Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן שמן PSA , תהיות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

psa כידוע קבעו שני תיקני שמנים עדכניים למנועים שלהם: 712302 + 712297. היות ושני השמנים האלו מיוצרים רק ע"י מוביל 1 וטוטאל והם די יקרים בדקתי מתוך סקרנות המלצות שמנים באתר של קסטרול. למנועי PSA נכתב שאין להם שמן מתאים אך הפלא ופלא למנוע אופל גרדלנד דיזל שנקרא B16DTH ובסוגרים (DV6FC כך שמו בPSA) מציעים שמן 5W40 בתקן  GM dexos2 הפופולארי.

באתר של מוטול לקבוצת PSA אין שמן מנוע מומלץ אך לאופל קרוסלנד 1200 מנועB12XHT  (מוכר לנו כפיורטק EB2DTS) ממליצים על סדרת השמן המוכרת 8100 X-CLEAN 5W30 -שעונה לתקנים רבים ונפוצה מאוד. 

האם משעמם לי? כנראה.

האם נראה לי שPSA עושים עסקה מעניינת עם קבוצת אקסון וטוטאל? 🤨

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יהיה קשה לתת מענה על כך, מדובר ברכבים שונים, זה שהמנועים דומים או זהים לחלוטין לא אומר שהשמנים יכולים להחליף אחד את השני.

יתכן ויצרן מסויים  בחר בתקן  מסויים מסיבות שונות ומשונות בין היתר לעמוד בתקינות זיהום האוויר וצריכת דלק.

אתה יכול להסתכל למשל על רכבים בעיקר דיזלים עם דגמי מנוע זהים לחלוטין השוני בהם הוא מערכת אוריאה וללא אוריה כאן דרישות היצרן שונה לצמיגות ותקן שונים.

תשתמש רק בשמן שעונה להגדרות היצרן, כל מה שתבחר שונה מכך יבוא על חשבון משהו אחר לרעה.

השמן יקר? אל תחליף בכלל או תמכור את הרכב- כמובן בציניות אבל תבין את הנקודה, לכל מוצר יש הוראות יצרן/חוברת הפעלה, כל פעולה שתבצע שמנוגדת תגרום למוצר להתקלקל, רוצה לנסות? דע את הסיכונים

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)

א. המנועים זהים. 

ב. לא התעצלתי וחיפשתי בספר רכב קרוסלנד באתר של אופל אנגליה, יש שם פירוט וחלוקה לפי מדינות: ישראל משנת 2020 נמצאת יחד עם דרא"פ וטורקיה בתקנים המוכרים לנו מpsa, במדינות אירופה (גם החמות) תקן 712312 הנפוץ. בספרי רכב של  שנת 2019 באופל התייחסו לתקן dexos. יש לי הרושם שמדובר אך ורק בעניין מסחרי. 

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש הגיון בדברייך, ויפה על ביצוע התחקיר.. אבל תמיד נשאר הספק..
ולכן בשביל עוד 50-70 ש"ח הבדל בעלות השמן מנוע - לדעתי לא כדאי לנסות למצוא תחליפים.

ויותר מזה - גם הזמן לבדוק ולאסוף מידע.. הוא גורם חשוב

לכן  - הייתי נצמד להוראות היבואן בישראל, ונוסע.. :wink: בשקט לעבר השקיעה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

PSA למדומני מעורבים בTOTAL לכן סביר להניח שיש להם עניין בכך.

בכל מקרה אני מטפל עם MOBILE1 ESP FORMULA ההבדל במחיר בין שמן איכותי אחר ממש זניח (גלון 4 ליטר יקר יותר ב20 שקל מגלון 5 ליטר של 8100 אבל לטיפול צריך סה"כ 3.5 ליטר) לדעתי טיפול בשמן איכותי אחר לא יעשה שום הבדל (acea c3) גם לנושא הרצועה מכיוון שברכבי FORD עם מנוע ECOBOOST יש גם רצועה טבולה בשמן ואין להם התפוררות למרות ששם משתמשים בשמנים אחרים.

• אהבתי 1
פורסם

השמן בתקו החדש מיועד לארצות חמות.

אם תזין מספר שלדה במערכות היצרן ותוציא שגרת טיפולים -

בארץ יצא תקן 2297, בחו"ל יצא 2290.

זה לא קשור ל-PSA בקטע של להרוויח. זה עניין של מניעת הצתה עצמית וגרימת נזק למנוע.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

זה נכון.

מכיר את זה גם בתחום האופנועים

למשל היצרן ktm שמייצר את אותם מנועים תחת המותגים הוסקוורנה, גאסגאס וktm

בכל אחד ממליץ על שמנים של חברה אחרת...

פורסם

גם בתקנים כנראה שיש כל מני חפיפות/יתירות וכו'.
למשל, אני משתמש בשמן הזה:
https://castrol.co.il/index.php/private-cars/item/157-castrol-magnatec-stop-start-0w-30-c2
שאמנם לא מצוין שהוא עומד בתקן 2302 החדש, אך אם בודקים טוב מוצאים שיש גרסה שלו (עם אותו מק"ט לאריזת 1 ליטר) שכן עומדת בתקן:

https://castrol.co.il/index.php/private-cars/item/123-castrol-magnatec-professional-c2-0w-30
יכול להיות שאם בודקים במפרטים של שמנים, מגלים שהם עומדים בתקנים מסוימים שלא מצוינים.

• תוכן חדש...