Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלקנו אוהבים לכעוס / לעקוץ / לשנוא חלקים נכבדים מהמגזר הציבורי,  בצדק או שלא בצדק. אני לא מביע פה (כרגע) את דעתי האישית.

להשמיד להרוג לאבד לפטר ולמחוק את המגזר הציבורי מכל וכל אינה תשובה עניינת לטעמי מלא מעט סיבות

להשאיר את המצב על כנו ברור שבלתי אפשרי

מה אתם מציעים?

איך מדרבנים עובדים שזורקים את העט ב16:00 לגלות יותר אחריות ומקצועיות אכפתיות ושירותיות?

שוטו. אבל בכבוד בבקשה. אני מאמין שיש פה כמה נציגי המגזר (כמובן שמי שעונה על ההגדרה יתבקש לגלות גילוי נאות) ולא נרצה פה פתיתי שלג חדשים (-:

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כאשר מנס פרת החל את המירוץ הכמעט בלתי אפשרי שלו לבניית האטום הישראלי, בשלב בניית הנורמות לרישום התקנים הוא אמר לצעירים שהעסיק: לכו אל מפעלי בואינג, תיראו מה הם עושים ואיך הם עושים - ותעתיקו.

המגזר הציבורי השוויצרי, הגרמני, הפיני וכו' נחשב ליעיל (אם כי אצל כל מדינה יהיו שיתלוננו עליו, אבל ככה זה, אין מושלם).
למה לא להעתיק את השיטות משם, או לכל הפחות להתאים למה שקורה פה? 
בקיצור - ללמוד מהאחרים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ירחמיאל, אינדיווידואלים לא לומדים מהטעויות של עצמם, בטח לא מאחרים, אז לצפות ממערכות בירוקרטיות מסובכות שיילמדו?! 

הדבר היחיד שמלמד הוא ההכרח. תראה איזה יופי עברו לוועידות וידאו ועבודה מרחוק (עם היתרונות והחסרונות). 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לא יודע להגיד לגבי שאר המגזר הציבורי, אבל פרה קדושה אחת שמאוד מפריעה לי, ולדעתי מזמן הגיע הזמן לשחוט אותה - שירות צבאי חובה.

צריך להפוך את הצבא לצבא מקצועי שכיר, אולי להעביר חלק מהתפקידים לקבלנים אזרחיים (כמו שירותי אחזקה למיניהם), ולקבל חיילים לעבודה כמו שמקבלים לעבודה שוטרים - עם שכר הוגן ואפשרות העסקה לטווח ארוך בתמורה להכשרה מקצועית.

ולא לשלוח ילדים בני 18 להיהרג בשביל משכורת רעב באיומי כלא.

ככה גם תקצץ כל מיני שומנים עודפים בזה שלא תצטרך לגייס כל שנה מסה של אנשים שלא רוצים ולא צריכים להיות על מדים, ותתן תנאים הוגנים למי שכן.

וגם תפעיל סינון קפדני יותר על אלה שכן באים להתגייס (למשל לא לגייס אנשים עם עבר/הווה/עתיד פלילי או היסטוריה של מחלות נפש/התמכרויות).

ככה גם תפתור את הטימטום הזה שנקרא "שוויון בנטל", כי הם פשוט לא יתגייסו יחד עם אלה שלא מתגייסים כי לא בא להם, ולא צריכים לתת דין וחשבון לאף אחד.

לפני שאומרים "משכורות", תארו לכם כמה עולה כל שנה להחזיק חיילים בשירות חובה שאין לך מושג מה לעשות איתם מצד אחד, וצריך טוב שלא לנגב להם את הטוסיק מצד שני (בעצם לך תדע, אולי יש פטור גם לזה).

גילוי נאות - סיימתי שירות צבאי מלא ועושה מילואים.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תבטל קביעות. תן למנהלים להעסיק ולפטר עובדים.

תעבור לחוזים אישיים. בלי תגמול לפי וותק, דרגה, שעות נוספות, בעלות על רכב, מס' ילדים או מרחק מהעבודה. תגמול מבוסס ביצועים בלבד.

לא צריך הרבה יותר מזה.

• רעיון טוב! 8

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ואדים,
כאשר הייתי צעיר יותר נטיתי לחשוב בכיוון שלך.
היום אני חושב אחרת, ורואה בצה"ל לא רק גוף מגן, אלא גם גוף שעוזר לשכבות חלשות, כור היתוך ועוד כל מיני תאורים שהם בעצם קרש קפיצה לחיים נורמטיביים.
מצד שני - בהחלט יש מקומות בצבא שניתן למקצע ולהוציא את המערך הסדיר.

פורסם
לפני 31 דקות, falou כתב:

ירחמיאל, אינדיווידואלים לא לומדים מהטעויות של עצמם, בטח לא מאחרים, אז לצפות ממערכות בירוקרטיות מסובכות שיילמדו?! 

הדבר היחיד שמלמד הוא ההכרח. תראה איזה יופי עברו לוועידות וידאו ועבודה מרחוק (עם היתרונות והחסרונות). 

אתה כמובן צודק, אבל עדיין הדבר ניתן לביצוע, ההתייעלות.
מה שצריך לקרות זה בעצם שהממשל ייקח את זה כפרויקט ויחליט לבצע (אין סיכוי שזה יקרה).

פורסם
Just now, ירחמיאל כתב:

ואדים,
כאשר הייתי צעיר יותר נטיתי לחשוב בכיוון שלך.
היום אני חושב אחרת, ורואה בצה"ל לא רק גוף מגן, אלא גם גוף שעוזר לשכבות חלשות, כור היתוך ועוד כל מיני תאורים שהם בעצם קרש קפיצה לחיים נורמטיביים.
מצד שני - בהחלט יש מקומות בצבא שניתן למקצע ולהוציא את המערך הסדיר.

הצבא הופך במקומות מסוימים לסניף של ביטוח לאומי.

אני מסכים עם ואדים,מי שעולה לצבא יותר ממה שהוא שווה שלא יגייסו,אין סיבה לשלם קצבאות למשק ממטרות רק כי הוא ברוב טובו התגייס.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

הצבא הופך במקומות מסוימים לסניף של ביטוח לאומי.

אני מסכים עם ואדים,מי שעולה לצבא יותר ממה שהוא שווה שלא יגייסו,אין סיבה לשלם קצבאות למשק ממטרות רק כי הוא ברוב טובו התגייס.

ומצד שני, אני מכיר לא מעט צעירים שאילולא היה חוק גיוס חובה, הם היו היום ברחוב, עול על החברה (זה כמובן לא תמיד מצליח עם כולם).
כן, הצבא בהחלט צריך גם לקבל לשורותיו את ה"בעיתיים" ולו רק בכדי לתת להם צ'אנס להשתלב או להפוך נורמטיביים.
הוא נחשב לדעתי חלק ממערך החינוך כאן בארץ.

מצד שני, את גבול מצרים ניתן להפקיד בידי חברה צבאית פרטית, ואני מניח שעוד מקומות בארץ.

פורסם
לפני 10 דקות, ירחמיאל כתב:

ומצד שני, אני מכיר לא מעט צעירים שאילולא היה חוק גיוס חובה, הם היו היום ברחוב, עול על החברה (זה כמובן לא תמיד מצליח עם כולם).
כן, הצבא בהחלט צריך גם לקבל לשורותיו את ה"בעיתיים" ולו רק בכדי לתת להם צ'אנס להשתלב או להפוך נורמטיביים.
הוא נחשב לדעתי חלק ממערך החינוך כאן בארץ.

תפקיד הצבא הוא הגנה.

בשביל מה הוא נושא גם בתגיות של מוסד מחנך וביטוח לאומי לייט אני לא יודע וחושב שזה צריך להיפסק.

או שאם רוצים לקדם אוכלוסיות מתוך הצבא,שייתנו לכולם באופן גורף השכלה גבוהה במימון הצבא.

שאנשים יידעו שיש להם את האופציה ויילכו ללמוד מה שבא להם-הנדסאי/מהנדס/סיעוד/מתמטיקה אנאערף...

לפני כשעה, avargel כתב:

חלקנו אוהבים לכעוס / לעקוץ / לשנוא חלקים נכבדים מהמגזר הציבורי,  בצדק או שלא בצדק. אני לא מביע פה (כרגע) את דעתי האישית.

אם תשאל עובדים במגזר הציבורי הם גם יגידו לך שיש המון תקנים כפולים,בירוקרטיה לשם הבירוקרטיה וכוח אדם עודף ברמה של עשרות אחוזים

לפני כשעה, avargel כתב:

להשאיר את המצב על כנו ברור שבלתי אפשרי

המצב בפועל הוא כזה,צריך שר אוצר חזק שלא מאיים משביתות שיכופף את ההסתדרות.

לפני כשעה, avargel כתב:

איך מדרבנים עובדים שזורקים את העט ב16:00 לגלות יותר אחריות ומקצועיות אכפתיות ושירותיות?

לא נעים לי לקרוא את זה כי אני מכיר עובדי מדינה מאוד מקצועיים מאוד עם מוסר עבודה גבוה.

אין איך לדרבן,מעבר לחוזים אישיים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 24 דקות, ירחמיאל כתב:

את זה אפשר לעשות גם בצורה יותר יעילה - תוכנית הכשרה מקצועית בתמורה ל-X חודשי/שנות קבע

לא לגייס את כולם באופן גורף. אתה לא יכול לעזור לאנשים בכוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

לא יודע להגיד לגבי שאר המגזר הציבורי, אבל פרה קדושה אחת שמאוד מפריעה לי, ולדעתי מזמן הגיע הזמן לשחוט אותה - שירות צבאי חובה.

צריך להפוך את הצבא לצבא מקצועי שכיר, אולי להעביר חלק מהתפקידים לקבלנים אזרחיים (כמו שירותי אחזקה למיניהם), ולקבל חיילים לעבודה כמו שמקבלים לעבודה שוטרים - עם שכר הוגן ואפשרות העסקה לטווח ארוך בתמורה להכשרה מקצועית.

ולא לשלוח ילדים בני 18 להיהרג בשביל משכורת רעב באיומי כלא.

ככה גם תקצץ כל מיני שומנים עודפים בזה שלא תצטרך לגייס כל שנה מסה של אנשים שלא רוצים ולא צריכים להיות על מדים, ותתן תנאים הוגנים למי שכן.

וגם תפעיל סינון קפדני יותר על אלה שכן באים להתגייס (למשל לא לגייס אנשים עם עבר/הווה/עתיד פלילי או היסטוריה של מחלות נפש/התמכרויות).

ככה גם תפתור את הטימטום הזה שנקרא "שוויון בנטל", כי הם פשוט לא יתגייסו יחד עם אלה שלא מתגייסים כי לא בא להם, ולא צריכים לתת דין וחשבון לאף אחד.

לפני שאומרים "משכורות", תארו לכם כמה עולה כל שנה להחזיק חיילים בשירות חובה שאין לך מושג מה לעשות איתם מצד אחד, וצריך טוב שלא לנגב להם את הטוסיק מצד שני (בעצם לך תדע, אולי יש פטור גם לזה).

גילוי נאות - סיימתי שירות צבאי מלא ועושה מילואים.

השאלה מה העלות של צבא מקצועי? יש מישהו שיכול לתמחר?

פורסם
לפני 50 דקות, wa11a כתב:

אפשר להתחיל מלהחריב את ההסתדרות, the rest will follow.

אמר מי שמעולם לא הלינו את שכרו, פנה לאיגוד מקצועי לקבל עזרה, וקיבל אותה. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...