Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לגבי דאצ'יה ספרינג, זה רכב לעיר כך שהנתון 0-100 כלל לא רלוונטי, הנתון 0-50 קמ"ש שעומד על 5.8 שניות זה מספיק זריז לכל שימוש עירוני. נכון, בישראל המושג של רכב לעיר לא קיים, כאן רוכשי פיקנטו מתייחסים לרכב כאל רכב לכל מטרה, אבל בערים גדולות באירופה ובעולם רכב עירוני הוא באמת עירוני. 

רכבי פלאגאין אמנם יקרים, אבל זה פתרון ביניים מעולה, בוודאי כאשר כושר הייצור של סוללות נמצא במחסור תמידי כיום מול הביקושים. אפשר לייצר 5 עד 10 רכבי פלאגאין מסוללה אחת של רכב חשמלי. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ch2856 כתב:

רכבי פלאגאין אמנם יקרים, אבל זה פתרון ביניים מעולה, בוודאי כאשר כושר הייצור של סוללות נמצא במחסור תמידי כיום מול הביקושים. אפשר לייצר 5 עד 10 רכבי פלאגאין מסוללה אחת של רכב חשמלי. 

בדיוק,זה מה שאני טוען כל הזמן,שכל היבואני פח לא השכילו להביא דגמים משתלמים ויש כאלו אצל יצרנים,אבל ממש לא בסדר עדיפויות של היצרן ואני ממש לא מקבל את הטיעון של "הקצאת יצרן" זה טיעון סרק לרוב,שחוץ מנירו אין שום רכב שיכול לצאת משתלם,כי היתר כל כך יותר יקרים או כבדים שמצריך סוללה פי שניים לאותו טווח נסיע של עד 60 ק"מ,שזה הופך את הרכישה לחוסר כדאיות כלכלית,וכל זה כאשר היו עוד הטבות מס מפליגות,שמשנה הבאה עוד יותר יצטמצמו עד שיעלמו לגמרי.
טלקאר פשוט שחקו אותה עם תמחור קרוב (אני חושב 5000 ש"ח יותר יקר מהיברידי רגיל,כאשר אני קניתי עוד היה הבדל של 18K אבל הבדל גדול ברמת אבזור),מאוד משתלם מבחינת שווי מס לעובדים שיש להם רכב צמוד,לכן רואים גידול בפלח הזה,שרובם אפילו פעם אחד לא חיברו לחשמל כדי להטעין חיצונית.
MG PHEV הרכב השני בתמחור הגיוני,יותר במימדים של "ג'יפ" מאובזר היטב ונתונים מעולים לפי המפרט הטכני,אבל מכוון שאני מהתחום,בחיים לא הייתי קונה כזה,כמובן גם בגלל היבואן.
בזה נגמר ההיצע נכון להיום ל-PHEV שיכול להיות משתלם מבחינת TCO,מפה כל אחד יעשה את החשבון על מה הוא מוכן לשלם,וזה מאוד אישי !

עריכה אחרונה על ידי ocsi4u
פורסם

הנירו פלאג-אין הוא הצלחה מרשימה מאוד של טלקאר והוכחה שכאשר יבואן רוצה, עושה שימוש מלא בהטבת המס ומתחייב לכמות גדולה מול היצרן אפשר גם לתמחר דגם פלאג-אין בצורה סבירה. זה עובד כך גם בשוק הפרימיום, בשוק העממי מסיבה לא ברורה מרבית היצרנים החליטו שדגמי הפלאג-אין יהיו דגמי קצה ולכן הם גם יקרים משמעותית מדגמי הבנזין (פיג'ו, אופל, סיטרואן, פולקסווגן, סקודה וכו', אצל כולם אלו דגמי קצה) בשלושת החודשים הראשונים של 2020 הדגם עקף את הנירו ההבירידי עם יחס של כמעט 3:1, פלאג-אין עם 1437 יחידות והיברידי עם 515 יחידות.

הפרש המחיר כיום הוא רק 2,000 שקל בין הפלאג-אין EX להייבריד EX (בשנה שעברה זה היה 5,000 שקל), עבור הצרכן הפרטי והליסינג אין פה בכלל שאלה של מה לבחור, אם ישנה אפשרות לטעות בבית או במקום העבודה כמובן. 

פורסם
לפני 44 דקות, ocsi4u כתב:

מאוד משתלם מבחינת שווי מס לעובדים שיש להם רכב צמוד,לכן רואים גידול בפלח הזה,שרובם אפילו פעם אחד לא חיברו לחשמל כדי להטעין חיצונית.

אם זה המצב יש פה עיוות מס שמעודד אנשים לרכוש סוללה גדולה שלא מועילה בכלום בצורת השימוש שלהם. רכב PHEV שלא טוענים אותו כלל הוא פשוט היברידי כבד יותר ויעיל פחות.

פורסם
לפני 16 דקות, eladts כתב:

אם זה המצב יש פה עיוות מס שמעודד אנשים לרכוש סוללה גדולה שלא מועילה בכלום בצורת השימוש שלהם. רכב PHEV שלא טוענים אותו כלל הוא פשוט היברידי כבד יותר ויעיל פחות.

הוא נטען בזמן הנסיע בעזרת בלימה רגנרטיבית כל פעם שאתה לא נוגע בדוושות גז,בירידות,בבלימות חזקות.

המצבר הנוסף לא בדיוק עומד חוסר מעש שם,האוטו הזה בכלל אוהב חשמל ויודעה לנהל את זה בצורה אופטימלית לבד,אבל ברור מי שלא טוען אותו כאשר זה אפשרי (זה מאוד פשוט כמו שהסברתי בדיון אחר) הוא לא מנצל את הפוטנציאל של הרכב הזה.לצריכה מעולה שלי אני מגיע,בגלל שאני מנהל ידנית באיזה מצב לנסוע EV/HEV מהיכרותי עם  הרכב ושימוש מוגבר שלי בנהיגה אדפטיבית,שכמעט לא נוגע בבלם,לכן עוד מעט אני ב-80K,רק עכשיו מתקרב ל-40% ברפידות,שבקרוב מיוזמתי אחליף אותם. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני כשעה, ocsi4u כתב:

הוא נטען בזמן הנסיע בעזרת בלימה רגנרטיבית כל פעם שאתה לא נוגע בדוושות גז,בירידות,בבלימות חזקות.

כל זה קורה גם ברכב היברידי רגיל, בעל סוללה קטנה וקלה בהרבה. הסוללה הגדולה יותר יכולה אולי להועיל כשיש ירידה מאוד ארוכה, אבל כאלו מאוד לא נפוצות בכבישי ישראל.

פורסם

זה יכול להיות מעולה בערים הרריות כמו חיפה. לא פעם חשבתי כמה כיף היה אם לא הייתי להחזיק את הבלם כדי לא להאיץ יותר מידי בירידות שאורכות יותר מ-5 דקות. אני לפעמים משתמש בטיפטרוניק כדי להוריד הילוך, אבל הבלימה של המנוע 1.4 גם בהילוך נמוך לא מספיקה. אם האנרגיה הזו הייתה הופכת לחשמל כדי להטעין את הסוללה, זה היה מדהים.

פורסם (נערך)

זה כך בכל רכב היברידי או חשמלי. ככל שהסוללה גדולה יותר ניתן לאגור יותר אנרגיה כתוצאה מירידות. יש אפילו משאית ענק חשמלית שפועלת במחצבה שלא צריך לטעון כלל, כי היא נוסעת עמוסה בירידה וריקה בעליה חזרה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
פורסם (נערך)
לפני כשעה, eladts כתב:

כל זה קורה גם ברכב היברידי רגיל, בעל סוללה קטנה וקלה בהרבה. הסוללה הגדולה יותר יכולה אולי להועיל כשיש ירידה מאוד ארוכה, אבל כאלו מאוד לא נפוצות בכבישי ישראל.

ברור להטעין סוללה 8.9KWH רק מכוחות רגנרטיביים,זה תהליך ארוך מאוד,נסיעות של ימים והרבה קילומטרים על מצב HEV,בלי להשתמש בסוללה שלו.כי ה-DEFAULT של האוטו להתחיל להשתמש בכל אנרגיה חשמלית הזמינה משתי הסוללות ! אתה תמיד מייצר יותר אנרגיה מה שהמצבר הקטן של המנוע ההיברידי מסוגל להכיל אז כאשר יש לך עוד סוללה,אז מן הסתם אוגר יותר.
ברור שאם כבר יש לך PHEV מומלץ גם להטעין אותו.
בסופו של דבר מהעולם F1 יחדור למכוניות עממיות כל מני טכנולוגיות.
רגנרטיבי זה כמו - MGU-K transforms wasted kinetic energy from the decelerating wheels into electrical energy, which can also be stored in the car's energy storage system

אני מחקה מתי יגיע למכוניות עממיות MGU-H

uses waste heat energy (technically kinetic energy) from the exhaust gases to spin the compressor of the turbocharger and eliminate turbo lag

לכן מי שמסתכל F1,יודע במקצה דירוג,המכונית קודם עושה סיבוב טעינה לפני שיוצא לסיבוב המהיר.

לפני כשעה, eitanuch כתב:

זה יכול להיות מעולה בערים הרריות כמו חיפה. לא פעם חשבתי כמה כיף היה אם לא הייתי להחזיק את הבלם כדי לא להאיץ יותר מידי בירידות שאורכות יותר מ-5 דקות. אני לפעמים משתמש בטיפטרוניק כדי להוריד הילוך, אבל הבלימה של המנוע 1.4 גם בהילוך נמוך לא מספיקה. אם האנרגיה הזו הייתה הופכת לחשמל כדי להטעין את הסוללה, זה היה מדהים.

מעבר למעבר לחשמלי בו זמנית גם במכוניות רגילות החשיבה איך לנצל אנרגיות,וזה הרעיון מאחורי מכוניות 48V,מעבר ליציבות שזקוקים הרכיבים האלקטרוניקה הרבים

2021-04-30_22-15-27.thumb.png.b21410e00bc620dda7ce2d79bf2d4553.png

2021-04-30_22-15-44.thumb.png.1da3c5e31c10087ee9d5dc1f0cc79b28.png

2021-04-30_22-16-08.thumb.png.d52d96a7b63fae9b655625e39ad1649d.png

פורסם
לפני 36 דקות, ocsi4u כתב:

ברור להטעין סוללה 8.9KWH רק מכוחות רגנרטיביים,זה תהליך ארוך מאוד,נסיעות של ימים והרבה קילומטרים על מצב HEV,בלי להשתמש בסוללה שלו.

אין דבר כזה ברכב היברידי "בלי להשתמש בסוללה". ההבדל בין מצב HEV למצב PHEV הוא שבמצב HEV המחשב משתמש רק בחלק קטן של קיבולת הסוללה כדי שרמת הטעינה לא תרד משמעותית. יש גם דגמי PHEV שיש בהם מצב שבו אפשר לטעון את הסוללה ע"י הפעלת מנוע הבנזין, אבל אופן פעולה זה פחות יעיל. אם אתה רוצה לטעון את הסוללה מבלימה רגנטיבית באופן משמעותי צריך ירידה ארוכה או שרכב אחר יגרור אותך. ברור שבמקרה של גרירה האנרגיה שנאגרת בסוללה באה על חשבון הרכב הגורר.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, eladts כתב:

אין דבר כזה ברכב היברידי "בלי להשתמש בסוללה". ההבדל בין מצב HEV למצב PHEV הוא שבמצב HEV המחשב משתמש רק בחלק קטן של קיבולת הסוללה כדי שרמת הטעינה לא תרד משמעותית.

על סמך מה אתה קובע את זה ? לפי דעתי אתה מפספס משהו,באוטו PHEV קיים 2 סוללות.

840263707_NIROPHEV.thumb.png.006ff65ef0053de90fce913113832751.png

למנוע היברידי יש סוללה קטנה משלו (7) ובמקרה הצורך יודע לקחת גם מסוללה המשנית (8) הגדולה,כי נכון,מחשב ניהול סוללות לא יתן למצבר שלו (7) להתרוקן (לכן אתה מקבל אזהרה אם מפלס הדלק ממש מתחת לקו אדום יורד מ-70 ק"מ תיזהר יכול לדפוק את המצבר הקטן,כי הטעינה התקינה שלו מחייב מנוע ICE עובד,לכן אי אפשר להשתמש באוטו PHEV בתור רכב EV בלי טיפת דלק :D )
מנוע חשמלי הנוסף שלי שהוא 60 כ"ס,לא קשור למנוע ICE 1.6L היברידי,מסוגל לעבוד רק מהחשמל של הסוללה המשנית (8).
ברכב PHEV כאשר אני בוחר EV (לא חייב לבחור,הרכב באופן אוטומטי ישתמש ב-EV איך שמניע לפי המצבר,לכן כתבתי הרכב הזה חולה חשמל,תמיד יבחר קודם בחשמל במקום דלק) ויש לי חשמל בסוללה המשנית(8),הרכב נוסע על חשמל בלבד,מנוע היברידי לא עובד בכלל.כאשר אני ידנית בוחר במצב HEV,אפילו שהסוללה המשנית (8) מלאה,הוא  ידליק מנוע היברידי,ואם אני נוהג אגרסיבי (בלי מצב SPORT,במצב הזה הוא משלב שני מנועים בו זמנית !) לפעמים "ישלים" משם בקטנה,אבל עדיין ישאר לי לרוב הסוללה מלאה,כי גם מטעין אותו בחזרה בזמן הנסיע כי אני מייצר יותר האנרגיה מאשר הסוללה הקטנה (7) מסוגלת להכיל.
לכן אם אני יוצא לנסיע של 100-150 ק"מ רצופה,אני יכול לחלק איפה להשתמש במנוע EV לפי תוואי הדרך.
הדפקה הכי גדולה של נירו PHEV שאין לו משוט/כפתור לקבוע עוצמה רגנרטיבית,אחרת הייתי יכול לייעל עוד יותר את הנסיע שלי.

לפני 56 דקות, eladts כתב:

...יש גם דגמי PHEV שיש בהם מצב שבו אפשר לטעון את הסוללה ע"י הפעלת מנוע הבנזין, אבל אופן פעולה זה פחות יעיל...

זה ממש לא יעיל,בנירו זה לא עובד כך,רק ע"י כוחות רגנרטיביים נטען הסוללה המשנית,ניתן להגדיל את הכוחות ע"י מעבר למצב SPORT,אבל אז אתה צורך יותר דלק,אז לא שווה.

פורסם (נערך)

לי זה נשמע כמו מערכת שסיבכו אותה יותר מידי והוסיפו מלא חלקים ומערכות כדי להתעלם מהבעייה האמיתית שהיא הצורך לפתח סוללות טובות. הכל יפה כשזה עובד, חסכוני מאוד ולא צורך הרבה דלק, אבל ברגע שמשהו קטן מתקלקל שם זה נהיה יקר ומסובך לתקן לעומת רכב ICE (שגם מרכבים מודרניים המוסכים מתחילים להירתע, ממה ששמתי לב, כנראה מכיוון שזה נהיה יותר מחשב מאשר אוטו).

אני עדיין חושב שהפיתרון האמיתי הוא רכב שהוא נטו חשמלי. סוללה, מנוע, מחשב וזהו. בלי גיר, סוללה קטנה, סוללה בינונית, סוללה גדולה, קלאץ' וכו'.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם
לפני 45 דקות, ocsi4u כתב:

על סמך מה אתה קובע את זה ? לפי דעתי אתה מפספס משהו,באוטו PHEV קיים 2 סוללות.

מוזר מאוד שבנירו זה כך. בוולט שהיתה לי היתה רק סוללת מתח גבוה אחת. זה נראה לי יותר פשוט ויותר יעיל. יכול להיות שבנירו זה כך כי דגם ה-PHEV תוכנן כשדרוג לדגם ההיברידי הרגיל ולא תכנון שנועד להיות PHEV מראש כמו בוולט. הוולט בהחלט יכולה לסוע על חשמל בלי טיפת דלק במיכל, היו כמובן יוטיוברים שניסו.

פורסם (נערך)

גם פריוס יכולה לנסוע בלי דלק. בסופו של דבר המחשב יזהה שהסוללה הגיעה לסף פריקה ויכבה את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 11 שעות, eitanuch כתב:

לי זה נשמע כמו מערכת שסיבכו אותה יותר מידי והוסיפו מלא חלקים ומערכות כדי להתעלם מהבעייה האמיתית שהיא הצורך לפתח סוללות טובות.

אין שום סיבוך,גיר רובוטי DCT יבש פשוט עושה עבודה חלקה,בלתי מורגש המעבר בין שני המצבים.אני הרגשתי ב-30K קצת חריקות בהורדת הילוכים,יודעתי שיש TSB בנושא,התחיל קורונה אז רק ב-36K הוחלפה לי מצמד חדש תחת אחריות.מעבר לזה,רק טיפולים סטנדרטים זולים של 500 ש"ח (במושגים של מוסך יבואן)

הסוללה מעולה,על 99% אחרי כמעט שנתיים,אין שום דגרדציה,ברור כולנו היינו רוצים יותר גדולים עם טווח נסיע גדולה יותר על EV.

ברגע שמשהו קטן מתקלקל שם זה נהיה יקר ומסובך לתקן לעומת רכב ICE (שגם מרכבים מודרניים המוסכים מתחילים להירתע, ממה ששמתי לב, כנראה מכיוון שזה נהיה יותר מחשב מאשר אוטו).

אכן רכבים חדשים זה אוסף של מחשבים על 4 גלגלים,וכן רוב המוסכניקים כמו גם פה בפורום ניתן לקרוא,לא מבינים איך המערכת עובדת,ואני מדבר על אנשים שלפחות עברו הסמכה לגעת ברכבים במתח גבוה,למזלי אני מהתחום ויודע לאן לפנות ומה לעשות.

נירו רחוק מלהיות רכב מושלם,מנוע היברידי G4LE לא להיט (כמו ב-IONIQ),צעקני,אחרי שיגמר אחריות,נבדוק כמה אופציות במחשב ניהול מנוע.
לצורך נסיע חלקה,מן הסתם האוטו מסורס,אין את ההרגשה של WOW בפתיחה (עדיין פחות מ-10 שניות),יש הרגשה של לאג,חוסר זמינות מיידי של כח במנוע היברידי,אבל האוטו נרכש לעבודה,לנסיע משפחתית דגש שיהיה עם כל ההגנות אקטיביות הכי מתקדמות וכמובן בקרת שיוט אדפטיבית במחיר שפוי,ובתור אנשים גבוהים,פשוט כל אופציה אחרת בזמנו הייתי מרגיש קלסטרופוביה בתוך הרכב,אאוטלנדר ממש לא אהבתי,כי חיפשתי CUV,וגם מחיר שלו היה הזוי,ממש לא משתלם מבחינת TCO.

אני עדיין חושב שהפיתרון האמיתי הוא רכב שהוא נטו חשמלי. סוללה, מנוע, מחשב וזהו. בלי גיר, סוללה קטנה, סוללה בינונית, סוללה גדולה, קלאץ' וכו'.

כולנו חושבים כך,רק מה,רובם לא מבינים המעבר המלא ל-BEV לא יהיה בתוך עשור,עוד הרבה מאוד שנים ימשיכו לבנות רכבים ICE מסובכים,משולבים מערכות עזר חשמליות,שנכון להיום רוב המוסכים לא מסוגלים להתקרב אליהם.

לפני 11 שעות, eladts כתב:

מוזר מאוד שבנירו זה כך. בוולט שהיתה לי היתה רק סוללת מתח גבוה אחת. זה נראה לי יותר פשוט ויותר יעיל.

לא מוזר,העצוב שרוב האנשים לא מנסים אפילו להבין איך מיושמות טכנולוגיות אצל יצרנים,ומתחילים להסיק מסקנות שגויות.
לפי דעתי עבודה עם 2 סוללות ביחד עם תוכנת ניהול סוללות איכותית,פתרון יותר מוצלח ויעיל.

לפני 11 שעות, eladts כתב:

... יכול להיות שבנירו זה כך כי דגם ה-PHEV תוכנן כשדרוג לדגם ההיברידי הרגיל ולא תכנון שנועד להיות PHEV מראש כמו בוולט...

נירו הייתה פלטפורמה שתוכננה מראש לרכב היברידי,PHEV.EV ב-2017,בארץ אני לא מכיר רכב שתוכנן מראש ל-PHEV בלבד.

בקיצור כמו שטויוטה כבר יותר מ-20 שנה מייצרים בהצלחה מנועים היברידיים,PHEV קיים הרבה שנים אצל הרבה יצרנים שמזמן הצטרפו לטרנד ופיתחו מנוע ICE היברידי,בחו"ל קיים גם עם מנועי דיזל.

אבל כמו שכתבנו מיליון פעם בפורום פה,היבואנים בארץ (חוץ מטלקאר) ממש לא סופרים את הסגמנט הזה PHEV במחיר עממי,אז לא נראה יותר מדי דגמים במחירים שפויים גם בעתיד,וכבר יהיה עדיף לרכוש BEV מלא,כמוני התכנון עוד שנתיים לעבור ל-EV6,אפילו שקשה לתכנן כל כך רחוק.

• תוכן חדש...