Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'אז, i20 או C3?

alonak
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני רוצה לרכוש רכב ומתלבטת בין שלושת הדגמים.

הסיטרואן C3 והיונדאי i20 יעלו לי בסביבות ה-100K.

ההונדה ג'אז ההיברידית תעלה לי 120K.

האם זה ישתלם בסופו של דבר מבחינת צריכת הדלק שלה?

האם יש עדיפות לאחד מהדגמים שציינתי בלי קשר למחיר?

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה, אלונה🌻

פורסם

1. כמה את נוסעת בשנה? עירוני, בינעירוני?

2. מה ההעדפות שלך: מחיר, נוחות, אבזור, צריכת דלק?

בגדול הפרש של 20 אש"ח הוא לא משתלם. אם בתור כלל אצבע אני אגיד שרכב לא היברידי צורך 15 ק"מ לליטר, רכב היברידי צורך 20 ק"מ לליטר ומחיר הדלק הוא 6 ש"ח, אפשר לכתוב משוואה פשוטה. 

פתרון המשוואה אומר שמחיר הדלק יאזן את ה20000 ש"ח הפרש רק אחרי 200 אק"מ.

ולא לשכוח שלסוללה יש עלויות נוספות ובשלב כלשהו צריך להחליף גם אותה בעלות משמעותית.

image.png

• רעיון טוב! 1
פורסם

הנסיעה לרוב בעיר.

מבחינת המחיר ההונדה לא תתקזז אצלי עם צריכת הדלק.

מה שחשוב לי נוחות הישיבה וביצועי הכביש בעיקר בעיר אך גם מחוץ לעיר.

פורסם

לעיר הייתי בוחר בסיטרואן שנוחה משמעותית מהגאז ומהיונדאי.

מעבר לזה היא די זריזה, מאובזרת, נראית טוב, הגיר פלנטרי ולא רובוטי כמו ביונדאי.

בנוסף היא שקטה מהגאז.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

הייתי יורד מהיונדאי בגלל שבעוד כמה חודשים מגיעה הi20 החדשה. 

אם את בכל זאת רוצה היברידי הייתי הולך לכיוון של טויוטה יאריס היברידית, גרסאות הבסיס מתחילה ב113 אלף והאבזור פחות או יותר כמו של הג'אז. 

בגלל האמינות של היאריס, המחיר של ביד השניה גבוה מאוד ביחס לרכבים מהשנתונים שלה, בהתחשב בעובדה שהיא עולה 13 אלף יותר מהסיטרואן וגם הצריכת דלק שלה יותר טובה משל הסיטרואן, אחרי כמה שנים בבוא המכירה היא תצא יותר משתלמת מהסיטרואן.

היאריס תהיה הכי טובה בעיר בגלל שהיא תיסע על חשמל.

עריכה אחרונה על ידי The Greek Freak
  • רעיון טוב! 1
פורסם

חייב להדגיש נקודה שנכתבה פה באופן ברור יותר:
ככל הנראה הרכב הנוח ביותר יהיה הסיטרואן אבל מבחינת שמירת ערך (באופן מהותי) היאריס תהיה עדיפה. שוק הרכב הישראלי מעדיף טויוטות על רכבים צרפתים לטוב ולרע.

פורסם

ל-C3 יש כמה מגרעות (לא יודע ביחס לאחרות)

הגיר אוהב למשוך את ההילוכים

יש רעידות בסל"ד נמוך (מנוע 3 צילינדר)

מערכת Start&Stop מהגרועות שפגשתי

מה שכן את ה-C3 תוכלי לרכוש מ0 ק"מ בסביבות 80 אש"ח.

פורסם

מראש אציין שלא נהגתי בג'אז או i20 מהדור הנוכחי ולכן אני אתייחס ל-C3 בלבד.

אם את מגדירה את הנוחות כאלמנט החשוב ביותר עבורך, אז להערכתי C3 עשויה להיות בראש הרשימה שלך. היכולת שהיא מפגינה בסעיף הזה היא גבוהה בצורה חריגה, אפילו במכוניות מסגמנטים גבוהים בהרבה. המחיר לזה "משולם" בהתנהגות כביש שתכתיב נהיגה מאוד לא "ספורטיבית" אבל מהפוסט שלך קשה להבין איפה הדרישה הזו נמצאת, אם בכלל.

ציינת "ביצועי כביש", אז אני מניח שאת מתכוונת ליכולות האצה\בלימה\ניהוג סבירות ומעלה? C3 מאיצה בקלילות במהירויות עירוניות, ההיגוי סופר-קליל (לטוב ולרע) והנהיגה בה כאשר את במוד רגוע ולא במוד מדידת זמנים הרבה יותר מנעימה, לטעמי. תנוחת ישיבה נוחה מושגת די בקלות (למרות שברוב כלי הרכב היום יש מספיק כיוונונים להגיע לתנוחה כזו), קו ושטח החלונות מאפשרים תצפית נוחה החוצה וכל ההתנהלות בזמן נהיגה באמת חביבה.

ברור שיש אינסוף פרמטרים אחרים שצריכים להילקח בחשבון, אבל אני חושב שאת חייבת לבצע נסיעת מבחן בכל אחד מהדגמים כי מעבר לתחזיות שמירת ערך וכו' את גם צריכה לחיות עם כלי הרכב שלך ביום-יום. לדעתי את חייבת קודם לקבל "תחושה" על כל דגם כשאת יושבת בו במצב סטטי באולם התצוגה, בודקת את מה שאמור להתאים לצרכים שלך מבחינת מרחב, תא מטען וכדומה ואם אין איזשהו דיל-ברייקר כבר בשלב הזה, אל תוותרי על נסיעת מבחן שרק לאחריה אולי כדאי להתחיל לעשות חישובים באקסל על מה יהיה 10-5-3 שנים קדימה.

The older you get, the better you used to be

• תוכן חדש...