוב השיפוץ עבר טוב ועכשיו הרכב לא מפסיק להתחמם לי ואמרו לי שזה כבר בעייה של המנוע ולא של ראש מנוע.

רק לפי התשובה הזו תבין, שורה תחתונה צריך להחליף מנוע.

למה? הנה:

קנית בית ישן מאוד שכל הקירות מתפוררים, קראת לצבעי שאמר לך שאין טעם לצבע את הבית כי הצבע לא יתפוס, כל הקירות בסכנת קריסה בכלל וצריך מבנה חדש .

הזמנת צבעי אחר ששמח מאוד לצבוע לך את הבית במצבו, ביצע את העבודה ועכשיו אתה בא אליו בטנות כי הצבע והקירות ממשיכים להתפורר, והוא עונה לך שהצבע תקין ויצא טוב אבל צריך מבנה חדש.

עכשיו תבין שיש הבדל בין בעלי המקצוע, יש את אלה שיודעים לאבחן בשלב בראשון ויודעים האם ניתן להמשיך לתקן, ויש את אלה של דוגמת הצבעי השני, שלא יודעים או מבינים טוב או שיודעים וממשיכים לעבוד תוך כדי עצימת עיניים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, ba323f כתב:

אפשר לבדוק בעזרת מחשב את המאוורר, לבצע לו הפעלה יזומה ואפשר גם לנתר את טמפ' המנוע.

סתם ככה החליטו לעשות שוב תיקון לראש המנוע? אתה מבין כבר אפה אתה נמצא והיכן הבעיה.

לך למקום אחר כמו שהצעתי לך, דרך המקלדת אף אחד לא יוכל לדעת מה הבעיה.

אם המוסך יודע שנגרם נזק לראש מנוע בפעם הראשונה וביצע תיקון אז כמו שהוא ידע לתקן את הראש מנוע הוא היה צריך לדעת את הסיבה שבגללה זה קרה.

ואם המוסך ביצע תיקון שני לראש המנוע ועדיין יש בעיות אז מה אתה מצפה? שבפעם השלישית תקבל גלידה?

יתכן מאוד כי התיקון כשל מלכתחילה בשל הבסיס שנפגע בלוק המנוע מעוות ולא היה צריך להיכנס לזה אלא להחליף את המנוע בשלמותו, אך לא לפני שבודקים את כל מערכת המים צינורות רדיאטור וכו כמו שעניתי קודם.

אם אין למוסך הסבר שמניח את הדעת לתת לך תשובה מה הבעיה תעצור ותמשיך הלאה, אחרי שתגלה את הסיבה במקום אחר תחזור למוסך הזה עם תלונות אם בכלל יהיו.

לפתוח ולסגור ברגים כמעט כל אחד יודע, השאלה היא האם יודעים מה לבדוק על הדרך כדי לוודא שהעבודה מתבצעת על הצד הטוב והנכון.

האם בהפעלת מזגן המאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה?

ושאלה אחרונה, מה במוסך אומרים לך מעבר לזה ש"ראש המנוע טוב" למה המנוע מתחמם יש להם תשובה לזה?

רק לפי התשובה הזו תבין, שורה תחתונה צריך להחליף מנוע.

למה? הנה:

קנית בית ישן מאוד שכל הקירות מתפוררים, קראת לצבעי שאמר לך שאין טעם לצבע את הבית כי הצבע לא יתפוס, כל הקירות בסכנת קריסה בכלל וצריך מבנה חדש .

הזמנת צבעי אחר ששמח מאוד לצבוע לך את הבית במצבו, ביצע את העבודה ועכשיו אתה בא אליו בטנות כי הצבע והקירות ממשיכים להתפורר, והוא עונה לך שהצבע תקין ויצא טוב אבל צריך מבנה חדש.

עכשיו תבין שיש הבדל בין בעלי המקצוע, יש את אלה שיודעים לאבחן בשלב בראשון ויודעים האם ניתן להמשיך לתקן, ויש את אלה של דוגמת הצבעי השני, שלא יודעים או מבינים טוב או שיודעים וממשיכים לעבוד תוך כדי עצימת עיניים.

אז אתה אומר לי ששוב לי לעשות את הבדיקה על המנוע ב-150שקל במוסך אחר ולבדוק אם זה בעיה של המנוע או לא ?

Just now, יונדאי i30 2009 כתב:

אז אתה אומר לי ששוב לי לעשות את הבדיקה על המנוע ב-150שקל במוסך אחר ולבדוק אם זה בעיה של המנוע או לא ?

שווה*

• תוכן חדש...