Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה טכנולוגיה לדוגמא? במטבח ממוצע תמצא את אותו סט האביזרים, לא? מקרר, תנור בילט אין או רגיל, כרגיים ומיקרו גל.

את כל זה כמובן אפשר לסדר בכמה דרכים, בהתאם לגודל המטבח.

אבל אני באמת מנסה להבין מה לדוגמא מיוחד במטבחים שעיצבתם, שלא יכלתם לקבל עליו המלצה מנגר או יועץ שירות חברה שמוכרת מטבחים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

דווקא לא יצא לי להתקל ביותר מדי מטבחים שחרגו מהסטנדרט מבחינת העיצוב או התכנון

יש חנויות מטבחים שמדגישות שהן "לא עובדות לפי הסטנדרט".

זה נשמע ייחודי ומרשים בעיקר בהתחלה של שלב העיצוב,

עד לרגע שמבינים שכל 'סטייה' מהסטנדרט, גוררת תשלום נוסף וסיבוך מיותר שברוב המקרים איננו נחוץ.

ברור שאם עושים עיצוב לחלל קטן או נישה ספציפית, אז אפשר לצאת מהסטנדרט, אבל הרגשה שחנויות מטבחים המליצו על יציאה מהסטנדרט כדרך להעלות מחיר, גם כשלא הייתה סיבה מיוחדת לכך.

• רעיון טוב! 1

-

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

איזה טכנולוגיה לדוגמא? במטבח ממוצע תמצא את אותו סט האביזרים, לא? מקרר, תנור בילט אין או רגיל, כרגיים ומיקרו גל.

את כל זה כמובן אפשר לסדר בכמה דרכים, בהתאם לגודל המטבח.

אבל אני באמת מנסה להבין מה לדוגמא מיוחד במטבחים שעיצבתם, שלא יכלתם לקבל עליו המלצה מנגר או יועץ שירות חברה שמוכרת מטבחים?

הנה המקרה שלנו, משמאל המטבח לפי הקבלן, מימין של המעצבת (השתנה עוד קצת בתיכנון הסופי, המקרר זז לקיר הימני והאי התקצר ב-20 ס"מ).

תכנון מטבח.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם הבנתי נכון את השרטוט 

היא קיצרה את המשטחי עבודה במטבח.

זו פשרה בין עיצוב לבין פרקטיות.

אתם מרוצים?

מעולה.

מקווה שלא תגלו בעוד כמה זמן שחסר לכם משטח שיש לעבודה

-

פורסם

אני דווקא נחשתי שמה שהמעצבת הציעה זה עם אי ועוד מה שנראה כמו ארון קיר. נראה נחמד אם זה זה. אתם כבר בדירה? האי זה דבר נח? משהו שתמיד רציתי אבל תמיד נראה לי כתוספת שדורשת המון שטח יחסית

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, BEEKER כתב:

אם הבנתי נכון את השרטוט 

היא קיצרה את המשטחי עבודה במטבח.

זו פשרה בין עיצוב לבין פרקטיות.

אתם מרוצים?

מעולה.

מקווה שלא תגלו בעוד כמה זמן שחסר לכם משטח שיש לעבודה

הפוך, כנראה קצת קשה להבין מהשירטוט הזה, יש משטח שיש של כ- 3 מטר צמוד לקיר התחתון (תחום מכל צד על ידי יחידת בילט אין של התנור והמיקרו מימין ומזווה בצד השני, ומעליו ארונות עד התקרה. בשירטוט רואים את הכיור) ועוד אי של 3 מטר עם כיריים.

אנחנו עוד לא בדירה, בדיוק בתהליכים מול חברות מטבחים. רצינו למקסם את ניצול השטח כי באופן הזוי, התכנון של הקבלן הוא ששטח המטבח גדול מהסלון... בעזרתה אני חושב שאנחנו קרובים לזה ויצא מטבח ענק. עוד דוגמה למשהו שהיא הציעה (לא רואים פה בשירטוט) זה להוסיף קיר גבס של 50 ס"מ בצד של הסלון ולידו ארון קטן, זה תוחם את הסלון טוב יותר ומאפשר לשם ארון מעילים/תיקים בכניסה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

תבדוק שמשטחי העבודה אכן מספיק ארוכים ונוחים לשימוש שלך (יש משפחות שמבשלות יותר מאחרות).

בנוסף, חלק ממשטחי השיש נתפסים ע"י כל מיני אביזרים  כמו קיצ'נאייד, תמי4 , סודהסטרים, מכונת קפה וכו'.

קשה להתייחס אל אי עם הכיריים כאל משטח עבודה, מכיוון שלא בטיחותי לעבוד ליד סירים חמים או כיריים לוהטות.

-

פורסם

יש 1.4 מטר אורך משטח עבודה על האי (מצד ימין של הכיריים, אינדוקציה אז אין סכנה) ומרחק דומה על השיש  שצמוד לקיר (נטו מכל שאר הדברים שיהיו על השיש הזה, כמו שכתבת). זה 2 אזורי עבודה מאוד גדולים. 

פורסם (נערך)

הורי לקחו מעצבת פנים, באחת השיחות איתי היא הודתה שהיא לא יודעת איך לעצב באוטוקאד, סביר להניח שטעיתי בשם של התוכנה אבל היא אפילו לא ידעה להגיד שאני טועה, היא כמעט ולא עשתה שום דבר בשביל לעזור לעצב את מקלחת שביקשנו שתעצב.  לטעמי עדיף ללכת על מעצב\ת בFiverr, מאשר להתעסק עם הסחל'ה ועוד לשלם יקר. תוכניות בנייה אמורות להיות מובנות על ידי כל מי שמתעסק בתחום, אני לא רואה הבדל בין אם מדובר בהודי או אוקראיני או אמריקאי שיעשה את העבודה. אם יש כיוון מסוים לצבעים וכדומה, זו כבר התחלה טובה.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@יבגניפ הטכנולוגיה היא דווקא זו של הפרזול, היא מתפתחת כל הזמן ומאפשרת ניצול טוב יותר של השטח והנפח. אבל החשוב ביותר הוא שתדע כיצד לחבר את הצרכים והרצונות של הלקוח לאפשרויות הקיימות, במגבלה של המטבח הספציפי.

@DareDevil המעצבת לא צריכה לדעת לעצב באוטוקאד או כל תוכנה אחרת (זו שלי השתמשה בתוכנה של גוגל שאיני זוכר איך נקראת). חשוב שהיא תבין את הצרכים והיכולות, גם אם בסופו של דבר היא משתמשת בסרגל ועפרון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני מנסה לענות בקצרה על נושא רחב שבתוכו זויות רבות ושונות ,  (גילוי נאות- בתור מישהו שעוסק בתחום )

עיצוב פנים זה עולם ומלואו מבחינתי.  למה עולם ומלואו? כי מתכנן בתחום הזה נוגע בעולמות רבים כל כך שצריך בהם רמת הבנה וניסיון כדי להגיע לתוצאה ( תוצאה טוב הכוונה: פרקטית , עיצובית, ניצול החלל, עמידה בתקציב יכולת עבודה עם בעלי מקצוע וכו...).

יש הרבה ניואנסים חשובים בתכנון שצריך לקחת מראש בחשבון אחרת זה לא יוצא טוב וקשה לתקן- למשל, דוגמא קטנה תכנון תאורה טוב זה דבר לא טריוויאלי  (ואני לא מתכוון רק לאיך שהגוף תאורה נראה, אלא לאיך שהוא מאיר את החלל ).

מה כבר יש לעשות בדירת סטנדרט (חדשה מקבלן או ישנה)?  בדרך כלל  די הרבה, כי לרב דירת קבלן  זה מוצר סביר בלבד ורחוק ממעולה למרות העלות הכל כך גבוהה שלו , האמת שפעמים רבות ללא מתכנן טוב קשה למצות את האפשרויות באמת עקב כל האילוצים הקיימים.

יש כמובן הבדל בין עיצוב פנים של שיפוץ כולל או חלקי,  למשהו נקודתי מאוד (נאמר לבחור רק גוון צבע של קיר ),

דרך אגב, מתכנן שלא שולט בתוכנת קאד מקצועית כלשהיא, זה יכול להדליק נורה אדומה שיכולה ללמד על יכולות נדרשות נוספות שחסרות, העיצוב והתכנון חייבים לעבור למציאות דרך תכניות מסודרות שנותנות ערך מוסף, הרי אלוהים נמצא בפרטים הקטנים  (והגדולים)  .

זה על קצה המזלג...

עריכה אחרונה על ידי yb
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי היה ניסיון מצויין עם מעצבת, אחת מההוצאות היותר מוצדקות שהיו לי בשיפוץ, אבל אצלי זה היה עם שבירת קירות ותכנון חשמל ואינסטלציה וכולי.

המעצבת הצילה אותי כמה פעמים בהתנהלות מול הקבלן, די בטוח שלא הייתי מסיים את השיפוץ בצורה מוצלחת בלעדיה.

אני לא יודע אם זה מה שאתה מחפש, נשמע שאתה צריך מלבישה (שהגיעה אצלי רק לצורך הצילומים).

גילוי נאות- המעצבת שלקחתי היא אישתו של חבר שהוא גם חבר פורום פה, אבל עדיין נראה לי שהתוצאות מדברות בעד עצמן:

http://www.etilevkatz.co.il/gallery/דירת-אספן-ברעננה/

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

המעצבת לא צריכה לדעת לעצב באוטוקאד או כל תוכנה אחרת (זו שלי השתמשה בתוכנה של גוגל שאיני זוכר איך נקראת). חשוב שהיא תבין את הצרכים והיכולות, גם אם בסופו של דבר היא משתמשת בסרגל ועפרון.

סקאצ' אפ וכן היא צריכה לדעת להשתמש. סרגל ועיפרון זה יכולת נחמד לשרטט איתה אבל תוכנת מחשב בעידן שלנו זה מחויב למציאות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...