Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח מהירות בכביש הערבה - דעתכם

שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

אז הגיע גם תורי להתייעץ

מה דעתכם?

למאזדה הקודמת אגב הייתה מערכת LIDAR (לייזר) שלמיטב זכרוני יש פס"ד שהוא עלול להפריע לממל"ז, אני אבדוק עוד מעט בספר רכב אם כתוב משהו על מערכת LIDAR גם במאזדה הנוכחית.

@ישה  @Be roo  @Keyser Söze  @fatboy1340

מקווה שלא שכחתי מי מהקבועים פה

IMG_20210610_184435.jpg

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

כתוב שהמדידה נעשתה בק״מ 35 והעצירה בק״מ 32!
אם לקח לו 3 ק״מ לעצור אותך, ניתן לתקוף את ענין קשר העין הרצוף, מצד שני בתגובה אישרת שראית אותו מנופף לך לעצור, כך שסיפקת אישור לכך שאתה זה שנמדד, עלול להיות בעייתי.

הנה כתבה שמאזכרת את פסק הדין שדיברת עליו:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3776530,00.html

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראיתי אותו מנופף, אבל לא ידעתי שהוא מדד בכלל, כאמור הוא עמד בצומת עצמה וזה היה נראה שהוא בכלל רוצה לפנות שמאלה (כלומר צפונה)

אגב בכל הקילומטרים הללו אין בכלל שוליים, יש חול, בסוף עצרתי בחול, שזה אחלה לו כי הוא היה עם סורנטו, לי פחות כי אני לא עם ג'יפ.

זה אומר שלפחות מתוך ה-3 ק"מ האלה, ב-2 מהם הוא נסע לצידי, עצבני למה אני לא יורד מהשוליים לשטח לעצור בצורה לא בטיחותית :brickwall:

בנוסף בדקתי בספר רכב ונראה שהחיישן הקדמי אינו LIDAR אלא מבוסס גלי רדיו

תודה על הקישור לפס"ד בכל זאת 👍

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלת הניפוף היא לא  למה לא עצרת, אלא שעצם ההתייחסות שלך לזה שהוא נופף, מאשרת שעברת אותו בזמן המדידה, ואז זה יקשה יותר לטעון שיש טעות בזיהוי, אם כי הוא ציין שהיה עוד רכב פרטי בכביש בזמן המדידה, אתה יכול לטעון שאתה נהג הרכב השני.

אבל כדי לתקוף נכון את הנושא צריך להבין מהוא תוואי הכביש, הוא לא ציין אם היתה תנועת כלי רכב ערה בכביש, רק אמירה כללית ששמר על קשר עין. אבל אם הכביש לא ישר, והיו רכבים נוספים, 3 ק״מ זה מרחק לא קטן לטעון זאת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא טוען שהוא לזר אותי, אני לא יכול לדעת על מי בדיוק הוא לזר.

הכביש עצמו ישר, אבל הוא היה צריך להשתלב ומאחוריי היו רכבים נוספים, אז הוא השתלב מאחוריהם ואז עקף אותם עד שהגיע לידי.

270 מטר מדידה זה לא המון? במיוחד אם הטענה היא למהירות של 130 קמ"ש, זה אומר 36 מטר בשנייה וזה קרוב מאוד לרף של 300 מטר המותר.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 31 דקות, m3x7r3m3 כתב:

270 מטר מדידה זה לא המון?

270 מטר זה בתחום המותר (300), זה מה שמשנה.

לפני 32 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הוא טוען שהוא לזר אותי, אני לא יכול לדעת על מי בדיוק הוא לזר.

זה לא הענין, תמיד אפשר לטעון שהוא לא לזר על מי שהוא טוען שהוא לזר. הענין הוא שמירת קשר עין בין המדידה לעצירה, והטלת ספק בכך שהוא עצר רכב שונה מזה שנמדד. האישור שלך שראית אותו מנופף לעצור, מקשה יותר לטעון שאתה לא קשור לארוע היות ואתה מאשר שעברת שם באותו רגע. אבל השוטר ציין רכב פרטי נוסף, אתה יכול לטעון שהוא לזר על הרכב הראשון ועצר את הרכב השני אחרי שאיבד קשר עין, וסביר לטעון ששני הנהגים הבחינו בנפנוף.

ענין המרחק בין הליזרה לעצירה עדיין לא ברור. מצויין כי יש שני נתיבים בכיוון הנסיעה, גם אם הוא נכנס מאחורי רכבים אחרים, לא אמור לקחת לו 3ק״מ להגיע אליך, אלא אם התנועה מאוד עמוסה, וזה שוב עוזר לך בטיעון שמירת קשר העין, כמו גם העובדה שהוא עמד בניצב לכביש מעכב את זמן ההשתלבות שלו ואת יכולתו לשמור על קשר עין, וכן קיומה של המשאית שמסתירה את הרכבים שלפניה.

מן הסתם לחזור לשם לתעד יהיה טרטור, אבל אם תרצה ללכת בכיוון הזה, שווה לנסות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם נסעת במהירות הנ"ל , או שלדעתך הייתה טעות בזיהוי/קראית הממלז?

בסה"כ הדוח מאוד מפורט וכתוב היטב. ניכר כי השוטר ביקר לא אחת במשפט תעבורה ומודע לדקויות.

עניין הנסיעה של כ2 ק"מ מרגע לזירה עד העצירה - האם קטע כביש ישר שם? האם יש עיקולים? האם הייתה תנועה ערה בכביש לכיוון דרום ? 

נקודת חולשה בתיאור של השוטר- עניין התחלת המרדף אחריך.  האם היה צמוד אלייך, האם היו רכבים שחצצו ביניכם בעת שהשתלב בכביש?

ושאת מיליון הדולר - מה רואים במצלמה. האם הפעיל אותה רק בעת המפגש איתך לאחר עצירתך או שמא פעלה לאורך כל הדרך ,כולל רגע הלזירה?

לפני 19 דקות, Be roo כתב:

ענין המרחק בין הליזרה לעצירה עדיין לא ברור. מצויין כי יש שני נתיבים בכיוון הנסיעה, גם אם הוא נכנס מאחורי רכבים אחרים, לא אמור לקחת לו 3ק״מ להגיע אליך, אלא אם התנועה מאוד עמוסה, וזה שוב עוזר לך בטיעון שמירת קשר העין, כמו גם העובדה שהוא עמד בניצב לכביש מעכב את זמן ההשתלבות שלו ואת יכולתו לשמור על קשר עין, וכן קיומה של המשאית שמסתירה את הרכבים שלפניה.

פות"ש ציין שאין שול בקטע הנ"ח, זה הסבר מספר למרחק הנ"ל בין מקום לזירה למקום עצירה. 

דברים  נוסף שאשפר להתלות בהם - בדיקת ממלז לפני ואחרי המשמרת, המצאות תמרורים (אין ציון לזה בדו"ח), האם נקודת הלזיה מאושרת (נתון לכשעצמו די זניח, אבל אם מתווספים כשלים נוספים יכול להוות משקל גם) 

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, fatboy1340 כתב:

בדיקת ממלז לפני ואחרי המשמרת, המצאות תמרורים (אין ציון לזה בדו"ח), האם נקודת הלזיה מאושרת (נתון לכשעצמו די זניח, אבל אם מתווספים כשלים נוספים יכול להוות משקל גם) 

אין ציון של תמרורים כי זו מהירת ברירת המחדל של הכביש למיטב ידעתי (בינעירוני עם גדר הפרדה, 90 קמ״ש).
שאר הפרטים לגבי בדיקת הממל״ז וכו׳ ניתנים רק למי שמבקש להשפט ורוצה לראות את התיק, לפחו תעד כמה שידוע לי, והיות ונראה שמדובר בשוטר מנוסה, הסיכוי לבעיה בירוקרטית לא גדול.

לפני 16 דקות, fatboy1340 כתב:

פות"ש ציין שאין שול בקטע הנ"ח, זה הסבר מספר למרחק הנ"ל בין מקום לזירה למקום עצירה. 

העדר השול אינו מסביר את המרחק, השוטר ציין במפורש שנסע עד שהגיע אליו ואז סימן לו לעצור. הוא לא כתב שנסע אחריו בצמוד כברת דרך וסימן לו לעצור רק כשהגיעו למקום שבו יש שול (מה גם שפות״ש מציין כי גם במקום העצירה אין שול).

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 40 דקות, Be roo כתב:

270 מטר זה בתחום המותר (300), זה מה שמשנה.

זה לא הענין, תמיד אפשר לטעון שהוא לא לזר על מי שהוא טוען שהוא לזר. הענין הוא שמירת קשר עין בין המדידה לעצירה, והטלת ספק בכך שהוא עצר רכב שונה מזה שנמדד. האישור שלך שראית אותו מנופף לעצור, מקשה יותר לטעון שאתה לא קשור לארוע היות ואתה מאשר שעברת שם באותו רגע. אבל השוטר ציין רכב פרטי נוסף, אתה יכול לטעון שהוא לזר על הרכב הראשון ועצר את הרכב השני אחרי שאיבד קשר עין, וסביר לטעון ששני הנהגים הבחינו בנפנוף.

תודה אנסה תכף לשלוף את צילום הוידאו מהמצלמה.

מהלזירה עד לעצירה הוא היה צריך להשתלב ימינה (הוא עמד בנתיב של פנייה שמאלה), לעבור לפחות 2 רכבים שהיו מאחוריי (אבל אין לי הוכחה לזה כי אין מצלמה אחורית) ואז להגיע לידי ולהגיד לי לעצור.

אני מניח שעקיפתי את המשאית מופיעה בסרטון ולכן אפשר לראות כמה היא מסתירה קשר עין.

לפני 27 דקות, fatboy1340 כתב:

האם נסעת במהירות הנ"ל , או שלדעתך הייתה טעות בזיהוי/קראית הממלז?

לדעתי יש שם זיוף במהירות.

לא שנסעתי 90, אבל גם לא 130 שנמדד לכאורה בממל"ז.

לפני 28 דקות, fatboy1340 כתב:

עניין הנסיעה של כ2 ק"מ מרגע לזירה עד העצירה - האם קטע כביש ישר שם? האם יש עיקולים? האם הייתה תנועה ערה בכביש לכיוון דרום ? 

דיי ישר, תנועה לא ממש ערה אבל גם לא ריק, היו כמה מכוניות.

לפני 29 דקות, fatboy1340 כתב:

נקודת חולשה בתיאור של השוטר- עניין התחלת המרדף אחריך.  האם היה צמוד אלייך, האם היו רכבים שחצצו ביניכם בעת שהשתלב בכביש?

לא צמוד, היו מכוניות שחצצו בינינו, היו רכבים בשני הנתיבים מאחוריי שהיו צריכים לזוז.

לפני 40 דקות, fatboy1340 כתב:

ושאת מיליון הדולר - מה רואים במצלמה. האם הפעיל אותה רק בעת המפגש איתך לאחר עצירתך או שמא פעלה לאורך כל הדרך ,כולל רגע הלזירה?

לא ידוע

לפני 41 דקות, fatboy1340 כתב:

המצאות תמרורים (אין ציון לזה בדו"ח)

אין תמרורים, מהירות ברירת מחדל של כביש בין עירוני עם הפרדה.

לפני 26 דקות, Be roo כתב:

העדר השול אינו מסביר את המרחק, השוטר ציין במפורש שנסע עד שהגיע אליו ואז סימן לו לעצור. הוא לא כתב שנסע אחריו בצמוד כברת דרך וסימן לו לעצור רק כשהגיעו למקום שבו יש שול (מה גם שפות״ש מציין כי גם במקום העצירה אין שול).

כי הוא מבחינתו רצה שאני אעצור גם אם אין שול - אלא ארד לשטח.

ובסוף גם עצרתי לא בשול, אלא בשטח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

(הוא עמד בנתיב של פנייה שמאלה), לעבור לפחות 2 רכבים שהיו מאחוריי

הוא עמד בנתיב נסיעה ומשם ביצעה את האכיפה??? אתה בטוח?

לגבי רכבים בינכם, אין ספק שהיו, הוא מציין שהיו רכבים מאחוריך, כל חישוב הכי מקל שלא תעשה לא יאפשר לו ללזור, להסתכל בתוצאה, לצאת מהרכב לנופף לך, לחזור לרכב ולהתשלב בתנועה, מבלי ששני הרכבים שהיו מאחוריך בשדה הראיה שלו יהיו בינכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חיובי

הוא לא יצא מהרכב ונופף אלא נופף מתוך הרכב שלו שזו הסיבה שהנחתי שהוא בסה"כ מבקש לפנות שמאלה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחסום נתיב נסיעה בכביש בינערוני לצורך אכיפה.... הזוי ומסוכן.

גם אם לא יצא מהרכב, במרחק 300 מטר, קל לדעתי להוכיח שהוא לא היה יכול להשתלב מיד מאחוריך, והעובדה היא שנעצרת אחרי 3 ק״מ, אחרת היה עוצר אותך הרבה קודם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הנה תמונה של המשאית שעקפתי ממש לפני הצומת:

image.thumb.png.4f113980113919536035044bc94a7b64.png

והנה התמונה שלו נמצא בנתיב שפונה שמאלה:

image.thumb.png.a1a11f322963033642a8778c8dda562a.png

והנה היד:

image.thumb.png.d6e8fb38425cbd783f0e8f4c169255d0.png

ועכשיו אני רואה בוידאו שאחרי הצומת עוד הספקתי לעקוף 2 רכבים לפני שהוא הגיע אליי.

וגם בנקודה מסוימת ניסיתי לעצור בשטח כמו שהוא רצה, וחזרתי לכביש כי זה היה יותר מדי לא ישר.

עריכה: והנה הסרטונים:

זה הראשון עד שאני מגיע לצומת שבה הוא עמד.

אני עדיין מעלה את השני עד לרגע העצירה

https://vimeo.com/562400107

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן האתר שם מתלונן שאין לי מספיק Storage שבועי אני אחפש מקום אחר להעלות אליו.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...