Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי רכב שלא נסע שנה שהלוחית רישוי שלו כבר איבדה את כל הצבע הצהוב (זה שמחזיר אור). יש רק לבן.

הבנתי שזה לא חוקי על פי התקן, ואם שוטר עוצר אותי - יכול לקנס  ב500 ש"ח.

אבל-

אם יש לי רישיון תנועה זמני (זה שתקף ל-48 שעות, שמוציאים במשרד הרישוי)

האם זה מאשר לי לנהוג ברכב עד למכון הטסטים, עם הלוחית הלבנה, או שאם שוטר יעצור אותי - עדיין יוכל לקנוס?

אני פשוט מתלבט. להוריד את הלוחית ולעשות אחת חדשה, בלי הרכב. או אני סתם חושב יותר מדי, ולא יעשו לי כלום, כל עוד יש לי רישיון תנועה זמני?

הלוחית כבר נראית ככה (להמחשה):

1654721827_.jpg.82dd82c0422078c2dc91d9ad3b7b47e8.jpg

לוחית.jpg

עריכה אחרונה על ידי super-man
פורסם

אישור תנועה ניתן לרכב לצורך אפשרות רשמית לתנועת רכב ללא רשוי תקף, בעיקר על מנת שיוכל לנסוע לבצע מבחן רישוי ו/או תיקונים נדרשים לצורך כך. מאוד לא סביר ששוטר ירשום לך דוח על לוחית - בייחוד אם אתה בדרך לביצוע מבחן רישוי.

בנוגע ללוחית - הייתה סדרה פגומה של לוחיות רשוי שהצבע שלהן דהה מהר מאוד. חפש בגוגל פרטים על כך, אולי אתה זכאי להחליף אותה ללא עלות.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

אני זוכר את זה. הלוחיות שלי בנות יותר מ-7 שנים. האחריות היא עד 5 שנים מיום הייצור.

גם אני חושב שלא סביר ששוטר יתן לי דו"ח, אבל, אתה יודע🙄

אני לא רוצה לקחת את הסיכון.

זה גם ללכלך את העבר הנקי שלי, וזה גם דו"ח על סך 500 שח.

מצד אחד הרישיון תנועה זמני הוא לנוע בכביש לתיקונים בלבד, מצד שני האם זה אומר שאם יש ליקוי (לוחית לבנה) הרישיון תנועה זמני פוטר אותי מלקבל עונש (דו"ח)

על כך שאני נוסע עם אותו ליקוי?

עכשיו גם גיגלתי קצת, והבנתי שכנראה אין בעיר שלי מקום שאוכל לעשות שם לוחית רישוי😶

כשחשבתי בהתחלה שסה"כ אפרק את הלוחית ואלך ברגל.

אז זה בכלל מסבך את העניינים אם כך (אם אסור לי לנוע עם לוחית רישוי לבנה). כי המקום היחידי שאוכל לעשות הוא בעיר אחרת (בעיר שלי אין מכון טסטים). מה שיצריך נסיעה בתחבורה ציבורית לעיר אחרת, עד למכון טסטים.

אני מבין שזה נראה קצת כמו להיות יותר צדיק מהאפיפיור, מצד שני אם "אזרום" יש פה סיכון של עבר תעבורתי + דו"ח 500 שח.

השאלה עדיין שאלה, האם האישור תנועה זמני מקנה לי פטור (הגנה משוטר) לנסיעה עם הרכב כשהלוחית שלי לא תקינה.

אולי מישהו מכיר עסק שמכין לוחית רישוי ויכול לשלוח עם משלוח עד לבית (גם ככה הנסיעה לעיר אחרת הלוך ושוב למכון בשביל לוחית תעלה לי כמו משלוח)? 😅

פורסם

לא יספקו לך לוחית רישוי ללא הרכב.

היו מקרים שאנשים ביקשו לוחיות רישוי ושמו על רכבים אחרים ומאז חודד הנוהל.

אין לך מה לדאוג- יש לך אישור תנועה זמני לתיקון ליקויים. הליקוי שלך איננו מסכן חיים.

תקבל דו"ח- תבקש למשפט. מה הטעם אישור תנועה זמני אם אתה לא יכול לנסוע עם הרכב? זה בדיוק יעודו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אל תחפש צרות איפה שאין כאלה.

תוציא אישור תנועה זמני וסע למכון להחליף לוחית ובא לציון גואל.

כמובן שאל תסע עם הלוחית הלקויה מאילת לחרמון כן? סע למכון טסטים הכי קרוב לעיר שלך, אף אחד לא יאמר לך כלום על זה.

אם תתחיל להסתובב ב-48 שעות האלה חופשי חודשי זה סיפור אחר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

התשובות שלכם מניחות את הדעת. שלי. מקווה שגם את של השוטרים (בתקווה לא להיתקל בהם).

"מה הטעם אישור תנועה זמני אם אתה לא יכול לנסוע עם הרכב? זה בדיוק יעודו."

זה גם מה שאני אמרתי לעצמי, אבל לא הייתי בטוח אם שוטר נחוש יחשוב כמוני.

טוב, נקווה שיהיה בסדר.

אני תמיד אוהב לעשות דברים בצורה מסודרת. יודע שלפעמים זה נראה יותר מדי.

אהבתי את המשפט: "אל תחפש צרות איפה שאין כאלה."

תודה.

• אהבתי 1
פורסם

תראה להם את מה שכתבו כאן 

זה ישכנע אותם

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ככה נראה רישיון זמני, זה בטח יענה על השאלה שלך.

הטעם היחידי באישור כזה הוא שלא תקבל דו"ח או הזמנה לדין בגין נהיגה ללא רישיון בתוקף. אבל אם יש ליקוי ברכב זה לא יעזור לך.

רישיון.JPG

עריכה אחרונה על ידי 2pac
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

במקרה נכנסתי לפורום, לא קיבלתי התראה על תגובה חדשה. אז תודה לך.

אז בעצם בלבלת אותי. אני חייב להודות. 

תשמע, אני חושב שאני גם ככה במצב של אין לי ברירה.

בהתחלה חשבתי ללכת, רגלית, ופשוט להוציא לוחית חדשה. כמובן עם רישיון רכב ביד. 

לא יתנו לכל אחד להוציא לוחית חדשה. 

אבל אז הבנתי - אין בעיר שלי איפה. הכי קרוב זה במכון הקרוב ביותר אלי - שזה בעיר אחרת (40-30 ק"מ).

אז או שאני מגיע לעיר אחרת, למכון, רגלית, ופשוט מבקש לוחית חדשה עם רישיון רכב. או שאני לוקח את ההימור, ואומר לעצמי שמה שיהיה יהיה.

בסופו של דבר, כמו שאמרו לי פה - הליקוי שלי לא מסכן חיים. סה"כ לוחית רישוי לבנה. הספרות בשחור נראות מצוין. 

מקווה רק לא להיתקל בשוטר בשביל לא לבדוק את זה. 

בקיצור כך או כך אני במצב שאין לי כ"כ מה לעשות. לבוא עם רכב על גרר למכון טסטים ברור שאני לא אעשה את זה.

יהיה בסדר. תודה רבה, אני באמת רציתי לראות איך נראה הרישיון תנועה זמני הזה. רק חבל ה"ינוע ברכב תקין בלבד".

יהיה בסדר😉

הודעה נוספת, סתם כי רציתי לבדוק את העניין בכמה דקות (סקרנות).

כתוב "תקין". 

אפשר להתפלפל על המושג "תקין".

כלומר, מה זה רכב תקין? האם רכב שהצבע שלו מתקלף, נחשב תקין? 

מבחינת טסט שנתי - לא. אבל אם זה נטו מבחינה מכנית של תנועה - אז כן, הצבע זה סה"כ קוסמטי. תקין.

אז נכנסתי בכמה דקות לתקנות התעבורה.

"תקין".

825447732_.thumb.jpg.e6257e961f5091963019ba78d82441b1.jpg

ממה שאני מבין, לוחית דהויה שלא בתקן, זה לא עונה על ההגדרה של " כדי לגרום רעש, הפרעה, נזק או סכנה לנמצאים עליו, בתוכו או על ידו, לעוברי דרך או לרכוש."

צמיג למשל, כן. אגזוז לא תקין שפולט עשן, או מנוע מעשן. אבל אני לא רואה איך אפשר להגדיר לוחית דהויה בהגדרה המוכחלת.

אז אולי אפשר להיות רגוע, אולי הרישיון תנועה זמני אכן יכול לעזור פה.

לא הייתי מצליח להגיע לזה בלי התמונה שלך, אז תודה לך!

• תוכן חדש...