Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר בעבודה יש רק בן אחד, בגיל 14 (בסתיו יהיה בן 15).
מן הסתם הנער הוא בבת עיניו, והוא דאגן קצת יותר מההורה הממוצע ואני מבין אותו.
כעת לפני החופש הגדול, הוא מבקש לנטר קצת את מיקום הילד, בעיקר כאשר האחרון יוצא עם החבר'ה בערבים.
הוא שאל אותי אם יש שיטה לבצע זאת דרך הנייד ולאחר שסיימתי לצחוק, אמרתי לו שממש אין לי מושג בדברים האלה, אבל אוכל אולי לשאול מישהו...
המישהו זה אתם.
האבא טוען שהילד בד"כ עם GPS ובלוטות' במצב ON. האם הוא יכול, כמובן מבלי שהילד ידע, לדעת את המיקום שלו?

הוא לא מבקש להיכנס לו לורידים, אבל מיקום כללי, בערך, יהיה נחמד לשלווה הנפשית שלו ובת זוגתו.
או שיש אולי שיטה אחרת?

פורסם

בוודאי שאפשרי

יש מגוון אפליקציות

אפילו עם חשבון גוגל יש אפשרות של "איתור מיקום"

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

ממליץ בחום להתקין

google family link

כולל גם מיקום. לילדים שלי הבהרתי שהאפליקציה היא תנאי לסלולר. לגדול, שיודע גם לעשות factory reset ולהגדיר משתמש חדש (הדרך היחידה להפטר מהאפליקציה) הבהרתי שאם יעשה זאת, ישאר עם טלפון דומם כי אסגור לו את חשבון הסלולר.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם

אפשר להגדיר דרך אפליקצית מפות של גוגל שיתוף מקום עם האב ואז האב יכול לראות במכשיר שלו את המיקום מפות של גוגל, במכשיר הנייד וגם דרך הדפדפן במחשב.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

כמו שאמרו יש גוגל פמילי לינק, או life360.

אבל אם לא השתמש בזה עד היום, אני מציע לשחרר.

השתמשתי בזה כשהילדים שלי היו קטנים.

בגיל 14-15 זה מיותר, יכול להכניס לחרדות, ויכול לגרום לחוסר אמון בין ההורים לילדים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תציע לאבא לחסן את הנער. ככה הוא יקבל את הצ'יפ של ביל גייטס תוכל לעקוב אחריו בכל מקום שיש בו g5. 

וברצינות, מעבר לאפליקציית גוגל פמילי שכבר הוצעה, אם בגיל 14-15 הייתי יודע שההורים עוקבים אחרי המיקום שלי בכל רגע נתון הייתי עושה הכל כדי להימנע מזה, כולל גם לצאת בלי הטלפון. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

LIFE 360

אני כבר כמה שנים עם זה על כל הילדים

ככה שאני יודע איפה כולם בכל רגע נתון

מה מצב הבטריה שלהם

אפשר להכניס מעגלים-ואז מקבלים התראה לנייד מתי הילד יצא מבית ספר ומתי הגיע לאיזור הבית.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

לילדים שלי יש אפליקצית "אינטרנט רימון" על הטלפון ויש שם גם פונקציה כזו שממשק הניהול ניתן לבדוק את מיקום המכשיר.

הכי חשוב - על האבא להסביר לילד שהוא רוצה להשתמש בפונקציה כזאת, לא משום שהוא חושד בו אלא כי הוא דואג לשלומו.

מצב שיש מעקב סמוי שמתגלה בדרך כלשהי, יהיה מאוד לא בריא ליחסים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 44 דקות, SlowRide כתב:

אם בגיל 14-15 הייתי יודע שההורים עוקבים אחרי המיקום שלי בכל רגע נתון הייתי עושה הכל כדי להימנע מזה, כולל גם לצאת בלי הטלפון. 

תכלס, מזל שלא היה את הדברים האלה כשהייתי ילד.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מעקב זה לא תחליף לחינוך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אולי ייצא מזה משהו טוב - אם הוא כל פעם "ישכח" את הטלפון בבית, זה ילמד אותו לא להיות כל הזמן עם הפרצוף במסך

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

הכי חשוב - על האבא להסביר לילד שהוא רוצה להשתמש בפונקציה כזאת, לא משום שהוא חושד בו אלא כי הוא דואג לשלומו

אם זה ילד בן 6 אז נכון, אבל מדובר בנער בן 15. 

בגיל הזה אתה רוצה ללכת עם חברים למקומות שאתה לא אמור להיות בהם וההורים לא צריכים לדעת מזה. זה חלק מתהליך ההתבגרות, לגלות עצמאות. ברגע שאבא יודע איפה אתה נמצא ומה אתה עושה 24/7, אין בכלל פרטיות ואין שום דבר שהוא רק שלך.

סליחה על גניבת השרשור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

Google Family Link

דורש קצת זמן ועצבים בהגדרות ההתחלתיות, אחר כך עובד חלק כמו פנתר.

רק לזכור לבטל את זה החל מגיל 18 או משהו כזה...

אליה וקוץ בה - הילד *חייב* לדעת על זה - גם על פי חוק, בלי קשר לכך שהוא יזהה פתאום בטלפון אפליקציה שהוא לא יכול למחוק.

לא רוצה להיכנס לעניינים אישיים של איך כל אחד מחנך וגו' אבל ייתכן שיש אלטרנטיבה טובה יותר מבחינת "הסכם עבודה" עם הילד, בלי התקנה של כלי כל כך חזק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדיוק, לכן אפשר לדבר על הדברים ולהסכים שאבא לא בודק איפה אתה כי זאת פגיעה בפרטיות. אבל אם לא תיצור קשר / תחזור הביתה עד שעה מסויימת שנקבעה מראש, אז אבא יבדוק איפה אתה לוודא שהכל בסדר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

family link

זו אפליקציה שמיידעת את הילד על כל המגבלות שההורה המפקח שם עליו.

במקרה שלי, אני רק מצטער שהתעכבתי מדי בלהתקין אותה. ממליץ להורים להתקין יחד עם הטלפון הראשון - כמו שברור לילדים שלא מתחילים לנסוע בלי חגורת בטיחות, גם אין טלפון בלי פיקוח.

הדור הזה גדל לעולם של "אח גדול" וגם אני לא מת על זה. במקרה הספציפי זה למען הבטחון של הילדים שלי, ואני תומך וממליץ.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
  • תוכן חדש...