Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בחצי השנה האחרונה נכנסתי חזק לענייני סחר עדשות. למדתי את השוק והבנתי אילו עדשות נמכרות היטב באיביי. אחר כך איתרתי אנשים שמכרו את העדשות ביד 2 במחירים משתלמים, רכשתי אותן ועשיתי פליפ. 

תוך כדי אגרתי הרבה ציוד כי לעיתים השגתי עדשות במצב כל כך טוב שכאב לי למכור אותן. בכל אופן הגיע הזמן להעיף סחורה. 

העדשות שלי: (שימו לב קרופ X2) 

1. Olympus 7-14 Pro F2.8

2. Olympus 25mm F1.2

3. Olympus 45mm F1.2

4. Olympus 60mm F2.8 Macro

5. Olympus 40-150 F2.8 + 1.4XTC

6. Olympus 12-100 Pro F4 

החלטתי שאני רוצה להשאיר 3-4 עדשות בלבד (אולי פחות), אבל אני לא יודע איזה עדשות לבחור. 

1. Olympus 7-14 עדשה סופר מיוחד ומאפשרת לצלם פרספקטיבות מאוד מעניינות, אבל לא יודע... היא ממש specialized   

2. עדשה סטנדרטית באיכות מעולה. אני אוהב פרספקטיבה של 50mm, אבל יש לי את ה-50mm בתוך ה-12-100. הבעיה שאני מקבל את ה-50mm ב-F4 במקום  ב-F1.2 וזה יכול להיות ביג דיל בתאורה חלשה. (ההבדל בין ISO 6400 ל-ISO 800)

3. עדשת פורטרטים/טלה קצרה מאוד מיוחדת. נחשבת לאחת מעדשות ה-WOW של אולימפוס. מצד שני יש לי את הפרספקטיבה הזאת בתוך ה-40-150. הקאץ' הוא ששם אני מקבל F2.8 ועם העדשה הזאת אני מקבל F1.2

4. הייתה תקופה שנכנסתי לשגעון מאקרו. בגדול אם לא מחפשים לצלם דברים מאוד קטנים כגון חרקים עדשת טלה כמו ה-40-150/12-100 יכולה לשמש כעדשת סמי-מאקרו. מצד שני רק התחלתי לחקור את עולם המאקרו.

5. בהתחלה חשבתי להעיף את העדשה הזאת, אבל לאחרונה נכנסתי לצילום בעלי חיים. הבעיה שהעדשה הזאת לא מספיק ארוכה בשביל לצלם ציפורים קטנות. היא יותר מתאימה לבעלי חיים גדולים/ציפורים גדולות. העדשה הזאת יכולה לשמש גם כעדשת פורטרטים/נופים/ספורט אז היא רב שימושית.

6. ה-12-100 היא עדשה סופר רב שימושית. אם הייתי צריך לבחור עדשה אחת לטיול ואין לי כוח להתעסק עם החלפת עדשות אז זו הייתה היא. מצד שני אין בעדשה הזאת שום דבר מיוחד. Jack of all trades master of none. 

הקול הפנימי שלי אומר לשמור עדשות שמאפשרות לצלם פרספקטיבות חדשות ולהעיף את כל הכפילויות גם במחיר של ISO יותר גבוהה בתאורה חלשה ופחות הפרדת רקע. 

זה אומר להשאיר את ה-12-100 + 40-150 + 60 מאקרו. 

מה אתם אומרים? יש המלצות? 

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)

נסה להצטרף לקבוצת ואטסאפ שנקראת m43 il. חבורה רצינית שתשמח לקנות ציוד במצב טוב.

דרך אגב, מה שאר הציוד שלך?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה נורא תלוי מה סגנון הצילום שלך, ועל מה אתה מוכן להתפשר.

בטיול עם האישה והילדים, להתחיל להחליף עדשות, לבנות קומפוזיציה, לבחון את הפריים, לקחת מחדש, ולהתעכב 3-4-10 דקות על כל משהו שתופס לך את העין זו בעיה. 

מצד שני, האיכות האופטית והצמצם של עדשות פריים זה משהו שברגע שנגעתי בו פעם אחת לא יכלתי להמשיך עם עדשות זום.

40-150 היא עדשה שאני חושב שאפשר לוותר עליה. זה חתיכת טלה נחמד, בעיקר עם המכפיל והקרופ, והצמצם הפתוח עוזר. אבל חוץ מזה אין פה איזה משהו. אגב, אני לא מכיר את העדשה עצמה, אם היא פנומנלית אז זה משהו אחר. קניתי 50-150 2.8 של סיגמא והיא הייתה מדהימה, אבל בסוף מכרתי אותה בגלל משקל וחוסר שימושיות.

על ה7-14 אני לא מבין איך אתה יכול לוותר, בעיקר אחרי שדברת על התמונות המרתקות שאפשר להוציא איתה. זו עדשה מושלמת לצילומי נוף, שמיים וכו, עם פרספקטיבות מגניבות לאללה.

לדעתי הגיוני לבחור אחת מבין ה1.2. באופן אישי תמיד אהבתי פורטרטים יותר צפופים מה-50מ"מ הקלאסי, וקניתי 85 1.8 בשבילם. אז אם אתה שואל אותי, תמכור את ה25 ותשאיר את ה45.

לגבי ה12-100 - היא לא ברמה של השאר מבחינת צמצם וכנראה גם מבחינת אופטיקה, אבל הוורסטיליות שלה מעולה והיא סוגרת לך טווחים שחסרים לך.

עדיין, הנוחות שלה יכולה למנוע ממך להחליף לעדשות אחרות, ואז לדעתי אתה מפספס. 

אז אני לא בטוח מה הייתי עושה לגביה.

אם לסכם, הייתי מעביר הלאה את 3 ואת 5, ומתלבט עוד קצת לגבי 6.

עריכה אחרונה על ידי Talgaz

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לומר את האמת, לא קראתי איזה עדשות יש לך ומה אתה מצלם.

בתור צלם מקצועי עם עשרות עדשות אני מבין את התחושה שלך.

התשובה היא נורא פשוטה - מה שאתה לא משתמש או משתמש לעיתים רחוקות מאוד - תמכור.

זה שצלמים אחרים אומרים שהם מתים על העדשה המדהימה שאתה לא משתמש בה, לא רלוונטי.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אין פה תשובה נכונה, בחירת אורך מוקד (איזה וזום מול פריים) זה עניין אישי לגמרי.

לדוגמא, אני לא מצלם כלום מעל 100mm או מתחת 28mm. גם אם תיתן לי עדשה במתנה, לא יהיה לה שימוש.

לכן השאלה העיקרית כאן היא שאלה של חפיפה בין העדשות. איזו יכולה להיות תחליף ל-מה, וגם מה השווי של המכירה.

1. 7-14, הייתי משאיר. אישית, אורכי מוקד לא רלוונטים, אבל למי שבכל זאת זה אולי יעניין אותו, מדובר בעדשה שאין לה תחליף.

2. משאיר משאיר משאיר. קודם כל, אני משוחד, זה אורך המוקד החביב עלי, שהכי קל לי לקמפז איתו. עדשת הזום לא מחליפה אותו, לא רק בגלל הפערים בצמצם (גדולים מאוד), אלא גם פערי איכות באספקטים אחרים. בכלל, לשים 50mm ולעבוד רק איתה, זה ניסיון טוב, לדעתי

3.  פה הפער בצמצם פחות משמעותי, אבל... זו עדשת פורטרטים. אם אתה חובב רקע מטושטש (אני לא...) זה משמעותי. כמובן, שוב, יש הבדלי איכות אחרים, שאני לא מכיר, אבל אם אתה לא חובב פורטרטים (שוב, עניין אישי), אפשר לוותר

4. קצת ארוך מדי לפורטרטים, והצמצם יותר פתוח, מצד שני מאפשר לצלם מיותר רחוק. אם אתה לא מוכר את (3) אז תשאיר אותה. אחרת, הייתי מוכר. שוב, אלא אם אתה מתכוון לצלם מאקרו, שזה תחום מאוד ספיציפי שאני לא מבין בו כלום.

5. משאיר לצילומי בע"ח

6. משאיר, מתאימה מאוד למי שאוהב זום "כללי".

בקיצור, אם למכור אז את 3 או 4. השאר להשאיר, עד שתראה במה אתה לא משתמש בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודשיים מאוחר יותר...
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

1. Olympus 7-14 Pro F2.8 - נמכרה 

2. Olympus 25mm F1.2 - נמכרה 

3. Olympus 45mm F1.2 - נמכרה 

4. Olympus 60mm F2.8 Macro - נמכרה 

5. Olympus 40-150 F2.8 + 1.4XTC - נמכרה 

עדשות הפריים נמכרו כי הן יותר מידי specialized לטעמי. כלומר הן מיועדות לאנשים שמאוד מאוד אוהבים לצלם בפרספקטיבה מאוד מסוימת והם רוצים עדשה שתיתן להם מקסימום איכות והפרדת רקע. אני לא רואה את עצמי סוחב לטיול עדשות פריים ומחליף כל הזמן. נמכרו. 

המאקרו נמכרה כי גם היא מאוד specialized. אני לא רואה את עצמי מסתובב בשדות ומחפש חרקים לצלם. התעסקתי עם זה קצת בתקופת הקורונה, היה כיף, התאמנתי ב-focus stacking, אבל זהו. נמכרה.

ה-7-14 נמכרה כי גם היא מאוד specialized. היא הוחלפה בעדשת fisheye 8mm f1.8 של אולימפוס כי הוא נותנת פרספקטיבה מאוד מעניינת של 180 מעלות ואפשר לעשות לה defish בתוך המצלמה או עם תוכנה יעודית מה שהופך אותה גם לעדשה אולטרה רחבה. בנוסף אפשר לעשות איתה צילומי Astro כי היא f1.8 ומאוד רחבה. היא קטנה, קלילה ומהירה. עדשה סופר underrated. 

ה-40-150 + מכפיל נמכרה. סתם עדשת טלה עם מכפיל. שום דבר מעניין. 

נשארה אצלי ה-12-100 כי היא עדשה מאוד חדה, איכותית וסופר ורסטלית. סוס עבודה. תכל'ס 90% מהתמונות שלי מצולמות איתה.

בנוסף במהלך הסגר רכשתי את ה-300mm של אולימפוס ונכנסתי חזק לצילום ציפורים ובעלי חיים. ה-300mm עדשה סופר דופר איכותית, אבל עכשיו שהקורונה נגמרה אני לא רואה את עצמי יושב באוהל מסתור ועוסק בצפרות. אני מעדיף לנצל את הזמן לטיולים  וה-300mm זה לא משהו שסוחבים על הדרך. אני מתבלט אם למכור אותה. עדיין לא יודע. אולי אחכה לעונת הצפרות הבאה שתתחיל עם הנדידות לקראת החורף ואראה אם אני אתעסק בזה. בכל אופן היא עומדת למכירה. נראה כמה יציעו לי עליה.

זהו בגדול. מקווה עזרתי למישהו עם התלבטויות דומות. 

עריכה אחרונה על ידי Avatar Schnitzel
  • תוכן חדש...