Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני רוצה לקנות רכב כנראה מודל 2018 (לא סגור איזה לחלוטין אבל כנראה קיה נירו אז אני אתייחס כאילו מדובר ספציפית בו בשביל השאלה), ורוב הרכבים שהסתכלתי עליהם עולים באיזור ה-90K. לעומת זאת, יש את האופציה לליסינג של רכב חדש ולשלם נגיד 1000 שקל לחודש למשך 4 שנים כלומר 48000 שקלים. אם אני אקנה ואז עוד 4 שנים ב-2024 אני אמכור את הרכב, שכאמור הוא מודל 2018, כמה כבר אני אקבל עליו? אני מניח שעד אז המחיר שלו כל כך ירד שאני בטח אקבל בקושי 30000 עליו ואז יצא שהוצאתי בסך הכל 60K (תשעים מינוס השלושים של המכירה) לעומת זה שהייתי יכול להוציא רק 48K וגם עם רכב חדש ולא 2018.

האם אני טועה איפשהו בניתוח?

עריכה אחרונה על ידי יהונתן84
פורסם

קצת ערבבת את השאלה. שאלת על רכב שנת 2018 ובאמצע שאלת על רכב חדש.
תנסה לחדד את השאלה כדי שיוכלו לעזור לך.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

איפה תמצא נירו חדשה בליסינג בתשלום חודשי של 1000 שקל? אולי אם תשים מקדמה יחסית גדולה של 30000 שקל תצליח להשיג קיה נירו חדשה בהחזר של 1000 שקל לחודש ( וגם בזה אני בספק).

פורסם

המקדמה זה חלק מה-1000 שקל החודשיים כלומר שכאילו אני פשוט משלם על 30 חודשים מראש?

ואני לא באמת יודע מה המחירים.. פשוט בדרך כלל אני רואה בפרסומות וכאלה שהמחירים הם באיזור ה-1000 שקלים לחודש. גם אם זה נגיד 1200 ואז אני אשלם 58 במקום 48, עדיין זה יוצא זול יותר. חוץ מזה שגם לא אכפת לי לקחת רכב לא חדש כמו שאני שאם הייתי קונה, זה היה 2018.

אני לא יודע להעריך כמה ליסינג אמור לעלות וכמה באמת הרכב יהיה שווה ב-2024 אם אני מוכר

פורסם

לא, ככל שהמקדמה גדלה כך התשלום החודשי קטן אך מספר החודשים איננו משתנה.
בעיקרון - בעיסקת ליסינג לרכב החדש התשלום יהיה בערך כגודל ירידת הערך של הרכב. כלומר, רכב שעולה x ובתום העיסקה יהיה שווה y אתה למעשה משלם את הדלתא בין x ל y לחלק למספר החודשים ( בניכוי המקדמה ששילמת). בתום תקופת הליסינג אתה בוחר האם להשלים את יתרת הסכום למחיר של הרכב כשהיה חדש לאחר מה שכבר שילמת.
בחרת שלא - הרכב חוזר לחברת הליסינג.
זה זהה למצב שקנית מכספך רכב חדש מהיבואן ואחרי 3 שנים באת למכור אותו. אחרי 3 שנים הוא שווה x. אמנם כל חודש לא הוצאת את הירידת ערך מהכיס כמו בעיסקת ליסינג אבל אחרי 3 שנים הפסדת בירידת ערך במכה אחת 40000 שקל ( סתם זרקתי מספר - יכול להיות יותר ויכול להיות פחות) ונשארת ביד עם x-40000.
לגבי רכב יד שניה ( שנת 2018 כמו שרשמת) הוא כבר ספג את רוב הירידת ערך ולכן הוא יפסיד הרבה פחות והמחיר קניה וההחזר החודשי שלו קטן יותר.
ככלל, ירידת הערך העיקרית היא ב 3 שנים הראשונות ולאחר מכן זה מתמתן משמעותית.
מקווה שזה היה ברור.

פורסם (נערך)

מבחינת המקדמה ממה שהבנתי מהכתוב זה שאם כאמור הרכב לדוגמה נגיד היה אמור להיות 1000 לחודש, כלומר 36000 ל-3 שנים, אז אם אני משלם מקדמה של 30000, נשאר לי בתשלומים החודשיים רק את ה-6000 שהם מתחלקים על פני 36 חודשים? לא שזה גם מקדמה של 30000 פלוס עוד 1000 לחודש נכון ואז יוצא 66000 נכון?

ואני חושב שהבנתי מה אתה מסביר על ירידת הערך.. בליסינג אני משלם כבר על כל ירידת הערך הכי גדולה, לעומת רכב 2018 שאני אקנה אותו כבר אחרי ירידת הערך הכי גדולה שלו ואז בעיקרון אפסיד פחות. אז לדעתך אם אני קונה קיה נירו 2018 ב-90000 כיום, אתה חושב שב-2024 יהיה אפשר למכור אותו ביותר מ-50000?

ובעצם ממה שאתה אומר אז אולי אפשר לקחת ליסינג של רכב לא חדש ואז גם לשלם אפילו פחות ובכלל להרוויח מכל הכיוונים?

עריכה אחרונה על ידי יהונתן84
פורסם

לגבי הליסינג אתה צודק עם ההחזר. תשים מקדמה גדולה יותר אז ההחזר החודשי ירד.
לגבי הקניה - ככל שתקנה רכב ישן יותר אז ירידת הערך קטנה. לכן ההשוואה שלך בין רכב חדש לליסינג לעומת קניה של רכב 2018 היא לא נכונה.
אתה צריך להשוות בין חדש בליסינג לחדש בקניה ואז תראה שזה די מאוזן.
לגבי מה יהיה המחיר בעוד 3 שנים? בעידן הקורונה אי אפשר לתכנן דבר.
נקודה אחרונה - צריך לקחת בחשבון את הגלגל של הליסינג כל עוד הוא מסתובב הכל טוב. המכה מגיעה כשאתה רוצה לרדת מהגלגל ואז אתה נשאר בלי כלום למרות כל הכסף שהשקעת. זאת טעות פסיכולוגית ( כי הכסף שהשקעת היית מפסיד בכל מקרה בירידת ערך ברכב שבבעלותך) אבל ככה אנשים רואים זאת.

פורסם

והאם לדעתך אם אני אקנה רכב 2020 ואמכור אותו אחרי 3 שנים, אני אשלם ממש בדיוק אותו דבר אם אני אקח ליסינג של רכב חדש ואחזיר אותו אחרי 3 שנים? או שהליסינג גם מרוויחים עלי בנוסף ויוצא שאני משלם יותר?

ובקשר למה ששאלתי על הליסינג של רכב 2018 משומש, האם זה גם אפשרי או שליסינג הוא תמיד על רכבים חדשים? כי אולי בליסינג של רכב ישן יותר, הוא גם יהיה די זול כי אז ירידת הערך הרבה יותר מתונה אז בתיאוריה אמור להיות החזר נמוך.

פורסם

לא ניתן לענות על שאלתך - אם הרכב שלך יהיה דגם מבוקש עם ק"מ נמוך ושמור מאוד סביר להניח שתמכור אותו במחיר גבוה יותר מרכב אחר עם נתונים אחרים ואז אתה מצמצם את ירידת הערך שלך וכתוצאה מכך הכדאיות לעיסקת ליסינג קטנה. מנגד, בחרת דגם עם שוק חלש ואתה נוסע 20,000 בממוצע בשנה אז סביר שהמכירה תהיה קשה יותר ויתכן שתצטרך לרדת במחיר. ירידה במחיר גורמת שהירידת ערך שלך גדולה יותר ואז הכף נוטה לכדאיות של עיסקת ליסינג ( שגם לא בטוח כי אז יתמחרו את הרכב במחיר חודשי גבוה יותר מדגם מבוקש).
היתרון של ליסינג פרטי שאתה לא מתעסק בקניה ומכירה ושירות עולה כסף. כל אחד קובע לעצמו כמה השירות הזה שווה לו.
לגבי ליסינג לרכב משומש - קיים ויש אנשים שזה נוח להם מכיוון שהסכום שהוא מוציא על רכב בחודש הוא ידוע ואין לו הפתעות ( כמו שכירת דירה).

פורסם

יהונתן84 היקר. 

רכב לא קונים דרך המקלדת. 

גש לחברת ליסינג גדולה. קבל הצעת מחיר לנירו 2018 והצעת מחיר לליסינג פרטי על נירו 2020.

רק אחרי שתדע במדוייק מה עלות כל אופציה, חזור לכאן להתייעץ. 

נירו 2018 לא תאבד 65 אחוז מערכה בארבע שנים (נירו 2018 במצב טוב גם עולה יותר מ 90).

ולא קיימת עסקת ליסינג בה הנירו תעלה לך 36k בשלוש שנים. 

עליך להיות מדוייק כדי שיוכלו לעזור לך סופסוף להחליט. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לא ניסיתי לקנות כלום.. אני שואל כאן על ליסינג בכללי כי אני לא מבין בזה ואני לא יודע לאיזה דברים כדאי לשים לב שסוכן מכירות ינסה להסתיר ממני. המספרים שהבאתי ממקודם היו רק לצורך הדוגמה

פורסם

בדיקה פשוטה באתר אויס לדוגמא: 

יונדאי טוסון שעולה 153000 שקל מוצע בליסינג פרטי במקדמה של 7500 שקל ותשלום חודשי של מעל ל-2000 שקל למשך 30 חודשים. (סה"כ כ-70000 שקל לשנתיים וחצי!). 

אז אתה מבין שכל האשכול הזה לא רלוונטי? 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...