Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגובה בשם פות"ש האמיתי (אני רק השליח):

ראשית, תודה לכולם על התגובות.

למדתי והחכמתי. אך עם זאת, באופן אישי אני חושב שאחד מהדברים שמייחדים אותי זה המסירות שלי למקום עבודה שבו אני נמצא - וכן הייתי רוצה לשמר את זה.

ליביו, לקחתי לתשומת ליבי מהתגובה שלך את המצב והחלטתי שזה מה שאני אעשה - אסתכל במבט רחב יותר על השוק כי אין ספק שהמקום שאני נמצא בו קצת בעייתי (תפקיד טכנולוגי שני שאין ככ ממי ללמוד) ועבור ההתפתחות וההתקדמות שלי אני צריך לפתור את זה, ויפה שעה אחת קודם.

השכר הוא כמעט הטופ של מה שמשלמים בארץ(מבחינת ברוטו בתלוש שכר). אוציא טאלנטים מיוחדים מהמשוואה ומניות בחברות ענק. אני לא בסקאלה התואמת אליי בטבלאות שכר בארץ מבחינת שנות נסיון - אבל מצד שני יש פה גם עניין ניהולי (וגם שם, זה הטופ, אולי פרט ל amazon, fb, google וכו). אני אומר בוודאות דיי גדולה שמעבר חברה יגרור ירידת שכר של 20-25%  אולי אלא אם כן זה יהיה לאחת מחברות הענק שהזכרתי קודם.

הזכרתי שגם נושא הכסף וגם הבטחון השאיר אותי, כי בתקופה המטורללת הזו היציבות עזרה לי מאוד (אחרי רכישת דירה והרחבת המשפחה) ואני לא מצטער על כך.

לגבי מתן שירותי כפרילאנסר, לא יעבוד ככ. כמובן שמבחינתי תמיד אהיה זמין למקומות עבודה קודמים בשביל עזרה (יש כאלו עם היכולת להבין מערכת שלא נגעו בה ויש כאלו שלא), אבל לא חושב שהדרך הזו תעזור (מה גם שאני מניח שיהיה מאוד עמוס בכל מעבר תפקיד).

המקום הסכים לחכות גג חודשיים, אבל לטעמי זה לא זמן עזיבה ריאלי למקום שבו אני נמצא.

רק מציאת מתמודד מתאים יכול לקחת חודש ויש עוד את הזמן שהוא ייתן למקום עבודה הנוכחי. לא יכלתי להתחייב ל 60 יום האלו בלב שלם.

stum, זה מעסיק קודם בחברה שונה. הוא דווקא מאוד החמיא לי ואמר שבמהלך השנים שקל כמה פעמים לפנות אליי אבל באף אחת מהן הוא לא רצה ל"בזבז" את ההזדמנות הזו. הוא היה פרילאנסר ולאחרונה התחיל לעבוד כשכיר בחברה.

החברה לאחרונה רכשה חברה אחרת שמחזור המכירות השנתי שלה 50m דולר+. מצד שני, עם כזה מחזור להיכנס לחדלות פרעון בגלל תקופת הקורונה - זה גם מה שגרם לי בסוף לוותר כי אין לדעת שם איך הדברים יתפתחו.

gsi16v  ו MiniMiz3r, מקבל. יכול להגיד שכשחיפשנו מועמד בפעם האחרונה כן חיפשנו מישהו שיוכל להיכנס לנעליים שלי. הראיונות והאווירה הייתה טובה אבל התברר כמתמודד שלא יכול לבצע את זה באמת (איך בוחנים את זה בכלל?). ואז נכנסו לתקופת הקורונה, עבודה מהבית, לא רצינו לפטר כי לפטר בתקופה הזו הרגיש לנו קצת קשוח - החברה כן יכולה לשלם את השכר ויש תפוקה קלה, זה פשוט לא מה שחיפשנו. 

אז זה התגלגלות של המקרה ואני לחלוטין לוקח אחראיות עליי (וגם המנהל שלי).

התחלנו בשבוע שעבר עוד תהליך גיוס במטרה באמת למצוא מישהו מתאים הפעם, זה פשוט תהליך שיכול לקחת זמן.

phpclub - כמו שהזכרתי, כן הבאנו מתמודדים, אבל לא הצלחתי להביא אותם למה שאני מצפה. אולי הרבה מהאשמה עליי ואני עוד אעשה חשבון נפש עם עצמי על הנושא.

hans - לא מבין איך עושים את זה.

בסוף, זה לא שיש פה חברה ענקית, אנחנו ממש "כמו משפחה".

עזיבה כזו לטעמי היא יריקה בפרצוף, בטח אחרי כל מה שקיבלתי (ואני עוזב רגע את השכר) ולא הייתי רוצה לסיים בכזו צורה.

מעבר לשכר, אפשר להגיד שמאוד נוח לי בעבודה. אבל זה בדיוק מה שהעיר אותי בשבוע האחרון - הנוחות גורמת לניוון כלשהו. עם כמה שאני מנסה להכניס וללמוד טכנולוגיות חדשות - כניראה יש במקום הנוכחי תקרת זכוכית עבורי וכניראה שהגעתי אליה.

בכל מקרה, סירבתי בנימוס להצעה הזו והסברתי את עצמי.

לא סגרתי את הדלת לחלוטין והשיחה הייתה מאוד טובה. יכול להיות שאם נמצא מתמודד בתהליך חיפוש החדש - אוכל לדבר שוב ולראות אם עדיין רלוונטי.

כן לוקח על עצמי את האחריות להתחיל לחפש מחליף וגם אעשה שיחה נוספת על המעסיק בשביל להציב יחד יעדים שאחרי שיושלמו - אוכל לעזוב בלב שלם.

לא מאמין שזה יגרום לפיטורים שלי (כמו שהזכרתי, הרבה על הכפתיים שלי) וגם אם כן - לא דואג יותר מדיי לגבי מציאת מקום עבודה חדש.

אני כן מאמין שברמת קירבה הזו - כן חשוב לשים את הקלפים על השולחן ולדבר. כמו שהזכרתי, היחס אליי כשותף, גם ברמת השכר וגם בתנאי עבודה שמסביב (חופשים לא באמת נספרים, גמישות מבחינת השעות וכו - אבל התפוקה ממני מובטחת ודברים עוד לא נפלו אצלי).

השיחה בשנה שעברה עשתה טוב לשנינו (וגם שנינו נכשלנו במציאת מחליף), אבל זה לא מאוחר מדיי.

שוב תודה לכולם על העצות - מניח שגם אקרא אותם עוד כמה פעמים ואחשוב על דברים נוספים שלא עלו לי במעבר הראשון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תצליח, אני חושב שכנות זה הפתרון  הראלי, יכולת להסביר לבוס למה אתה עוזב וחודשיים זה מספיק בהחלט (אלא אם החוזרה שלך הוא אחר),
התשלום הגבוה שאתה מקבל כרגע הוא כנראה גם עבור האחריות והעבודה שאתה עושה כך שכנראה לא עושים לך טובה.

פורסם

לא נשמע לי בריא לעבוד במקום שתלוי בצורה כ"כ קריטית בעובד אחד, גם אם העובד הוא אתה.

מחר אתה נדרס, חס וחלילה. החברה קורסת?

זה ניהול לא מוצלח של החברה.

יכול להעיד על עוד בעיות ניהול.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

זה אילוץ שקיים בהרבה ארגונים קטנים אבל מתגברים עליו על ידי תיעוד ומספר אנשים שכל אחד יכול למלא חלקית חלק מהמשימות עד שקולטים אדם מתאים שימלא את החלל.

סתם לצורך העניין בכל ארגון יש מנכ"ל אחד ולרוב איש כספים אחד. גם הם עלולים להידרס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אחד הבוסים הקודמים שלי במחלקה אחרת היה איש מפתח, מה מפתח, ברמה שהוא היה יותר חשוב מה-VP R&D.

אבל קרה והגיעה אליו הצעה מחברה אחרת, לתפקיד "משונמך" אבל עם הטבות אחרות (חברים קרובים שלו וכו'), וכל זה אפילו לא חודשיים אחרי שקיבל קידום.

דיבר עם ה-VP R&D על ההצעה שהגיעה, זה אמר לו מה דעתו על התפקיד החדש וכו', ניהלו שיח משולש עם ה-VP R&D של המקום שהציע, והגיעו לעמק השווה של חודשיים שבהם הוא יעבוד יום כאן ויום כאן.

להגיד שזה היה טוב? לא בהכרח, גם לדעתו זה לא היה הכי טוב, אבל זה עשה את העבודה מבחינת שני ה-VP R&Ds ששניהם היום לוקחים אותו לכל תפקיד פנוי.

וכל מטרת החצי-חצי הזו הייתה בסה"כ לשמור על היחסים עם בעלי התפקידים, ולא עם החברה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:

hans - לא מבין איך עושים את זה.

בסוף, זה לא שיש פה חברה ענקית, אנחנו ממש "כמו משפחה".

עזיבה כזו לטעמי היא יריקה בפרצוף, בטח אחרי כל מה שקיבלתי (ואני עוזב רגע את השכר) ולא הייתי רוצה לסיים בכזו צורה.

לדעתי צריך להוציא מהראש את כל ה"אנחנו כמו משפחה". זאת עוד מניפולציה שמפעילים על עובדים כדי שלא יעזבו למקום יותר טוב.

מחר יבוא מנהל חדש, אתה לא תבוא לו בטוב מסיבה כלשהי, והוא ימרר לך את החיים עד שתעזוב מרצון.

אין "משפחה" פה. אתה, כמו האחרים, שם בשביל המשכורת ואולי כי אתה אוהב את המקצוע.

שים את עצמך בעדיפות, ותחליט מה יותר טוב לך. לא לאחרים, לך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כאמור אתה לוקח את זה יותר מדי אישי - אלא אם אתה שותף ולא שכיר.

גם חודשיים לחכות לך זה ה מ ו ן. כל יום מעבר זה על גבול הלא סביר.

אתה לא אחראי על זה שהעזיבה שלך מסתיימת בהצלחה פנומנאלית.

עזבתי מקום אחרי 8.5 שנים שהצטרפתי אליו כשעוד עבדנו בדירה ברוטשילד , ונתתי כמעט חודשיים. ועדיין.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא מבין בהייטק בשיט

אבל לא הבנתי למה עבודה בחצי משרה לתקופה בשני המקומות לא יכולה לשרת את כל הצדדים

המעביד הקודם המעביד החדש והעובד 

אשמח לקבל הסבר מלומד ובלי מונחים של הייטק שהדיוט כמוני לא מבין בהם דבר  ( לכאורה )

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חושב כמו בכל מקום עבודה, מעסיק רוצה שתיתן 100% של תפוקה אצלו.
בלי להיכנס לנושאים כמו סודות מסחריים, ניגודי עניינים וכו' וכו'

פורסם
לפני 6 שעות, ישה כתב:

לא מבין בהייטק בשיט

אשמח לקבל הסבר מלומד ובלי מונחים של הייטק שהדיוט כמוני לא מבין בהם דבר  ( לכאורה )

בגדול חברות הייטק לא אוהבות את זה ובכל חוזה סטנדרטי כתוב שאתה מתחייב לא לעבוד עבור מעסיק אחר.

ברוב החברות יש רכיב בשכר שכולל שעות נוספות ומצפים מעובד, שיעבוד מעבר לשעות של המשרה, אם צריך.

אז עכשיו יש לעובד עוד מחוייבות, כלפי עוד חברה. אז למי הוא ייתן את האקסטרא שעות?

יש גם עיניין של פטנטים וקניין רוחני ששייכים למעסיק. אם אתה עובד אצל שניים, למי שייך הקניין הרוחני שאתה עובד עליו?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

בזמנים כתיקונם כן

אבל כאשר אתה מתכונן לעזוב המחליף טרם הגיע או לא קלט את כל מה שצריך מה הנזק שנגרם למעסיק הראשון

ולגבי סודות מסחריים , מה מונע מן העובד להעביר אותם למעביד החדש .

הסכם שמירה על סודיות ומצפונו.

לא רואה שום הבדל בין שהוא עוזב אחרי חודש או אחרי חודשיים שלושה.

ולגבי שעות נוספות בימים שהוא אצל המעסיק הקודם למעסיק הקודם ובימים שהוא אצל המעסיק החדש למעסיק החדש.

ומה מעניין מה כתוב בהסכם שהוא מיועד לזמן הרגיל ואילו כעת אנחנו במצב בו הוא רוצה לעזוב ומתבקש פתרון למעסיק הקודם לחפיפה עם מחליף.

בקיצור תרימו את האף מהמחשב ותחשבו עיסקית

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ברור שאפשר להתגמש, אבל רוב החברות לא יסכימו לזה, אלא אם מדובר באיזה כוכב מיוחד.

לפני 26 דקות, ישה כתב:

לגבי סודות מסחריים , מה מונע מן העובד להעביר אותם למעביד החדש .

זה לא רק להעביר סודות מסחריים.

כמעט בכל חברה חותמים על סעיף שאומר שכל פטנט או קניין מסחרי שיצא תחת ידך, שייך לחברה.

עד כמה שאני זוכר, זה סעיף גורף שתקף לכל פטנט, גם אם זה משהו שעבדת עליו בזמנך החופשי בבית וגם אם הוא לא קשור ישירות לעבודה שלך.

סתם סיטואציה תיאורטית:

אתה עובד עבור חברה א וחברה ב, בו זמנית.

חברה א' מודיעה שגוגל עומדת לרכוש אותה תמורת גזיליון דולר.

המנכל של חברה ב', חברה קטנה עם 10 עובדים, שומע את החדשות ושולח הודעה משפטית לחברה א', שבגלל שאתה עובד שלו, יש לו בעלות על מה שפיתחת עבור חברה א'.

תמורת הבעלות הזו הוא דורש רק 10% מהגזליון דולר, אחרת יגיש תביעה משפטית, שעלולה לגרום לגוגל לשקול מחדש את כל העסקה.

שווה לחברות להסתכן בזה?

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בנוסף למה שנכתב שמדויק לחלוטין - תהליך האונבורדינג לא יהיה יעיל בצורה כזו.

זו לא עבודה לרוב שאתה נכנס ומתחיל לתת תפוקה. לוקח קצת זמן לשנות סטייט אוף מיינד , ללמוד ולהיכנס לעניינים. אם החודש הראשון הוא עם הפסקות ושינוי קונטקסט כל הזמן , הוא יהיה פחות אפקטיבי. משמעותית.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 8.2.2021 בשעה 08:17, ישה כתב:

לא מבין בהייטק בשיט

בגדול כי בהיי טק הציפיות (והשכר) הם לא כאלה של 9to5.

מצב כזה בגדול משרת בעיקר את המעביד הקודם (שה"כוכב" נותן לו קצת יותר ממה שמגיע לו חוקית).

זה לא משרת את המעביד החדש (שמקבל עובד שצריך לעבור חפיפה, ללמוד את החומר ומה עושים, וזה נמשך על תקופה ארוכה יותר ממה שהוא רצה).

זה הכי לא משרת את העובד, שבמקום לשחרר את המקום הקודם, להתרכז בלמידה של המקום החדש, המוצרים החדשים ותהליך הפיתוח וכו' (שזה יכול לקחת שבוע במקרה הכי טוב ועד חודשיים ושלושה), הוא צריך לג'נגל בין שניהם.

לפני 19 שעות, פינדר כתב:

בגדול חברות הייטק לא אוהבות את זה ובכל חוזה סטנדרטי כתוב שאתה מתחייב לא לעבוד עבור מעסיק אחר.

ברוב החברות יש רכיב בשכר שכולל שעות נוספות ומצפים מעובד, שיעבוד מעבר לשעות של המשרה, אם צריך.

אז עכשיו יש לעובד עוד מחוייבות, כלפי עוד חברה. אז למי הוא ייתן את האקסטרא שעות?

יש גם עיניין של פטנטים וקניין רוחני ששייכים למעסיק. אם אתה עובד אצל שניים, למי שייך הקניין הרוחני שאתה עובד עליו?

זה פתיר, אבל באמת צריך להיות מישהו כזה שהמעסיק החדש מוכן לחרוג מהמסלול הרגיל בשבילו, ולא רק בכסף

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...