Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, Night Driver כתב:

הילדים של היום כאלה חננות חסרי תושיה?

לא זוכר שהיה מכשיר חסין פירוק.

אתם עדיין לא יורדים לסוף דעתי. כנראה שיש לי קושי בניסוח.

המטרה איננה חסינות, המטרה היא להקשות.

האם יותר קשה לפרק מכשיר עם ברגים משולשים? בהתחשב בססטיסטיקה - חד משמעית כן.

לכל אחד יש בבית מברג שטוח (שיעבוד גם עם פיליפס בכוח) כמעט לאף אחד אין משולש.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

כנראה שיש לי קושי בניסוח.

או לנו בהבנה😜

בעיניים של ילד כמה שיותר קשה יותר מאתגר.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 21.12.2020 בשעה 09:30, אורח לרגע כתב:

זה לא רק דברים מסין.

בקנדה, לדוגמא, הבורג הכי נפוץ הוא עם ראש מרובע. כן, המברג הוא פשוט ריבוע. 

מוזר? לנו נראה שכן. להם לא.

טורקס- כל אחד שקנה אי פעם סט ביטים כלשהו קיבל בו ראשי טורקס, לא כזה נדיר כמו שאתה מציג זאת.

הראש המשולש מגיע הרבה על מפצלים ("רב שקע"). פעם שמעתי סברה שזה בשביל שלא כל אחד יפתח את זה אבל לדעתי האישית זו הנפצה. אישית- לא נתקלתי בבורג שלא הצלחתי לפתוח בגלל צורת הראש שלו, בתנאים ביתיים בלבד.

Road and Track כתבו על זה - למה Robertson screws פופולאריים רק בקנדה ואילו בארה"ב (ומתוך כך ברוב העולם), פיליפס הוא הבורג הכי נפוץ. מעניין! - How the Phillips Screwdriver Took Over America

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, hans כתב:

אתם עדיין לא יורדים לסוף דעתי. כנראה שיש לי קושי בניסוח.

הבנתי אותך טוב מאוד.

גם יש את הצד הכלכלי - כמה שיותר מתסכל יהיה לפרק את המכשיר, ככה יותר סיכוי שתתייאש ותקנה חדש.

דוגמא - אופה לחם morphy richards של אמא שלי, שיצאה לו רצועה מהמקום, אבל להגיע אליה היה מסורבל עד כדי כך, שבסופו של דבר, ועם כמה ברגים שנפלו פנימה ולא נמצאו, האופה לחם עף לפח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 22 שעות, vadim6385 כתב:

לדעתי,

א) לסבך כדי שלא יהיה לך שווה לתקן אותו

ב) אילוצי ייצור וסטנדרטיזציה כלשהם

ג) לקחו את מה שהיה, והתאימו למוצר חדש

ד) מוזרות סינית רנדומלית כלשהי

אולי הקומקום התבסס על מוצר דומה שאותו הקבלן משנה כבר ייצר עבור חברה אחרת, אז כדי לא לעבוד פעמיים, המהנדסים שינו כמה דברים כדי שלא יעשו בעיות עם זכויות יוצרים, והוציאו תחת השם שלהם.

לסינים גם יש נטייה לפעמים לפתרונות יצירתיים ומוזרים בלי סיבה ניראית לעין, ובלי הסבר שנראה הגיוני לאדם מערבי, אולי זה אחד מהם.

נראה לי כי זה ההסבר בסופו של דבר.

בביקור (עבודה) האחרון בסין הייתי במפעל שמייצר לנו את הכרטיסים האלקטרוניים. בסוף קו (הכוונה להרכבה/הלחמה) ה SMD מיינו את הכרטיסים לתקינים ותקולים. הארגז של התקולים נלקח ע"י שליח עם אופניים לקצה השני של המפעל (מקום לא קטן...) לתיקון. רכבתי גם אני לשם והגעתי לחדר קטן מלא במה שנראה כילדות סיניות עם מלחמים ופינצטות שעובדות על שולחנות עבודה זעירים. 

אחרי שעבר לי ההלם והבנתי כי לא מדובר על עונש כיתתי אלא פשוט בנשים נמוכות (גם בהשוואה לסטנדרט הסיני, לא חושב  שהייתה שהייתה אחת מעל מטר ארבעים) ראיתי כי  הן מתקנות ידנית את הכרטיסים, הוספה והסרה של רכיבים בגודל של פחות מחצי גרגיר אורז, משהו שאני לא הייתי יכול לדמיין שהיה מבוצע בארץ או בכל מקום מערבי שם היו פשוט מנקים עם פאן אוויר חם את הכרטיס וגורסים אותו לפסולת. לא בסין. 

הלקחים שלמדתי הם:

-תהליכי היצור של הסיניים הזויים.

-אם יש לך באג תוכנה מוזר, בדוק קודם אם הכרטיס מורכב נכון.

פורסם

שמתי לב שבהרבה מקומות, מי שמתעסק בעבודות הלחמה זה נשים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 49 דקות, Haim_gds כתב:

תהליכי היצור של הסיניים הזויים.

זה פונקציה של עלות כרטיס מול עלות העובד שמתקן אותו. גם בארץ עד שנות השמונים היו מתקנים ומשפצים הכל (בשנות השישים והשבעים אפילו מיסבים היו משפצים).

פורסם
לפני 7 שעות, vadim6385 כתב:

שמתי לב שבהרבה מקומות, מי שמתעסק בעבודות הלחמה זה נשים.

זאת הגרסה המודרנית של מתפרה. בדיוק אותו סוג עבודה - דורשת ידיים טובות ולא הרבה מעבר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני שעה, hans כתב:

זאת הגרסה המודרנית של מתפרה. בדיוק אותו סוג עבודה - דורשת ידיים טובות ולא הרבה מעבר.

זה מקצוע וזה מקצוע.

גם לחתוך עץ עם מסור ולשייף עם פצירה צריך רק זוג ידיים טובות ולא הרבה מעבר לזה. כול השאר אפשר ללמוד מסרטים ביוטיוב.

בתור ילד בתקופה שלא היה כסף לרכישת משחקים היינו בונים מטקות וגם לוחות שש בש מגניבים מחתיכות עץ שהיינו אוספים מהנגריות ורק קונים צירים וכול זה בלי יום לימוד ארוך ובלי סרטים ביוטיוב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני שעתיים, hans כתב:

לא יודע, אני מחשיב את עצמי לבעל ידיים טובות, ועדיין הלחמה ותפירה זה ממש לא חברים שלי.

זאת עבודת נמלים מונוטונית שדורשת ידיים עדינות וריכוז לאורך זמן. מניח שזה משהו שנשים יותר טובות בו מאשר גברים.

פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

זה מקצוע וזה מקצוע.

גם לחתוך עץ עם מסור ולשייף עם פצירה צריך רק זוג ידיים טובות ולא הרבה מעבר לזה. כול השאר אפשר ללמוד מסרטים ביוטיוב.

נכון מאוד. לא כתבתי את זה בזלזול, חלילה.

אני גם תופר וגם מנגר בשעות הפנאי, וזה חלק מהקסם (בתור תחביב!) - אחרי שלב המדידות והתכנונים,

רוב העבודה חוזרת על עצמה ולא מצריכה יותר מדי חשיבה - רק לחזור שוב ושוב על אותן פעולות בצורה מדויקת ועם הקשבה לחומר.

פורסם
לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

זה פונקציה של עלות כרטיס מול עלות העובד שמתקן אותו. גם בארץ עד שנות השמונים היו מתקנים ומשפצים הכל (בשנות השישים והשבעים אפילו מיסבים היו משפצים).

כמובן, אך לנו כמערביים שרגילים כי כי מכשיר זול יותר מאדם קשה להפנים את זה. אם תנסה להסביר היום למהנדס צעיר כי שרק בכמה מהכרטיסים שקיבל עלולה להיות טעות הרכבה הוא פשוט לא יתפוס את זה לעומק.

לפני 7 שעות, hans כתב:

רוב העבודה חוזרת על עצמה ולא מצריכה יותר מדי חשיבה - רק לחזור שוב ושוב על אותן פעולות בצורה מדויקת ועם הקשבה לחומר.

תיארת בדיוק את העבודה המתבקשת ממכונות אוטומטיות (שנבנו ופעלו כבר מהמאה ה 19...)

פורסם

כל זמן שעובד יותר זול ממכונה יעסיקו עובד.

בשנות השבעים בדרא"פ למשל במקום שעוני נוכחות היו מעמידים כושי שירשום נוכחות.

פורסם (נערך)

^^

מצד שני עשית מעשה טוב - נתת לאותו בחור להתפרנס ביושר.

הבנתי שבסין ובהודו גם היום עושים ככה. מעסיקים עובדים כי זול ואפשר, בלי שיהיה צורך אמיתי באותו עובד.

או שזה משהו במנטליות שלהם -

אם ברז מים מטפטף, וצריך לשים דלי מתחת ולשפוך את המים כל פעם,

אז אדם מערבי יתקן את הנזילה בשביל לא להתעסק עם הדליים,

ובהודו ישאירו את זה ככה, כי למה לקחת את הפרנסה מהבחור שמחליף את הדליים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

• תוכן חדש...