Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בניגוד לדירה הנוכחית, בה קנינו לבד ו"עיצבנו" לבד, החלטנו שבדירה הבאה נעזר באיש מקצוע.

פחות בקטע של לשבור קירות וכו', כי תוכנית הקבלן מאוד לטעמנו, יותר בעיצוב הריהוט, תאורה ואולי מטבח.

אשמח להמלצות, יש כ"כ הרבה שמציעים את שירותיהם, המלצה מגולשי הפורום בהחלט  תעזור בבחירה.

עריכה אחרונה על ידי vxlan
פורסם

לפני כ-7 שנים ביצעתי שיפוץ יסודי מאד לדירה שרכשתי. נעזרתי באדריכלית שתכננה הן את השינויים במבנה הדירה והן חלק מהעיצוב - למשל, יצאה עם אשתי ואתי לבחור ריצוף וחיפויים ובהמשך גם עיצבה את החיפויים בחדרי המקלחת והשירותים. יצאה אתנו גם לבחור תאורה (ואצלנו מדובר בנושא רגיש, כל בני המשפחה אוהבים תאורה חזקה בכל מקום). 

לגבי המטבח - מה שעשינו היה לקבל הצעות עיצוב ומחיר מלפחות 10 חברות. כיוון שההצעות היו יקרות מאד בסופו של דבר פנינו לנגריה פרטית (שביצעה עוד כמה עבודות), ואת העיצוב עשינו כשילוב ל רעיונות מכל ההצעות ובסיוע אותה אדריכלית.

דרך אגב, כדאי שתציין באיזה איזור בארץ מדובר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כבר הגבת והשקעת - למה לא  לרשום את השם..?

הדירה בחריש, אך משיחות עם מעצבים - זה לא באמת עקרוני, אלא אם המעצב מאילת או משהו כזה.

פורסם

זה היה לפני קרוב ל-8 שנים. צריך לאתר את הפרטים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממליץ לך לבחור במעצב/ת פנים ולא באדריכל.

ראיתי עבודות יפות של רקפת אלטשולר וגם Dalit Vengrovsky

בהצלחה

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

המלצה אני לא יכול לתת, אבל הארה כן:
חלק ממעצבי דורשים ומקבלים עמלה כתנאי להפניית הלקוח לחנויות מסויימות. זה לדעתי פוגם באותנטיות ההמלצות ועלול לגרור עלויות גבוהות יותר באותן חנויות מעבר לשכר עבודתו של המעצב. אם אי פעם אחליט להיעזר בשירותיו של מעצב זה יהיה רק בתנאי שהוא מתחייב שהוא לא עובד בצורה כזו.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

לנו היה ניסיון גרוע עם מעצבות,

אחת תכננה מטבח בצורה גרועה ולא ידידותית, אחרת תכננה חדרי שינה ואמבטיה בצורה לא יעילה.

השלישית היתה שתלטנית ולא הפסיקה לשנות תוך כדי שיפוץ (מה שגרם להוצאות מיותרות ובלתי צפויות מראש).

אז המסקנה שלי היא שאין תחליף לתכנון עצמי.

לשבת עם פינטרסט, אתרי אדריכלות ותוכנות לתכנון מטבחים און ליין.

ובסוף להעביר לבדיקה נוספת אצל מעצבת

-

פורסם

אנחנו עובדים עכשיו עם עינת ארליך, אצלנו דווקא העבודה היא ברובה תכנון החלל המרכזי (מטבח וסלון) ולא הלבשת הבית. עשתה רושם טוב מאוד גם בפגישת היכרות וגם בעבודה השוטפת, יכול להגיד שמבחינת המטבח אצלנו מדובר בחלל לא סטנדרטי וכשהגענו לפגישות בחברות מטבחים עם התיכנון שלה (ובלעדיה) אמרו לנו שזה תכנון מעולה שהם טרם נתקלו בו (החברות ראו דירות זהות כי מדובר במחיר למשתכן עם כמה מאות דירות זהות לשלנו).

פורסם

נחכה להמלצה של האלפיון מיהי האיציק של המעצבים.

מעצבת טובה זו אחת שיודעת לקלוע לטעמם של בעלי הדירה לכיסם של בעלי הדירה יודעת ומבינה שאנשים צריכים לגור בדירה ולא לעצב משהו שהוא טוב למגזין ולא לחיים היומיומיים.

• מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתוך סקרנות: מה מרוויחים מיועץ כזה אם הדירה היא סטנדרטית? מעבר להתאמה של צבעים וכו' - שזה באמת אפשר לעשות על ידי העתקה מפינטרסט וחברים לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

אמנם הניסיון שלי הוא עם דירה לא סטנדרטית, אבל לא זה החשוב. החשוב הוא שהיה מדובר בשיפוץ, ובדירה חדשה זה יכול להיות, באותה מידה, התאמה לצרכי המשפחה:

מה שהמעצבת נתנה לי:

1. ניצול נכון של חללים בדירה. למשל, אחת הדוגמאות במקרה שלי,  התאמת גודל חללים מסויימים זה על חשבון זה בצורה אופטימלית. לדוגמא - חלוקת יחידת ההורים בין חדר שינה, חדר הארונות והמקלחת וגם חדר האמבטיה השכן.

2. כפי שציינת - אלמנטים פונקציונאליים ואלמנטים אסתטיים, וזה בהחלט מעבר לצבע. למשל ריהוט קבוע או מבני גבס.

3. המקום הבעייתי ביותר בבית, שחשיבותו גדולה והוא כמעט לעולם אינו סטנדרטי - המטבח. זו יכולה להיות מעצבת כללית של הדירה או מעצבת מטעם יצרן המטבחים, אבל לעולם יש צורך בייעוץ על ידי מי שמכיר את החומרים והטכנולוגיה הרלוונטיים, ומנוסה בצורכי לקוחות רבים.

4. רעיונות לריהוט על מנת לנצל בצורה מיטבית חללים מוגדרים.

5. עזרה בבחירת ורכישת רכיבים כמו חיפויים, כלים סניטריים, ריצוף ותאורה. בחלק מהמרכיבים צריך להכיר את התקנים על מנת לצמצם בעיות בטיחות או תקלות בהמשך.

השירות והמוצרים עולים לא מעט כסף, אבל יכולים לשפר מאוד את איכות החיים, דווקא במקומות צפופים שמצריכים ניצול של כל פינה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1

פורסם

זכורה לי בנושא הזה בדיחה שמישהי היה לה מיפוי של עיצוב הכריות על הספות בסלון.

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אפשר להיות ציני, אבל אפילו תכנון נכון של נקודות חשמל הוא בעל משמעות לא קטנה.

• מעניין 1

פורסם

אני דווקא לא ציני. זה נושא מעניין. נראה לי זה עולם ומלואו שמשתנה בין דירה לדירה, והיכולת שלך לבחור או לשנות. כי כשאתה משפץ, לדוגמא, אז הגבול נמצא במקום אחד, וכשאתה קונה דירה חדשה אז הגבול במקום אחר - יש גם מפרט מהקבלן, יש ספקים שהוא בוחר, יש עלויות כלשהן לשינוים. מצד שני גם שם - בדרך כלל המקום שלך מוגבל, ואולי מישהו שיכול לבוא עם רעיון יותר מוצלח לניצול של מקום יכול לעזור. 

מעניין גם שאתה מתייחס דווקא למטבחים, כי דווקא לא יצא לי להתקל ביותר מדי מטבחים שחרגו מהסטנדרט מבחינת העיצוב או התכנון. אבל אולי אנחנו מדברים במונחים שונים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

עניין של ניסיון. שלוש דירות קניתי בחיים, בשלושתן המטבח היה השקעה מרכזית שהצריכה עיצוב. כפי שכתבתי - שילוב של הבנת צרכי הדיירים, הכרת הטכנולוגיה ושיבוץ שלה בתוך חלל מוגבל.

המטבח הוא כנראה החלל המצריך הכי הרבה השקעה בבית, גם מהווה מקום בו שוהים ובעיקר עובדים הרבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...