Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח חיים למשכנתא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2032 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי מספר שאלות בנוגע לביטוח חיים למשכנתא.

רקע: נלקחה משכנתא ע"י בני זוג לפני מספר מועט של שנים כאשר שני בני הזוג היו במצב בריאותי תקין. משכנתא לתקופה של 30 שנה יחד עם ביטוח חיים לתקופה מקבילה.

לאחר מספר שנים אחד מבני הזוג חלה במחלה קשה (סרטן ממאיר אך בר ריפוי עם אחוזי הצלחה גבוהים).

1. האם נדרש לדווח לחברת הביטוח על שינוי במצב הרפואי? כיוון שבמועד החתימה נחתם הסכמה לויתור סודיות רפואית.

2. במידה ונדרש לדווח לחברת הביטוח אודות המחלה, האם הפרמיה החודשית תעלה במחיר, או שהיא צריכה להשאר באותו הסכום בו נחתם הסכם לקבלת שירותי ביטוח החיים?

3. האם בעת גרירת משכנתא (מנכנס שנמכר לנכס שנרכש) ללא צורך בתוספת הלוואת כסף מעבר למשכנתא הקיימת נדרש למלא הצהרת בריאות חדשה?

4. האם בעת מיחזור משכנתא (לאור הורדת ריביות לשפל) נדרש למלא הצהרת בריאות חדשה?

5. האם מיחזור משכנתא = משכנתא חדשה?

אודה לעזרה ממבינים בנושא.

תודה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

קודם כל אני מצטער לשמוע ומאחל רק בריאות.

דבר ראשון, אני לא בקיא בנושא ועל כן לא יכול לתת עצה מוצקה בנושא. ההמלצה היחידה שאני יכול לתת היא - להתייעץ עם עו״ד.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

כמובן שלא נדרש לדווח על שינוי במצב הבריאותי, ככל שדווח אמת בשעת הקמת הביטוח -  בדיוק בשביל כזה מקרה חס וחלילה מיועד הביטוח.

לאור המצב אכן כדאי במצב של גרירת המשכנתא לגרור את הביטוח, למעשה הביטוח נגרר לבד, זאת אומרת הוא הרי על האדם ולא על הנכס ולכן נשאר כמו שהוא.

בענייני ביטוח גרירה רלוונטי רק ביטוח הנכס.

רק בריאות.

פורסם

תודה.

כיוון שהיום הריביות בשפל, ההמלצה הייתה ע"י יועץ משכנתא לסגור את המשכנתא ולקחת חדשה - מניח שבמקרה זה יחייבו בהצהרת בריאות חדשה?

במידה ועושים גרירה + מיחזור, האם נדרשת הצהרת בריאות חדשה?

לפני 6 שעות, אליהו שבת כתב:

כמובן שלא נדרש לדווח על שינוי במצב הבריאותי, ככל שדווח אמת בשעת הקמת הביטוח -  בדיוק בשביל כזה מקרה חס וחלילה מיועד הביטוח.

לאור המצב אכן כדאי במצב של גרירת המשכנתא לגרור את הביטוח, למעשה הביטוח נגרר לבד, זאת אומרת הוא הרי על האדם ולא על הנכס ולכן נשאר כמו שהוא.

בענייני ביטוח גרירה רלוונטי רק ביטוח הנכס.

רק בריאות.

אגב הביטוח הוא ספציפית למקרה "מוות" ולא מכסה מחלות קשות/נכות וכו'.

אז לא בידיוק עבור זה קיים הביטוח.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם (נערך)

במשכנתא חדשה יש ביטוח חדש עם חיתום חדש.

חיתום חדש, משמע פרמייה בשמים ויש מצב שרוב החברות בכלל לא ירצו לבטח.

לשיקולם

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני כשעה, Opel Astra GSI כתב:

תודה.

כיוון שהיום הריביות בשפל, ההמלצה הייתה ע"י יועץ משכנתא לסגור את המשכנתא ולקחת חדשה - מניח שבמקרה זה יחייבו בהצהרת בריאות חדשה?

במידה ועושים גרירה + מיחזור, האם נדרשת הצהרת בריאות חדשה?

אגב הביטוח הוא ספציפית למקרה "מוות" ולא מכסה מחלות קשות/נכות וכו'.

אז לא בידיוק עבור זה קיים הביטוח.

בוקר טוב, אכן הביטוח הוא למקרה מוות, כמובן שאפילו לא העלינו על הכתב אך זאת המטרה היחידה בביטוח

במצב שיש מחלה מסוג זה קיימת קשה עד בלתי אפשרי לבטח, יש פתרונות אך הם יקרות ואף מאוד וכלן ממש כדאי לגרור את המשכנתא ולא לקחת חדשה.

או לחילופין לבקש פטור מביטוח אך פטור כמובן אם חס וחלילה יהיה מקרה מוות המשכנתא לא תכוסה ותשולם מהדירה.

פורסם

ביטוח חיים כשמו כן הוא, מבטח חיים, כלומר מופעל רק במקרה מוות.

כל הרעיון בביטוחים כאלו הוא לעשות אותם מוקדם, כשאתה צעיר ובריא, כדי שיכסו אותך כשאתה פחות בריא, לכן אין צורך להודיע דבר לחברת הביטוח, אתם מכוסים.

בקשר למחזור משכנתא, אין לי נסיון עם זה, אבל תבררו טוב טוב שאכן ניתן לגרור את הביטוח, לפני שאתם ממחזרים.

אם תצטרכו לעשות ביטוח חדש, יכול להיות שהמחזור לא ישתלם בכלל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...