Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

370Z vs GTI mk7

RotemBR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, שאלה מוכוונת לשוק האמריקאי. כבר הרבה זמן מפנטז על להגשים חלום ולקנות רכב שהמטרה הראשית שלו היא FUN.
היו הרבה רכבים שבדקתי (באינטרנט) והגעתי עד ל2 המדוברים, את GTI אני מכיר היטב ומאוד נהניתי ממנו, זאת הבחירה הקלה, אבל מדגדג לי אולי ללכת על משהו קצת יותר מרגש. 
מה דעתכם, מה הייתם בוחרים מבין השניים כשהפרמטר העיקרי הוא הנאה.
התקציב הוא 12-15 אלף דולר ככה שמדובר על GTI 2015\16 ועם ה370Z ארד קצת בכמה שנתונים אבל מניח שזה לא כזה משנה גם כי הרכב אמין וגם כי הוא לא השתנה כל הזמן הזה.

רכב נוסף שאולי על הפרק וגם נסעתי בו מעט הוא הקאמרו 2.0T, לא אהבתי את זה שקשה לראות מה קורה מחוץ לרכב, וגם זה שהרכב הרגיש לי גדול מדי.

רכבים נוספים ששקלתי בתקציב ונפסלו:
cooper S-  מבחינתי היה הרכב המושלם בשבילי ללא סיפורי האימה על אחזקת הרכב, אמינות נמוכה+ מחירי חלקים גבוהים+ קשה לטיפול זה מתכון מסוכן.
BMW Z4- דורש ירידה לשנתונים של 2010 ומטה, ביקורות על ההגה הלא מתקשר הורידו אותי ממנו
BRZ\MX-5- כן יודע שבכל הדירוגים הם נחשבים לרכבים הכי מהנים שיש (בתקציבים נמוכים), וזאת הסיבה גם שהמחירים שלהם נשארים סופר גבוהים בגלל ביקוש גבוה.

ATS 2.0T - קאמרו בלבוש מאוד יוקרתי ומפנק, פותרת את הבעיה של הראות שציינתי אבל נפסל בגלל הגה פחות מתקשר וחסר תחושה.

צריכת דלק פחות רלוונטית גם בגלל מחירי דלק נמוכים (כ 2 ש"ח לליטר) וגם כי הוא לא רכב ראשי.

פורסם

הנעה אחורית יותר מדברת אליי, אני אחזק את ה370z רצוי ניסמו אם מתאפשר בתקציבך.

לניסאן יש מתחרה מבית יונדאי/ג'נסיס קופה עם מנועי 2.0 טורבו ו3.8 אטמוספרי אולי שווה לשקול גם אותה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

התנסית בנהיגה ברכב בעל הנעה אחורית?

אם לא, כדאי לבדוק. יתכן מאוד שזה יעזור לך להחליט.

• רעיון טוב! 1

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

לא בדיוק. נסעתי שעה בקאמרו אבל לא באמת בחנתי אותה ובנוסף הגעתי עם סטיגמות על מכונות שרירים אמריקאיות. אז התשובה היא לא ממש. 
רציתי אולי לקבל תחושה מכם איזה החלטה הייתם לוקחים במקומי כרכב שיתן הכי הרבה fun לטווח הארוך, שניהם מרגישים לי בחירות טובות.

פורסם

אם מדובר ברכב שני, שמטרתו FUN, אז למה הגולף מועמדת? הגולף מצטיינת בכך שהיא אולראונדרית. כרכב יחיד, היא מאד הגיונית, אבל כרכב שני, שאמור מן הסתם להיות יותר ספורטיבי ומערב, אז לדעתי הכיוון צריך להיות BRZ או מיאטה (לפי הטעם). ל-Z370 איכויות משלה, אך היא מאד כבדה בהשוואה. 

• אהבתי 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

מסכים עם מה שאתה אומר, יש לי זיכרונות טובים מGTI אבל באמת כרכב שני יש אופציות קצת יותר מרגשות. 

ה370Z נמצאת בצד הצד היותר כבד, 1466 kg לעומת 1265kg ב BRZ לדוגמה, אבל מפצה על זה במנוע מאוד חזק. אני חושב שההתלבטות התחלפה לבין שניהם, והשיקול צריך להיות מה יתן יותר הנאה בנסיעות בכבישים ציבוריים.
במסלול הBRZ מנצחת ללא ספק בזכות המשקל הנמוך והאתלטיות, אבל אולי בכבישים יותר פתוחים ה370Z יכולה לספק יותר הנאה בזכות המנוע, ההיגוי, והשלדה ההדוקה, למרות המשקל הגבוה.

מצרף סרטון השוואה, אומנם גרסת הnismo אבל בכל זאת:

פורסם

גרסת הניסמו יותר קשיחה מהברז מבחינת המתלים ונוחות הנסיעה בה יותר נוקשה יותר.אתה חייב לקחת נסיעת מבחן על הכבישים שאתה מתכוון לנהוג בהם,ולראות עד כמה זה משמעותי עבורך מבחינת איכות הנסיעה.אני לא חושב שהברז תהיה מהירה יותר במסלול,לא מהניסמו בכל אופן.מה שכן היא תהיה הרבה יותר קלילה ונשלטת קרוב למגבלות ומעבר להן.מעבר לכך יש את הנושא של הסאונד:בסל"ד נמוך ובינוני הברז נשמעת נהדר,ובסל"ד גבוה המנוע פשוט צורח לך באוזן והצליל שם לא נעים.לעומת הניסמו ששם בכל טווח הסל"ד וגם קרוב למנתק הצליל מדהים,ופשוט מבקש ממך ללחוץ עוד.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

קודם כל תגובה על כל התגובות.
לעשות נסיעת מבחן אמתית זה המצב האידאלי ואז גם זה היה הבחירה הייתה יותר קלה, אבל בגלל שאני לא קונה רכב חדש זה לא תמיד יכול להתבצע כמו שצריך, לרוב זאת נסיעה של 10-15 דקות. בכל מקרה כמובן שאעשה נסיעת מבחן לפני אבל מה שאני אומר זה שהנסיעה הקצרה מול המוכר או מול הדילר לא תהייה בהכרח האינדיקציה הכי טובה.
גרסת הניסמו יקרה משמעותית כי היא יותר מבוקשת, הייתי מעדיף לקנות 370Z רגילה ואולי בהמשך להחליף את הcoilovers. ולגבי הסאונד, כן הV6 נשמע מדהים וזה בהחלט פלוס רציני ל370Z.

אני פוזל גם לקאמרו, זה דורש מתיחה של התקציב לכיוון ה16-17K$ לדור עם השלדת אלפה, מ2016. 

עריכה אחרונה על ידי RotemBR
פורסם
לפני 8 שעות, RotemBR כתב:

מצרף סרטון השוואה, אומנם גרסת הnismo אבל בכל זאת:

יש הבדל משמעותי בין גרסת הניסמו לגרסה הרגילה שאתה מכוון עליה. חוץ מזה היא אכן כבדה יותר אך חזקה בהרבה, מצד שני אם כבר במסלול נראה לי יש לך יותר פוטנציאל לנצל רכב כמו הניסמו ולדחוף אותו הכי חזק שאפשר בעוד שהברז יותר מהנה ליום יום ובטיולים בזכות השלדה/התנהגות וזה שאפשר להגיע למגבלות בקלות יותר ולהנות ממנה יותר במהירויות נמוכות. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...