Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתיחת כל החוזים בני יותר מ5 שנים למשא ומתן מחודש.

מעבר לחוזים אישיים ודירוג עובדים ומנהלים לפי ביצועים (דירוג נותני שירות על ידי לקוחות וכו')

הטלת מס שיגביל את הפנסיות תקציביות לשכר החציוני במשק לכל מי שהיום מתחת לגיל 67.

ועוד כהנא וכהנא, אבל בגלל שמדובר במגזרים ווועדים חזקים פוליטית,

כל עוד לא תביא סינים שיחליפו אותם זמנית - כל פעם שתגיד את המילה ייעול תקבל השבתה של המשק.

פורסם

אני הצלחתי לשנות סדרי עולם ממעבר לשימוש בטופס אינטרנטי. עד שהגעתי השתמשו בניירת שהטיפול בה היה לוקח מינימום חודש. היום אפשר לשלוח את הטופס ולקבל אחרי חצי שעה את האישור עליו. קל זה לא היה אבל זה קרה בסוף. להגיד שלא היו בעיות זה מטורף.

זה כמו שעכשיו אני מנסה להפוך את כל תהליך שינוי הרכב לאינטרנטי (אנחנו באמצע פנדמיה, אז זה בכלל טוב) במקום להגיע פיזית למשרד התחבורה.

בשורה התחתונה - שקיפות וייעול התהליך.

באופן הזוי מי שאחראי על מעבר דיגיטלי הוא דודי אמסלם, שבוא נגיד שהוא עושה באמת מאמץ להעביר את השירותים שאפשר לדיגיטל.

אז לפנות אליו זה גם משהו שאני ממליץ לנסות. אם אתה רוצה אני אחפש לך את המנכ"ל כך שתפנה אליו ישירות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אתחיל בגילוי נאות : אני עובד (יחסית חדש) במגזר ציבורי.

ברעיונות והצעות שאתה מעלים, משולבים דברים חיוביים ושליליים בו-זמנית.  חלק לא קטן מהם, הם רעיונות פופוליסטיים (להערכתי, הוצעו במקור ע"י בעלי אינטרסים שונים, ולאו דווקא מתוך דאגה לציבור).

לגבי שרות צבאי :

כל עוד אנחנו בימי שגרה, אין שום בעיה עם צבא מקצועי מצומצם. 

הבעיה מתעוררת כאשר נפתחת פתאום מלחמה - מה עושים בדיוק ? מי יתגבר את הצבא המצומצם ?

הרעיון המבצעי של צהל הוא שכוחות הסדיר אמורים להחזיק מעמד במשך כ-48 שעות, עד שכוחות המילואים יגיעו ויתגברו אותם.

בתור דוגמא מעולה לכך,  אני מזכיר לכם את מלחמת יום-כיפור, בה בלעדי המילואים, המלחמה היתה נגמרת אחרת.

בנוגע לנושא כוך היתוך וכו' - כאשר צהל הוקם, זה היה המוטו העיקרי שלו.

הנושא של מגזרים שלא מתגייסים, זה תודות לפוליטיקה בישראל.

נושא ההשתמטות - זה נושא שלא צפו בזמן הקמת צהל, מאחר ואז הגישה של אנשים היתה שונה.  עם הזמן, צורת המחשבה הציבורית השתנתה. כיום יש פחות איומים קיומיים מיידיים לעומת זמן הקמת המדינה.

אני מסכים שיש מקום לשינויים, אך צריך לעשות את זה בצורה חכמה ולא להחליט בצורה פופוליסטית בתקווה שמישהו אחר יצטרך להתמודד עם התוצאות.

לגבי פירוק ההסתדרות - מסכים כי ההסתדרות היא גוף מסואב, בעל כוח מיותר. היתרון שלה הוא בכך שהיא נותנת לעובדים תנאי שכר סבירים.  מאידך, אני מסכים כי יש מצבים בהם כוחה משמש בצורה לא מקובלת (ואני אומר זאת בעדינות).

מאוד קל להתלונן על תנאי השכר של עובדי המגזר הציבורי.  אך חלקכם שוכחים (או אולי אפילו לא יודעים) כי ההסתדרות דאגה לשיפור בתנאי שכר גם של עובדים במגזר הפרטי בענפים מסויימים (לצערם של המעסיקים שהיו שמחים לקבל עובדים מוכשרים ולשלם להם שכר רעב).

נושא קביעות בעבודה - זה נושא שמאוד מגביל את המעסיק, ומקל על העובד העצלן להישאר כזה.  מאידך, זה נותן לעובד רוגע נפשי שיש לו מקום עבודה  למרות "קריזות" משתנות של הבוס (שמדי כמה שנים מתחלף)

כמו כן, היא נותנת לעובדים אפשרות להתנגד בצורה מוגבלת למהלכים חסרי אחריות של גורמים אינטרסנטיים.

אני מסכים כי יש בעייתיות מובנית בנושאים אלו, אך כרגע זה הרע במיעוטו כפי שאני רואה זאת.

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

איך מדרבנים עובדים שזורקים את העט ב16:00 לגלות יותר אחריות ומקצועיות אכפתיות ושירותיות?

שוטו. אבל בכבוד בבקשה. אני מאמין שיש פה כמה נציגי המגזר (כמובן שמי שעונה על ההגדרה יתבקש לגלות גילוי נאות) ולא נרצה פה פתיתי שלג חדשים (-:

לפני שעתיים, ירחמיאל כתב:

המגזר הציבורי השוויצרי, הגרמני, הפיני וכו' נחשב ליעיל (אם כי אצל כל מדינה יהיו שיתלוננו עליו, אבל ככה זה, אין מושלם).
למה לא להעתיק את השיטות משם, או לכל הפחות להתאים למה שקורה פה? 
בקיצור - ללמוד מהאחרים.

אני אישית אדם שהעבודה שלו חשובה לו מאוד, אני הרבה פעמים חיי סביבה בשעות לא רציונליות - אבל האם אני חושב שלזרוק את העט בשעה 16:00 נחשב כמשהו רע? שאני רואה אנשים כאלה שיש להם את החלק הרציונלי במוח לזרוק את העט להתנתק ולתת לחיים האישיים שלהם הרבה יותר מקום אני מקנא אפילו, כי פיזית אני לא מסוגל - הלוואי עלי ואני חושב שזה מבורך.

יותר מזה, כשאני מאחד את מה שירחמיאל כתב - במדינות שהוא ציין העובדים כמדיניות ממשלתית זורקים את העט בשעה 16:00 ברמה החוקית בחלקן, המחשבה הקולקלת של שעה שבה עוזבים את המשרד = איכות העובד היא שגויה מיסודה, איכות העבודה של העובד! היא המידניות שאמורה להוביל את המגזר הציבורי.

קודם כל הכניסה של הממשלה לעולם הדיגיטלי(חלק בגלל הקורונה) פשוט לדעתי מדהימה ותיתן לנו יכולת לחסוך הרבה שעות מיותרת - לא צריך להעמיד פקיד רק בשביל משהו שאפשר לעשות 10 דקות במחשב(אישית אני גם חושב ככה על הבנקים אבל פה כבר יש מחלוקות גדולות יותר) איתה כבר יחסך המון כוח אדם מיותר שלא צריך אותו.

דבר שני למדוד ביצועים בחלק מהסקטורים הבעייתים יותר ולטפל בעובדים שלא עומדים ברף.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
לפני שעה, עדי-אל כתב:

השאלה מה העלות של צבא מקצועי? יש מישהו שיכול לתמחר?

קודם כל זה שאתה משלם לחייל 800-1800 שקל משכורת לא אומר שזול להחזיק אותו. אני שמעתי פעם שבפועל חייל בשירות חובה עולה לצבא 7000 ש"ח לחודש, אבל זה היה ב2005, לא יודע איך היום.

תמחור של צבא מקצועי זה יכול לקחת חודשים אם לא שנים לתכנן. ועוד פי כמה יותר זמן לבצע כשאר יצטרכו להחליף חיילי חובה בכח סדיר מקצועי.

צריך גם לקחת בחשבון את כל המשרות ותקנים שלא יהיה בהם צורך יותר כשיש צבא מקצועי שמסתמך בחלקו על קבלנים אזרחיים (הצבא מסתמך על קבלנים אזרחיים גם היום).

וגם כל החיילי חובה בתפקידים מונפצים שהמציאו רק בשביל להעסיק אותם.

צריך לעשות השוואה מול המודל הנוכחי.

וכמו כל גוף ציבורי, שיש בו המון למל"מים בתפקידי מפתח שטוב להם ככה (ויצטרכו לעוף לאבטלה באירגון החדש), צפה לזה שיתקעו לך בגלגלים מקלות בעובי עמוד תאורה.

שלא לדבר על התנגדות הציבור בגלל שזה "צבא העם וזה",

למרות שהוא בפועל כבר מזמן לא צבא העם, כי בעלי קומבינות למיניהם דואגים אם לא להוציא את הילדים שלהם מהשירות, אז לשים אותם במקומות טובים קל"ב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 59 דקות, guya72 כתב:

נושא קביעות בעבודה - זה נושא שמאוד מגביל את המעסיק, ומקל על העובד העצלן להישאר כזה.  מאידך, זה נותן לעובד רוגע נפשי שיש לו מקום עבודה  למרות "קריזות" משתנות של הבוס (שמדי כמה שנים מתחלף)

כמו כן, היא נותנת לעובדים אפשרות להתנגד בצורה מוגבלת למהלכים חסרי אחריות של גורמים אינטרסנטיים.

באופן פלאי, המגזר הפרטי מסתדר לא רע גם בלי קביעות. נכון, זה פחות "נעים" לעובד, הוא אשכרה צריך להצדיק את המשכורת שלו, אבל בכל זאת, אנשים חיים איכשהו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

יש כמה צעדים מאוד פשוטים והגיונים (ובגלל זה אין מצב שאי פעם יבצעו אותם במדינת האינטרסנטים שלנו):

1. הכרזה על איסור השבתת שירותים חיוניים (נמלים, שד״ת, חברת חשמל, מקורות וכו׳)

2. ביטול הישות המשפטית ״אגודה עותמנית״ - סוג של עמותה שיש לה 0 שקיפות  -הבולטת ביותר היא ההסתדרות.

3. שינוי החוק המטומטם המאפשר התאגדות והקמת וועד בהסכמת שליש מהעובדים בלבד - צריך לחייב מינימום של 50%

4. שינוי שיטת השכר - לא וותק אלא מצוינות

הקורונה הייתה הזדמנות פז לעשות סדר בכלכך הרבה מקומות, לקצץ בשומן, ולהתייעל במקומות שלא היה אכפ]ת לנו שישבתו (רשות שדות התעופה לדוגמה).

ההנהגה הפחדנית בחרה לא לעשות כלום.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

.We apologise for the inconvenience

פורסם
לפני 2 דקות, pooh-bear כתב:

באופן פלאי, המגזר הפרטי מסתדר לא רע גם בלי קביעות. נכון, זה פחות "נעים" לעובד, הוא אשכרה צריך להצדיק את המשכורת שלו, אבל בכל זאת, אנשים חיים איכשהו.

בכל גוף, המעסיק מחליט האם העובד מצדיק את השכר שלו או לא. רק הקריטריונים לכך שונים.

בגוף פרטי (ברמת העקרון), ההתנהלות היא מול אותו בוס לאורך כל הזמן. מסתדר עם הבוס, והוא מרוצה ממך - יופי, נשארת בעבודה.

במגזר הציבורי, הבוס מתחלף כל פרק זמן - ועכשיו העובד צריך להתמודד עם שגיונות של בוס חדש (לפעמים זה לטובה. לפעמים זה לרעה) - וזה דבר שפחות מקובל במגזר הפרטי.

דבר נוסף שלא נגעתי בו - כאשר אתה פונה לאיש מקצוע, אתה מעוניין שהוא יבין את הנושא בתחום אחריותו ולא צריך ללמוד אותו על בשרך.

במגזר הפרטי - יש לך אפשרות לפנות למישהו אחר שמבין את החומר המקצועי ולא יבלבל לך במוח.

במגזר הציבורי, אין לך מישהו אחר.  אז לא תעדיף מישהו שמבין ויודע מה הוא עושה  ?  (מאידך, החסרון הוא שחיקה לאורך זמן).

נכון שלעיתים נותנים תשובות מטומטמות, אך זה מאחר וזאת התשובה שהוא מקבל מדרגים בכירים.

פורסם
לפני 15 דקות, guya72 כתב:

בכל גוף, המעסיק מחליט האם העובד מצדיק את השכר שלו או לא. רק הקריטריונים לכך שונים.

זו לא שאלה של קריטריונים, אלא שאלה של מה עושים עם עובדים לא טובים. אם אי אפשר לפטר אותם, אתה בבעיה.

בגוף פרטי (ברמת העקרון), ההתנהלות היא מול אותו בוס לאורך כל הזמן. מסתדר עם הבוס, והוא מרוצה ממך - יופי, נשארת בעבודה.

במגזר הציבורי, הבוס מתחלף כל פרק זמן - ועכשיו העובד צריך להתמודד עם שגיונות של בוס חדש (לפעמים זה לטובה. לפעמים זה לרעה) - וזה דבר שפחות מקובל במגזר הפרטי.

ממש לא במגזר הפרטי שאני מכיר. אנשים עוברים תפקידים, עוברים בין חברות, מקודמים, מוזזים או שכל הארגון משתנה לך מתחת לרגליים.

דבר נוסף שלא נגעתי בו - כאשר אתה פונה לאיש מקצוע, אתה מעוניין שהוא יבין את הנושא בתחום אחריותו ולא צריך ללמוד אותו על בשרך.

במגזר הפרטי - יש לך אפשרות לפנות למישהו אחר שמבין את החומר המקצועי ולא יבלבל לך במוח.

במגזר הציבורי, אין לך מישהו אחר.  אז לא תעדיף מישהו שמבין ויודע מה הוא עושה  ?  (מאידך, החסרון הוא שחיקה לאורך זמן).

נכון שלעיתים נותנים תשובות מטומטמות, אך זה מאחר וזאת התשובה שהוא מקבל מדרגים בכירים.

דווקא בגלל זה, לא עדיף שמי שנותן לך שירות במגזר הציבורי יהיה יעיל וימדד על השירות שהוא נותן לך? ולא על כמה שנים הוא כבר עובד שם?

• אהבתי 1

אני מסכים איתך

פורסם

כיוון שלא ניתן לבצע הפרטה בכל מקום, הייתי מציע למנות מנהלים שהם לא עובדי מדינה/עובדי ציבור.

הרי עיקר הבעיות שמניתם עד כה מסתכמות בזה שעובדים שמים זין ולא עושים עם זה כלום. חלק גדול מהסיבה שלא עושים עם זה כלום זה כי גם הבוס זורק את העט ב16:00 וגם הבוס של הבוס. האינטרס המשותף היחיד של כולם זה לכסות אחד על השני, ולהגיע לגיל פרישה במינימום מאמץ ומינימום רעש.  

אם היו מנהלים (בדרג גבוהה) חיצוניים שלא נתונים לחסדי המערכת אלא מתוגמלים לפי דו"ח ייעול בסוף שנה המצב היה שונה.

או שאני חי בסרט.

אחרי הכל שני ההורים שלי הם פנסיונרים של המדינה ורבים מבני משפחתי המורחבת הם עובדי מדינה (מצב לא כזה נדיר כשאתה ירושלמי). 

מכיר את הרקבון הזה שאתם מדברים עליו מקרוב מאוד ולצערי הרב לא נראה לי שיש פתרון ריאלי לעניין.

אם רופא במגזר הציבורי חושב שמנהל בית ספר לא צריך לדעת להקליד במחשב אז זהו בדיוק הפרט שמעיד על הכלל. או במילים אחרות "אוי ואבוי".

פורסם

יותר כוח למנהלים. אני עבדתי תקופה מסויימת במקום שנחשב מאוד יוקרתי בגלל המשכורות המטורפות וההגנה שיש לעובדים מהוועד.

אתה רואה את מנהלים שהם בובה על חוט בידי העובדים והעבודה נעשית בהתאם למצב הרוח של העובדים. 

כאשר יש למנהל כוח ביד והוא יכול לאיים בפיטורין על עובד שמרוויח 20-30 שקל בחודש העובד יעבוד כמו שצריך.

פורסם

א. זו באמת, לדעתי, פחות בעיה של שעות

ב. אם המנהל הבכיר לא יכול לתת למי שמתחתיו תגמול דיפרנציאלי או לפטר אותם, איזה אינטרס יהיה להם להשתנות?

ג. אפילו אם תגמול דיפרנציאלי לא באמת יוכל לתת לאנשים משכורות בשמיים או לחלק אופציות, הבעיה העיקרית היא תחושת צדק. אם אתה רואה את העובד לידך לא עושה כלום ומרוויח בדיוק כמוך (או יותר, אם הוא נמצא שם שנתיים יותר ממך או גר עוד 50 ק"מ מהעבודה) תהיה לך מעט מאוד מוטיבציה להצטיין, או אפילו לעבוד באופן כללי. מעבר לזה, אנשים שפוחדים לאבד את העבודה שלהם לרוב ישתדלו לעשות קצת יותר.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, אורח לרגע כתב:

כיוון שלא ניתן לבצע הפרטה בכל מקום, הייתי מציע למנות מנהלים שהם לא עובדי מדינה/עובדי ציבור.

זו הצעה מצוינת, אבל יש איתה שתי בעיות:

1. אין מצב שמנהל טוב מהמגזר הפרטי (לא מהמגזר הפיננסי לדוגמה, שדומה יחסית למגזר הציבורי, ובטח שלא מההייטק) יסכימו לבוא למגזר הציבורי

2. גם אם באורח פלא יצליחו לפתות מנהל טוב מהמגזר הפרטי, תוך זמן קצר מאוד הוא יטבע בפוליטיקה, ביחסים מול הוועדים, ובעוד שלל רעות חולות.

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

מה אתם רוצים מהמגזר הציבורי ?

טפלו בבעיות בחברות הפרטיות שעשקו ובחלקן ממשיכות לעשוק את האזרחים עם ציון אפס במתן שירות ללקוחות והם:

סלקום, פרטנר, הוט , מוסכים, טכנאי מזגנים , אינסטלטורים וכול אלה שעובדים ללא הוצאות קבלות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...